Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τι προδίδει έναν σεξιστή; Έρευνα ρίχνει φως στις σκέψεις του άνδρα για τη γυναίκα

Είστε γυναίκα και θέλετε να μάθετε τι πραγματικά σκέφτεται το μυαλό του άνδρα για εσάς; Απλά κοιτάξτε το χαμόγελό του». Νέα έρευνα των ακαδημαϊκών του πανεπιστημίου του Northeastern επιχείρησε να ρίξει φως και να διακρίνει μεταξύ του επονομαζόμενου «καλοπροαίρετου σεξισμού» που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο ως ασθενές και του «επιθετικού σεξισμού» που απλά αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο ως εχθρό.
Οι ακαδημαϊκοί μελέτησαν 27 ζευγάρια, άνδρες - γυναίκες, στα οποία έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τις σχέσεις των δύο φύλων. Για παράδειγμα το ερωτηματολόγιο περιελάμβανε ερωτήσεις όπως: πιστεύετε ότι οι γυναίκες προσβάλλονται πιο εύκολα από τους άνδρες; Πρέπει να έχετε τις γυναίκες ως κορώνες στο κεφάλι σας; Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, όλοι φοιτητές, δεν γνώριζαν ότι το θέμα της ήταν ο σεξισμός. Στη συνέχεια οι ερευνητές κινηματογράφησαν τις αντιδράσεις των ζευγαριών ενώ έπαιζαν διάφορα παιχνίδια. Ανέλυσαν τις εκφράσεις τους και το περιεχόμενο των διαλόγων τους.  Διαπίστωσαν ότι οι καλοπροαίρετοι σεξιστές είναι υπομονετικοί και πιο θερμοί με τις γυναίκες, ενώ οι επιθετικοί δεν μπορούν να κρύψουν την κακία τους απέναντι στο γυναικείο φύλο.
Σύμφωνα με την έρευνα η ευγένεια και η «ιπποσύνη» των ανδρών είναι σημάδι σεξιστικής συμπεριφοράς. «Ο κόσμος αντιδρά κυρίως στις σεξιστικές λεκτικές προσβολές και δεν συνδέει τον σεξισμό με την αβρότητα», λέει ο επικεφαλής της έρευνας Jin Goh. «Αν δεν συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι ο σεξισμός ενέχει και τα δύο χαρακτηριστικά, εχθρότητα και μια ύπουλη καλοσύνη, το φαινόμενο του σεξισμού και της ανισότητας των φύλων δεν θα εκλείψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...