Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Μορφωθείτε... για να μη θυμώνετε
Οι νεότεροιόσοι έχουν παιδιά και οι λιγότερο μορφωμένοι είναι οι τρεις κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν θυμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
Ο θυμός, ένα από τα πιο κοινά αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να έχει σημαντικές ψυχικές και σωματικές συνέπειες αν διαρκεί πολύ, αν και η σύγχρονη ψυχολογία τον θεωρεί μάλλον ως ένα φυσικό συναίσθημα, που ορισμένες φορές μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο, γι' αυτό, άλλωστε, ενθαρρύνει την εκδήλωσή του. Μάλιστα μια προηγούμενη μελέτη έχει διαπιστώσει ότι όσοι εκφράζουν συχνά το θυμό τους (σε λογικά πλαίσια!) μπορούν να ζήσουν περισσότερο από όσους τον κρατούν μέσα τους.
Η νέα έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο υπό τον καθηγητή Σκοτ Σίμαν του τμήματος κοινωνιολογίας, σύμφωνα με το Live Science, και θα δημοσιευτεί στο "International Handbook of Anger" (Διεθνές Εγχειρίδιο του Θυμού), που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2010.
Σύμφωνα με την έρευνα:
Οι νεότεροι άνθρωποι κάτω των 30 ετώννιώθουν πιο συχνά θυμό σε σχέση με τους μεγαλύτερους, κυρίως επειδή βιώνουν μεγαλύτερη πίεση χρόνου, περισσότερες οικονομικές δυσκολίες (ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης) και μεγαλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον τους.
Η έλλειψη χρόνου και το συνακόλουθο αίσθημα πίεσης είναι ο συχνότερος παράγων πρόκλησης θυμού. Πέρα από τις πολλές χαρές της, μια οικογένεια με παιδιά (ειδικά όταν αυτά είναι άτακτα…) είναι ένα περιβάλλον όπου συχνά γεννιούνται συναισθήματα θυμού και επιθετικές συμπεριφορές, κάτι που ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες.
Οι περισσότερο μορφωμένοιείναι λιγότερο επιρρεπείς στον θυμό και, όταν θυμώνουν, μιλάνε πιο ανοιχτά από τους λιγότερους μορφωμένους για τις αιτίες του θυμού τους. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι γενικά ο αυτοέλεγχος αυξάνεται ανάλογα με το επίπεδο της μόρφωσης ενός ανθρώπου.
Όσοι έχουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, τείνουν να έχουν και περισσότερο θυμό, κάτι που ισχύει επίσης περισσότερο για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.
mediasoup.gr

Η Ψυχολογία της Αγάπης: Απ’την ψευδαίσθηση στην πραγματικότητα

couple0021Όλοι μας έχουμε γαλουχηθεί θεωρώντας την αγάπη ως την πεμπτουσία της ζωής και το «κλειδί της επιτυχίας» στις σχέσεις μας. Πιστεύουμε ότι είναι η πηγή της ευτυχίας και αναλώνουμε την ζωή μας στην δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν δυνατή την μόνιμη εδραίωσή της στη ζωή και στις σχέσεις μας...
Επιθυμούμε μια άνευ όρων αγάπη, δηλαδή την αγάπη που οι άλλοι μας προσφέρουν γι’ αυτό που είμαστε, κι όχι γι’ αυτό που κάνουμε, ή δεν κάνουμε.
Οι περισσότεροι από μας, στην προσπάθειά μας να εξιδανικεύσουμε τους γονείς μας και τους σημαντικούς μας ανθρώπους της παιδικής μας ηλικίας, εντάσσουμε την φροντίδα που πήραμε από εκείνους σ' αυτήν την άνευ όρων αγάπη που τόσο πολύ ανάγκη την είχαμε και την έχουμε.
Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ζήσει έστω και λίγα λεπτά αυθεντικής αγάπης σε όλη τους τη ζωή! Οι περισσότεροι, με θλίψη και απογοήτευση συνηδητοποιούμε, σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο της ενηλικίωσής μας, πως το μεγαλύτερο κομμάτι της αγάπης που βιώσαμε μέσα στις σημαντικές μας σχέσεις κάθε άλλο παρά χωρίς όρους ήταν. Ότι οι γονείς, οι σύντροφοι, οι φίλοι μας μας αγαπούσαν και μας αγαπάνε- επειδή μας θεωρούνε συνέχειά τους στο μέλλον, έξυπνους, όμορφους, αποτελεσματικούς, δοτικούς, σώφρονες, τρυφερούς, επειδή δεν λέμε εύκολα «όχι» στις ανάγκες των άλλων, επειδή έχουμε καλό χιούμορ, κ.ο.κ.
Αν βέβαια στραφούμε για λίγο με ειλικρινή διάθεση στον εαυτό μας, θα διαπιστώσουμε ότι οι όροι που και μεις οι ίδιοι θέτουμε σε εκείνους που αγαπάμε είναι αδυσώπητα άκαμπτοι και αυστηροί! Είμασταν πολύ μικρά παιδιά όταν εμποτιστήκαμε σ?αυτήν την γεμάτους όρους αγάπη, και δυσκολευόμαστε πολύ να την ξε-μάθουμε τώρα που γίναμε μεγάλοι.
Οι όροι που με επίγνωση, ή ανεπίγνωστά μας- βάζουμε στα πρόσωπα με τα οποία εμπλεκόμαστε, γίνονται βάρη, επιβαρύνουν τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους. Όταν επιλέγουμε να αποσύρουμε κάποιους απ' αυτούς τους όρους ανακαλύπτουμε την ευρύτητα των συναισθημάτων μας και την ικανοποίηση που μπορούμε να αντλήσουμε μέσα απ' αυτά.
Συνεχίζεται παρακάτω...
Διαφημιστική Προβολή
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Thin positive: Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής Στο βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του E-Psychology.gr Διαβάστε Αναλυτικά
Για Ψυχιάτρους & Ψυχολόγους: Οικονομική, επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας
και δώρο 3 μήνες διαφήμιση στο E-Psychology.gr
Επικοινωνία: sales@e-psychology.gr  |  Κατασκευή ιστοσελίδας από: MultiLabs.gr 
----------------------------------------------------------------------------------------
Συνέχεια άρθρου....
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που εμείς οι ίδιοι θέτουμε στην ανάγκη μας για άνευ όρων αγάπη είναι ο φόβος μας ότι αυτό το ωραίο συναίσθημα που δώσαμε δεν θα επιστραφεί ποτέ. Εκείνο όμως που δεν συνειδητοποιούμε, μέσα απ?αυτήν μας την υπόθεση, είναι ότι η συναισθηματική αίσθηση που αναζητάμε δεν βρίσκεται σ? αυτό που θα πάρουμε, αλλά σ? αυτό που εμείς προσφέρουμε.
Εάν υπολογίσουμε «λογιστικά» την αγάπη που δεχόμαστε ή που θα έπρεπε να είχαμε δεχτεί- δεν θα νιώσουμε ποτέ ότι μας αγάπησαν και ότι μας αγαπούν. Αντίθετα, θα έχουμε συνεχώς την αίσθηση ότι μας χρωστάνε, όχι τόσο επειδή πράγματι μας χρωστάει κάποιος, αλλά επειδή η ίδια η πράξη του υπολογισμού δεν είναι καθαυτή μια πράξη αγάπης. Με άλλα λόγια, η αίσθηση ότι δεν μας αγαπούν δεν προκύπτει απ? το γεγονός ότι δεν δεχόμαστε αγάπη. Είναι επειδή, εξαιτίας του φόβου μας, μπλοκάρουμε την δική μας ανάγκη να δώσουμε αγάπη.
Όταν είστε σε διαμάχη με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, έχετε την εντύπωση ότι νιώθετε απογοητευμένοι για κάτι που εκείνος/ εκείνη σας έκανε, ή δεν σας έκανε. Στην πραγματικότητα όμως νιώθετε θλίψη και απογοήτευση επειδή, από φόβο ότι θα υπερβείτε τον εγωκεντρικό σας εαυτό και έτσι, ίσως και να τον χάσετε!- έχετε αποσύρει την αγάπη σας από το πρόσωπο που αγαπάτε.
Εάν αποφασίσετε γιατί περί προσωπικής απόφασης πρόκειται!- να απλώσετε τα χέρια σας και, χωρίς ιδιαίτερο εσωτερικό διάλογο και σκέψη, αγκαλιάσετε την μητέρα σας, τον φίλο σας, τον αδερφό σας, μολονότι δεν είναι ?ούτε ενδεχομένως θα γίνουν ποτέ- όπως θα θέλατε να είναι, θα αρχίσετε να βλέπετε μαγάλες αλλαγές στη ζωή σας. Θα δείτε να ελευθερώνονται δυνάμεις, μέσα και έξω από σας. Μα, πάνω απ? όλα, θα δείτε τις καρδιές σας να μαλακώνουν και να γεμίζουν γαλήνη...

Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης
M.Sc. Ph.D. Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
Site: www.aftognosia.gr

Αυξήστε την αντιοξειδωτική σας προστασία με λευκά μανιτάρια

Γευστικά, πλούσια σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά, τα λευκά μανιτάρια δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις για να μπουν στο πιάτο σας.
Μπορεί να υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι τα λευκά μανιτάρια έχουν μικρή διατροφική αξία, η αντιοξειδωτική τους δράση, όμως, έρχεται να τα ενισχύσει και να τα καταστήσει ωφέλιμα, πέρα από γευστικά.
Σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of the Science of Food and Agriculture, τα λευκά μανιτάρια έχουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορά, πρόωρη γήρανση του οργανισμού και ασθένειες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η αντιοξειδωτική τους δράση ξεπερνά αυτή άλλων πιο ακριβών μανιταριών, ενώ ταυτόχρονα είναι και πλούσια σε πρωτεΐνη, με δυναμική παρουσία λυσίνης, ένα αμινοξύ που αποτελεί βασικό δομικό συστατικό όλων των πρωτεϊνών.
Προσθέστε τα στη σαλάτα σας, στο κρέας, στις πίτες σας και στο ρύζι σας και απολαύστε γεύση και νοστιμιά φουλ σε πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά.

Κριτική ταινίας: Η Θεωρία των Πάντων


Κινηματογραφικά μιλώντας, η πραγματοποίηση του πορτρέτου μιας σημαντικής περσόνας που έχει απασχολήσει την εποχή στην οποία έζησε (και επί του προκειμένου εξακολουθεί να ζει), είναι μια διαδικασία απαιτητική.

Ο σκηνοθέτης οφείλει να είναι πολύπλευρος στην εξέταση της προσωπικότητας από τη μια και από την άλλη να υποστηρίξει και το γιατί αυτό το άτομο συζητιέται σε τέτοιο βαθμό, σαν να επιχειρηματολογεί σε σχέση με την επιλογή του. Υπάρχουν και οι άλλες ταινίες, που αφορούν στις μέρες που προηγήθηκαν της αναγνώρισης. Τα Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας και το Όλοι Θέλουν Λίγη Αγάπη που αφορούν στην αθέατη πλευρά των Ernesto «Che» Guevara και John Lennon είναι δύο εξαίρετα παραδείγματα τέτοιων ταινιών.
Η Θεωρία των Πάντων, από την άλλη, προσπαθεί να πλάσει μια πιο ανθρώπινη βιογραφία για το τεράστιο μυαλό του Stephen Hawking, να τον αναδείξει όχι τόσο ως διανοούμενο αλλά ως σύζυγο που μάχεται για να κρατήσει τη σύζυγό του ευτυχισμένη παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν και, ενδιάμεσα, να μιλήσει και για τις φανταστικές θεωρίες του και τη συμβολή του στην Επιστήμη.
Η ισορροπία, όμως, δεν τηρείται με σωστό τρόπο και σύντομα ολόκληρη η ταινία οδηγείται σε ένα μη αναγκαίο και σίγουρα ύπουλο μελόδραμα. Ύπουλο με την έννοια ότι απομακρύνει το θεατή από το κεντρικό νόημα (τη ζωή του Hawking) και προσπαθεί απλά να συγκινήσει. Υπάρχουν και στιγμές που αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά που προβάλλονται όντως έγιναν, καθώς το μελόδραμα είναι τόσο τυπικό που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα τυπικό ρομάντζο.
LIAM DANIEL
Πολύ μεγαλύτερο (και συγκινητικό) ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σκηνές που ο καταβεβλημένος Hawking συναναστρέφεται με την παρέα του παρά οι χρονικά τραβηγμένες σεκάνς που αφορούν στη σχέση του με τη γυναίκα του και το ερωτικό τρίγωνο που προκύπτει. Όχι, δεν υμνείς έτσι μια διάνοια, δείχνοντας απλά την υποτιθέμενη μεγαλοκαρδία της στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό πρέπει να είναι μια υποσημείωση στην όλη ιστορία και επ’ ουδενί το νόημά της.
Ωστόσο, ως ρομαντικό μελόδραμα, βρετανικής κοπής, τα πηγαίνει μια χαρά. Διακατέχεται από ένα μόνιμα γλυκόπικρο κλίμα, «στάνταρ» ατάκες που ξέρουν να συγκινούν το κοινό το οποίο αρέσκεται σε ένα τέτοιο βούρκωμα, κάπως αιθέρια κινηματογραφία ενώ η ερμηνεία του Eddie Redmayne είναι το λιγότερο εξαιρετική, καταφέρνει να πιάσει επακριβώς αυτό το απροσδιόριστα τρυφερό «κάτι» που χρειάζεται για να δώσει ψυχή στο ρόλο του και εν τέλει να τιμήσει τον Hawking. Ως βιογραφία, όμως, δε με καλύπτει μα ούτε με κάνει να γιγαντώνω μέσα μου την εικόνα του μεγάλου αυτού Κοσμολόγου.
Σκηνοθεσία: James Marsh. Πρωταγωνιστούν: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior. Στους κινηματογράφους από τη UIP.
Φοίβος Κρομμύδας

Μυστήριο με την προέλευση των Μάγιας


Τι δείχνουν νέα ευρήματα

Η δραματική κατάρρευση του πολιτισμού των Μάγιας πριν από μια χιλιετία είναι ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια του κόσμου. Μυστηριώδης είναι, όμως, και η προέλευσή τους…
Πρόσφατες ανασκαφές έδειξαν ότι μερικές πλατφόρμες τελετών και πυραμίδες είναι εκατοντάδες χρόνια παλαιότερες από όσο νομίζαμε αλλά ο λόγος της κατασκευής τους παραμένει άγνωστος.
Οι βαθμιδωτές πυραμίδες και οι ανοικτές πλατφόρμες ήταν χαρακτηριστικές των πόλεων των Μάγιας από περίπου το 800 π.Χ. Εκείνη την εποχή, επικρατούσε επιρροή και κυρίαρχος πολιτισμός στην Κεντρική Αμερική ήταν οι Ολμέκοι. Κι επειδή βαθμιδωτές πυραμίδες του 800 π.Χ. βρέθηκαν και στην Ολμεκική τοποθεσία La Venta, πολλοί αρχαιολόγοι πιστεύουν πως οι Μάγιας έμαθαν από τους Ολμέκους την ανέγερση πυραμίδων. Ωστόσο, τα νέα ευρήματα από την αρχαία τοποθεσία των Μάγιας Ceibal, στην κεντρική Γουατεμάλα, δείχνουν κάτι το διαφορετικό.
Ο ανθρωπολόγος Takeshi Inomata του πανεπιστημίου της Αριζόνα ανακάλυψε με τους συναδέλφους του μια μικρή πυραμίδα καθώς και μερικές μεγάλες πλατφόρμες – με μια να έχει πλάτος 55 μέτρων και ύψος ενός. Τα ευρήματα αυτά είναι αναμφίβολα παρόμοια με εκείνα που συνδέονται με την Ολμεκική La Venta. Η χρονολόγηση των κτισμάτων με τη μέθοδο του άνθρακα έδειξε πως η μικρή πυραμίδα ανάγεται στο 850 π.Χ. (δηλαδή προτού διαδοθούν οι πυραμίδες στη La Venta) ενώ η πλατφόρμα στο περίπου 1000 π.Χ. Αυτό την καθιστά κατά 200 χρόνια προγενέστερη των άλλων μνημείων των Μάγιας και των κτισμάτων στη La Venta. Επομένως, αν και οι πρώτοι Μάγιας ίσως επηρεάστηκαν από τους Ολμέκους σε κάποιους τομείς, είναι μάλλον απίθανο να διδάχτηκαν από αυτούς την ανέγερση μνημείων.
Ποιος έχτισε την πρώτη πυραμίδα
Άραγε, οι Μάγιας ανέπτυξαν ανεξάρτητα τη δική τους τεχνοτροπία; Ίσως, αλλά κάποια ευρήματα στην περιοχή δείχνουν πως μπορεί και να δανείστηκαν εντέλει την ιδέα–απλά όχι από τους Ολμέκους. Υπάρχουν ακόμη αρχαιότερες κατασκευές πλατειών και πυραμίδων στην Κεντρική Αμερική, κοντά στις ακτές του Ειρηνικού. Η τοποθεσία Ojo de Agua, κοντά στα σύνορα Μεξικού-Γουατεμάλας, δεν έχει σχέση με τους Ολμέκους, αλλά έχει εντυπωσιακές κατασκευές που είναι 50 με 100 χρόνια αρχαιότερες από αυτές στη Ceibal.
«Η περιοχή Ojo de Agua μοιάζει να είναι η αρχαιότερη τοποθεσία με πλατφόρμες και πυραμίδες» λέει ο Inomata. «Χρειαζόμαστε ωστόσο περισσότερες ενδείξεις προτού αποφασίσουμε πως η Ojo de Agua είναι το λίκνο των πυραμίδων και των σχετικών τελετουργικών κτισμάτων». Επομένως, οι Μάγιας επηρεάστηκαν από πολιτισμούς αρχαιότερους των Ολμέκων.

Οι περίεργες σκέψεις των γυναικών για τους άντρες


9 περίεργες σκέψεις που κάνουν οι γυναίκες για τους άνδρες
Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας, φίλοι μου! Ειδικά στις σχέσεις τους με τους άντρες τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, αφού δεν ικανοποιούνται εύκολα ό,τι κι αν τους κάνεις, ό,τι κι αν τους πεις… Τι σημαίνει αυτό; Πάντα έχουν μια άποψη για όλα! Είτε γίνονται όλα όπως θέλουν είτε όχι, αυτές σκέφτονται τα πιο παράξενα πράγματα για το έτερόν τους ήμισυ! Και έτσι, κι αλλιώς, κι αλλιώτικα πάλι κάτι θα βρουν να πουν και τις περισσότερες φορές δεν τις… πιάνεις πουθενά! Δείτε παρακάτω τι περνάει από το μυαλουδάκι τους σε κάθε περίπτωση, όταν ο «άμοιρος» προσπαθεί να τις ευχαριστήσει για μία έστω φορά…
 • Εργασία
  Αν δουλεύεις πολλές ώρες, την παραμελείς. Αν δουλεύεις λίγες ώρες, είσαι ακαμάτης…
 • Χρήματα
  Αν παίρνει λιγότερα χρήματα από σένα στη δουλειά, της πίνουν το αίμα! Αν παίρνεις λιγότερα χρήματα από εκείνη, είσαι άχρηστος και καλά θα κάνεις να βρεις κάτι καλύτερο, γιατί αρκετά σε ανέχτηκε!
 • Κοπλιμέντα
  Αν της πεις ότι είναι όμορφη, πας να την ρίξεις στο κρεβάτι. Αν δεν της κάνεις κομπλιμέντο, αδιαφορείς για εκείνη και «δεν θα φταίει αν πάει με τον πρώτο τυχόντα που θα της πει ένα γλυκόλογο!».
 • Κλάμα
  Αν κλάψεις, είσαι… μαμούχαλος. Αν δεν κλάψεις, είσαι ένας αναίσθητος!
 • Γυμναστική
  Αν γυμνάζεσαι και προσέχεις τη διατροφή σου είσαι «κόκορας» και το κάνεις για να σε κοιτάνε οι άλλες γυναίκες. Αν πάλι δεν γυμνάζεσαι, είσαι γουρούνι.
 • Λουλούδια
  Αν της αγοράσεις λουλούδια… έχεις «λερωμένη» τη φωλιά σου. Αν δεν της πάρεις ένα μπουκετάκι είσαι άξεστος και αναίσθητος.
 • Στόχοι
  Αν νιώθεις περήφανος για τους στόχους που έχεις καταφέρει, είσαι επιδειξίας. Αν είσαι μετριοπαθής, δεν έχεις φιλοδοξίες.
 • Πονοκέφαλος
  Αν εκείνη έχει πονοκέφαλο, είχε μια πολύ δύσκολη μέρα. Αν εσύ έχεις πονοκέφαλο, είναι μόνο μία πρόφαση γιατί δεν την αγαπάς πια.
 • Σεξ
  Αν εκείνη θέλει να… το κάνετε, είναι γιατί σε θέλει και σε αγαπάει. Αν εσύ θέλεις σεξ είναι γιατί μόνο αυτό έχεις στο βρόμικο μυαλό σου, όπως όλοι οι άντρες!

 • πηγή:perierga.gr

  SKELLING MICHAEL:ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ


  Το Skellig Michael (από το Sceilig Mhichíl που στην ιρλανδική γλώσσα, που σημαίνει βράχος του Μιχαήλ),
  επίσης γνωστό ως Μεγάλος Βράχος (Great Skellig), είναι ένα απότομο βραχώδες νησί, στον Ατλαντικό Ωκεανό περίπου 14 χλμ από τις ακτές της Ιρλανδίας.
  Perierga.gr - Skellig Michael 
  Perierga.gr - Skellig Michael
  Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για τη δραστηριότητα του μοναστηριού. Εικάζεται ότ δεν διαμένανε περισσότεροι από 12 μοναχοί συν τον ηγούμενο. Υπό το βάρος των επιδρομών των Βίκινκγς το μοναστήρι εγκαταλείφθηκε.
   Ωστόσο η απομονωμένη περιοχή απέτρεψε την ανθρώπινη φθορά και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.
  Perierga.gr - Skellig Michael
  Perierga.gr - Skellig Michael
  Η πρόσβαση είναι μερικώς απαγορευμένη στους τουρίστες για να προστατευθει το μνημείο. Κάθε χρόνο δίνονται μόλις 12 άδειες για τουριστικές ξεναγήσεις.

  Εξαφανίστηκαν 100 εγκέφαλοι από πανεπιστήμιο

  Πιθανόν πίσω από το μυστήριο να κρύβονται φοιτητές  Άναυδοι έμειναν οι καθηγητές στο πανεπιστήμιο του Τέξας όταν ανακάλυψαν ότι έλειπαν από τα εργαστήρια της σχολής 100 ανθρώπινοι εγκέφαλοι που διατηρούνταν σε ειδικά βάζα φορμαλδεΰδης.
  Πιθανόν πίσω από το μυστήριο να κρύβονται φοιτητές που θέλησαν να κάνουν φάρσα σε κάποιον γιατί οι εγκέφαλοι πέρα από την επιστημονική τους αξία, δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε χρήση.
  Πρόκειται περίπου για τα μισά από τα δείγματα που είχε στην κατοχή του το Πανεπιστήμιο. Ανάμεσά τους ήταν και ο εγκέφαλος του Τσαρλς Γουίτμαν, του ελεύθερου σκοπευτή που πυροβόλησε 46 ανθρώπους και σκότωσε 16 σε μια διαβόητη σφαγή στην πανεπιστημιούπολη το 1966.
  "Πιστεύουμε ότι κάποιος μπορεί να έχει πάρει τα όργανα, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα με σιγουριά", δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας Τιμ  Schallert.

  Παιδιά - πειρματόζωα για δοκιμές φαρμάκων

   Νέο σοκαριστικό σκάνδαλο για την κακοποίηση ανηλίκων στην Ιρλανδία είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας αποστροφή

  Όπως αποκαλύφθηκε από μελέτη ιστορικών ιατρικών αρχείων, περισσότερα από 2.000 παιδιά που ζούσαν σε ιδρύματα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, έγιναν πειραματόζωα από την ιατρική κοινότητα, στο πλαίσιο δοκιμών φαρμάκων.
  Σύμφωνα με την Irish Daily Mail, τουλάχιστον 2.051 παιδιά και βρέφη εμβολιάστηκαν μυστικά με εμβόλιο διφθερίτιδας της εταιρείας Burroughs Wellcome (σημερινής GSK), στις αρχές της δεκαετίας του 1930.
  Το ακόμα πιο σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι οι εμβολιασμοί έγιναν μεταξύ άλλων και στο ίδρυμα, όπου πρόσφατα εντοπίστηκε μαζικός τάφος βρεφών και νηπίων.
  Όπως προέκυψε από την έρευνα του Michael Dwyer, από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Cork, οι εμβολιασμοί αυτοί έγιναν λίγο πριν το εμβόλιο διατεθεί στην αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  "Αυτό που ανακάλυψα είναι απλώς η κορυφή ενός μεγάλου παγόβουνου" δήλωσε ο Dwyer στην εφημερίδα.
  Και πρόσθεσε: "Το γεγονός ότι αναφορές για αυτά τα πειράματα δημοσιεύθηκαν σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά σημαίνει ότι αυτού του είδους οι πειραματισμοί ήταν ευρέως αποδεκτοί από την ιατρική κοινότητα και προωθήθηκε από τις αρχές που είχαν υπό τον έλεγχό τους ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών".
  Ο καθηγητής βρήκε τα στοιχεία αυτά μετά από αναζήτηση σε δεκάδες χιλιάδες αρχεία και παλιές ιατρικές εκδόσεις. Αυτό που δεν βρήκε είναι αν είχε δοθεί οποιαδήποτε συγκατάθεση για τις παράνομες δοκιμές φαρμάκων ή κάποια στοιχεία για σχετικά με τις επιδράσεις του εμβολίου στα παιδιά.
  Στα ιδρύματα που εμπλέκονταν, περιλαμβάνονται το Bessborough, στην περιφέρεια του Cork και το Seas Ross Abbey στη Roscrea.
  "Τα χέρια σου ήταν γεμάτα με επιδέσμους"
  Επιπλέον μία ραδιοφωνική εκπομπή στην Ιρλανδία, αποκάλυψε ότι περίπου 200 παιδιά που ζούσαν σε ιδρύματα τη δεκαετία του 1960 και του 1970 χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε δοκιμές φαρμάκων.
  Στην εκπομπή μίλησε ένα από τα (τότε) παιδιά που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα Bessborough στο Cork, ο Christy.
  «Θυμάμαι όταν ρώτησα τη μητέρα που γιατί έχω τόσα σημάδια στο σώμα μου. “Δεν ξέρω” απάντησε, λέγοντας ότι “όταν ήρθες, τα χέρια σου ήταν τραυματισμένα και γεμάτα με επιδέσμους”» είπε.
  Είχε οκτώ σημάδια εμβολίων, στα χέρια του και δύο στα πόδια του.
  «Οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς μου έχουν ένα, αν όχι δύο, όχι τόσα όσα τα δικά μου», πρόσθεσε ο Christy.