Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πώς μας βελτιώνει το διάβασμα;

Το διάβασμα είναι μια από τις αποδοτικότερες πνευματικά ασχολίες για τον άνθρωπο. Με το διάβασμα διευρύνει κανείς τους πνευματικούς του ορίζοντες. Βοηθά τον εαυτό του ψυχικά, πνευματικά και κοινωνικά. Με την ανάγνωση το σώμα χαλαρώνει και το μυαλό ηρεμεί.
Οξύνει τη σκέψη
Με την ανάγνωση, «ανοίγει» το μυαλό και ο άνθρωπος διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες. Ενεργοποιούνται νεκρά κύτταρα του εγκέφαλου και σας αναγκάζουν να σκέφτεστε περισσότερο και να είστε πιο έξυπνοι.
Βελτιώνει το λεξιλόγιο
Διαβάζοντας ένα βιβλίο, σίγουρα θα βρείτε μέσα πολλές άγνωστες λέξεις. Αμέσως μετά θα καταφύγετε σε ένα λεξικό για να δείτε την ερμηνεία των λέξεων αυτών. Έτσι άμεσα σας παρέχεται η δυνατότητα να μάθετε άλλη μια καινούργια λέξη και να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο σας.
Σας δίνει μια γεύση από άλλους πολιτισμούς και μέρη του κόσμου
Πώς θα ξέρετε για τη ζωή των ανθρώπων στο Μεξικό, αν δεν διαβάσετε γι 'αυτό;  Το διάβασμα σας δίνει μια εικόνα για την ποικιλότητα των ανθρώπων, τα έθιμα, τον τρόπο ζωής τους κλπ.
Βελτιώνει τη συγκέντρωση και την εστίαση
Όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, ακόμα κι αν δεν είστε απομονωμένοι σε κάποιο ήσυχο μέρος, εστιάζεται την προσοχή σας και την απόδοση σας σε αυτό που κάνετε. Με τον τρόπο αυτό εξασκείτε τη συγκέντρωση σας. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν το βιβλίο που διαβάζετε σας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.
Χτίζει αυτοεκτίμηση
Όση περισσότερη γνώση αποκτούμε τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας δημιουργούμε. Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη χτίζει την αυτοεκτίμηση. Έτσι υπάρχει μια αλυσιδωτή αντίδραση.
Ακονίζει τη μνήμη
Το διάβασμα γυμνάζει τους μυς της μνήμης και έτσι έχετε την ικανότητα να θυμάστε ακόμα και λεπτομέρειες, γεγονότα και στοιχεία και στη λογοτεχνία. Το σταυρόλεξο για παράδειγμα βοηθά πολύ να απαλλαγείτε από το Αλτσχάιμερ.
Διευρύνει τη δημιουργικότητα
Με το διάβασμα εκθέτετε τον εαυτό σας σε νέες ιδέες και περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες σας βοηθούν να αναπτύξετε τη δημιουργική πλευρά του εγκεφάλου σας.
Δίνει ερεθίσματα να μιλήσετε για κάτι
Το διάβασμα διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του άτομου και τον βοηθά πολύ στην σχηματοποίηση της σκέψης του. Έτσι όταν βρίσκεστε σε μια συζήτηση θα σας βοηθήσει πάντα να έχετε να πείτε κάτι ενδιαφέρον.
Περιορίζει την ανία
Το βιβλίο είναι πάντα ένας καλός φίλος, μια καλή συντροφιά, μια καλή παρέα για τον άνθρωπο. Σας κρατάει συντροφιά στις μοναχικές στιγμές και δε σας κάνει να αισθάνεστε ποτέ βαρετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...