Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Ποια ασθένεια μπορεί να κρύβουν τα παγωμένα χέρια

Σύμφωνα με τους Τimes τα κρύα χέρια οφείλονται σε μια διαταραχή που οφείλεται στο σπασμό που κάνουν λόγω του ψύχους οι αρτηρίες οι οποίες τροφοδοτούν με αίμα τα δάκτυλα.Το επακόλουθο είναι να γίνονται τα δάκτυλα ωχρά όταν βγαίνει ο ασθενής στο κρύο , στη συνέχεια πορφυρά και τέλος φωτεινά κόκκινα όταν αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος.


Τι προκαλεί το σύνδρομο Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και μούδιασμα που μπορεί να επηρεάσει όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου, ενώ πάντα, ελλοχεύει ο κίνδυνος γάγγραινας.Πάντως, σε μερικές περιπτώσεις, το σύνδρομο, σχετίζεται με σοβαρότερα, υποκείμενα νοσήματα (π.χ. αυτοάνοσα, ασθένειες του μυελού των οστών). Στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως, όσοι έχουν τα παραπάνω συμπτώματα έχουν ιδιοπαθές σύνδρομο Ρεϊνό, δηλαδή αγνώστου αιτιολογίας.


Προστασία από το κρύο, διακοπή καπνίσματος και ρύθμιση νοσημάτων που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος είναι μερικά από τα μέτρα αντιμετώπισης.
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1#sthash.dFgbqG7H.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου