Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

18 περίεργα πράγματα που δείχνουν ότι θα ζήσεις πολλά χρόνια Περίεργα facts που έχουν συνδεθεί από τους ερευνητές με τη μακροζωία.

1. Ήσουν αδύνατη σαν έφηβη
Έρευνα του Journal of Pediatrics που παρακολούθησε 134 Αφροαμερικάνους από τη γέννησή τους μέχρι τα 28 τους, βρήκε πως το να είσαι υπέρβαρος στην ηλικία των 14 αυξάνει τον κίνδυνο να πάθεις διαβήτη τύπου 2, όταν ενηλικιωθείς. 

2. Έχεις αδύνατη κοιλιά (κυρίως λίγο πριν και μετά την εμμηνόπαυση)
Οι γυναίκες που έχουν αδύνατη μέση και κοιλιά όσο μεγαλώνουν είναι 20% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν νωρίς, σύμφωνα με τους ερευνητές. 
3. Σου αρέσει το τσάι
Και το μαύρο και το πράσινο τσάι, είναι πλούσια σε κατεχίνες - τις ουσίες που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και προστατεύουν την καρδιά. Έρευνα σε 40,500 γυναίκες και άνδρες από την Ιαπωνία, βρήκε πως εκείνοι που έπιναν 5 ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο ή μαύρο τσάι κάθε μέρα, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακό επεισόδιο. 
4. Δεν πίνεις cola
Ερευνητές στη Βοστόνη βρήκαν πως το να πίνεις μία ή περισσότερες cola κάθε μέρα διπλασιάζει τις πιθανότητες να αποκτήσεις μεταβολικό σύνδρομο ένα σύμπλεγμα διαταραχών που περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη, και σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία και την αρτηριακή πίεση. 

5. Τρως μοβ φαγητό
Βάλε στη διατροφή σου σταφύλια, βατόμουρα και κόκκινο κρασί: το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στις πολυφαινόλες, τις χημικές ενώσεις που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τους ερευνητές.
6. Δεν σου αρέσουν τα burger
Μεσαίες μερίδες (στο μέγεθος περίπου της παλάμης σου) από μοσχάρι, χοιρινό, ή αρνί δεν κάνουν κακό μία στο τόσο - αλλά περισσότερα από 500 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την εβδομάδα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου (του τρίτου πιο κοινού είδους καρκίνου) σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου.

7. Τρέχεις 40 λεπτά τη μέρα
Ερευνητές στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν πως οι μεσήλικες που έκαναν ακριβώς αυτό - για περίπου 5 ώρες την εβδομάδα συνολικά - ζούσαν περισσότερο και ήταν πιο υγιείς (τόσο σωματικά όσο και διανοητικά) όσο μεγάλωναν. 

8. Προτιμάς να περπατάς από το να οδηγάς
Αν περπατάς για περισσότερο από 30 λεπτά τη μέρα, είναι πιο πιθανό να ζήσεις περισσότερο από εκείνους που περπατούν λιγότερο, ανεξάρτητα από το πόσα κιλά είσαι, σύμφωνα με έρευνα σε 2,603 άνδρες και γυναίκες. 

9. Είσαι η ψυχή του πάρτι
Εκείνοι που βγαίνουν συχνά έξω είναι 50% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άνοια, σύμφωνα με έρευνα σε 500 άνδρες και γυναίκες από 78 και άνω στη Σουηδία. 
 
10. Νιώθεις πιο νέα από ότι είσαι
«Το να νιώθεις νέα συνδέεται άμεσα με μία καλή και με διάρκεια ζωή» λέει η καθηγήτρια ψυχολογίας Jacqui Smith «Αυτό ακριβώς είναι που βοηθά στην αισιοδοξία και την όρεξη να ξεπεράσεις τις καθημερινές σου δυσκολίες, μειώνοντας το στρες και τονώνοντας το ανοσοποιητικό σου»

11. Έχεις καλούς φίλους
Το να ξέρεις πως έχεις γύρω σου άτομα που θα σε στηρίξουν όταν θα τους χρειαστείς, βοηθά στην διανοητική και σωματική σου υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μειώνει επίσης το στρες που ευθύνεται και για την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού και την πρόωρη γήρανση. 

12. ..και είναι υγιείς
Αν η κολλητή σου πάρει κιλά, είναι 57% πιθανό να πάρεις και εσύ κάποια κιλά, σύμφωνα με Βρετανική έρευνα «Για να είσαι και να νιώθεις υγιής, θα πρέπει να περιτριγυρίζεσαι από άτομα που έχουν τους ίδιους στόχους με εσένα», προσθέτει ο Nicholas A. Christakis, o επικεφαλής της έρευνας. 
13. Έχεις πάει πανεπιστήμιο
..έστω για ένα χρόνο. Έρευνα του Harvard βρήκε πως τα άτομα που έχουν παραπάνω από 12 χρόνια επίσημης εκπαίδευσης στο ιστορικό τους (ακόμη και αν είναι μόνο 1 χρόνος από αυτά σε πανεπιστήμιο) ζουν 18 μήνες περισσότερο από εκείνους που έχουν πάει μόνο λύκειο ή γυμνάσιο. Γιατί; Επειδή όσες περισσότερες σπουδές έχεις στο βιογραφικό σου, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καπνίζεις. 

14. Ακολουθείς τα trends της τεχνολογίας
Χρησιμοποιώντας Twitter ή Skype, βοηθάς τα κύτταρα του εγκεφάλου σου να παραμείνουν νέα και υγιή, λέει η ειδικός Sherri Snelling
15. Έκανες παιδί αργά
Αν γέννησες με φυσικό τρόπο, μετά τα 44, είναι 15% λιγότερο πιθανό να πεθάνεις νωρίς σε σχέση με τις φίλες σου που γέννησαν πριν τα 40, λέει έρευνα του Πανεπιστημίου της Utah
16. Αλλά η μαμά σου σε έκανε νέα
Άμα ήταν κάτω των 25 όταν σε γέννησε, έχεις διπλάσιες πιθανότητες να ζήσεις μέχρι τα 100 από εκείνους που η μητέρα τους, τους γέννησε σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο. 

17. Δεν ροχαλίζεις
Έρευνα 18 χρόνων βρήκε πως εκείνοι που δεν ροχαλίζουν το βράδυ, είναι 3 φορές πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που ροχαλίζουν. 

18. Πας στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
Οι γυναίκες που το κάνουν, έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, ανεξάρτητα από το πόσο πίνουν, καπνίζουν ή ασκούνται, σύμφωνα με έρευνα σε πάνω από 92,000 γυναίκες από το Πανεπιστήμιο Yeshiva. Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό οφείλεται στην πνευματική και σωματική χαλάρωση που επιφέρει η συχνή παρακολούθηση των θρησκευτικών λειτουργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...