Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

10 μικρές λεπτομέρειες, που δένουν περισσότερο τα ζευγάρια

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, για να δώσει τη θέση του σε κάτι καλύτερο, βαθύτερο και πιο ικανοποιητικό, όπως είναι η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, το δέσιμο και η ουσιαστική αγάπη για το άτομο που έχει ο καθένας δίπλα του.
Πριν λοιπόν πανικοβληθείτε, ότι σας έφυγε ο ενθουσιασμός του μήνα του μέλιτος και αρχίσετε να νιώθετε τριγμούς στη σχέση σας, δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές, που θα διατηρήσουν τη σχέση φρέσκια και σε διαρκή ανανέωση και ετοιμαστείτε να γεράσετε με τον αγαπημένο σας.
Βγείτε ραντεβού
Μπορεί να πηγαίνετε κάθε εβδομάδα για φαγητό με τον αγαπημένο σας, στην ταβέρνα της γειτονιάς και να αρέσει και στους δυο σας αυτή η συνήθεια, αλλά έχει γίνει «συνήθεια» και αυτό είναι που δε θέλουμε σε μια ερωτική σχέση. Δοκιμάστε την επόμενη εβδομάδα, αντί για φαγητό να κάνετε κάτι διαφορετικό  μαζί, όπως είναι να πάτε για ένα ποτό στο κέντρο ή να πάτε μια βόλτα στην Αρχαία Αγορά. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρουν τα αρχαία, θα απολαύσετε την παρέα ο ένας του άλλου, σε ένα διαφορετικό σκηνικό και θα ανανεωθείτε και σαν άτομα και σαν σχέση.
Δείχνετε το ενδιαφέρον σας καθημερινά
Ακόμα κι αν γνωρίζετε ο ένας το πρόγραμμα του άλλου, μην αμελείτε να ρωτάτε ο ένας τον άλλο, πριν πέσετε για ύπνο πως πέρασε τη μέρα του. Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο ότι νοιάζεται ο ένας τον άλλο, αλλά η ρητή δήλωση αυτού του ενδιαφέροντος θα κάνει τη διαφορά και η μικρή κουβέντα μεταξύ των συντρόφων, λίγο πριν πέσουν για ύπνο, θα τους φέρει πιο κοντά.
Ενισχύστε το μεταξύ σας γέλιο
Το γέλιο σε μια σχέση είναι ένα από τα κυριότερα συστατικά της επιτυχίας της σχέσης και το γέλιο μεταξύ των δυο συντρόφων με κάτι που μόνο οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, παρουσία τρίτων, είναι αυτό που εγγυάται την 100% επιτυχία μιας σχέσης. Μη διστάζετε να αναπολείτε τις κοινές σας στιγμές που γελάσατε με κάτι και μην αποθαρρύνεστε από τις αντιδράσεις των άλλων, όταν σας βρίσκουν να γελάτε με κάτι που μόνο οι δυο σας καταλαβαίνετε. Το βαθύτερο δέσιμο έρχεται από τις στιγμές, που μόνο οι δυο σας αντιλαμβάνεστε ως αστείες και θα τις θυμάστε πάντα σαν τις στιγμές που ήρθατε λίγο πιο κοντά με τον αγαπημένο σας.
Μην πανικοβάλεστε με τον πρώτο τσακωμό
Δεν υπάρχει ποτέ λόγος πανικού, όταν διαφωνήσετε ή τσακωθείτε με το σύντροφό σας. Οι στενές και ερωτικές σχέσεις, είναι πιθανό την ίδια στιγμή να είναι κουραστικές και εκνευριστικές. Το ότι τσακώνεστε είναι σημάδι του πόσο άνετα νιώθετε ο ένας με τον άλλο και της διάθεσης που έχετε να εκφράσετε χωρίς φόβο τα αισθήματα και τις σκέψεις σας. Αν ωστόσο, οι τσακωμοί και οι καβγάδες γίνουν καθημερινότητα και μοιάζει αδιέξοδη η σχέση, τότε ίσως να υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα προς επίλυση.
Τσακωθείτε σωστά
Όπως αναφέραμε, υπάρχει ένα θεμιτό όριο στους τσακωμούς και τις διαφωνίες με το σύντροφό σας, αν όμως, καταφέρετε και τσακωθείτε με το σωστό τρόπο, τότε θα ωφελήσετε ακόμα περισσότερο τη σχέση σας. Η απλή χρήση του «εμείς» και όχι του «εγώ», η χρήση του πληθυντικού και όχι του ενικού, σας βάζει στην ίδια ομάδα και όχι αντίπαλους και θα διαπιστώσετε πως μπορείτε πραγματικά να επωφεληθείτε από μια εποικοδομητική διαφωνία.
Τα ζευγάρια που αντιλαμβάνονται εαυτούς μέλη της ίδιας ομάδας, βιώνουν περισσότερη ικανοποίηση στη σχέση τους και έχουν μεγαλύτερη διάθεση να λύσουν τις διαφορές τους, από το να τις τονίσουν περισσότερο.
Χαρείτε με τη χαρά του άλλου
Οι ειδικοί ισχυρίζονται πως ο τρόπος που αντιδράει ο ένας σύντροφος στη χαρά του άλλου, δείχνει περισσότερα από τον τρόπο που αντιδράει σε μια κρίση στη σχέση ή τη ζωή του άλλου. Τα ζευγάρια που μοιράζονται τη χαρά τους, όχι μόνο τη διπλασιάζουν, αλλά και δείχνουν τη διάθεση να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να χαρούν με την επιτυχία του άλλου χωρίς μικρότητες και ζήλειες.
Γυμναστείτε μαζί
Όταν γυμνάζεστε βελτιώνετε τη φυσική σας κατάσταση και κατά συνέπεια και την ερωτική σας ζωή. Όταν δε, γυμνάζεστε μαζί με το σύντροφό σας, τα οφέλη είναι διπλά, καθώς ο ένας κινητοποιεί τον άλλο, μειώνοντας τις πιθανότητες να τα παρατήσετε και κάνετε καλό και στην υγεία σας και τη σχέση σας.
Μάθετε να ακούτε
Ένα από τα συχνότερα παράπονα των γυναικών, αλλά και των αντρών, όσον αφορά τις σχέσεις τους έχει να κάνει με τον ισχυρισμό ότι το έτερον ήμισυ δεν «ακούει» παρά περισσότερο μιλάει και απαιτεί να ακούγεται. Όπως όμως επιθυμείτε εσείς να ακούγεστε, καλό είναι να δίνετε κι εσείς την αντίστοιχη προσοχή σε εκείνον που μιλάει.
Αντισταθείτε στην ορμή να διακόψετε και, αφού ο άλλος ολοκληρώσει την άποψή του, σιγουρευτείτε ότι έχετε καταλάβει σωστά. Ασχοληθείτε ενεργά με τα αισθήματα του άλλου και μην περιμένετε απλά να τελειώσει, για να έρθει η δική σας σειρά να μιλήσετε.
Γνωρίστε τους φίλους του/της
Είναι σημαντικό να κάνετε τη σχέση σας κομμάτι του κύκλου των φίλων σας.
Μπορεί να κάνετε σα ζευγάρι παρέα με κάποιους κοινούς φίλους, αλλά όταν γνωρίζετε τους φίλους του συντρόφου σας, έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και το σύντροφό σας καλύτερα. Το να δίνετε δε την ευκαιρία στους φίλους σας να γνωρίσουν τη σχέση σας και το αντίστροφο, κατά κάποιο τρόπο δείχνετε ότι αποδέχεστε το άλλο άτομο στη ζωή σας και ότι θέλετε πραγματικά να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σας.
Ασχοληθείτε με την ερωτική σας ζωή
Είναι μεν φυσικό όσο περνάνε τα χρόνια να χάνετε την ερωτική σας διάθεση και ορμή, αλλά ποτέ κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι δεν απαιτείται κόπος και σε αυτό το κομμάτι της σχέσης. Είναι σαφώς πιο εύκολο να παραδοθείτε στα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας, του σπιτιού και τη δουλειάς, από το να παραδοθείτε ερωτικά στο σύντροφό σας, ακόμα και αν το τελευταίο έχει να σας προσφέρει πολλά περισσότερα.
Το σεξ δεν είναι αποτέλεσμα μιας καλής σχέσης. Το σεξ είναι η αφορμή μιας καλής σχέσης, γι΄αυτό μην παραιτείστε ποτέ των προσπαθειών να μένετε ευχαριστημένοι, και οι δυο, από την ερωτική σας ζωή.

Οι βιταμίνες συμπλέγματος Β χαρίζουν πιο υγιές σπέρμα

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β και ειδικότερα το φυλλικό οξύ, καθιστά πιο υγιές το σπέρμα του άντρα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για οικογένεια.

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες που πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή για να μεγιστοποιήσουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Μπορούν και οι άντρες από την πλευρά τους να λάβουν τα απαραίτητα συστατικά που θα σιγουρέψουν το ενδεχόμενο να γίνουν… μπαμπάδες.
Εν προκειμένω, μια τροφή πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο βρίσκουμε σε τροφές όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπαράγγια, παντζάρια, μπρόκολο, εσπεριδοειδή, αβοκάντο, καρότα, φασόλια, φακές κ.ά. μπορεί να δυναμώσει το σπέρμα, φέρνοντας ένα ζευγάρι πιο κοντά στο ευτυχές γεγονός απόκτησης παιδιών.
Σύμφωνα με έρευνες, όσοι καταναλώνουν μέσω της διατροφής τους βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ειδικά φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) παρουσιάζουν μικρό κίνδυνο έλλειψης χρωμοσωμάτων στο σπέρμα τους ή πλεονασμό αυτών, αφού η βιταμίνη αυτή είναι σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη του DNA. Ένα υγιές σπέρμα παίζει σημαντικό ρόλο σε μια υγιή κύηση και μακροπρόθεσμα σε ένα υγιές βρέφος, γι’ αυτό πριν μπείτε στο… ψητό, αυξήστε τα λαχανικά σας.

Τι να φάτε για να κάνετε… αγοράκι

Αν και τον τελευταίο λόγο έχει η Μητέρα Φύση, παρ’ όλ’ αυτά οι διατροφικές σας επιλογές την περίοδο που προσπαθείτε να κάνετε παιδί, μπορούν να επηρεάσουν το φύλο του.\Μήπως πάντα ονειρευόσασταν ένα… γιο; Ίσως και να μπορείτε να τον αποκτήσετε σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Έξετιρ της Μεγάλης Βρετανίας και έχει δημοσιευτεί στο Journal Proceedings of the Royal Society B.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι γυναίκες που κατανάλωναν περισσότερες θερμίδες πριν μείνουν έγκυες, αύξαναν την πιθανότητα να αποκτήσουν μωρό γένους αρσενικού, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα, το 56% των γυναικών που ακολούθησαν το παραπάνω έκαναν αγόρι, σε αντίθεση με το 45% που ακολούθησε δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και τελικά έκανε κορίτσι.
Πέραν της θερμιδικής πρόσληψης την περίοδο της σύλληψης, ρόλο παίζει και η επιλογή συγκεκριμένων τροφών, καθώς έχει βρεθεί ότι η πρόσληψη καλίου (μπανάνες, σπανάκι, μπρόκολο αρακάς), ασβεστίου (γαλακτοκομικά, αμύγδαλα, σαρδέλες) και βιταμινών C (ακτινίδιο, ρόδι, πορτοκάλι μπρόκολο), E (ηλιόσπορος καρύδια, αμύγδαλα, λιναρόσπορος) και B12 (συκώτι, σκουμπρί, καβούρια, κόκκινο κρέας, αβγά) μπορεί να επηρεάσει αυξάνοντας την πιθανότητα για γιο.

Τι σχέση έχουν οι ερωτικές ταινίες και η απιστία; Η θέση των Ελλήνων

Οι επιστήμονες υποστήριζαν πως όσοι είναι, ας το πούμε, εθισμένοι με τις ερωτικές ταινίες όπως είναι φυσικό, επηρεάζονται αρκετά από την ... πλοκή και αρχίζουν να ψάχνονται μπας και πετύχουν και αυτοί καμιά γυναίκα χωρίς αναστολές.
Με αφορμή λοιπόν αυτήν την είδηση το Sex.com έδωσε στην δημοσιότητα τα στατιστικά της ιστοσελίδας, ώστε να αποκαλύψει από ποιες χώρες έχουν τις περισσότερες επισκέψεις.
Απώτερος σκοπός βέβαια ήταν να βγάλει στη φόρα ποιοι άντρες κάνουν τις περισσότερες απιστίες!
Και τι βρήκε; Μέσα στο τοπ 5 του Sex.com να σου και οι Ελληνες! Αλίμονο! Φυσικά δεν κάνει εντύπωση ότι πρώτοι σε επισκεψιμότητα βγήκαν οι Αμερικάνοι, άλλωστε το site είναι αμερικάνικο, αλλά από όλον τον υπόλοιπο κόσμο να βρίσκονται στην πέμπτη θέση οι Ελληνες, αυτό κάτι λέει...

Το τοπ 10 των χρηστών του Sex.com

1. Αμερικανοί 2. Γερμανοί 3. Ιταλοί 4. Αγγλοι 5. Ελληνες 6. Ισραηλινοί 7. Αυστραλο 8. Γάλλοι 9. Ιρλανδοί 10. Ισπανοί
Αν λοιπόν η έρευνα που είχε γίνει για τις τσόντες και το κέρατο έχει βάση, τότε φαίνεται πως το πορνό βλάπτει σοβαρά της Ελληνίδες.
Επιπλέον η λύση δεν είναι να «κόψουν» στους άντρες τους το ίντερνετ, αφού μέχρι πριν από λίγο διάστημα αυτό που πουλούσε περισσότερο στα ελληνικά sexshop ήταν οι πορνοταινίες – παρά το γεγονός μάλιστα ότι από το ίντερνετ μπορούσαν να κατεβάσουν οποιαδήποτε XXX ταινία τσάμπα.

Τι είναι τα ομόλογα perpetual bonds που πρότεινε ο Βαρουφάκης. Που έχουν εφαρμοστεί

Είναι λογικό στους οικονομικούς όρους να μην είναι εξοικειωμένος ο πολίτης. Έτσι η πρόταση του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με νέα «ομόλογα στο διηνεκές» ή perpetual bonds, όπως ονομάζονται στη μεθοδολογία, να μην είναι απολύτως κατανοητά στο ευρύ κοινό.
Η κυβέρνηση της Ελλάδας μεταξύ άλλων φέρεται να προτείνει στους διεθνείς πιστωτές της διαμέσου της ανταλλαγής των ομολόγων της με νέα αξιόγραφα, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και με ομόλογα στο διηνεκές
Τα πρώτα θα συνδέονται με την ονομαστική οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ενώ τα δεύτερα, το οποία αποκαλούνται όπως προαναφέραμε «perpetual bond» , θα αντικαταστήσουν αυτά που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τα εν λόγω ομόλογα πρωτοεμφανίστηκαν πολύ παλιά και συγκεκριμένα το 1752 στη Μεγάλη Βρετανία, ως μορφή κρατικής χρηματοδότησης με στόχο τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους αλλά και της χρηματοδότησης των Ναπολεόντειν πολέμων.
Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως ομόλογα αορίστου χρόνου. Για παράδειγμα ορισμένα από αυτά μπορεί να λήγουν έπειτα από 40 ή ακόμη και 50 χρόνια. Μία βασική τους διαφορά με τα συνηθισμένα ομόλογα είναι ότι δεν εγγυώνται την επιστροφή του ποσού της αρχικής καταβληθείσας αξίας. Και επιπλέον η Τράπεζα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανακαλέσει το ομόλογο ακόμη και αν βρίσκεται στο 50%, 60% ή ακόμη και 70% της αρχικής καταβληθείσας αξίας. Πιο απλά, οποιοσδήποτε επενδύσει σε ένα τέτοιο προϊόν μπορεί ανά πάσα και ώρα και στιγμή να χάσει το αρχικό του κεφάλαιο. Τα προϊόντα αυτά δεν εγγυώνται επιστροφή του κεφαλαίου στην αρχική του αξία.
Με τα perpetual bond ή στα ελληνικά αέναα ομόλογα ο δανειζόμενος πληρώνει απλώς κάποιο τίμημα κάθε χρόνο στους πιστωτές του, ως επιτόκιο, αλλά ουδέποτε κεφάλαιο. Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες, στην οποία περίπτωση ο πιστωτής είναι στην ουσία και μέτοχος της επιχείρησης, αφού το κουπόνι που παίρνει κάθε χρονιά είναι σαν μέρισμα.
Με αυτόν τον τρόπο, το χρέος παραμένει υψηλό, αλλά οι αγορές δεν έχουν πρόβλημα, γιατί δεν χρειάζεται ποτέ η Ελλάδα να ζοριστεί να πληρώσει κεφάλαια και λήξεις, παρά μόνο ένα μικρό «ενοίκιο» κάθε χρόνο.
Παραδοσιακά εκδίδονταν από επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και βρετανικές τράπεζες, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων οδήγησαν σε καταποντισμό τις τιμές τους. Η εξαγωγική ανάκαμψη της Ασίας όμως, μετά το 2001, οδήγησε σε σημαντική αύξηση της ζήτησης, ιδίως από συνταξιοδοτικά ταμεία, αλλά και ιδιώτες επενδυτές. Την αρχή της άντλησης κεφαλαίων από τις ασιατικές χώρες μέσω αέναων ομολόγων την έκανε στα μέσα του 2001 η Standard Chartered Bank, ενώ το 2003 ακολούθησαν οι ασφαλιστικές εταιρείες Allianz και AXA. Ακόμα και ιαπωνικές τράπεζες, όπως η Mitsui Bank Mizhuho και η Financial Group άντλησαν κεφάλαια από Ασιάτες επενδυτές μέσω ομολόγων χωρίς ημερομηνία λήξεως. Οι αποδόσεις όμως των ομολόγων αυτών δεν ήταν αρκετά υψηλές για τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην αγορά εταιρείες από αναδυόμενες χώρες προκειμένου να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.
Η μεξικανική αλευροβιομηχανία Gruma και η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Βραζιλίας, η Banco Bradesco, εξέδωσαν η καθεμία από 300 δισ. δολάρια σε αέναα ομόλογα το 2004, ενώ το μεξικανικό κρατικό μονοπώλιο πετρελαίου, Pemex, άντλησε 1,75 δισ. δολάρια. Πιο πρόσφατα, μέσα στο 2005, η βραζιλιάνικη σιδηροβιομηχανία Companhia Siderurgica Nacional εξέδωσε ομόλογα ύψους 500 δισ. δολαρίων χωρίς ημερομηνία λήξης, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης απορροφήθηκε από Ασιάτες ιδιώτες επενδυτές.

20 αξέχαστες ατάκες της Μαλβίνας Κάραλη

Σαν σήμερα γεννιέται μία από τις πιο εμβληματικές γυναικείες μορφές της χώρας. Μαλβινέζικα μιλάς;

Αγαπημένη Μαλβίνα. Τι κι αν έφυγες, είσαι πάντα εδώ. Κάθε μας κίνηση φέρνει στο νου μία ατάκα σου. Μεγάλο προσόν η εξυπνάδα. Να ξέρεις να μιλήσεις τη στιγμή που πρέπει, να πεις αυτό που χρειάζεται και να τους καθηλώσεις όλους.
Αυτά που ήθελε τα κέρδισε. Μας κέρδισε και έφυγε νωρίς. Μας παραχώρησε ένα κομμάτι της για λίγο και έφυγε στις 7 Ιουνίου 2002 μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Αγάπησε και αγαπήθηκε. Ο έρωτας, οι άνδρες και οι συνταγές ήταν τα αγαπημένα της θέματα. Η φιγούρα της αναλλοίωτη. μαύρο μαλλί, καταγάλανα μάτια, τονισμένα φρύδια και κόκκινο κραγιόν.
Η Μαλβίνα λατρεύτηκε. Ήταν εκείνη που μιλούσε ανοιχτά για όλα. Για αυτό μας άρεσε, μας αρέσει και θα μας αρέσει, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Μαλβίνα, μόνο εσύ

1. Εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς τη ζωή.
2. Πρώτη απ’ όλους εγώ το ξέρω πως κάνω την έξυπνη και πως είμαι τσάμπα μάγκας και πάντα θα είμαι τσάμπα μάγκας.
3. Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο
4. Kάθε θηλυκό πλάσμα έχει τη μοιραία σφραγίδα της μάνας του. Και καμιά δεν γλιτώνει τον κανόνα.
5. Άνδρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ.
6. Ο άντρας πρέπει να έχει αντίληψη του κόσμου για να συνεχίζεις εσύ να ζεις ξέγνοιαστα. Αυτή είναι, ίσως, η πιο φεμινιστική αρχή.
7. Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο, ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα.
8. Σπάστηκα με την ατάκα σου ''Κοίτα να διασκεδάσεις''. Δε γουστάρω να περνάω καλά χωρίς εσένα. Θέλω να λες από μέσα σου να είναι όλα μαύρα εκεί που πάει χωρίς εμένα. Γιατί έτσι λέω κι εγώ. Τι να σου κάνω ανωτερότητες; Γιατί είμαστε έτσι φτιαγμένοι να μη μας αρέσει να περνάει καλά ο άλλος χωρίς εμάς.
9. Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον διαφορετικά είσαι βλάκας.
10. Είμαι πάνω από όλους και κάτω από αυτόν.
11. Αυτό που επιζητεί μία γυναίκα από τη σχέση με έναν άντρα είναι η άλωση. Το να χαθεί μέσα σε άλλον. Που σημαίνει ότι αν μία γυναίκα πάει με άλλον άντρα έχει χαθεί ο προηγούμενος.
12. Όταν ζηλεύω γίνομαι έξυπνη. Και όταν γίνομαι έξυπνη, τα καταστρέφω όλα.
13. Γιατί τα κάνεις αυτά; Γιατί είμαι αδύναμη, κακομαθημένη και σ’ αγαπάω.
14. Άντρας είναι ένας, ο άντρας μου. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει.
15. Θα ευχηθώ αυτό που εύχομαι πάντα. Να γίνει το καλύτερο για σένα και να είμαι κι εγώ εκεί κοντά. Και πιο κοντά να μη γίνεται.
16. Μόνο αυτούς που με τρόμαζαν αγάπησα. Ίσχυε για μένα το αρχαιοελληνικό ''είναι τρομερό να πέσεις στα χέρια ζωντανού Θεού''. Aπό την άλλη μεριά, ήταν και οι μόνοι που με ενδιέφεραν.
17. Όταν φεύγεις, ακόμη κι αν φύγεις με ξύλο, το πρώτο πράγμα που κερδίζεις είναι η απάλειψη της ντροπής σου.
18. 'Έχω έμμονες ιδέες. Που για μένα δεν είναι άλλο παρά αβλαβή τσιμπούρια της σκέψης.
19. Οι άνθρωποι όταν είναι να ξεπεραστούν, ξεπερνιούνται όπως οι μόδες.
20. Τα μαύρα μαλλιά υποδηλώνουν ανδρισμό, θάρρος, ευθύτητα και δραστηριότητα. Αν τα μαύρα μαλλιά γίνουν μόδα ο κόσμος θα ζήσει καλύτερα.

Αυτοί είναι οι οκτώ λόγοι για να κάνετε σeξ κάθε βράδυ!

Αυτοί είναι οι οκτώ λόγοι για να κάνετε σeξ κάθε βράδυ!
Αν έχετε περιορίσει το σεξ σε κάποιες φορές την εβδομάδα ή ακόμη χειρότερα σε μια φορά, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε. Και μπορεί να ακούγεται εξαντλητικό με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, όμως οι παρακάτω οκτώ λόγοι θα σας κάνουν να το εντάξετε στο καθημερινό πρόγραμμά σας.

Ο ικανοποιημένος σύζυγος είναι ένας καλός σύζυγος

Από τη μέρα που τα μέλη της οικογένειας παύουν να είναι δύο (δηλαδή το ζευγάρι) και αρχίζουν να προστίθενται και παιδιά, οι ισορροπίες ανατρέπονται. Το ίδιο και η σχέση του ζευγαριού. Καθένας τους μπορεί να αρχίσει να νιώθει ότι έχει μπει στην άκρη, μιας και όλο το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο παιδί ή να σκέφτεται ότι δεν είναι πια ελκυστικός. Και εδώ έρχεται το σεξ που σβήνει κάθε αμφιβολία και αναζωπυρώνει τη σχέση. Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει ένας ευτυχισμένος άντρας για την γυναίκα του!

Τονώνει τη θηλυκότητα

Για να είσαι ελκυστική στο άλλο σου μισό, πρέπει να είσαι και ποθητή. Και σίγουρα μια γυναίκα δεν είναι τόσο σέξι, αν φοράει φαρδιά ρούχα, φόρμες και όλα αυτά που μέχρι τότε φορούσε η... μαμά της. Αν ψάξει καλά μέσα στην ντουλάπα της, όλο και κάτι... παιχνιδιάρικο και σέξι θα βρει και σίγουρα όσα θα ακολουθήσουν θα «ξεθάψουν» την σεξουαλικότητα και την θηλυκότητά της.

Το σεξ λύνει προβλήματα – πιο εύκολα!

Το σεξ και τα προβλήματα είναι αντιστρόφως ανάλογα. Τι σημαίνει αυτό; Όσο πιο συχνά έχει σεξουαλική επαφή ένα ζευγάρι, τόσο πιο λίγα προβλήματα έχει ή τόσο πιο εύκολα μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Πάντα η δυάδα είναι πιο «δυνατή» από την μονάδα.

Το χαμόγελο της ευτυχίας

Υπάρχει άνθρωπος που έκανε σεξ και δεν «καρφώθηκε» από το χαμόγελό του; Δύσκολα να βρεθεί κάποιος... Και ως γνωστόν, τα χαμόγελα είναι φάρμακα για την ψυχή και για τη σχέση.

Τέρμα το άγχος

Ό,τι και αν έχει κανείς στο μυαλό του, ό,τι και αν τον «βασανίζει», την ώρα του σεξ το μυαλό «καθαρίζει»: δεν υπάρχει άγχος, δεν υπάρχουν δύσκολες σκέψεις. Είναι με λίγα λόγια ένα διάλειμμα από την (δύσκολη) καθημερινότητα.

Μια «πολυτέλεια» για δύο

Ενώ τα χρόνια περνάνε και οι «αποκλειστικά για δύο» δραστηριότητες λιγοστεύουν, το σεξ είναι αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να χαθεί ποτέ. Μεταξύ άλλων, θυμίζει στο ζευγάρι ότι είναι «ένα».

Είναι αντιγριπικό

Πώς γίνεται αυτό; Η σεξουαλική επαφή αυξάνει τα αντισώματα στον οργανισμό. Όσο πιο πολύ πέφτεις στο κρεβάτι για σεξ, τόσο πιο δύσκολα θα πέσεις από γρίπη!

Βοηθάει στον ύπνο

Η χαλάρωση και η ηρεμία που ακολουθεί μετά από το σεξ είναι σίγουρο το απόλυτο αντίδοτο στην αϋπνία και στον ανήσυχο ύπνο. Τέρμα οι βαλεριάνες, το σεξ είναι το καλύτερο «ηρεμιστικό».

Τι δείχνει το αρχικό γράμμα του ονόματός σου για τη σeξουαλικότητά σου

Τι έδειξε μια γαλλική έρευνα για τη σχέση μεταξύ ονόματος και σεξουαλικότητας;

Το ότι το όνομά μας χρωματίζει κάποια μικρά χαρακτηριστικά στην συμπεριφορά μας, είναι γνωστό. Σύμφωνα με την έρευνα της γαλλικής σελίδας για online dating, της υπηρεσίας Smartdate, οι γυναίκες των οποίων τα ονόματα τελειώνουν σε «α» έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους στη ζωή απ' ό,τι εκείνες που δεν το έχουν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψε την μέτρηση της σεξουαλικής δραστηριότητας των Γαλλίδων χρηστών, των οποίων τα ονόματα τελειώνουν με το γράμμα «α» ανέφεραν ότι έχουν 4,4 σεξουαλικούς συντρόφους, περισσότερο απ' ότι οι άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Συμπέρασμα λοιπόν της έρευνας: εάν σε λένε Γεωργία, Άννα, Ρένα, Κατερίνα ή Μαρία, στην ζωή σου θα παρελάσουν περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι από το αν επέλεγες να χρησιμοποιήσεις το Αικατερίνη ή Βιβή.

Πέρα από την σημασία του τελευταίου γράμματος στο όνομά σου, εξίσου σημαντική είναι και η έννοια του αρχικού γράμματος, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει κρυμμένες ή αμφιλεγόμενες ερωτικές πτυχές της ζωής σου και να σε βοηθήσει να μάθεις τι τύπος είσαι, για να μεγιστοποιήσεις τις ερωτικές δυνατότητές σου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να ελέγξεις το νόημα δίπλα στο αρχικό γράμμα που αντιστοιχεί στο όνομα που χρησιμοποιείς το οποίο μπορεί να είναι διαφορετικό από το βαφτιστικό σου.

Α. Δεν θα έλεγε κάνεις ότι είσαι ιδιαίτερα ρομαντικός τύπος, καθώς σε ενδιαφέρει περισσότερο η δράση. Μαζί σου, αυτό που βλέπει κάποιος, αυτό παίρνει, και σίγουρα δεν έχεις την απαραίτητη υπομονή για φλερτ με άτομα που είναι ντροπαλά, σεμνά και διακριτικά. Όταν πρόκειται για σεξ, η δράση είναι αυτό που μετράει, ενώ επιλέγεις συνήθως συντρόφους αρκετά ελκυστικούς. Βρίσκεις αναζωογονητικό το κυνήγι και την πρόκληση να κατακτήσεις κάποιον, ενώ είσαι περισσότερος σεξουαλικός/η και πολύ πιο τολμηρός/η απ' ό, τι φαίνεται.

Β. Μπορεί να εκπέμπεις vibes ενός πιο νωθρού αισθησιασμού, ενώ απολαμβάνεις ένα ειδυλλιακό σκηνικό με κρασί και αναμμένα κεριά. Σου αρέσει να σε περιποιούνται και εσύ ο ίδιος ξέρεις πώς να περιποιηθείς τον σύντροφο σου, εκφράζοντας το πάθος σου σε ένα ιδιωτικό μέρος συνήθως, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Στο σεξ, θα ελέγξεις τις ορέξεις σου και αν παραστεί ανάγκη, μπορείς και να απέχεις. Το σίγουρο όμως είναι,ότι θα απαιτήσεις να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες, καθώς είσαι πάντα πρόθυμος/η να πειραματιστείς.

Γ. Είσαι ένα πολύ κοινωνικό άτομο και είναι σημαντικό για εσένα να έχεις μια σχέση. Θα πρέπει να έχεις κάτι να πεις με τον σύντροφο σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ. Για σένα είναι σημαντικό το αντικείμενο της αγάπης σου να είναι κοινωνικά αποδεκτό, όμορφο και να μπορεί πέρα από σύντροφος να σταθεί ως φίλος. Είσαι πολύ αισθησιακός/ή και χρειάζεσαι κάποιον για να σε εκτιμήσει, σχεδόν να σε προσκυνήσει. Όταν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς σεξουαλική δραστηριότητα.

Δ. Είσαι πολύ σέξι, αισθησιακή και με πάθος, αλλά μπορείς να αποκαλύψεις αυτές τις πλευρές του χαρακτήρα σου μόνο σε ένα στενό προσωπικό, ιδιωτικό πλαίσιο Ξέρεις όλα τα μικρά κόλπα και μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε ρόλο ή παιχνίδι στον ερωτικό τομέα. Όμως, δεν είσαι από τους τύπους που παίζεις στο θέμα της αγάπης και έχεις την υπομονή να περιμένεις για να έρθει το σωστό πρόσωπο.

Ε. Η μεγαλύτερη ανάγκη σου, είναι να μιλήσεις και χρειάζεσαι ένα άτομο που πρέπει να σε τονώνει πνευματικά, αλλιώς δεν σε ενδιαφέρει σεξουαλικά. Μισείς την δυσαρμονία, αλλά απολαμβάνεις και έναν καλό καυγά με επιχειρήματα, καθώς φαίνεται να σε αναζωογονεί. Μπορεί να φλερτάρεις πολύ, για την πνευματική πρόκληση, αλλά από τη στιγμή που θα δώσεις την καρδιά σου, είσαι πιστός/ή. Όταν δεν έχεις ένα καλό εραστή για να κοιμηθείς, θα κοιμηθείς με ένα καλό βιβλίο. (Μερικές φορές, στην πραγματικότητα, θα προτιμούσες ένα καλό βιβλίο.)

Ζ. Είσαι πολύ ρομαντικός, τόσο που μπορείς να βάλεις τον σύντροφο σου σε ένα βάθρο. Δημοσίως, μπορεί να φαίνεσαι αρκετά επιδεικτικός, εξωφρενικός, γενναίος και γεμάτος πάθος. Το φόρτε σου πάντως είναι οι δραματικές σκηνές αγάπης, που είναι ένα από τα αγαπημένα χόμπι της φαντασίας σου.

Η. Είσαι από αυτούς που συνδέονται με την αίγλη της αγάπης και το να έχεις κάποιον να την μοιραστείς, είναι ύψιστης σημασίας για εσένα. Είσαι ελεύθερος στην έκφραση της αγάπης και πάντα πρόθυμος να αναλάβεις τις πιθανότητες, να δοκιμάσεις νέες σεξουαλικές εμπειρίες και συντρόφους, υπό την προϋπόθεση οτι έχουν ποιότητα. Χρειάζεσαι εγκεφαλική διέγερση, διαφορετικά θα είναι δύσκολο για εσένα να διατηρήσεις μια σχέση.

Θ. Είσαι ένας υπομονετικός τύπος ανθρώπου που θα αναζητήσεις έναν σύντροφο, που μπορεί να ενισχύσει τη φήμη σου και την ικανότητά σου για κέρδη. Θα γίνεις πολύ γενναιόδωρη, αφού έχεις επιτύχει την δέσμευση, ενώ τα δώρα στο σύντροφό σου είναι πραγματικά μια επένδυση

Ι. Είσαι πιο αισθησιακός απ' ότι σεξουαλικός τύπος. Λατρεύεις τις απολαύσεις της σάρκας και δεν ενδιαφέρεσαι για έναν σύντροφο που είναι ερασιτέχνης στο ερωτικό κομμάτι, εκτός κι αν χρειάζεται έναν δάσκαλο. Είσαι πάντα πρόθυμος να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις νέες μορφές σεξουαλικής έκφρασης, επειδή βαριέσαι εύκολα.

Κ. Είσαι απαιτητικός/η και ψήνεις έναν εραστή που είναι πνευματικά ίσος ή ανώτερος, και κάποιον που να μπορεί να ενισχύσει το status σου. Ξέρεις πώς να φτάσει στην κορυφή της ερωτικής διέγερσης, επειδή εργάζεσαι σε αυτό σχολαστικά, αλλά τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις σου, έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων. Έχεις δυσκολία να έρθεις συναισθηματικά κοντά σε κάποιον, αλλά κανένα πρόβλημα στο να έρθεις κοντά σεξουαλικά.

Λ. Μόλις το πάρεις απόφαση ότι θέλεις κάποιον, θα προχωρήσεις ολοταχώς στην κατάκτηση. Αν κάποιος είναι λίγο προβληματικός, αυτό σε ανάβει, ενώ μπορεί να σε διεγείρει οποιοσδήποτε εκκεντρικός και ασυνήθιστος, που έχει μία ελεύθερη και ανοικτή στάση.

Μ. Είσαι συναισθηματικός και έντονος και με μια διάθεση να κάνεις την μαμά στον σύντροφο σου. Σε μια σχέση, θα ρίξεις ολόκληρη την ύπαρξή σου σε αυτή και ποθείς κάποιον που είναι εξίσου παθιασμένος και έντονος. Πιστεύεις στο σύνολο της γενετήσιας ελευθερίας και η προσφορά σου στην σεξουαλική ενέργεια είναι ανεξάντλητη.

Ν. Μπορεί να φαίνεσαι αθώα και ντροπαλή, αλλά όταν πρόκειται για σεξ, δεν είσαι αρχάρια, αλλά κάτι σαν ένας ειδικευμένος τεχνικός. Μπορείς εύκολα να πάς στα άκρα, διανύοντας το φάσμα από την λαγνεία στην πλήξη. Μπορείς να γίνεις ιδιαίτερα επικριτικός με το σύντροφό σου, ενώ έχεις δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων σου.

Ξ. Είσαι κάποιος που μπορείς να κατευθύνεις πολλή από την σεξουαλική σου ενέργεια στο να κερδίσεις χρήματα και /ή να επιδιώξεις εξουσία. Μπορείς εύκολα να υποστείς εκτεταμένες περιόδους σεξουαλικής αποχής, ενώ κατά τη διάρκεια του σεξ απαιτείς ένταση, ποικιλομορφία και γενικά να δοκιμάσεις οτιδήποτε ή οποιονδήποτε..

Ο. Έχεις μεγάλη συναίσθηση της κοινωνικής εικόνας σου και δεν θα σκεφτείς να κάνεις κάτι που θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη σου. Ως εκ τούτου, θα απαιτήσεις έναν σύντροφο με καλή εμφάνιση. Όλως περιέργως, μπορείς να δεις το σύντροφό σου, ως εχθρό... σε έναν καλό αγώνα, από αυτούς που διεγείρουν τα vibes του σεξ. Απολαμβάνεις πάνω απ ' όλα το φλερτ και χρειάζεσαι πολλή σωματική ικανοποίηση.

Π. Είσαι από αυτούς που απαιτούν συνεχή δραστηριότητα και διέγερση, καθώς έχεις τεράστια φυσική σεξουαλική ενέργεια. Δεν είναι εύκολο να συμβαδίσει μαζί σου κάποιος, σεξουαλικά ή με άλλο τρόπο. Έλκεσαι από άτομα άλλων εθνικοτήτων ή κοινωνικών ομάδων.

Ρ. Χρειάζεσαι κάποιον που μπορεί να συμπορευτεί μαζί σου και όσο πιο έξυπνος είναι τόσο το καλύτερο. Ενεργοποιείσαι πιογρήγορα από ένα κοφτερό μυαλό, παρά από ένα όμορφο σώμα. Ωστόσο, η φυσική έλξη είναι πολύ σημαντική για εσένα, γιατί θέλεις να είσαι υπερήφανος για το σύντροφό σου. 

Σ. Πιστεύεις με κάποιο τρόπο ότι αγάπη σημαίνει να υποφέρεις, γι' αυτό το λόγο, μπορεί συνέχεια να υπηρετείς το σύντροφό σου ή να προσελκύεις ανθρώπους που έχουν ασυνήθιστα προβλήματα. Βλέπεις τον εαυτό σου σαν ένα είδος σωτήρα.Μπορεί να φαντασιώνεσαι μέσα από τις ταινίες και τα περιοδικά, αλλά δεν μαρτυράς στους άλλους τις σεξουαλικές φαντασιώσεις σου.

Τ. Είσαι πολύ ευαίσθητος και σεξουαλικά παθητικός, ενώ χρειάζεσαι κάποιον ο οποίος θα παίρνει το προβάδισμα. Μπορεί να φτιάχνεσαι από τη μουσική, τον απαλό φωτισμό και τις ρομαντικές σκέψεις. Φαντασιώνεσαι συνέχεια και μπορείς να κάνεις τις σχέσεις σου, στα όνειρά σου, να ταιριάζουν όλα μέσα στο δικό σου μυαλό.

Υ. Όταν δεν είσαι ερωτευμένος, είσαι ερωτευμένος με την αγάπη, ενώ πάντα ψάχνεις για κάποιον να λατρεύεις. Βλέπεις τον ρομαντισμό ως πρόκληση και απολαμβάνεις να δίνεις δώρα. Η σεξουαλική σου ορμή είναι ισχυρή και επιθυμείς στιγμιαία ικανοποίηση, αλλά είσαι πάντα πρόθυμος να βάλεις την απόλαυση του συντρόφου σου, πάνω από τη δική σου.

Φ. Λατρεύεις να έχεις ελευθερία και χώρο και αισθάνεσαι την ανάγκη να μπεις στο μυαλό του συντρόφου σου, για να δεις τι τον εξιτάρει. Μπορεί μάλιστα να έλκεσαι από εκκεντρικούς τύπους, ενώ συχνά υπάρχει μια διαφορά ηλικίας ανάμεσα σας.

Χ. Είσαι πολύ περήφανος και αρνείσαι να πάρεις το όχι σαν απάντηση. Συχνά, δεν βλέπεις το σύντροφό σου, όπως αυτός είναι πραγματικά. Σου αρέσει να παίζεις παιχνίδια αγάπης.

Ψ. Εάν δεν μπορείς να κινήσεις με το δικό σου τρόπο μια σχέση, θα παραιτηθείς από το όλο θέμα. Θέλεις να ελέγχεις τις σχέσεις σου, ωστόσο, αν μπορείς να περάσεις την ώρα σου κάνοντας λεφτά, θα εγκαταλείψεις προσωρινά τις απολαύσεις της σάρκας. Θα πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου και το σύντροφό σου, τι σπουδαίος εραστής είσαι, για αυτό θέλεις να παίρνεις πληροφορίες για την απόδοσή σου.

Ω. Για εσένα, η δουλειά είναι πριν από την ευχαρίστηση. Εάν καθ 'οποιονδήποτε τρόπο ανησυχείς για θέματα καριέρας, μπορεί να σου είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσεις και να μπεις στο κλίμα. Ποτέ δεν θα χάσεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου,καθώς είσαι πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός πριν δώσεις την καρδιά και το κορμί σου.