Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Semifreddo με σως καραμέλας και καρύδια Δροσερό και εύκολο γλύκισμα

calamrd7

Υλικά για 4-6 άτομα
Για το Semifreddo
- 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ 20 εκ.
- 150 γραμμάρια ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
- 100 ml νερού (ελαφρώς λιγότερο από το 1/2 φλιτζάνι)
- 3 κρόκους αυγών
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σας ή brandy
- 100 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
Για την επικάλυψη με καραμέλα και καρύδια
- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για το Semifreddo
  1. Απλώστε μια μεμβράνη στη φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνατε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι αυτή να διαλυθεί τελείως. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας.
  2. Ενώ το σιρόπι βράζει, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με το λικέρ και τον καφέ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
  3. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα τους κρόκους των αυγών σιγά- σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να κρυώσει.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Απλώστε το μείγμα κρόκων μέσα στη σαντιγί και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέστε τις φράουλες και τα μπισκότα. Ρίξτε το στη φόρμα, καλύψτε με την μεμβράνη. Βάζετε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  5. Για το σερβίρισμα αφήνουμε το γλυκό να ξεπαγώσει 15 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες. Ραντίστε με τη σως καραμέλας και τα ψιλοκομμένα καραμελωμένα καρύδια.
Για την επικάλυψη με καραμέλα και καρύδια
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
  2. Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε τα καρύδια σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε την καστανη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να καραμελώσουν. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε ένα φύλλο σιλικόνης. Αφού κρυώσουν τα καρύδια τα ψιλοκόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...