Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τι δεν θα έκανε ποτέ ένας υπεύθυνος μπαμπάς;

fatherpic-1n6aa0y
Όλα τα παιδιά χρειάζονται τους μπαμπάδες γιατί είναι πολύ σημαντικοί για την ζωή τους και την διαπαιδαγώγησή τους.
Πριν αρχίσετε να λέτε «ναι αλλά η μαμά είναι μόνο μια»  πρέπει να ξέρετε πως οι σωστοί και υπεύθυνοι  μπαμπάδες  αποτελούν το σημαντικότερο παράδειγμα στην ζωή των παιδιών μας.
Υπάρχουν κάποια πράγματα που μόνο οι υπεύθυνοι μπαμπάδες  τηρούν κατά γράμμα!
Οι σωστοί μπαμπάδες δεν θέτουν ποτέ το καλό παράδειγμα.
Τα παιδιά υιοθετούν την συμπεριφορά σας αντιγράφουν αυτό που κάνετε. Ένας υπεύθυνος μπαμπάςδεν χάνει την υπομονή του και δεν μιλάει ποτέ άσχημα στα παιδιά του ή στην μητέρα τω παιδιών του.
Δεν χτυπάνε ποτέ τα παιδιά τους.
Η σωματική βία δεν εφαρμόζεται για να θέσει κανόνες. Ο σωστός μπαμπάς χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους πολύ πιο αποτελεσματικές από την βία.
Είναι πάντα παρόντες.
Οι γονείς είναι παόντες στην ζωή των παιδιών τους και όχι απόντες. Φυσικά και πρέπει να δουλεύουν για να παρέχουν ότι καλύτερο στα παιδιά τους αλλά πρέπει να ζουν και την καθημερινότητα των παιδιών τους και να είναι μαζί τους σε όλες τις σημαντικές στιγμές και όχι μόνο.
Δεν αφήνουν την σχέση τους με την συντροφό τους να επηρεάσει τα παιδιά τους.
Είτε έχετε καλή σχέση είτε έχετε προβλήματα με την μητέρα ή την σύντροφό σας δεν χρειάζεται να μπλέκετε τα παιδιά σας σε αυτό. Τα παιδιά σας είναι η προτεραιότητά σας και δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε την σχέση σας να τα επηρεάζει.
Δεν κρίνουν τα παιδιά τους άδικα.
Κανένας σωστός μπαμπάς δεν κατακρίνει και αποθαρρύνει τις προσπάθειες των παιδιών του συγκρίνοντας τις με τα παιδιά.Ενθαρρύνει τα παιδιά του και τα στηρίζει σε κάθε τους βήμα.
Δεν λένε ποτέ ψέματα στα παιδιά τους.
Τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία να λένε ψέματα  απλά παρακολουθώντας τους γονείς τους. Ο σωστός γονιός λέει πάντα την αλήθεια ότι και να συμβεί και όποιες και να είναι οι συνέπειες.
Δεν σταματά ποτέ να αγαπάει τα παιδιά του.
Η αγάπη είναι πολύ σημαντική για την παιδική και ενήλικη ζωή. Κανένα παιδί δεν θέλει να βλέπει τον πατέρα του να μην νοιάζεται για αυτά και να μην τα αγαπάει. Ο σωστός μπαμπάς δείχνει την αγάπη του χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.
babyradio.gr- Άννα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...