Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πώς να καταστρέψεις την εικόνα τη πόλης σου!

odos_katholikonΟδός Καθολικών
Τελειώνει η ανακαίνιση στα Άνω Λαδάδικα, στο Φραγκομαχαλά, στη Βαλαωρίτου. Η περιοχή αλλάζει. Ένα από τα σημαντικότερα έργα ήπιας βιοκλιματικής ανάπλασης ολοκληρώνεται. Και δημιουργεί έναν υπέροχο τόπο περιπάτου, από την Εγνατία μέχρι την Τσιμισκή και από την Ίωνος Δραγούμη μέχρι τη Δωδεκανήσου.
Έτσι νόμιζες όμως; Πριτς! Σου τη φέραμε. Αυτή η πόλη δεν αξίζει τις ανακαινίσεις. Δεν αξίζει τους φροντισμένους δημόσιους χώρους. Δεν αξίζει τις επεμβάσεις που αλλάζουν τις γειτονιές. Έχει δική της αντίληψη για το πως πρέπει να χρησιμοποιούνται τα πεζοδρόμια. Πως πρέπει να καταστρέφονται τα κράσπεδα πριν καν τελειώσουν, πως πρέπει να ξηλώνονται τα κολωνάκια για να τοποθετηθούν τα αυτοκίνητα. Για να γλιτώσει κάνεις λίγο ψάξιμο για πάρκινγκ ή ένα δίευρο. Γιατί άλλο πράμα είναι το κόστος από το σπασμένο πεζοδρόμιο ή το ξηλωμένο κολωνάκι. Αυτό το πληρώνουμε όλοι μαζί. Ρεφενέ. Και άλλο είναι να πληρώσεις ένα δίευρο στο πάρκινγκ, όπως κάνεις σε όποιο μέρος της Ευρώπης βρεθείς και θελήσεις να παρκάρεις εντός ιστορικού κέντρου.
Οι πόλεις έχουν τελικά αυτό που τους αξίζει.
odos_paikou
Οδός Πάικου
odos_vilaraΟδός Βηλαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...