Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ







μοσχάρι σε μερίδες 1 κιλό (ελιά)
κριθαράκι 500 γρ.
κρεμμύδι τριμμένο 1
σκόρδο 1 σκ.
λευκό κρασί 1 κούπα
ντομάτες τριμμένες 2 κούπες
φρέσκια ρίγανη
μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Πλύντε καλά το κρέας και βράστε το για 15 λεπτά. Σουρώστε και στραγγίστε το. Βάλτε το σε γάστρα ή σε ένα πυρέξ. Περιχύστε με το λάδι , το κρασί και καλύψτε το με νερό. Αφήστε το να βράσει καλά στην γάστρα για 40 λεπτά . Κατόπιν βάλτε την ντομάτα , το σκόρδο, το μπαχάρι, την φρέσκια ρίγανη και το κρεμμύδι και αφήστε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέστε το κριθαράκι και όσο νερό χρειαστεί (περίπου 1 ποτήρι). Αφήστε το να βράσει μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι. Προσθέστε και άλλο ζεστό νερό αν χρειαστεί .Σερβίρεται ζεστό με τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...