Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Νύχια που σπάνε; Τι φταίει και τι να κάνετε

Νύχια που σπάνε; Τι φταίει και τι να κάνετε
Πολλοί είναι οι εξωτερικοί παράγοντες που προκαλούν αλλοιώσεις στην όψη των νυχιών, ενώ δεν αποκλείεται τα νύχια να γίνουν εύθραυστα, να ξεφλουδίζουν και να σπάνε λόγω εσωτερικής δυσλειτουργίας.
Η ευαισθησία των νυχιών ονομάζεται στον ιατρικό χώρο ονυχόρρηξη ή ονυχόσχαση και είναι ως ένα βαθμό φυσιολογική με την πάροδο των ετών.
Οι συνηθέστερη αιτία αυτής της ευαισθησίας των νυχιών στις γυναίκες είναι η μακρόχρονη χρήση βερνικιών και το ασετόν. Αρκετά είναι επίσης τα καθαριστικά και τα σαπούνια που μπορεί να φθείρουν τα νύχια.
Μία ακόμη συνήθης αιτία είναι η συχνή έκθεση σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας, για παράδειγμα λόγω του πλυσίματος πιάτων η κολύμβησης.
Σπανιότερα, τα εύθραυστα νύχια είναι αποτέλεσμα κάποιας διατροφικής έλλειψης, όπως η έλλειψη σιδήρου. Εάν τα νύχια σπάνε και ταυτόχρονα τα μαλλιά έχουν γίνει αδύναμα και πέφτουν, το πρόβλημα μπορεί να εντοπίζεται στο θυρεοειδή.
Η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης Α βοηθά σε μερικές περιπτώσεις να αντιμετωπιστεί η ευαισθησία, ενώ επίσης συνιστάται η επάλειψη των χεριών με ενυδατική κρέμα μετά την επαφή με νερό.
Θα πρέπει να προστατεύετε τα χέρια φορώντας γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ή όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές και επικρατούν αυξημένα επίπεδα υγρασίας.
Το συχνό λιμάρισμα με μαλακή λίμα βοηθά επίσης ώστε οι βλάβες να μην προχωρήσουν βαθύτερα στα νύχια


Πηγή: http://www.onmed.gr/omorfia/item/326952-nyxia-pou-spane-ti-ftaiei-kai-ti-na-kanete#ixzz3UA9tJgmF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...