Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Wall art: Δειτε πως θα κανετε υπεροχες τεχνοτροπιες στους τοιχους σας.Τεχνικές βαψίματος – ΙΔΕΕΣ!

texnotropia

Η άνοιξη μπήκε και είναι καιρός για ανανέωση σπιτιού, κάτι που θα αλλάξει την διάθεση σας…
Για όσους θέλετε να ανανεώσετε κάποια σημεία στους τοίχους τους σπιτιού σας,υπάρχουν τεχνοτροπίες που μπορείτε να κάνετε εύκολα και οικονομικά μόνοι σας.
-Τεχνοτροπία ξυσίματος πανεύκολα με μια ψάθινη σκούπα.
-Πρώτα περνάμε το ανοικτό χρώμα (λευκό) το αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά και την επόμενη μέρα περνάμε το σκούρο (μωβ).
Πριν στεγνώσει με την βοήθεια της σκούπας ,αφαιρούμε χρώμα από το μωβ ώστε να φανούν τα ξυσίματα. Σκουπίζουμε καλά την σκούπα και συνεχίζουμε.
Οι «γραμμές» που θα τραβήξετε φυσικά και είναι αδύνατον να είναι ολόισιες, αλλά επιβάλλεται να κινούνται σε μια στοιχειώδη ευθεία, ενώ το πιο σημαντικό για την επιτυχία της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ότι σε κάθε «γραμμή» που θα τραβήξετε με τη βούρτσα ή την σπάτουλα η κίνηση θα πρέπει να φαίνεται συνεχόμενη, από την αρχή έως το τέλος κάθε οριζόντιας ή κάθετης γράμμωσης, χωρίς να διακρίνονται ξεκάθαρα τα σημεία που η βούρτσα σηκώθηκε από τον τοίχο για να ξανακουμπήσει, δημιουργώντας κενά στο συνολικό σχέδιο.
texnotropia1
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε με ένα πινέλο αρκεί να έχει σκληρή τρίχα.
texnotropia2
Mε τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε με ένα πανί σχέδια στον τοίχο…
texnotropia3
texnotropia2
Tip:Υπέροχο αποτέλεσμα, σε κάθε μορφής παρόμοια τεχνική, θα έχετε χρησιμοποιώντας ένα μαλακό δερμάτινο πανί (πετσί) σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για τζάμια, για το αυτοκίνητο κλπ. ενώ ότι είδους ύφασμα κι αν χρησιμοποιήσετε το σχέδιο στον τοίχο θα είναι τόσο πιο έντονο όσο περισσότερο παχύρευστη είναι η νωπή μπογιά, δηλαδή όχι ιδιαίτερα αραιωμένη με νερό.
Αλλά και με ένα σφουγγάρι…..
texnotropia5
Τεχνοτροπία με ζελατίνες περιτυλίγματος
Βάψτε τον τοίχο στο βασικό χρώμα (πιο σκούρο),αφήστε να στεγνώσει εντελώς και ξεκινήστε να περνάτε τμηματικά ένα δεύτερο χρώμα με κανονικό ρολό ή πινέλο.
Πριν στεγνώσει τσαλακώστε γερά στα χέρια σας ένα φύλλο νάϋλον – ζελατίνα, ανοίξτε το χωρίς να το ισιώσετε ιδιαίτερα, ακουμπήστε το πάνω στο νωπό ακόμη χρώμα, κουνήστε 1-2 φορές με σταθερές κινήσεις και τραβήξτε το με προσοχή.
texnotropia6
Η τεχνική αυτή δημιουργεί κατά τόπους πάνω στον τοίχο, τόσο χρωματικές ανομοιομορφίες-διχρωμίες, όσο και μια «υποψία» ανάγλυφου η οποία γίνεται τόσο πιο έντονη, όσο πιο «παχύ» είναι το δεύτερο στρώμα της νωπής μπογιάς. Για την απόλυτα πετυχημένη εφαρμογή της θα πρέπει να δουλέψετε στην επιφάνεια του τοίχου, ειδικά αν είναι μεγάλος, τμηματικά.

texnotropia7
Βάφετε με την 2η απόχρωση ένα μέρος του τοίχου ξεκινώντας από το πάνω μέρος, ολοκληρώνετε την τεχνοτροπία με την ζελατίνα στο σημείο αυτό και συνεχίζετε με την ίδια σειρά: μπογιά-ζελατίνα.
Και αυτήν την «παραλλαγή» με το νάϋλον αντί για σφουγγάρι, φυσικά μπορείτε να την εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας και μόνο ένα χρώμα δημιουργώντας έτσι εντονότερα και ελαφρά ανάγλυφης υφή σημεία, ίδιας απόχρωσης με εκείνη που είναι ήδη βαμμένος ο τοίχος.
Tip:Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε αρκετά τέτοια φύλλα ζελατίνας αφού το καθένα χρησιμοποιείται μία μόνο φορά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλες περιτυλίγματος σαν αυτές π.χ που αμπαλάρουμε καλάθια για ποτά ή και απλές ανοιγμένες πλαστικές σακούλες super market.
texnotropia8
Στα χρωματοπωλεία θα βρείτε ρολά τεχνοτροπίας που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε με τον πιο ακίνδυνο τρόπο. Είναι ιδανικά για αρχάριους
texnotropia9
texnotropia10
Δουλεύοντας με ρολό τεχνοτροπίας πρώτα ,βάφετε τον τοίχο μ΄ένα απλό ρολό, σε όποιο χρώμα έχετε επιλέξει και με όσα χέρια απαιτούνται ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Αφού ο τοίχος στεγνώσει εντελώς, περνάτε μια δεύτερη απόχρωση μπογιάς με το ειδικό ρολό και με κινήσεις κάθετες, οριζόντιες ή διαγώνιες, ανάλογα τι απαιτεί το σχέδιο του ρολό που έχετε επιλέξει.
texnotropia11
texnotropia12
texnotropia13
texnotropia14
Προσοχή: Ακόμα και αν σας εντυπωσιάζει η επιλογή σας, οι τεχνοτροπίες προσφέρονται ορισμένες για μικρές, και ορισμένες για λίγο μεγαλύτερες επιφάνειες. Κύριος και βασικός κανόνας είναι ότι όποια τελικά και αν επιλέξετε, ΜΗ την εφαρμόσετε σε όλο το δωμάτιο, γιατί έτσι δε θα μπορέσει να αναδειχθεί όλος ο χώρος, και ο κόπος σας θα πάει στράφι. Δοκιμάστε το σε έναν τοίχο, η σε ένα ωραίο μέρος του τοίχου, έτσι ώστε να «χτυπάει» στο μάτι και να φανεί ένα πιο όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
texnotropia15
texnotropia16
texnotropia17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...