Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ξεκινήσατε τρέξιμο; Δείτε μερικά tips για να κάψετε πιο γρήγορα θερμίδες

12bc41deb5b7b80ad0c9356cf5450861_L


Ξεκινήσατε τρέξιμο; Δείτε μερικά tips για να κάψετε πιο γρήγορα θερμίδες

Ο καιρός σιγά σιγά δείχνει τον καλό του εαυτό και οι ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες είναι προ των πυλών. Αυτό σκέφτεστε και εσείς και έχετε πάρει ήδη τους δρόμους. Το τρέξιμο στην εξοχή ή γενικώς σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να εκτονωθεί, να αναπνεύσει καθαρό αέρα και ταυτόχρονα να κάψει θερμίδες.
Η απόφαση του γυμναστηρίου είναι κάπως δύσκολη, για αυτό και εσείςαποφασίσατε να φορέσετε τα αθλητικά σας, να κατεβάσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια (jogging χωρίς ακουστικά δε γίνεται) και να κλείσετε την πόρτα του σπιτιού σας. Σας θαυμάζουμε και σας συγχαίρουμε ταυτόχρονα. Δείτε, λοιπόν, μερικά tips που θα κάνουν την προπόνησή σας ακόμη πιο αποτελεσματική και τα περιττά κιλά να φαίνονται ένας μακρινός εφιάλτης.
1.Τηρείτε ευλαβικά τον εξής κανόνα: Προθέρμανση-τρέξιμο- stretching
2. Φτιάξτε τη διαδρομή σας σύμφωνα με τις αντοχές σας: Είναι φυσικό, πως τις πρώτες ημέρες πρέπει να ακολουθήσετε ένα χαλαρό πρόγραμμα και να κινείστε κυρίως στην ευθεία. Όσο οι μέρες περνούν και το σώμα σας ξεμουδιάζει, αλλάξτε τη διαδρομή σας και βρείτε μονοπάτια με ανηφόρες και κατηφόρες.
3. Ρυθμίστε την ένταση: Η ταχύτητά σας με άλλα λόγια δεν πρέπει να είναι σταθερή. Ξεκινήστε με ένα χαλαρό περπάτημα για ζέσταμα και ύστερα ανεβάστε την… ένταση. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, παίξτε με τις αντοχές σας και εναλλάξτε τους ρυθμούς σας για καλύτερη καύση. Προσπαθήστε να μη σταματήσετε, απλά ρίξτε το ρυθμό.
4. Η θέση των χεριών σας: Οι αγκώνες σας πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών και τα χέρια σας να κινούνται μπρος πίσω κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
5. Πόδια σε… ένταση: Προσπαθήστε να μη σηκώνετε πολύ ψηλά τα γόνατά σας καθώς θα κουραστείτε πολύ πιο γρήγορα και θα τα… παρατήσετε. Κάνετε μικρά βήματα και χαμηλά και ετοιμαστείτε για τον επόμενο μαραθώνιο (νέος στόχος για αυτή τη χρονιά λοιπόν).
6. Χρόνος ο… εχθρός: Ως γνωστόν κατά τη διάρκεια της προπόνησης όλοι βλέπουν το χρόνο ως εχθρό τους. Η ώρα δεν περνάει και εσείς μετράτε ήδη χιλιόμετρα. Αν, λοιπόν, είστε νέοι στο club αυτό μην ξεπεράσετε τα 15 λεπτά και από τον επόμενο μήνα μπορείτε να προσθέσετε 5-10 λεπτά στην προπόνησή σας.
7. Decibel στα ύψη: Όσο πιο δυνατή και ρυθμική είναι μουσική τόσο και εσείς θα είστε πιο… ενεργοί. Προτιμήστε, λοιπόν, ρυθμούς χορευτικούς (ξένους ή ελληνικούς) και αφεθείτε στη φωνή του αγαπημένου σας τραγουδιστή. Θα σας πάει τόσο μπροστά που και εσείς θα απορήσετε.
Όσοι πάλι προτιμούν το διάδρομο της γυμναστικής, βρήκαμε για εσάς ένα εύκολο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό πρόγραμμα τρεξίματος για να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς με την ταχύτητά σας
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...