Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν είσαι έγκυος!

PREGNANCY8
από τη Μαριάννα Σπυράκου-dearmom.gr
Όταν το σπερματοζωάριο συναντήσει το ωάριο, τα πάντα αλλάζουν! Το σώμα σου αρχίζει από εκείνη τη στιγμή και μετά να υπόκειται μικρές και μεγάλες αλλαγές(ακόμα και αν τον πρώτο καιρό δε μπορείς να τις αντιληφθείς), μέχρι να φτάσει στην κορυφαία στιγμή της γέννησης. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, δεν επηρεάζεται μόνο το σώμα σου, αλλά και ο εγκέφαλος σου.
Μια νέα μελέτη από επιστήμονες στο Royal Holloway, University of London, εντόπισαν ακόμα πιο λεπτομερώς τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στον εγκέφαλο μιας εγκύου. Η μέλλουσα μητέρα αρχίζει και ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου της, που σχετίζεται με τα συναισθήματα, αναπτύσσοντας έτσι νέες συναισθηματικές δεξιότητες που την προετοιμάζουν για τον ισχυρό δεσμό που θα αναπτύξει με το μωρό της. Μάλιστα, η αυξημένη δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου είναι πιο έντονη από αυτή που υπάρχει σε μια νέα μητέρα, κάνοντας την εγκεφαλική προετοιμασία πιο έντονη πριν γεννηθεί ένα μωρό από όταν τελικά το κρατήσει στα χέρια της.
Τα αποτελέσματα των μελετών εξηγούν, πέρα από την ορμονική ταυτότητα που επίσης επηρεάζεται, γιατί οι έγκυες γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές και πιο ευαίσθητες αμέσως μόλις μάθουν ότι περιμένουν ένα παιδί. Πέρα από το γεγονός ότι η ζωή τους μπαίνει σε νέα τροχιά και η σκέψη αυτή έχει τις επιδράσεις της, ο «πανικός» που συμβαίνει στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου της δίνει πολλές απαντήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...