Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

3 Στρατηγικές «σκληρής» αγάπης για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας!

For-Extroverts-15-Ways-You-Can-Be-an-Even-Better-Parent-to-Your-Introverted-Kid
Εννοείται πως όλοι οι γονείς λατρεύουν τα παιδιά τους και θέλουν το καλό τους.
Θέλουν να πετύχουν στην ζωή τους, να κάνουν σωστά τις ασκήσεις τους και  να είναι ευγενικά με τους άλλους ανθρώπους.
Όμως πολλές φορές η αγάπη πρέπει να είναι σκληρή για το δικό τους καλό και ειδικά όταν θέλετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν ειδικές ικανότητες και να μάθουν να αντιμετωπίζουν καταστάσεις.
«Ο αμελής και ξεχασιάρης.»
Αν το παιδί σας ξέχασε μερικές φορές κατά λάθος τις εργασίες του στο σπίτι μπορείτε να του τις φέρετε στο σχολείο. Αν όμως το κάνει συνεχώς  επειδή αμελεί τα καθήκοντά του τότε πρέπει να του εξηγήσετε πως την επόμενη φορά θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και προσέχει τα πράγματά του επειδή εσείς δεν θα μπορέσετε να του φέρετε. Τηρήστε τον λόγο σας και αφήστε το αντιμετωπίσει μόνο του μια κατάσταση.
«Ο ανυπάκουος.»
Αν το παιδί σας συνηθίζει να αγνοεί τους κανόνες σας τότε θα πρέπει να του απαγορεύσετε αυτό που αγαπάει πιο πολύ και θα του είναι δύσκολο να σπάσει έναν κανόνα.Αν του λέτε να παίζει πολλές ώρες video games  τότε θα πρέπει δυστυχώς να του πάρετε το video game. Το ίδιο ισχύει και για άλλα  πράγματα και κανόνες.
«Ο τεμπέλης.»
Όλοι οι γονείς θα έχουν τουλάχιστον ένα παιδί που βαριέται τις δουλειές του σπιτιού και κάθε άλλου είδους καθήκοντα. Για κάθε δουλειά λοιπόν που παρατάει ή παραβλέπει θα προσθέτετε άλλη μια στην λίστα σας. Αν οι δουλειές δεν γίνονται στην ώρα τους τότε θα χάσουν κάποια προνόμια όπως π.χ να παίξουν με το tablet κλπ. Εννοείται πως οι δουλειές που τους αναθέτετε πρέπει να είναι κατάλληλες για την κάθε ηλικία.
Τέλος να θυμάστε πως δεν πρέπει να είστε σκληροί απέναντί τους αλλά να ζητάτε κάτι ευγενικά έτσι ώστε να καταλαβαίνει το παιδί σας για ποιον λόγο γίνονται όλα αυτά.
babyradio.gr- Γεωργία Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...