Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Αγαπώ πιο πολύ τον μπαμπά από εσένα, μαμά…»

0637f56
Αν είστε γονιός, πρέπει να ξέρετε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί να σε εσάς η παρακάτω σκηνή.Απλά περιμένετε να συμβεί. Όλα ξεκινούν κάπως έτσι: Θα έρθει κάποια στιγμή το παιδάκι σας και θα πει ότι έχει ένα μυστικό να σας πει. Ποιο είναι το μυστικό; Ότι αγαπάει τον μπαμπά πιο πολύ από εσάς!
Ναι καλά ακούσατε! Τι σκέφτεστε εκείνη την στιγμή; Αυτό που θα σκεφτόντουσαν όλες οι μαμάδες.Πως τολμάει να μου το λέει αυτό ενώ εγώ το φροντίζω από την μέρα που γεννήθηκε; Που κάθε μέρα του κάνω μπάνιο, του μαγειρεύω και περνάω όλο τον χρόνο μου μαζί του;
Εντάξει μπορεί να σκεφτήκατε για 2 δευτερόλεπτα τα παραπάνω αλλά σε καμία περίπτωση μην πείτε αυτό που σκέφτεστε! Ξεκινήστε απαντώντας κάπως έτσι:» Και εγώ σ” αγαπώ πολύ!»
Τώρα ας μιλήσουμε σοβαρά. Ο λόγος που σας το είπε αυτό είναι γιατί ο μπαμπάς μπορεί να είναι πιο χαλαρός με το παιδί σας και μπορεί να μην το μαλώνει όσο εσείς. Για αυτό βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει ότι κάποιες φορές χρειάζεται να το μαλώνετε και να είστε πιο αυστηροί μαζί του.
Ακόμη μπορεί να λέει ότι αγαπάει τον μπαμπά πιο πολύ γιατί θέλει να ζητήσει κάτι από τον μπαμπά για το οποίο ξέρει ότι εσείς δεν θα το αφήσετε να το κάνει. Αφού μάθετε τι είναι αυτό που θέλει το παιδί σας δείξτε του πως θα αποφασίσετε και οι δυο γονείς για το αν του επιτρέπετε να κάνει κάτι. Η απόφαση πρέπει να είναι κοινή και όχι απόφαση του γονιού που το παιδί θεωρεί ότι είναι πιο ελαστικός.
Ακόμη ένα παιδί μπορεί να θεωρεί ότι αγαπάει περισσότερο έναν από τους δυο γονείς γιατί μπορεί να περνά περισσότερο χρονικό διάστημα με τον συγκεκριμένο γονιό. Η” μπορεί να περνά το χρόνο του πιο διασκεδαστικά με τον άλλο γονιό. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι κάποιες φορές η μαμά χρειάζεται να κάνει κάποιες δουλειές που δεν είναι ευχάριστες για το παιδί ( όπως καθάρισμα, σκούπισμα, μαγείρεμα η την κανονική σας δουλειά) αλλά η μαμά πρέπει να τις κάνει.
Όπως και να αντιδράσετε η αλήθεια είναι πως τα παιδιά είναι παιδιά και τέτοιες εκδηλώσεις αγάπης είναι συνηθισμένες . Την επομένη ημέρα μπορεί να πει ότι αγαπάει πιο πολύ εσάς. Κάντε του μια αγκαλιά και πείτε του ξανά ότι το αγαπάτε πολύ….
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...