Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

5 Πράγματα που πρέπει να θυμάστε αν έχετε μόνο ένα παιδί!

B-9
Το να είσαι μοναχοπαίδι είναι δύσκολο και ταυτόχρονα υπέροχο.
Πρέπει  λοιπόν να θυμάστε τα παρακάτω αν έχετε μόνο ένα παιδί:
Πρέπει να ξέρετε πως τα μοναχοπαίδια  θέλουν να νιώθουν πως τα λατρεύετε και τα εκτιμάτε.  Τα μοναχοπαίδια θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής και πως εκτιμάτε ότι κάνουν  αλλά να τους θυμίζετε πως ο κόσμος δεν περιστρέφεται μόνο γύρω  από εκείνα.
Είστε οι γονείς τους αλλά και οι καλύτεροι φίλοι τους.Δεν έχουν αδέρφια για να μοιράζονται τα μυστικά τους για αυτό εσείς θα είστε οι καλύτεροι φίλοι τους.Βοηθήστε τους να σας εμπιστευτούν και να συζητάνε μαζί σας ότι τους απασχολούν.
Δεν τους αρέσει να τα αποκαλείτε κακομαθημένα. Είναι το κέντρο της προσοχής σας και έχουν ιδιαίτερη μεταχείρηση αλλά αν είναι κακομαθημένα, αυτό οφείλεται σε εσάς. Προσπαθήστε να αλλάξετε την συμπεριφορά τους με πράξεις και όχι δίνοντάς τους μόνο έναν τίτλο.
Θέλουν χρόνο για τον εαυτό τους. Μπορεί ένα μοναχοπαίδι να μην έχει αδέφια αλλά δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς από πάνω του για να μην νιώθει μόνο του. Ειδικά αυτά τα παιδιά θέλουν να μείνουν λίγο μόνα τους για να σκεφτούν. Αφήστε τα λοιπόν ελεύθερα και μην ανησυχείτε.
Θέλουν περισσότερες αγκαλιές. Όλα τα παιδιά εννοείται πως χρειάζονται την αγκαλιά από τον γονιό. Όμως τα παιδιά που έχουν αδέρφια αγκαλιάζονται και  μεταξύ τους ενώ εκείνα έχουν μόνο εσάς.
babyradio.gr- Γεωργία Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...