Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή είναι η αλήθεια για το σώμα σας μετά τον τοκετό…

imperfection_mainimage 
Όταν μια μαμά φέρει στον κόσμο ένα παιδί μετά τον τοκετό μπαίνει σε μια διαδικασία προκειμένου να επανέλθει στο σώμα που είχε πριν τον τοκετό.
Όλες μας έχουμε νιώσει έτσι. Όλες μας το έχουμε περάσει αυτό.
Όμως σε όλες αυτές τις μαμάδες θέλω να τα παρακάτω:
Το σώμα μας αλλάζει για πάντα και δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Μπορούμε να επανέλθουμε στα κιλά που ήμασταν πριν αλλά το σώμα μας έχει γίνει σώμα της μαμάς. Το πρόσωπό μας είναι διαφορετικό, τα μάγουλά μας πιο γεμάτα και μερικά σημεία το σώματός μας έχουν αλλάξει και έχουν πιο πολλές καμπύλες αλλά μοιάζουμε πιο όμορφες και πιο «γυναίκες.»
Το σώμα μας δεν θα λειτουργεί όπως πριν.Θα μπορείτε να πηγαίνετε γυμναστήριο, για τρέξιμο κλπ αλλά όταν θα κουράζεστε θα υπάρχει ένας πόνος που θα σας θυμίζει ότι είστε μαμά. Θα πονάει η μέση μας ή ένα σημείο στο πόδι μας ή στον γοφό μας. Είναι ο γλυκός πόνος της μητρότητας.
Μπορεί να μην λειτουργεί όπως πριν το σώμα μας αλλά  αφού γίνουμε μαμάδες ανακαλύπτουμε νέες λειτουργίες. Το σώμα μας μπορεί να θρέψει ένα μωρό κατά την διάρκεια της νύχτας, μπορεί να κρατάει για ώρες αγκαλιά το μωρό μας και να μην νιώθει κουρασμένο. Δεν είχατε συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα μπορείτε να τρέξετε όταν το παιδί σας πέφτει ή βρίσκεται σε κίνδυνο.
Πρέπει να καταλάβουμε πως η ομορφιά βρίσκεται παντού.Μπορεί να έχουμε σημάδια στο σώμα μας που αποδεικνύουν πως πλέον είμαστε μαμάδες αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως είμαστε όμορφες. Όλος ο κόσμος μας έχει αλλάξει και το ίδιο και εμείς. Η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια των παιδιών μας και στα δικά μας κουρασμένα μάτια.
Μην ζηλεύετε τις celebrities  που υποτίθεται πως έχουν το σώμα που είχαν πριν γεννήσουν. Καμία από αυτές δεν έχει παλέψει τόσο όσο εσείς για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης ούτε δυσκολεύτηκε τόσο να αποδεχτεί το σώμα της μετά τον τοκετό…
babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...