Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Οι 6 ερωτήσεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη και οι απαντήσεις τους:

pregnant-belly
από τη Μαριάννα Σπυράκου-dearmom.gr
με τη συνεργασία του Μαιευτήρα-Χειρουργού-Γυναικολόγου, Αγαμέμνονα Δρακονταειδή
Ένα ζευγάρι μπορεί να έχει σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της κύησης εφόσον όλα στην κύηση εξελίσσονται φυσιολογικά και δεν συντρέχουν λόγοι για τους οποίους ο γυναικολόγος θα συνιστούσε το αντίθετο. Το συγκεκριμένο όμως θέμα δημιουργεί πολλά ερωτήματα τόσο στις γυναίκες όσο και στους συντρόφους τους και όχι άδικα. Ας δούμε μερικά από αυτά:
Θα πάθει κάτι το μωρό; 
Η σεξουαλική επαφή κατά την εγκυμοσύνη πρέπει να είναι ήπιας μορφής και να αποφεύγονται βίαιες κινήσεις. Το μωρό δε θα πάθει τίποτα αν το ζευγάρι είναι προσεκτικό και δεν δοκιμάζει «ακροβατικά» στο κρεβάτι. Βασική προϋπόθεση είναι το ζευγάρι πριν ξεκινήσει να έχει επαφές να συμβουλευτεί τον γυναικολόγο που παρακολουθεί την έγκυο.

Υπάρχει ιδανική στάση για σεξ; 

Οι στάσεις οι οποίες είναι πιο βολικές για την έγκυο είναι στο πλάι, από πάνω ή καθιστή. Η ιεραποστολική στάση δεν είναι ιδιαίτερα βολική λόγω του μεγέθους και της πίεσης που μπορεί να δεχθεί η κοιλιά.
Θα νιώσω διαφορετικά;Καμιά φορά, λόγω της κατάστασης, η αίσθηση μπορεί να είναι διαφορετική. Οι ορμόνες στην κύηση αυξάνουν τη λίμπιντο, συνεπώς πολλές φορές μπορεί η αίσθηση να είναι πιο έντονη.
Είναι διαφορετικό το σεξ για τον άντρα όσο είμαι έγκυος;Αν εκείνος δε νιώθει άβολα και δε φοβάται λόγω της κατάστασής, τότε το σεξ δεν είναι διαφορετικό.

Η εκσπερμάτιση μέσα στον κόλπο ενέχει κίνδυνο;
Καλό θα ήταν να αποφεύγεται κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της κύησης διότι το σπέρμα περιέχει ουσίες , όπως προσταγλανδίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις στη μήτρα και έναρξη τοκετού. Επιπλέον, οι σεξουαλικές επαφές στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης θα πρέπει να γίνονται με χρήση προφυλακτικού και για την αποφυγή μετάδοσης στην έγκυο κάποιου μικροβίου το οποίο μπορεί ο σύντροφος να έχει αποκτήσει στην πορεία της κύησης. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου οι επαφές μπορεί να είναι πιο συχνές, χωρίς τη χρήση προφυλακτικού και καμιά φορά συστήνεται σε γυναίκες που έχουν περάσει την τελική τους ημερομηνία ως φυσική πρόκληση τοκετού.
Το στοματικό σεξ επιτρέπεται; 
Το στοματικό σεξ επιτρέπεται εφόσον το επιθυμούν και οι δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...