Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Ψητές πατάτες με αλλαντικά και τυριά

Ψητές πατάτες με αλλαντικά και τυριά

Υλικά

  • 8-10 μέτριες πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. προσούτο Ευρυτανίας ή ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ροδέλες από αρωματικό βούτυρο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε κατόπιν με ένα μαχαίρι τις πατάτες στο μέρος που τις χαράξατε και αφαιρείτε μια ποσότητα από τη σάρκα τους. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 2/3 από τα τυριά με τη μουστάρδα, το μισό προσούτο, λίγο πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.
  2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών. Ψήνετε τις πατάτες στο φούρνο 3΄-4΄ στους 220ο C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο προσούτο και τα υπόλοιπα τυριά (ωμά), γαρνίρετε με αρωματικό βούτυρο και σερβίρετε.
  3. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψάκι. Τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών. Ψήνετε τις πατάτες στο φούρνο 3΄-4΄στους 220° C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο προσούτο και τα υπόλοιπα τυριά (ωμά), γαρνίρετε με αρωματικό βούτυρο και σερβίρετε.

Συμβουλή

Για να φτιάξετε το αρωματικό βούτυρο, βάζετε 150 γρ. βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και λίγο ροζ και πράσινο πιπέρι σε ένα μπολ. Χτυπάτε καλά με το μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν πλάθετε το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Όταν γίνει συμπαγές, το κόβετε σε ροδέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς είναι το παιδάκι Αιγόκερως (tη κορη μου..)

Αν το μωράκι σας γεννήθηκε μεταξύ 22 Δεκεμβρίου και 20 Ιανουαρίου, τότε ανήκει στο ζώδιο του ...