Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Η Γκολεμά «αποκαθηλώνει» τον Σταύρο: Τρία εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ...σιγανό μου ποταμάκι

Μετά τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, τον πρόεδρο του Ποταμιού περιέλαβε και η γνωστή δημοσιογράφος  Ντέπυ Γκολεμά η οποία με ένα ιδιαιτέρως καυστικό σχόλιο σημειώνοντας ότι μόνο από την ΕΡΤ πρέπει να έβγαλε σε 4 χρόνια κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ για τις περίφημες πολιτικές εκπομπές του στην κρατική τηλεόραση της οποίας το «μαύρο» που επέβαλε η ΝΔ, επικρότησε ο κ. Θεοδωράκης.

Έγραψε, πριν λίγες ημέρες, η κυρία Γκολεμά:
«Βρε τον Σταυρο, βρε το Σταυρο που ταβγαλε με τον ιδρώτα του.....Δουλεψε μας ειπε στα μεγαλα μαγαζια! Βρε μπαγασάκο για την ΕΡΤ πες μας! για εκεινα τα συμβολαια επι Σημίτη με τις καθημερινες εκπομπές που εφταναν τις 30.000 ευρω την βραδια, βγαλε τις συμβασεις αν μπορεις, γιατι θα τις βγαλουμε εμεις.....4 χρονια στην ΕΡΤ θελεις να σου πω πόσα???θέλεις????Κοντά ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σιγανο μου ποταμάκι...».
depy_gkolema_0.jpg
Και η κυρία Γκολεμά δεν σταμάτησε εκεί. Σε άλλη της ανάρτηση έγραψε:
«Μιλησε ο Σταυρος στη Βουλη! Εκλαψα για αυτο,την κατανοηση σας παρακαλω....»

Μειώστε την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού σας!

ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΠΑΙΔΙΑ-922x619Κάποιες φορές μπορεί να εκπλαγείτε από τη διαρκή επιθετική συμπεριφορά που έχει το παιδί σας κυρίως, όταν είναι στο στάδιο της προσχολικής ηλικίας. Σίγουρα αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να φωνάξετε και να αντιδράσετε έντονα, προκειμένου να πείσετε το παιδί σας να πάψει να συμπεριφέρεται επιθετικά. Οι δικές σας έντονες αντιδράσεις ως απάντηση στην επιθετικότητα του παιδιού σας δίνουν το πράσινο φώς για να συνεχίσει να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο.
Ελέγξτε τι προηγείται της επιθετικής συμπεριφοράς
Χωρίς να το έχετε αντιληφθεί μπορεί οι καταστάσεις που βιώνει το παιδί σας να πυροδοτούν επιθετική συμπεριφορά. ¨Ένα περιστατικό στο σχολείο του, μία παρατήρηση από τη δασκάλα του ή κάποια ενόχληση στην υγεία του μπορεί να ευθύνονται για αντιδράσεις πολύ έντονες που σας αφήνουν έκπληκτες.
Σταματήστε την επιθετική συμπεριφορά με αγάπη 
Συμπεριφορές που σας εκπλήσσουν πολλές φορές τα παιδιά τις εκδηλώνουν προκειμένου να κερδίσουν έστω και με αυτό τον τρόπο την προσοχή σας. Μην επιλέξετε να βάλετε τις φωνές για να σταματήσει το παιδί την άσχημη συμπεριφορά. Σταματήστε αυτό που κάνετε και αφιερώστε πραγματικά χρόνο στο παιδί σας κατανοώντας την ανάγκη του να παίξει με αυτοκίνητα ή κούκλες. Το παιχνίδι μαζί σας θα το ηρεμήσει και θα το κάνει αν αισθανθεί ασφάλεια
Δώστε οδηγίες και προειδοποιήστε το 
Εξηγείστε του με απλά λόγια πως θα θέλατε να συμπεριφέρεται και τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να κάνει και μη φωνάζετε χωρίς να αναφέρετε το λόγο. Καλό είναι να θυμάστε να δίνετε στο παιδί σας μια λογική προειδοποίηση, ώστε αν επαναλάβει τη συμπεριφορά που έχετε απαγορεύσει τότε να γνωρίζει από πριν τις συνέπειες. Με την προειδοποίηση το παιδί έχει χρόνο να επεξεργαστεί τη συμπεριφορά του και τις περισσότερες φορές γλιτώνετε έτσι από επιθετικές εκρήξεις.
Ελέγξτε τις παρέες του παιδιού σας
Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται συμπεριφορές και μία επιθετική συμπεριφορά μπορεί να την έχει δει από τον φίλο του στο σχολείο. Σίγουρα το παιδί σας θα μιμείται συμπεριφορές που του προκαλούν ενδιαφέρον και τον εντυπωσιάζουν και περιμένουν από εσάς να δείξετε με τη στάση σας , εάν δέχεστε τη νέα συμπεριφορά του.

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλάει 
Πολλές φορές πίσω από ένα επιθετικό παιδί κρύβεται ένα πληγωμένο παιδί και για αυτό το λόγο δώστε κίνητρα στο παιδί σας να σας μιλάει για ό,τι το προβληματίζει. Βοηθήστε το να μάθει να κατονομάζει τα συναισθήματα που νιώθει και να τα διαχωρίζει.
Επαινέστε την καλή συμπεριφορά
Μην επικεντρώνεστε μόνο στην κακή συμπεριφορά, αλλά φροντίστε να επιβραβεύσετε τη θετική συμπεριφορά. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή μετά τον έπαινο να κάνετε μία συζήτηση για το διαχωρισμό της καλής από την κακή συμπεριφορά.

Ετσι θα διαχωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος από την εκκλησία – Ποιες ελληνικές παραδόσεις θα καταργηθούν;

Εν αναμονή της συμφωνίας για παράταση του 2 Μνημονίου, και την ανακοίνωση του 3 Μνημονίου μέσα στο 2015, η κυβέρνηση Σύριζα φέρνει και ένα πρωτόγνωρο Μνημόνιο που θα... εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, και θα αφορά τον διαχωρισμό του Ελληνικού κράτους από την Ορθοδοξία και την Εκκλησία.

Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα είναι αυτή που εμποδίζει τα σχέδια του Σατανά, και πρέπει να εξαληφθεί με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προβλέπει το διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Πολιτισμού Αρειστίδη Μπαλτά «η Εκκλησία και κράτος πρέπει να διαχωριστούν αλλά αυτή η πορεία είναι μακριά και δύσκολη. Τα βήματα προς την κατεύθυνση ανεξαρτησίας κράτους- εκκλησίας μπορούν να γίνουν σύντομα».

To atheatignosi.blogspot κάνει μια αναφορά στα “βήματα” που όλοι λίγο πολύ τα γνωρίζουμε.

1. Κατάργηση μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος.

2.
 Ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην εκκλησία.

3. Κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στο σχολείο.

4. Κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και αντικατάστασή του από μάθημα επιστημονικού και όχι κατηχητικού προσανατολισμού.

5. Κατάργηση του Σταυρού από την Ελληνική σημαία.

6.
 Κατάργηση των Στρατιωτικών παρελάσεων.

7. Κατάργηση Μαθητικών παρελάσεων.

8. Κατάργηση ορκωμοσίας στον Στρατό.

9. Αντικατάσταση της φράσης: “Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδας” από την ορκωμοσία.

10. Κατάργηση του άρθρου 105 περί ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους.

11. Πλήρης κατάργηση της καταγραφής του θρησκεύματος σε κρατικά αρχεία και έγγραφα.

12. Κατάργηση αγιασμού, εκκλησιασμού, προσευχής, δοξολογίες, τρισάγια, θείες λειτουργίες σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες.

13. Ελευθερία έκφρασης, και κατάργηση του νομου περί βλασφήμιας στα Θεία.

14. Κατάργηση της εορτής των τριών Ιεραρχών σαν προστατών των ελληνικών γραμμάτων.

15. Κατάργηση ορκωμοσίας στα δικαστήρια.

16. Κατάργηση χρηματοδότησης για μεταφορά του Αγίου Φωτός

17. 
Κατάργηση χρηματοδότησης για την εορτή του Αγιασμού των υδάτων.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
- See more at: http://perivolipanagias.blogspot.gr/2015/02/blog-post_323.html#sthash.gJhq722N.dpuf

Οι σκύλοι «διαβάζουν» τα συναισθήματα στο πρόσωπο των ανθρώπωνΟι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ χαρούμενων και θυμωμένων ανθρώπινων προσώπων, σύμφωνα με νέα έρευνα Αυστριακών επιστημόνων. Η έρευνα αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι άλλα ζώα πέρα από τον άνθρωπο έχουν την ικανότητα να διακρίνουν συναισθηματικές εκφράσεις σε άλλα είδη.

Προηγούμενες έρευνες είχαν προσπαθήσει να αποδείξουν εάν τα σκυλιά έχουν αυτή την ικανότητα, αλλά καμία δεν κατάφερε να το κάνει με επιτυχία. Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές εκπαίδευσαν 24 σκυλιά για να διακρίνουν μεταξύ εικόνων του ίδιου ατόμου με χαρούμενο ή θυμωμένο πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, οι σκύλοι έβλεπαν μόνο το άνω ή το κάτω μισό του προσώπου.

Μετά την εκπαίδευση σε 15 ζεύγη εικόνων, οι ικανότητες των σκύλων δοκιμάστηκαν σε τέσσερις τύπους δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου μισού των προσώπων της εκπαίδευσης, του άλλου μισού των προσώπων της εκπαίδευσης, του ίδιο μισού σε νέα πρόσωπα, και του αριστερού μισού των προσώπων που χρησιμοποιήθηκαν στην εκπαίδευση.

Τα σκυλιά ήταν σε θέση να επιλέξουν το θυμωμένο ή το χαρούμενο πρόσωπο με μεγαλύτερη επιτυχία σε κάθε περίπτωση, κυρίως οι γερμανικοί ποιμενικοί και τα μπόρντερ κολεϊ. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι σκύλοι όχι μόνο μπορούν να μάθουν να αναγνωρίζουν τις εκφράσεις του προσώπου, αλλά και το ότι είναι σε θέση να μεταφέρουν όσα έμαθαν στην εκπαίδευση σε νέα ερεθίσματα.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν θυμωμένες και χαρούμενες εκφράσεις στον άνθρωπο, μπορούν να διακρίνουν ότι αυτές οι δύο εκφράσεις έχουν διαφορετικές έννοιες, και μπορούν να το κάνουν αυτό, όχι μόνο για τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά, αλλά ακόμη και για πρόσωπα που βλέπουν για πρώτη φορά», δήλωσε ο Λούντβιχ Χούμπερ, επικεφαλής της ομάδας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Messerli της Κτηνιατρικής Σχολής της Βιέννης.

Τα 5 οφέλη του πρωινού (κι όχι μόνο) καφέ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, ο πρωινός καφές έχει μερικά οφέλη ακόμη, πέραν του ότι μας ξυπνάει.

Η πλειοψηφία των ενηλίκων ξεκινάει τη μέρα του με καφέ, με αρκετούς να καταναλώνουν περισσότερο από 1 φλιτζάνι την ημέρα. Παρ’ όλο που τα τελευταία χρόνια το τσάι συστήνεται ως μια καλύτερη πηγή καφεΐνης από τον καφέ, η αλήθεια είναι ότι έχει κι αυτός τα καλά του.
-Μας κρατάει σε εγρήγορση και δίνει ώθηση στον εγκέφαλό μας την ώρα που το χρειάζεται, προκειμένου να ξεκινήσει τις δουλειές της ημέρας.
-Μας χαρίζει ενέργεια και βοηθάει στη συγκέντρωση τις δύσκολες πρωινές ώρες.
-Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές μπορεί να αυξήσει και τις αθλητικές μας επιδόσεις (αρκεί να καταναλώνεται χωρίς υπερβολή, καθώς μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που συστήνουν λίγο καφέ και μετά την άσκηση, καθώς μειώνει τον πόνο που αισθανόμαστε στους μυς.
-Υπάρχουν αποδείξεις ότι η καφεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, αλλά και της ουρικής αρθρίτιδας.
-Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας ανάμεσα σε άντρες που πίνουν καφέ καθημερινά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες.
Για να μην μετατρέψετε, όμως, τη θετική επίδραση του καφέ σε αρνητική, φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα 200-300 mg την ημέρα, τα οποία αποτελούν μια ασφαλή ποσότητα για τους περισσότερους και μεταφράζονται σε περίπου 2 ή 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (διαφέροντας ανάλογα με τον καφέ).

Τι προκαλεί η αϋπνία;

Διαβάστε παρακάτω τις συνέπειες του ανεπαρκούς ύπνου και αντιληφθείτε καλύτερα τη σημασία του 8ωρου ύπνου και της σωστής ξεκούρασης που χρειάζεται ο οργανισμός.

Οι νύχτες χωρίς ύπνο, οδηγούν σε πολλά και ποικίλα προβλήματα υγείας, πέρα από τη γκρίνια της επόμενης ημέρας. Διαβάστε παρακάτω τις συνέπειες του ανεπαρκούς ύπνου και αντιληφθείτε καλύτερα τη σημασία του 8ωρου ύπνου και της σωστής ξεκούρασης που χρειάζεται ο οργανισμός.
Εγκεφαλικό
Ο ύπνος, που διαρκεί λιγότερο από 6 ώρες τη νύχτα, τετραπλασιάζει τις πιθανότητες να πάθετε εγκεφαλικό.
Παχυσαρκία
Ο ελλειμματικός ύπνος ανεβάζει τις πιθανότητες παχυσαρκίας κατά 30%, ενώ σχετική έρευνα έδειξε πως γυναίκες που κοιμούνταν για λιγότερο από πέντε ώρες καθημερινά, κατανάλωναν 329 θερμίδες περισσότερες την ημέρα.
DNA
Η έλλειψη ύπνου αλλοιώνει τη  λειτουργία τουλάχιστον 700 γονιδίων συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχετίζονται με τη διαχείριση του στρες, το ανοσοποιητικό σύστημα και το μεταβολισμό.
Καρδιά
Η συστηματική στέρηση  του ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξετε, ακόμα και να πεθάνετε από καρδιά, κατά 48%.
Δέρμα
Όσοι και όσες δεν κοιμούνται σωστά, εμφανίζουν σημάδια πρόωρης γήρανσης στο δέρμα τους.
Ετοιμότητα
Ακόμα και ο ύπνος κατά 1,5 ώρα λιγότερο, επηρεάζει αρνητικά και άμεσα την ετοιμότητα, που έχετε μέσα στην ημέρα, κατά 32%.
Αρτηριακή πίεση
Ο λίγος ύπνος, οδηγεί σε αυξημένο, κατά 20%, ενδεχόμενο ανάπτυξης θεμάτων αρτηριακής πίεσης.
Ανοσοποιητικό σύστημα
Τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες τη νύχτα, έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν το ρινοϊό (τον ιό του κοινού κρυολογήματος), λόγω αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού.
Διαβήτη
Όταν δε λαμβάνετε την απαραίτητη ξεκούραση με έναν 8ωρο ύπνο, μειώνετε την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, αυξάνοντας το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Θνησιμότητα
Ο ύπνος κάτω από 5 ώρες τη νύχτα αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου, από οιαδήποτε αιτία κατά 26%.

Πώς ο ύπνος μας προειδοποιεί για τα προβλήματα υγείας μας


Όταν είμαστε ξύπνιοι, το σώμα μας αντιδρά σε ερεθίσματα, θετικά ή αρνητικά. Ωστόσο, ακόμα και όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας δε σταματά να επικοινωνεί.

Ορισμένες συνήθειες, όταν κοιμόμαστε, μπορούν να αποκαλύψουν άπειρα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας μας. Μήπως ήρθε ο καιρός να μάθουμε τι λέει τελικά ο ύπνος μας για τη σωματική και ψυχική μας υγεία;
Όταν δε μπορείτε να κοιμηθείτε ανάσκελα
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δυσκολεύονται να κοιμηθούν ανάσκελα ή κάθε φορά που γυρνάνε στον ύπνο τους, ξυπνούν, τότε αυτό ίσως οφείλεται σε κάποιους ψυχολογικούς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τη λειτουργία της αναπνοής. Το γνωστό ως Σύνδρομο Αυξημένης Αντίστασης Άνω (ή ανώτερου) Αεραγωγού είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύμπλεγμα φυσικών ζητήματα που προκαλούν συμφόρηση ή αντίσταση στη μύτη και το λαιμό, αναστέλλοντας την αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Στην ομάδα υψηλού κινδύνου βρίσκονται οι γυναίκες άνω των 40 ετών, ενώ σύμφωνα με γάλλους ερευνητές, οι άνθρωποι με στενές γνάθους (οφειλόμενες και στα σιδεράκια κατά τα νεαρή ηλικία) και ουρανίσκους είναι πιο ευαίσθητοι στην ανάπτυξη της κατάστασης αυτής.
Κλέβετε τα σκεπάσματα
Η εκνευριστική συνήθεια να σας αρπάζει ο/η σύντροφός σας τα σκεπάσματα ή να σας κλωτσά στον ύπνο σας ίσως οφείλεται στην Περιοδική Διαταραχή της Κίνησης των Άκρων. Πρόκειται για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, που  είναι πιο πιθανό να συμβεί εν αγνοία του ατόμου, ενώ μπορεί να οφείλεται σε μια παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων, όπως τα αντιισταμινικά, τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιψυχωσικά φάρμακα.
Ροχαλίζετε
Το ροχαλητό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ενόχληση. Έρευνες δείχνουν ότι ενδεχομένως να συνδέεται άμεσα με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιαγγειακά νοσήματα, τόσο ως αιτία και ως αποτέλεσμα. Σε πρόσφατη μάλιστα έρευνα, που διεξήχθη στο Henry Ford Hospital στο Ντιτρόιτ, τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι τα άτομα που ροχάλιζαν, παρουσίαζαν πολύ υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης πάχυνσης στα τοιχώματα των αρτηριών της καρωτίδας.
Μία κρύο, μία ζέστη
Οι γυναίκες που συνήθως κρυώνουν πριν πάνε για ύπνο και ξυπνούν με έντονη δυσφορία από τη ζέστη, ενδεχομένως να μπαίνουν στην περίοδο της περιεμμηνόπαυσης. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις ή και τα δύο ξυπνούν κατά μέσο όρο, τέσσερις έως έξι φορές τη νύχτα.
Εκτός από την εμμηνόπαυση, αυτό όμως μπορεί να είναι μία ένδειξη κακής ρύθμισης της θερμοκρασίας σώματος. Ένδειξη που ενδεχομένως να υπονοεί δυσλειτουργία του θυρεοειδή.
Δε μπορείτε να μείνετε κοιμισμένοι όλη τη νύχτα
Η πιο κοινή αιτία είναι η νυκτουρία ή νυχτερινή ούρηση. Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει (ή στην περίπτωση των γυναικών, αφού έχουν γεννήσει παιδιά) η κύστη γίνεται πιο ευαίσθητη και χάνει την ικανότητα συγκράτησης των ούρων, με αποτέλεσμα να διακόπτεται ο ύπνος προκειμένου το άτομο να πάει στην τουαλέτα.
Ξυπνάτε με πονοκέφαλο
Αν ο πρωινός πονοκέφαλος είναι συχνό φαινόμενο, η απλούστερη εξήγηση είναι ότι η στάση του σώματός σας κατά τη διάρκεια του ύπνου καταπονεί τους μυς του λαιμού σας (π.χ όταν χρησιμοποιείτε πολλά μαξιλάρια). Ωστόσο, μπορεί να είναι ένδειξη ότι το βράδυ τρίζετε τα δόντια σας, κάτι που είναι ένδειξη άγχους.