Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

«3 Στην κρεβατοκάμαρα: Εγώ, ο άντρας μου και το μωρό μας…»

slide-05_bg
Το να γίνουμε γονείς είναι ότι καλύτερο μας έχει συμβεί.
Το μωρό μας είναι ακόμη πολύ μικρό και για αυτό κοιμάται μαζί μας.
Το να το έχουμε στο ίδιο δωμάτιο μας προσδίδει ασφάλεια αλλά παράλληλα  νιώθω ανασφάλεια με τον προσωπικό μας χώρο σαν ζευγάρι.
Επειδή νομίζω πως πολλά ζευγάρια έχουν περάσει από αυτήν διαδικασία βρήκα πολλούς τρόπους για να υπάρχει μια ομαλή συγκατοίκηση  και για τους 3 μας.
Προσπαθούμε να περνάμε χρόνο στην κρεβατοκάμαρα με άλλους τρόπους οι δυο μας σαν ζευγάρι. Βλέπουμε ταινίες οι δυο μας αγκαλιά στο κρεβάτι και χαλαρώνουμε παρέα.
Ακόμη βρίσκουμε χώρο για τα δικά μας πράγματα. Τα πράματα του μωρού  όπως πάνες, παιχνίδια αλλαξιέρα και κρέμες πιάνουν αρκετό χώρο και αυτό δεν σημαίνει πως η θέση τους είναι στην κρεβατοκάμαρα.Για αυτό τον λόγο τα πράγματα του μωρού τα βάζουμε σε ένα άλλο δωμάτιο ή σε συρταριέρες  για να έχουμε και εμείς τον δικό μας χώρο.
Προγραμματίζουμε προσωπικά ραντεβού σε διαφορετικές ώρες. Πριν γίνουμε γονείς πάντα κανονίζαμε συγκεκριμένες ώρες για να περνάμε χρόνο οι δυο μας. Μετά το παιδί δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Απλά κανονίζουμε να περνάμε χρόνο οι δυο μας λίγο νωρίτερα από ότι παλιά. Απλά βάζουμε το μωρό για ύπνο και καθόμαστε παρέα.
Aν θέλουμε να βρεθούμε οι δυο μας σαν ζευγάρι, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το σεξ  με το νεογέννητο  στην κρεβατοκάμαρα δεν βλάπτει γιατί δεν έχει συναίσθηση του τι συμβαίνει απλά μετακομίζουμε ρομαντικά σε ένα άλλο δωμάτιο (παρέα με την ενδοεπικοινωνία)
Τέλος έχουμε  στο μυαλό μας πως  το να κοιμόμαστε όλοι μαζί είναι παροδικό και μετ΄από λίγο καιρό θα μεταφέρουμε το παιδί μας στο δωμάτιό του οπότε όλα θα γίνουν όπως πριν…
babyradio.gr-  “Αννα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...