Αir condition
Αυτοκίνητο, σπίτι, γραφείο: Το κλιματιστικό, είτε εκπέμπει ζέστη είτε κρύο, αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες της αφυδάτωσης του δέρματος, η οποία κατ' επέκτασιν προκαλεί σπυράκια. Η διαδικασία έχει ως εξής: Το δέρμα παράγει περισσότερο σμήγμα απ’ ό,τι συνήθως προκειμένου να καλύψει την έλλειψη υγρασίας, οι πόροι φράζουν και έτσι γεννιούνται σπυράκια. 
Λύση: Πίνουμε πολύ νερό, καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ενισχύουμε την ενυδατική μας και εφαρμόζουμε συχνότερα ενυδατικές μάσκες.

Το ζεστό ντους
Φαντάζει ό,τι πρέπει μετά από μία κουραστική και κρύα μέρα, ωστόσο είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το δέρμα. Το ζεστό νερό διασπά τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, αυτό προκαλεί αφυδάτωση και άρα σπυράκια, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.
Λύση: Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του νερού αν κατά τη διάρκεια του ντους παρατηρούμε ότι το δέρμα μας κοκκινίζει.

Υπερβολική περιποίηση
Τα διάφορα δειγματάκια που φυλάμε στο συρτάρι (κρέμες, serum, make up) ενδεχομένως είναι ακατάλληλα για το δέρμα μας. Επίσης φροντίζουμε να μη «φορτώνουμε» καθημερινά την επιδερμίδα με πολλά καλλυντικά.
Λύση: Προσέχουμε τι βάζουμε στην επιδερμίδα μας, ανεξάρτητα από την τιμή του. Το ότι είναι ακριβό δε σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για μας.

Αποτρίχωση με κερί
Αν κάνουμε αποτρίχωση με κερί στο πρόσωπο, πρέπει να είμαστε προσεχτικές. Η υπερβολική συχνότητα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στον θύλακα της τρίχας, οι οποίοι οδηγούν σε σπυράκια.
Λύση: Προγραμματίζουμε να κάνουμε αποτρίχωση κάθε 3 εβδομάδες. Όχι πιο συχνά.
Σύνεργα του μακιγιάζ
Οι περισσότερες από μας ξεχνάμε να καθαρίζουμε τα πινέλα και τα σφουγγάρια του μακιγιάζ. Πολύ κακώς, γιατί λόγω της υγρασίας, του αέρα και των υπολειμμάτων του μακιγιάζ γίνονται εστία μικροβίων, τα οποία απειλούν την επιδερμίδα.
Λύση: Mία φορά την εβδομάδα καθαρίζουμε τα σύνεργα του μακιγιάζ με χλιαρό νερό και πράσινο σαπούνι ή σαμπουάν με ήπιο ph.

Μαλλιά
Φράντζα, αφέλειες, ανέμελες τουφίτσες που πέφτουν μπροστά στο πρόσωπο. Μπορεί να μας κολακεύουν, ωστόσο, τα φυσικά έλαια των μαλλιών (ιδίως αν είναι λιπαρά) μπλοκάρουν τους πόρους και προκαλούν σπυράκια.
Λύση: Λουζόμαστε συχνότερα και όταν είμαστε σπίτι πιάνουμε τα μαλλιά προς τα πίσω.

Κατάχρηση του κινητού
Μήπως τα σπυράκια είναι περισσότερα στην πλευρά του προσώπου που ακουμπάμε το κινητό; Τότε δεν αποκλείεται να είναι ο ένοχος. Γιατί: Τα χέρια μας δεν είναι πάντα καθαρά κάθε φορά που πιάνουμε το κινητό, με αποτέλεσμα να αφήνουμε βακτήρια και μικρόβια πάνω στη συσκευή, τα οποία με τη σειρά τους κολλάνε στο μάγουλό μας.
Λύση: Σκουπίζουμε συχνά τη συσκευή με αντισηπτικά μαντηλάκια και χρησιμοποιούμε ακουστικά για να μιλάμε.