Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί



Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λάχανο μέτριο
  • 500 γρ. κιμά
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • μαιντανό
  • ανηθο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1
1) Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
Βήμα 2
2) Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον ανηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
3) Γεμίζουμε ενα ενα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
Βήμα 4
4) Στρώνουμε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.
Βήμα 5
5) Μόλις ειναι ετοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και αν θέλουμε για πιό πηχτό ζουμάκι βάζουμε το κόρν φλάουρ.
Βήμα 6
6) Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στό φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε τούς ντολμάδες ετσι οπως τούς εκαναν οι γιαγιάδες μας με απλό παραδοσιακό τρόπο.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...