Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Έρευνα: Ο Απίστευτος Λόγος που οι Γυναίκες Χρειάζονται Περισσότερη Ξεκούραση από τους Άντρες


Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ έρχεται να μας πει πως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες. Ο λόγος θα σας εκπλήξει!
Η μελέτη, της οποίας ηγήθηκε ο κλινικός ψυχολόγος και ειδικός σε θέματα ύπνου Michael Breus, μέτρησε τις ανάγκες που έχουν οι άντρες και οι γυναίκες όσον αφορά τον ύπνο και αξιολόγησε την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν την έλλειψη ύπνου. Αυτό που ανακάλυψε αυτός και οι συνεργάτες του είναι ότι, σε σύγκριση με τους άντρες, οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονα τις σωματικές και ψυχικές συνέπειες από την ανεπαρκή ξεκούραση. Όταν λέμε «ψυχικές συνέπειες» εννοούμε πως οι γυναίκες που δεν κοιμούνται και δεν ξεκουράζονται αρκετά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, να έχουν περισσότερα νεύρα κατά της πρωινές ώρες (και ακόμα περισσότερο την ώρα που ξυπνάνε).
thehomeissue_gynaika01
Αυτή η έρευνα μας λέει πως είναι απόλυτα δικαιολογημένη η κούραση που αισθάνονται καθημερινά οι γυναίκες.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τον Breus, είναι πως οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκεφάλό τους στη διάρκεια της ημέρας από τους άντρες. Έτσι χρειάζονται περισσότερο και καλύτερης ποιότητας ύπνο. Μιας και όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος τον εγκέφαλό του τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει για ύπνο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση στην καθημερινότητά τους - γιατί χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους από τους άντρες! Τι λέτε γι’ αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου