Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Σε ποια ηλικία μπορεί να κάνει μπάνιο μόνο του ένα παιδί;

80fee5b7-fd3f-45ee-aa8d-31f457e303bf
Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πότε είναι η σωστή ηλικία για να αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν μπάνιο.
Πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να κάνουν μπάνιο μόνα τους όταν σας ζητήσουν λίγη ιδιωτικότητα και νιώθουν πως θέλουν να αποκρύψουν το σώμα τους.
Συνήθως η ηλικία που ένα παιδί ζητά να κάνει μπάνιο μόνο του είναι περίπου στα 8 με 9.Βέβαια μερικά παιδιά ζητάνε να κάνουν μπάνιο μόνα τους από την ηλικία των 5 ή των 6.
Οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε μέχρι την ηλικία των 8 μέχρι να τα αφήσετε να κάνουν μπάνιο.
Βέβαια για να κάνει ένα παιδί μπάνιο μόνο του πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμο για να το κάνει.Πρέπει να του μάθετε από νωρίς πως να πλένει τα σημεία του σώματός του και ποια στάση σώματος πρέπει να έχει έτσι ώστε να μην ερεθίσει τα μάτια του, να μην μπει νερό στα αυτιά και να μην πνιγεί.
Αν το παιδί σας, σας ζητήσει στην ηλικία των 5 ή  6  να κάνει μπάνιο τότε πρέπει να δημιουργήσετε ένα ασφαλές μπάνιο με προστατευτικές επιφάνειες , κάθισμα και σκαλοπατάκια για να μπορεί να κάνει μπάνιο εύκολα.
Βέβαια αν το έχετε προετοιμάσει σωστά και του έχετε εξηγήσει τους κινδύνους του μπάνιουαλλά πάλι δεν θέλετε να το αφήσετε μόνο του τότε  μπορείτε να βάλετε μια κουρτίνα μπάνιου έτσι ώστε να νιώθει ότι είναι μόνο αλλά και να μπορείτε να το ελέγξετε αναπάσα στιγμή  αν συμβεί κάτι.
babyradio.gr- Άννα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...