Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Tο childit.gr προτείνει βιβλία για γονείς

KEIMENO-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΑΛΟΥ
ego k i anagki mou gia trofi
«Εγώ και η ανάγκη μου για τροφή – μετά τις στερητικές δίαιτες»
Συγγραφέας: Αλίκη Πανοπούλου
Εκδόσεις: Opera, 2014
Σελίδες: 236
Η Αλίκη Πανοπούλου, διαιτολόγος-διατροφολόγος, μας εμπιστεύεται σε αυτό το βιβλίο όχι μόνο τις γνώσεις αλλά και την πολύχρονη εμπειρία της. Είναι μια προσωπική μαρτυρία ειπωμένη όχι από την αυστηρώς επαγγελματική πλευρά αλλά ιδωμένη από τη σκοπιά του ανθρώπου που προσπαθεί πέρα από τις εξειδικευμένες γνώσεις που διαθέτει να γνωρίσει τον «κόσμο της βουλιμίας-παχυσαρκίας» και κυρίως να κατανοήσει τον ψυχισμό και τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων που υποφέρουν από προβλήματα βάρους. Στην προσπάθειά της να γίνει όχι μόνο επιστημονικός σύμβουλος αλλά και σύμμαχος των θεραπευομένων της, ανακάλυψε τη μακροβιοτική διατροφή  την οποία στη συνέχεια κατάφερε να τη συνδυάσει με τη μεσογειακή διατροφή. Το βιβλίο αυτό είναι ένας χρήσιμος και φιλικός οδηγός για όσους θέλουν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν, αλλά και σε όσους θέλουν να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και να αναπτύξουν υγιείς διατροφικές συνήθειες. Ο αναγνώστης θα βρει χρήσιμες πληροφορίες αλλά και τις εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν τη δική τους περιπέτεια με την απώλεια βάρους. Η προσωπική ευθύνη, τα πρέπει, τα μην, οι επιθυμίες, η ευχαρίστηση, είναι παράγοντες που η κυρία Πανοπούλου προσπαθεί να λαμβάνει πάντα υπόψη της και αξιοποιώντας την προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες κάθε θεραπευόμενου, κατάρτιζε ένα πρόγραμμα διατροφής όσο μπορούσε ελεύθερης επιλογής σε κάποια πράγματα για να έχει λόγο πάντα και ο «άλλος». Μέσα από τα στάδια του αδυνατίσματος και τους τύπους παχυσαρκίας είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσει κανείς τη θέση του αλλά και τη διαδρομή που μπορεί να κάνει για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τελειώνοντας πάντως την ανάγνωση αυτού του βιβλίου η απώλεια βάρους αρχίζει να φαίνεται εφικτή αλλά και μια διαδικασία που μπορεί να γίνει και ευχάριστη!
potevia
«Ποτέ βία»
Συγγραφέας: Άστριντ Λίντγκρεν
Μετάφραση: Άννα Παπαφίγκου
Εκδόσεις: Μάρτης, 2014
Δεν είναι τυχαίο που πριν από ένα χρόνο περίπου οι εκδόσεις Μάρτης αποφάσισαν να κάνουν το εκδοτικό τους ντεμπούτο με το βιβλίο «Ποτέ βία», δίνοντας έτσι το στίγμα για τις επιλογές που θέλουν να κάνουν στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας αλλά και των βιβλίων για γονείς. Η πολυβραβευμένη Σουηδή συγγραφέας της διάσημης «Πίπης της Φακιδομύτης» Άστριντ Λίντγκρεν τιμήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1978 με το διεθνούς κύρους Βραβείο Ειρήνης των Γερμανών Βιβλιοπωλών, στο «Ποτέ βία» παρατίθεται ο λόγος που έδωσε στην τελετή απονομής. Ο λόγος αυτός αποτελεί μια εύγλωττη διακήρυξη κατά της βίας, ιδιαίτερα όταν η βία βρίσκεται μέσα στο σπίτι και την οικογένεια και θύματά της είναι κυρίως τα παιδιά. Χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου είναι το εξής: «…ένα νεογέννητο παιδί δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Το αν θα γίνει ένας ζεστός και ανοιχτός άνθρωπος, καλόπιστος και αλληλέγγυος, ή ένας ψυχρός και καταστροφικός, μοναχικός λύκος, το καθορίζουν όσοι το υποδέχονται στον κόσμο. Είναι αυτοί που του μαθαίνουν τι σημαίνει αγάπη, ή παραλείπουν να του το μάθουν. “Μαθαίνει κανείς μόνο απ’ όποιον αγαπά”, είπε ο Γκαίτε, και πρέπει να είναι αλήθεια». Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!
manifesto

«Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας
$1-        Πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τη νοοτροπία του υπερ-γονεϊσμού»
Συγγραφέας: Carl Honoré
Μετάφραση: Άλκηστη Κελεσίδη
Εκδόσεις: Αερόστατο, 2010
Ένα βιβλίο που καλό είναι να διαβάσουν οι γονείς για να γνωρίζουν από πριν πώς να διαχειριστούν την παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας ευτυχισμένα παιδιά αλλά και για να είναι οι ίδιοι ευτυχισμένοι στο ρόλο τους ως γονείς. Χωρισμένο σε δώδεκα κεφάλαια, δίνει απλές συμβουλές για αρμονική συνύπαρξη και διασκεδαστικό parenting για να καταλήξει στο ευσύνοπτο συμπέρασμα: «αφήστε τα παιδιά ήσυχα». Μεγάλη σημασία στο βιβλίο δίνεται στο ρόλο του παιχνιδιού στην ομαλή ανάπτυξη και την ψυχοκινητική εξέλιξη των παιδιών. Στο είδος των παιχνιδιών, στο χρόνο που καταλαμβάνει το παιχνίδι στη διάρκεια της καθημερινότητας αλλά και στις κοινές ασχολίες των γονιών με τα παιδιά. Παρακινούνται, λοιπόν, οι γονείς να αναλαμβάνουν κοινές δραστηριότητες με τα παιδιά, όπως επίσης τους προτείνεται να καλλιεργούν στα παιδιά την αγάπη για τη φύση και τις ασχολίες που γίνονται εκτός σπιτιού. Ακόμα παρουσιάζονται «οδηγίες προς ναυτιλομένους» που αφορούν την πειθαρχία, τον καταναλωτισμό, την ασφάλεια, το διάβασμα και το σχολείο, όπως και τη χρήση της τεχνολογίας.
koritsia
«Κορίτσια, θα γίνω μάνα!»
Συγγραφέας: Χριστίνα Κοπανά
Εκδόσεις: Μίνωας, 2014
Ένα βιβλίο προσωπικό ημερολόγιο μητρότητας, που περιλαμβάνει όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης, τον τοκετό, την άφιξη του μωρού. Φοβίες, ανησυχίες, χαρές, άγχος, ευτυχία, μοιρασμένα σε ισόποσες δόσεις, σε ένα βιβλίο γραμμένο με χιούμορ, ευαισθησία και πολλή τρυφερότητα. Ένα βιβλίο γραμμένο από μαμά… για μαμάδες! Σκέψεις και συναισθήματα οικεία και γνώριμα, σε ένα σκηνικό που όλες οι μαμάδες λίγο πολύ έχουμε ζήσει. Διαβάζεται ευχάριστα σαν καραμέλα και αποτελεί το ιδανικό δώρο για μέλλουσες μανούλες, μια που θα καθησυχάσει με τον καλύτερο τρόπο αρκετές από τις ανασφάλειές τους.  

KAΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...