Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δες τι φταίει και δεν χάνεις κιλά

Δες τι φταίει και δεν χάνεις κιλά
Τι φταίει και αντί να κατεβαίνει, η ζυγαριά σε δείχνει παραπάνω και ποιά λάθη μπορούν να ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό;
Πιστεύεις πως κάνεις την ιδανική διατροφή. Θεωρείς πως ο μεταβολισμός σου τρέχει βολίδα. Νομίζεις πως οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι λίγες!
Κι όμως! Κιλά δεν χάνεις και τα νεύρα σου μεγαλώνουν. Τι φταίει και αντί να κατεβαίνει, η ζυγαριά σε δείχνει παραπάνω και ποιά λάθη μπορούν να ευθύνονται για το αποτέλεσμα αυτό;
Δεν τρως αρκετά:
Σίγουρα πρέπει να κόψεις μερικές θερμίδες για να δεις απώλεια στα κιλά σου αλλά είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Η ανεπαρκής λήψη τροφής δεν δίνει στο σώμα την απαραίτητη ενέργεια για να πραγματοποιήσει τις βασικές του λειτουργίες, γι’ αυτό και ο οργανισμός δίνει το σήμα στο μεταβολισμό να πάει πιο αργά. Ταυτόχρονα, το σώμα μπαίνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καίγοντας ακόμα και μυικό ιστό για να πάρει ενέργεια.
- Φάε προτού νιώσεις αφόρητη πείνα (3 με 4 γεύματα καθημερινά) με ενδιάμεσα σνακ των 150 θερμίδων πριν το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα. Έτσι ο μεταβολισμός σου θα συνεχίσει να καίει κανονικά και δεν θα κολλήσεις στα ίδια κιλά.
Το παρακάνεις με τους λευκούς υδατάνθρακες:
Αύξησε την κατανάλωση φυτικών ινών αντικαθιστώντας όλους τους λευκούς υδατάνθρακες με αντίστοιχα προϊόντα ολικής άλεσης. Όπου λευκό ψωμί, πες ναι στο μαύρο, όπου λευκά ζυμαρικά, πες ναι στα ολικής άλεσης. Έρευνες έχουν δείξει πως με την κίνηση αυτή και την έξτρα πρόσληψη φυτικών ινών μπορείς να κάψεις μέχρι και 30% περισσότερο λίπος.
25 γραμμάρια φυτικών ινών μπορούν να μεταφραστούν και σε 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
Το φαγητό σου περιέχει φυτοφάρμακα
Εσύ μπορείς να τρως μόνο σαλάτες και να αισθάνεσαι σίγουρη, αλλά Καναδοί ερευνητές τονίζουν πως πολλά λαχανικά περιέχουν φυτοφάρμακα. Οι τοξίνες που μπαίνουν στο οργανισμό σου από αυτά, μπορούν να κάνουν το μεταβολισμό να τρέχει πολύ αργά. Ρίξτο στα οργανικής προέλευσης λαχανικά και φρούτα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Μην ξεχνάς πως τα περισσότερα φυτοφάρμακα βρέθηκαν στα μη οργανικά: μήλα, κεράσια, νεκταρίνια, φράουλες, λάχανο, σταφύλια, και αχλάδια.
Σου λείπει η βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να διατηρούνται οι μύες σε καλή κατάσταση και ο μεταβολισμός να συνεχίσει να τρέχει για να καίμε περισσότερο λίπος. Δυστυχώς, λίγες από εμάς δίνουμε σημασία στην κατανάλωση αυτή της θαυματουργής βιταμίνης που θα βρεις στο σολομό, τον τόνο, τις γαρίδες, τα αυγά, τα δημητριακά.
​Προσπαθείτε να αδυνατίσετε τρώγοντας υγιεινές τροφές αλλά βλέπετε «κολλημένη» την ζυγαριά στα ίδια κιλά; Αν ναι, μάλλον ήρθε η ώρα να ψάξετε τους «ενόχους» και να πάρετε τα μέτρα σας!
Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις “ανυποψίαστες” τροφές, η κατανάλωση των οποίων σε μεγάλες ποσότητες μπλοκάρει το στόχο μας για την….εξαφάνιση των περιττών κιλών!
Μούσλι
Υγιεινό, ειδικά αν δεν έχει ζάχαρη, αλλά πολύ πιο βαρύ από άλλα δημητριακά. Καταναλώνετέ τα σε μικρή ποσότητα και πιο πολύ ως συνοδευτικό στο γάλα σε αντίθεση με τα άλλα δημητριακά. Ένα φλιτζάνι μούσλι περιέχει 280 θερμίδες.
“Τροφή”: Προσωπικά διαφωνώ με τα παραπάνω, διότι ναι μεν μπορεί να έχει πολλές θερμίδες, αλλά από την άλλη και βοηθάει στον μεταβολισμό, ταυτόχρονα χρειάζεσαι έτσι και αλλιώς μικρή ποσότητα για να χορτάσεις, αλλά και σε κρατάει χορτάτο για πολύ περισσότερο, οπότε κατά την άποψή μου είναι το πλέον ιδανικό για πρωινό.
Φυσικά μιλώ για το μούσλι που φτιάχνουμε μόνοι μας, για να ξέρουμε τι μας γίνεται όσον αφορά την ζάχαρη, αλλά και την ποσότητα των ξηρών καρπών.

Ελαιόλαδο
Αν προσθέτετε ελαιόλαδο παντού και χωρίς να μετράτε, υπάρχει πιθανότητα να καταναλώνετε πολλές θερμίδες που δεν υπολογίζετε. Ωστόσο είναι πηγή λίπους και το λίπος περιέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο. Αυτό σημαίνει ότι μία κουταλιά της σούπας περιέχει περίπου 120 θερμίδες. Κάντε τον πολλαπλασιασμό και θα δείτε πόσες θερμίδες λαμβάνετε μόνο από αυτό!

Ρύζι
Είτε είναι καστανό είτε άσπρο περιέχει περισσότερες θερμίδες από τα μακαρόνια ή άλλες πηγές αμύλου. Περιοριστείτε σε 1 φλιτζάνι την ημέρα. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι περιέχει 220 θερμίδες.
Ξηροί καρποί
Αποτελούν φυτική πηγή πρωτεΐνης που περιέχει τα καλά ακόρεστα λιπαρά και κάνουν καλό στην καρδιά σας. Σύμφωνα με έρευνες χορταίνουν, αρκεί να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα. Ένα φλιτζάνι με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς περιέχει 870 θερμίδες. Περιορίσου σε 1 χούφτα (1/4 του φλιτζανιού) ξηρούς καρπούς ή σε 2 κ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο την ημέρα
Το μέτρο είναι και εδώ η λύσις: Μία χούφτα ξηροί καρποί απομακρύνουν ασθένειες και αδυνατίζουν!
Στοιχεία από:
omorfamystika.gr
www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...