Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

6 Πράγματα που πρέπει να κάνετε μπροστά στα παιδιά σας…

how_can_parents_raise_happy_children_with_balanced_priorities
«Όχι μπροστά στο παιδί!»
Είναι μια φράση που λέμε συχνά. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνετε μπροστά στα παιδιά σας και δεν είναι κακό να σας βλέπουν.
Δεν είναι κακό να σας βλέπει το παιδί σας να…
Κλαίτε.
Το κλάμα δεν είναι μόνο για μωρά ή δεν σημαίνει πως είσαι αδύναμος. Είναι φυσιολογικό να κλάψετε μπροστά στα παιδιά σας καθώς πρέπει να ξέρουν πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτά τα συναισθήματα στην ζωή τους.
Να δυσκολεύεστε.
Δεν είστε ο σούπερ γονιός που τα κάνει όλα τέλεια στην ζωή του. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες δεν είναι κακό το παιδί σας να ξέρει πως υπάρχουν δυσκολίες στην ζωή μας και πως πρέπει να φερθούμε υπεύθυνα και να τις αντιμετωπίσουμε.
Να φιλάτε τον/ την σύντροφό σας.
Δεν υπάρχει πιο υγιής και πιο φυσιολογική χειρονομία. Τα παιδιά χρειάζονται ένας υγιές πρότυπο σχέσεων και αυτό πρέπει να τους το δώσετε εσείς. Η αγάπη με ρομαντικό τρόπο δείχνει την φροντίδα που πρέπει να ψάχνουμε στο πρόσωπο των άλλων ανθρώπων.
Να ασκήστε.
Η άσκηση και ο υγιεινός τρόπος ζωής διδάσκουν στα παιδιά πως πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας για να έχουμε καλύτερη υγεία.
Να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας.
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από παραδείγματα. Αν εσείς από την αρχή του μήνα οργανωνετε τα οικονομικά σας και δεν έχετε χρέη και κακοδιαχείρηση τότε τα παιδιά σας θα κάνουν το ίδιο.
Να διαβάζετε και να μαθαίνετε καινούρια πράγματα.
Κανείς δεν γεννήθηκε για να τα ξέρει όλα. Όσο ζούμε μαθαίνουμε.Μην ντρέπεστε να ψάξετε να βρείτε πληροφορίες για ένα θέμα που δεν γνωρίζετε. Διαβάστε μαζί με τα παιδιά σας και συζητήστε τις απορίες σας.
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...