Το καλοκαίρι το πρόσωπο μας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στον ήλιο και εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να το προστατέψουμε.
1.       Ακολουθούμε τα τρία βασικά βήματα περιποίησης:
·       Καθαρίζουμε το πρόσωπο μας με σαπουνι, για να ξεπλύνουμε τυχον υπολείμματα από την κρέμα νυκτός. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα.
·       Εφαρμόζουμε αντηλιακό. Δεν ξεχνάμε το λαιμό και το ντεκολτέ, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο εκτεθειμένο. H ιδανική ποσότητα είναι όση χωράει σε ένα κουταλάκι του γλυκού.
·       Δίνουμε χρόνο στην επιδερμίδα μας να απορροφήσει το αντηλιακό και προχωράμε με το make up.
2.       Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε foundation με δείκτη αντηλιακής προστασίας, γιατί μπορεί να δημιουργηθεί στο πρόσωπο μας λιπαρότητα.
3.       Αν θέλουμε να αποφύγουμε το foundation χρησιμοποιούμε αντηλιακό με χρώμα ή μια BB ή CC κρέμα, που παρέχει ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία.
4.       Μπορούμε να συνδυάσουμε το αντηλιακό με χρώμα ή την BB κρέμα μαζί με το foundation. Τα περισσότερα αντηλιακά προσώπου και ΒΒ κρέμες είναι ιδανικές βάσεις για μακιγιάζ. Υπάρχουν επιλογές και συνδυασμοί που καλύπτουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας μας.
5.       Αν στο πρόγραμμα μας είναι να περάσουμε μεγάλο μέρος της ημέρας στον ήλιο, επιλέγουμε μια compact πούδρα με αντηλιακή προστασία που θα απορροφήσει τυχόν λιπαρότητα της επιδερμίδας και παράλληλα θα μας προστατέψει, δίνοντας ματ ή dewy αποτέλεσμα αναλόγως του προϊόντος που θα επιλέξουμε.
6.       Επιλέγουμε αντηλιακό βάσει της επιδερμίδας μας.
·         Για ευαίσθητες και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
·         Για λιπαρή επιδερμίδα, αντηλιακό με ελαφριά υφή.
·         Για ξηρή επιδερμίδα, κρεμώδες αντηλιακό που θα καλύπτει την ανάγκη για ενυδάτωση.
·         Για ακμή, μελαγχρωματικές κηλίδες ή άλλα δερματικά προβλήματα επιλέγουμε μια αντηλιακή σειρά, που εξειδικεύεται σε ακνεϊκές, δυσανεκτικές ή άλλες επιδερμίδες, που έχουν ανάγκη απο ειδική προστασία, αφού συμβουλευτούμε το δερματολόγο μας.
7.       Δεν ξεχνάμε να προστατεύουμε και τα χείλη μας, καθώς περιέχουν ελάχιστη μελανίνη, άρα και περιορισμένη άμυνα στην ηλιακή ακτινοβολία. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα σε μορφή stick, που κρατούν τα χείλη ενυδατωμένα και προλαμβάνουν την ξηρότητα.
8.       Αν κάνουμε λέιζερ αποτρίχωσης ή ακολουθούμε ειδικές θεραπείες, όπως χημικό πίλινγκ, θα πρέπει να προστατεύουμε ιδιαίτερα την επιδερμίδα μας. Επιλέγουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, κατάλληλο για επιδερμίδες με αυξημένες ανάγκες.  Επίσης, δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά την κατάλληλη κρέμα περιποίησης.
9.       Τέλος, κάτι που κάνουμε συχνά λάθος! Έστω οτι το αντηλιακο και το make up μας περιέχουν και τα δυο δείκτη προστασίας 15. Βάζοντας και τα δύο δεν έχουμε προστασία 30, αλλά 15! Αν το ένα έχει 15 και το άλλο 30, τότε υπερισχύει ο υψηλότερος δείκτης προστασίας.