Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Η ευφυΐα είναι ασθένεια

Η ευφυΐα είναι ασθένεια
Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Στο δημοτικό, η πιο απαίσια βρισιά είναι το να σε αποκαλέσουν διανοούμενο. Αργότερα, το να είσαι διανοούμενος γίνεται σχεδόν προτέρημα. Όμως αυτό είναι ψέμα: το να είσαι διανοούμενος είναι κουσούρι.
Όπως οι ζωντανοί γνωρίζουνε πως θα πεθάνουν, ενώ οι νεκροί δε γνωρίζουνε τίποτα, πιστεύω πως το να είναι κανείς έξυπνος είναι χειρότερο από το να είναι βλάκας, γιατί ένας βλάκας δεν αντιλαμβάνεται τη βλακεία του, ενώ ένας έξυπνος, ακόμα κι αν είναι ταπεινός και μετριόφρων, ξέρει πως είναι έξυπνος, έτσι κι αλλιώς.
Λέει κάπου ο Εκκλησιαστής: όστις προσθέτει γνώσιν, προσθέτει πόνον. Μην έχοντας όμως ποτέ τη τύχη να πάω στο κατηχητικό μαζί με τα άλλα παιδιά, δε προειδοποιήθηκα έγκαιρα για τους κινδύνους που ενέχει η μελέτη.
Είναι πολύ τυχεροί οι χριστιανοί που τόσο νέοι έχουν ήδη μάθει να φυλάγονται από τους κινδύνους της ευφυΐας. Θα ξέρουν έτσι για όλη τους τη ζωή πως να την αποφεύγουν. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...
Η ευφυΐα είναι μια αποτυχία της εξέλιξης. Εύκολα μπορώ να φανταστώ, στην εποχή των πρώτων προϊστορικών ανθρώπων, σε μια μικρή φυλή, όλα τα παιδιά να τρέχουν μέσα στη πυκνή βλάστηση, να κυνηγούν τις σαύρες, να μαζεύουν φρούτα του δάσους για το βραδινό φαγητό και μετά, σιγά-σιγά, ερχόμενα σ' επαφή με τους μεγάλους, να γίνονται τέλειοι άντρες ή γυναίκες: κυνηγοί, κουβαλητές, ψαράδες, βυρσοδέψες...
Όμως, αν παρατηρήσουμε πιο προσεκτικά τη ζωή τούτης της φυλής, θ' αντιληφτούμε πως ορισμένα παιδιά δε συμμετέχουν στις ομαδικές δραστηριότητες: παραμένουν καθιστά δίπλα στη φωτιά, ασφαλή μέσα στα σπήλαια.....
Το ό,τι περνούν τις μέρες τους δίχως να κάνουν τίποτα, δεν οφείλεται στη τεμπελιά τους, όχι, θα ήθελαν κι αυτά να χοροπηδούν με τους φίλους τους, αλλά δεν μπορούν. Φέρνοντάς τα στο κόσμο, η φύση έκανε το στραβοπάτημά της.
Στη φυλή αυτή, υπάρχει ένα κοριτσάκι που είναι τυφλό, ένα αγοράκι που κουτσαίνει, ένα άλλο παιδί που είναι αδέξιο κι αφηρημένο... Έτσι λοιπόν, τα παιδιά αυτά μένουν στον καταυλισμό και, καθώς δεν έχουν τίποτα να κάνουν και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί, δεν έχουν άλλη λύση από το να σκέπτονται και ν' αφήνουν το νου τους ν' αλωνίζει λεύτερος. Περνούν λοιπόν το καιρό τους με σκέψεις, προσπαθούν ν' αποκρυπτογραφήσουν τον κόσμο, σκαρφίζονται ιστορίες κι εφευρίσκουν πράματα.
Κατ' αυτό τον τρόπο γεννήθηκε ο πολιτισμός: επειδή κάποια παιδιά μ' ατέλειες δεν είχανε τίποτ' άλλο να κάνουν. Αν η φύση δε σακάτευε κανέναν, αν το καλούπι ήταν πάντα αψεγάδιαστο, η ανθρωπότητα θα είχε παραμείνει ένα είδος πρωτόγονων ανθρώπων, ευτυχισμένων, που δε θα σκέφτονταν διόλου τη πρόοδο ...
Με κατατρέχει η κατάρα της λογικής. ... Μήνες τώρα αναλογίζομαι την ασθένεια που με κάνει να σκέφτομαι υπερβολικά κι έχω συμπεράνει με βεβαιότητα πως υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στη δυστυχία μου και την ακράτεια της λογικής μου. Το να σκέφτομαι, να προσπαθώ να καταλάβω, δε μου απέφερε ποτέ τίποτα, αλλ' αντιθέτως στρεφόταν πάντα εναντίον μου. ...
Το να προσπαθεί κανείς να καταλάβει, είναι κοινωνική αυτοκτονία, αυτό σημαίνει πως δε μπορείς πια να γευτείς τη ζωή χωρίς να νιώσεις, άθελά σου, τόσο σαν αρπακτικό όσο και σαν ανατόμος που διαμελίζει το αντικείμενο της μελέτης του. Πολύ συχνά, σκοτώνουμε αυτό που προσπαθούμε να καταλάβουμε, επειδή, όπως συμβαίνει και με τον μαθητευόμενο γιατρό, η πραγματική γνώση δε μπορεί ν' αποκτηθεί χωρίς ανατομή ...
Οι άνθρωποι απλουστεύουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και τη σκέψη, έτσι λοιπόν αποκτούν βεβαιότητες. Και το να έχεις βεβαιότητες, είναι η πιο ισχυρή απόλαυση σε τούτο τον κόσμο, πολύ ισχυρότερη κι από το χρήμα, το σεξ και την εξουσία μαζί. Το ν' αποποιηθεί κανείς τη πραγματική ευφυΐα, είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για τις βεβαιότητές του κι είναι πάντοτε το αόρατο έξοδο για τον τραπεζιτικό λογαριασμό της συνείδησης μας. ...
Κάτι που μπορούμε να παραδεχτούμε, είναι πως το να έρχεται κανείς συχνά σ' επαφή με τα μεγάλα έργα, το να χρησιμοποιεί το πνεύμα του, το να διαβάζει συγγράμματα μεγαλοφυών ανθρώπων, ίσως να μη τον κάνει απαραίτητα ευφυή, καθιστά όμως τον κίνδυνο αυτό, ακόμη περισσότερο.
Υπάρχουν άνθρωποι φυσικά, που μπορεί να έχουν διαβάσει Φρόϋντ, Πλάτωνα, μπορεί να παίζουν στα δάχτυλα τα κουόρκ και να ξέρουν να ξεχωρίσουν ένα κυνηγετικό γεράκι από ένα τσιχλογέρακα, αλλά να είναι εντούτοις ανόητοι.
Παρ' όλ' αυτά, δυνητικά, η ευφυΐα, ερχόμενη σ' επαφή με πολλαπλά ερεθίσματα κι αφήνοντας το πνεύμα όλο και πιο συχνά να βυθίζεται σε μιαν ατμόσφαιρα εμπλουτιστική, βρίσκει κατάλληλο έδαφος για ν' αναπτυχθεί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αναπτύσσεται μια ασθένεια.
Διότι η ευφυΐα είναι ασθένεια.

Martin Page, Πως Έγινα Βλάκας*
(Εκδόσεις ΑΣΤΑΡΤΗ, 2004)
*Το «Πώς έγινα βλάκας» είναι ένα βιβλίο του Martin Page το οποίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2004 από τις εκδόσεις Αστάρτη.
Ο ήρωας του βιβλίου, ο Αντουάν, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Υποφέρει από υπερβολική ευφυΐα. Μελετά πολύ και σκέφτεται ακόμα περισσότερο. Πριν από κάθε πράξη του, εξετάζει όλες τις παραμέτρους και όλες τις επιπτώσεις που αυτή πιθανόν να έχει. Αυτό τον κάνει να συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από τους γύρω του και να αισθάνεται δυστυχισμένος. Έτσι αποφασίζει να αλλάξει, να γίνει πιο βλάκας και άρα πιο ευτυχισμένος!
Αρχικά προσπαθεί να γίνει αλκοολικός πιστεύοντας ότι το πιοτό θα του δώσει τη λύση. Αποτυγχάνει όμως παταγωδώς και καταλήγει στο νοσοκομείο. Μετά αποφασίζει να αυτοκτονήσει, αλλά μελετώντας όλα τα σχετικά περί αυτοχειρίας αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να απομακρυνθεί απ' οτιδήποτε του διεγείρει το πνεύμα (πνευματώδεις συζητήσεις, βιβλία κλπ). Αποφασίζει, λοιπόν, να γίνει κρετίνος!
Πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο με χιούμορ αλλά και με κοινωνικό προβληματισμό.
«Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον Πάολο Κοέλο από την ανάποδη, που βάζει τον ήρωα του σε μια πνευματική αναζήτηση της χαμένης βλακείας» (Πασκάλ Μπρυκνέρ)

Πηγή: axia-logou
Ο Martin Page γεννήθηκε το 1975. Πέρασε τα νεανικά του χρόνια στα νότια προάστια και σήμερα ζει στη συνοικία Σατώ-Ρουζ του Παρισιού. Προτού δημοσιεύσει το πρώτο του μυθιστόρημα, Πώς έγινα βλάκας, περιπλανήθηκε για μερικά χρόνια στο Πανεπιστήμιο. Ήταν ένας ντιλετάντε φοιτητής που, κάθε χρόνο, άλλαζε σχολή. Έτσι σπούδασε νομικά, ψυχολογία, γλωσσολογία, ιστορία τέχνης και ανθρωπολογία. Δούλεψε σαν νυχτοφύλακας, άνθρωπος γενικών καθηκόντων σε φεστιβάλ και επιτηρητής σε κολέγια και λύκεια. Έχει μια ήρεμη ζωή που του επιτρέπει να γράφει μυθιστορήματα. Πότε πότε, γράφει και προλόγους βιβλίων. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες. Του αρέσει πολύ η βροχή, οι περίπατοι στο Παρίσι, ο κινηματογράφος, η τζαζ, η μαγειρική και ο Γούντι Άλλεν.


Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο έλεγε ο Ιπποκράτης. ΔΕΙΤΕ πώς να το καθαρίσετε!

2

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο έλεγε ο Ιπποκράτης, γι αυτό πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το έντερό σας.
Ο καθαρισμός του εντέρου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες, με νηστεία, με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και με βότανα.
Τα παθογόνα βακτήρια υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον και η είσοδός τους στο σώμα είναι αναπόφευκτη. Εισέρχονται μέσα σε αυτό με τις τροφές, τον αέρα, το νερό και την επαφή με διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας σημαντικές επιπλοκές και ασθένειες εξαιτίας των τοξικών, αλλεργιογόνων και καρκινογόνων ουσιών που εκκρίνουν. Η εγκατάσταση και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από την αντίσταση των φιλικών βακτηρίων και του αμυντικού συστήματος.
Λόγω του εξαιρετικά τοξικού περιβάλλοντος που ζούμε είναι αναγκαία η καθημερινή κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση (πχ λάχανο τουρσί, γιαούρτι,κεφίρ) και περιέχουν προβιοτικά, καθώς και η λήψη φυσικών συμπληρωμάτων που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις ζωντανών μικρο-οργανισμών (προβιοτικά σε υγρή μορφή, όχι σε χάπια ή σκόνες είναι νεκρά).
Υπάρχουν διάφορα βότανα που είναι πολύ αποτελεσματικά για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου. Μπορείτε να έχετε αυτά τα βότανα σε μορφή σκόνης, σε τσάι ή να τα λάβετε ως συμπληρώματα.

Βότανα που καθαρίζουν το έντερο

Λιναρόσπορος: Μουσκεύετε 2 κουταλιές της σούπας σε 1,5 λίτρο νερό και το αφήνετε για όλη τη νύχτα. Το πρωί, το σουρώνετε και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Προσοχή: Ο λιναρόσπορος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συχνά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα από άτομα που υποφέρουν από διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα. Αντένδειξη: Ο λιναρόσπορος είναι απαγορευτικός στα εγκολπώματα και στις φλεγμονώδεις κολίτιδες.
Ψύλλιο: Οι σπόροι του φυτού αυτού, προστατεύουν το γαστρεντερικό σύστημα λόγω της ποσότητας των φυτικών ινών και το θεραπευτικών στοιχείων που περιέχουν. Οι σπόροι του ψύλλιου απορροφούν το νερό και σχηματίζουν μία μεγάλη μάζα. Η μάζα αυτή (σε άτομα με δυσκοιλιότητα) διεγείρει το έντερο και το αναγκάζει να κινηθεί. Το ψύλλιο πρέπει να συνοδεύεται από μεγάλη ποσότητα νερού.
Ιβίσκος: Ο ιβίσκος συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. O ιβίσκος ενδείκνυται για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων. Ετοιμάζετε έγχυμα με 1 κουταλάκι ιβίσκου σε 1 φλιτζάνι νερό.
Πασιφλόρα, Ρολογιά: Είναι ένα πολύ καλό ηρεμιστικό φυτό που καταπολεμά τη σπαστικότητα του εντέρου.
Δυόσμος: Το έγχυμά του φέρνει ανακούφιση σε όσους πάσχουν από σπαστική κολίτιδα…
Θυμάρι: Το έγχυμά του είναι για δυσεντερίες. Ανακούφιση στο πεπτικό. Είναι αντιδιαρροϊκό. Ανακουφίζει από κολικούς.
Αχίλλεα: Το έγχυμά της είναι για κολίτιδα, αντιφυσητικό δηλ αποβάλλει τα αέρια.
Δενδρολίβανο: Το έγχυμά του είναι αντιφυσητικό και αντισυπτικό.
Μάραθος: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και για τυμπανισμό.
Κορίανδρος: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και βοηθάει στη δυσπεψία.
Αγριοκύμινο: Το έγχυμά του είναι γαστροκινητικό και για τυμπανισμό. Μειώνει τη σήψη των τροφών, στο τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου.
Γλυκάνισο: Το έγχυμά του ρυθμίζει τη λειτουργία των εντέρων. Για τυμπανισμό μαζί με δυόσμο.
Κρεμμύδι: Για τις αιμορροΐδες πίνουμε το χυμό από 1 κουταλάκι γλυκού πριν το φαγητό (λαϊκή συνταγή).
Αλόη: Ενισχύει τον περισταλτισμό του εντέρου. Χορηγείται συνήθως μαζί με σπασμολυτικά και άφυσσα βότανα, γιατί μπορεί να γίνουν επίπονες οι κενώσεις. Αντένδειξη: Σε κολίτιδα, Νόσο του CROHN, Εγκολπώματα.
Ροδιά (φλοιός): Είναι στυπτικό ρόφημα και βοηθά στις διάρροιες και στις δυσεντερίες. Καθαρίζει το έντερο ως αποτοξινωτικό ρόφημα.
Ερχόμαστε τώρα στα ισχυρά «Υπακτικά» τα οποία είναι:
Η Σέννα (τα γνωστά μας φύλλα Αιγύπτου) και η Συναμική. Είναι από τα βότανα που φημίζονται για την υπακτική τους δράση, αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 10 ημερών, καθώς προκαλούν εθισμό. Διατροφή
Βέβαια μέσα σε όλα αυτά δεν ξεχνάμε το Λάδι και το Μέλι, τα οποία πρέπει να βρίσκονται παρόντα στην καθημερινή μας διατροφή. Επίσης Ακτινίδια και αποξηραμένα Δαμάσκηνα και Σύκα. Τα μήλα και τα αχλάδια περιέχουν πηκτίνη, μία διαλυτή φυτική ίνα που καθαρίζει το έντερο, ενώνεται με τα κόπρανα και βοηθάει στην αποβολή τους από το σώμα.
Το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ενισχύει την υγεία του εντέρου και τις περισταλτικές του κινήσεις. Για να «δουλέψουν» οι φυτικές ίνες μην ξεχνάτε να πίνετε νερό, διαφορετικά οι φυτικές ίνες μπορεί να επιβαρύνουν την δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.
Σημείωση: Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, για οποιοδήποτε πρόβλημα συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

ΤΕΛΕΙΑ & ΠΑΥΛΑ..

ΕΝΑΣ ΠΕΛΩΡΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ..

!!!!!!!!

ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙΣ Ν ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ!!!!

....

¸Σ' αγαπάω μ' ακούς; Κλαίω, πως αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι; Κλαίω για τα χρόνια που έρχονται χωρίς εμάς Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, μ' ακούς;¸¸.•*¨*•


"Το μονόγραμμα" Οδυσσέας Ελύτης - Αφήγηση: Αλίκη Γκίνη


¸Σ' αγαπάω μ' ακούς; 
Κλαίω, πως αλλιώς, αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι; 
Κλαίω για τα χρόνια που έρχονται χωρίς εμάς 
Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, μ' ακούς;¸¸.•*¨*•

ΑΣΕΠ: Ενημέρωση για τις προκηρύξεις 6Κ/2014 και 7Κ/2014

ΑΣΕΠ: Ενημέρωση για τις προκηρύξεις 6Κ/2014 και 7Κ/2014Όσον αφορά τις προκηρύξεις 6Κ/2014 και 7Κ/2014 γνωστοποιούνται τα παρακάτω.
Στο πλαίσιο της Προκήρυξης 6Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 18/16-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα (30) θέσεων μονίμου προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, υποβλήθηκαν συνολικά εννιακόσιες είκοσι οκτώ (928) αιτήσεις.
Στο πλαίσιο της Προκήρυξης 7Κ/2014 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 19/23-12-2014 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου – ειδικότητας Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας, υποβλήθηκαν συνολικά χίλιες εξακόσιες ογδόντα έξι (1.686) αιτήσεις.

Αυτό είναι το μπαχαρικό που καθαρίζει, απολεπίζει και δίνει λάμψη στο πρόσωπό σας

Ο κουρκουμάς είναι εξαιρετική τροφή τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά σου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό μέσο απολέπισης και λεύκανσης του δέρματος, αρκεί να γνωρίζεις την κατάλληλη συνταγή.
Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις προβλήματα με την επιδερμίδα σου, εκμεταλλεύσου τις αντιοξειδωτικές και όχι μόνο ιδιότητες του, φτιάχνοντας μια μοναδική μάσκα προσώπου.
Το μόνο που έχεις να κάνεις: Ανάμειξε ίσες ποσότητες κουρκουμά και ρυζάλευρου, σε ένα μπολ. Έπειτα, πρόσθεσε μια κουταλιά του μίγματος σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Ανακάτεψε καλά, μέχρι να πάρει τη μορφή πάστας. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε περισσότερη ποσότητα από το μείγμα σου. Άπλωσε την πάστα στο πρόσωπο για 15 λεπτά, ξέπλυνε με άφθονο νερό και ιδού τα αποκαλυπτήρια! Καθαρό, λαμπερό και απαλό δέρμα!

Ασυγχώρητα νωρίς...Του Θανάση Καρτερού
Ας πάρουμε μια απόσταση ψυχραιμίας από όσα διαδραματίζονται μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Ή, αν θέλετε, μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ποια είναι η γενική εικόνα; Μετά τις πρώτες δύσκολες διαπραγματεύσεις, την πρώτη μάχη, μας έχουν ακόμα στο χέρι. Ελέγχουν ακόμα τη ροή του χρήματος. Μπορούν ακόμα να πιέζουν και να εκβιάζουν. Έχουν ακόμα το μαχαίρι στον λαιμό μας. Αυτή είναι αναμφισβήτητα η μισή αλήθεια.
Σ' αυτή τη μισή αλήθεια στρογγυλοκάθισε το μελανιασμένο από τις εκλογές κωλαράκι της η σοφία της υποταγής: Η κυβέρνηση ηττήθηκε, άφησε τα μεγάλα λόγια, προσγειώθηκε ανώμαλα, ζήτω ο ρεαλισμός. Από αυτή τη μισή αλήθεια τσιμπολογάει χαμόγελα ο αετός του Σόιμπλε, κομπάζοντας ότι μας έχει ακόμα στα νύχια του. Και διηγώντας τα κλαιν ή οργίζονται πολλοί στην από δω μεριά, που κινούνται από τη λαχτάρα μιας νέας ελευθερίας.
Υπάρχει ωστόσο και η άλλη μισή αλήθεια. Αδιαμφισβήτητη κι αυτή: Η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη. Δεν παραδόθηκε όπως όλες οι προηγούμενες. Έβαλε στο τραπέζι την ανατροπή της λιτότητας. Κέρδισε κάποια όχι ασήμαντα πράγματα στο Eurogroup. Γεφύρωσε κάπως το σήμερα με το αύριο. Ματαίωσε τα τρισχειρότερα. Και, ίσως το πιο σημαντικό: Έβαλε τέλος στη διπλωματία της υποταγής. Στην Ελλάδα που φιλάει το χέρι που την καταστρέφει.
Μπορείς μ' αυτά να δεις το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Μπορείς να επικρίνεις γιατί δεν έκαναν περισσότερα - ακόμα καλύτερα αν αποδείξεις ότι μπορούσαν περισσότερα. Μπορείς να απαιτείς περισσότερα. Αλλά, στον Θεό σας, μπορείς να προεξοφλείς την ήττα στον πόλεμο που μόλις άρχισε; Να μηδενίζεις με "καλή πρόθεση" τις καλές προθέσεις όσων σηκώνουν αυτό το βάρος; Να σπεύδεις σε συγγνώμες, υπονοώντας ότι εξαπάτησαν τον λαό;
Πρέπει δηλαδή να διεκδικούν όχι μόνο μια ανάσα για τη χώρα, αλλά και μια ανάσα από τον χώρο, έτσι; Καλώς. Τη χρειάζονται λοιπόν αυτή την ανάσα. Ανάσα, όχι τυφλή στήριξη. Γιατί αν τους αρνηθούμε εμείς πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνης, τότε θα πληρώσουμε όλοι -και η χώρα- μετρητοίς. Αφού καμιά ελευθερία δεν κατακτήθηκε ποτέ και πουθενά χωρίς μάχες αλλά και ελιγμούς, νίκες αλλά και υποχωρήσεις, αποφασιστικότητα αλλά και συμβιβασμούς. Χωρίς δηλαδή αυτή ακριβώς την πίστωση.
Είναι νωρίς για θριάμβους. Ακόμα πιο νωρίς για οργή. Και ασυγχώρητα νωρίς για να πενθήσουμε την ελπίδα...

Πηγή: avgi.gr

Πότε καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα και πετρελαίου.

Από σήμερα, Πέμπτη 26/2  θα εξοφλείται η δόση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας
Ωστόσο με καθυστέρηση θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 σε 800.000 δικαιούχους του ΟΓΑ.  
Συγκεκριμένα, το οικογενειακό επίδομα θα δοθεί στις 6 Απριλίου αντί της 27ης Μαρτίου, ενώ όσα οικογενειακά επιδόματα δεν έχουν καταβληθεί έως σήμερα από το 2013 και το 2014 λόγω τροποποιήσεων στα στοιχεία των δικαιούχων, αυτά θα δοθούν επίσης με καθυστέρηση 3-7 ημερών.

Θα δοθούν δηλαδή στις 3-6 Μαρτίου αντί της 27ης Φεβρουαρίου.

Σεξ & περίοδος: Τι πρέπει να γνωρίζετε


Σεξ & περίοδος: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μπορεί η επίμαχη σκηνή που περιγράφεται με πάσα λεπτομέρεια στο βιβλίο να κόπηκε από την ταινία Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, όμως τα ερωτήματα παραμένουν: Επιτρέπεται η γυναίκα να κάνει σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου; Το απολαμβάνουν εξίσου οι δύο σύντροφοι; Ενέχει κινδύνους η συγκεκριμένη πρακτική;
Η ειδικός απαντά.
Σύμφωνα με την ιατρό Tara Ford από το Ιατρικό Κέντρο για τη Γυναικεία Σεξουαλικότητα στη Νέα Υόρκη, δεν υπάρχει λόγος να απέχει η γυναίκα από το σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου, αρκεί να νιώθουν άνετα τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της.
Επειδή οι γυναίκες συχνά ανησυχούν μήπως λερώσουν τα σεντόνια τους, μπορούν να απλώσουν μια πετσέτα επάνω στο κρεβάτι ή να απολαύσουν τη σεξουαλική πράξη στο ντους.
Εάν η γυναίκα παρατηρήσει μάζες αίματος με σκούρο κόκκινο ή καφετί χρώμα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ή μετά το σεξ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πρόκειται απλώς για αίμα και κύτταρα που απορρίπτονται από τα τοιχώματα της μήτρας.
Αρκετές γυναίκες δηλώνουν μάλιστα ότι έχουν αυξημένη ερωτική διάθεση από την τρίτη μέρα της περιόδου τους και μετά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται σε αυτό το στάδιο του κύκλου. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ένας οργασμός μπορεί να βοηθήσει να υποχωρήσουν οι κράμπες της περιόδου.
Μην ξεχνάτε: Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της περιόδου, οπότε το προφυλακτικό είναι πάντα απαραίτητο. Μπορεί η ωορρηξία συμπίπτει με το τέλος της περιόδου και επίσης το σπέρμα παραμένει ενεργό για 3-5 ημέρες.
Πηγή: onmed.gr

Τρέξτε... να προλάβετε: Νέο δωρεάν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από σήμερα!

Από σήμερα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, ξεκινά το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» το οποίο ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας.
Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, από σήμερα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ. Στα τέλη κάθε μήνα οι αιτούμενοι θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:
1. Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.
2. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:
a. Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
b. Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
c. Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.
Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

10 μυστικά πειθαρχίας για το παιδί μας!

10 μυστικά πειθαρχίας για το παιδί μας!

Ο κλινικός ψυχολόγος Thomas W. Phelan και συγγραφέας του βιβλίου 1-2-3 Magic: Effective Discipline for Children, μας δίνει τον δικό του αποτελεσματικό δεκάλογο πειθαρχίαςγια τα παιδιά μας

1. Ψάξτε τις αιτίες της κακής συμπεριφοράς 
Κανένα παιδί δεν κλοτσά έπιπλα ή δεν κλαίει γοερά από τη μια στιγμή στην άλλη! Τα «κακά» παιδιά είναι συνήθως τα κουρασμένα, εκείνα που πεινάνε, που φοβούνται, αυτά που κάτι ζηλεύουν, αλλά κι εκείνα που θυμώνουν όταν δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Κάνοντας μια ανοιχτή συζήτηση, του δίνουμε την ευκαιρία να μας πει τι το ενοχλεί, πώς αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί, αλλά και να το ρωτήσουμε αν πραγματικά πιστεύει πως η συγκεκριμένη συμπεριφορά του ήταν σωστή.

2. Ακολουθούμε και οι δύο γονείς την ίδια συμπεριφορά 
Αν και οι δύο γονείς ακολουθούν την ίδια πορεία διαπαιδαγώγησης, το παιδί δεν μπερδεύεται ούτε αποσυντονίζεται. Γι’ αυτό φροντίζουμε να μένουμε σταθεροί σε αυτό που λέμε και δεν κάνουμε υποχωρήσεις.

3. Ζητάμε από το παιδί να κάνει κάτι με σταθερό τόνο και σαφήνεια 
Αποφεύγουμε την προστακτική και τις γενικότητες και χρησιμοποιούμε φράσεις που ενημερώνουν το παιδί για την αιτία. Για παράδειγμα αντί για «σταμάτα να μιλάς δυνατά», προτιμάμε προτάσεις όπως «Ο μπαμπάς έχει πονοκέφαλο και νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να κάνουμε όλοι λίγη ησυχία».

4. Αγνοούμε τα ξεσπάσματά του 
Επίσης αδιαφορούμε για τις φωνές, τις βρισιές, τα αγενή σχόλια και όταν είναι δυνατό, φεύγουμε και αφήνουμε το παιδί χωρίς ακροατήριο. Αυτό μέχρι να ηρεμήσει.

5. Δίνουμε έμφαση στο «όχι» 
Το λέμε σταθερά και με νόημα.

6. Δεν χάνουμε την υπομονή μας
Προσπαθούμε τουλάχιστον! Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε, είναι πως εμείς θα μάθουμε στο παιδί μας τι σημαίνει αυτοέλεγχος, σεβασμός και συνέπεια!

7. Θυμόμαστε πάντα το ρόλο μας ως γονείς 
Και χωρίς να κάνουμε κατάχρηση εξουσίας, θυμόμαστε ότι δεν χρειάζεται πάντα να αιτιολογούμε τους κανόνες που θέτουμε ή να απολογούμαστε για τη συμπεριφορά μας.

8. Δεν ξεχνάμε πως εμείς είμαστε το πρότυπο συμπεριφοράς του παιδιού μας
Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε καλά παραδείγματα προς μίμηση και να μην κάνουμε εμείς πράγματα που απαγορεύουμε στο παιδί.

9. Επιβραβεύουμε την καλή συμπεριφορά
Αλλά πάντα με συγκεκριμένα επιχειρήματα. Δεν αρκούμαστε σε ένα «μπράβο», αλλά φροντίζουμε να είμαστε συγκεκριμένοι: «Μπράβο που έβαλες τα παιχνίδια στο κουτί» ή «Πολύ χαίρομαι που μοιράζεσαι τα παιχνίδια με την αδερφή σου».

10. Αποδεχόμαστε τα συναισθήματά του παιδιού μας 
Και ποτέ δεν τα κρίνουμε και δεν τα υποβιβάζουμε. Αντιμετωπίζουμε το παιδί με σεβασμό και ευγένεια όπως του αξίζει. 

30 πράγματα που δε θα σου πει κανείς για μετά τα 30 !

1341125358_1780_HB 2

Όταν ήσουν μικρή, η προοπτική του να κλείσεις τα 30 φαινόταν τρομακτική. Θεωρούσες ότι αυτή την ηλικία μπορούσαν να την έχουν μόνο η μαμά σου και οι (μεγάλες) θείες σου.

Τώρα που πλησιάζεις (ή που έφτασες ήδη) στη συγκεκριμένη δεκαετία, μπορείς πλέον να τη δεις με άλλο μάτι, ώστε να μην έχεις αυταπάτες ή στρεβλές εντυπώσεις.
Υπάρχουν, βέβαια, ορισμένα πράγματα που δε θα σου πει κανείς πριν φτάσεις στην ηλικία αυτή και τα οποία είναι καλό να έχεις υπόψη σου.

1. Ξάφνου, κάθε νεότερος άνθρωπος από σένα σού φαίνεται ΤΟΣΟ ΝΕΟΣ

Παρακολουθείς π.χ. τις πολιτικές ειδήσεις και μαθαίνεις ότι ο νέος εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης είναι νεότερος από σένα. Ή ότι η ηθοποιός που κέρδισε το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου είναι πιο μικρή από σένα. Γενικότερα, οποιοσδήποτε άνθρωπος εκεί έξω μοιάζει πια μικρότερος από σένα.
2. Επόμενο στάδιο είναι η έναρξη φράσεων με το »όταν ήμουν στην ηλικία σου». Θα πιάσεις πάρα πολλές φορές τον εαυτό σου να μιλάει έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό, εκτός αν κατακρίνεις τους νεότερους (δηλαδή όλο τον κόσμο, όπως νομίζεις), ξεχνώντας τι ακριβώς έκανες εσύ »όταν ήσουν στην ηλικία τους».
3. Ήσουν φοιτήτρια δέκα (10) χρόνια πριν. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά δ έ κ α. Αν είχες κάνει ένα παιδί στο τελευταίο έτος, τώρα θα πήγαινε τετάρτη δημοτικού.
4. Οι σχέσεις σου με τα αδέρφια σου έχουν βελτιωθεί ως δια μαγείας. Θες που μεγάλωσες, θες που μεγάλωσαν, θες και τα δυο. Σημασία έχει ότι η μάνα σου δε θα σας λέει πια, όταν σας βλέπει όλους μαζί, να μη μαλώνετε.
5. Ψάχνεις τις ντουλάπες της μάνας σου και τα πατάρια της, προσπαθώντας να ανακαλύψεις ρούχα, παπούτσια κι αξεσουάρ ξεχασμένα από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Ναι, αυτά που κορόιδευες πάνω της, τότε που κυκλοφορούσες με αρβύλες Timberland και φούτερ Fruit of the Loom.
6. Μια ωραία πρωία ξυπνάς κι αντιλαμβάνεσαι ότι δε »σηκώνεις» πια το ξενύχτι και ότι μετά από πολύωρη μπαρότσαρκα μοιάζεις πλέον με μαραμένο μούσμουλο.

7. Επίσης, σε πονάει η πλάτη σου.

Όταν κάθεσαι πολλή ώρα σε ένα σημείο, όταν στέκεσαι πολλή ώρα, όταν είσαι ξαπλωμένη πολλή ώρα. Γενικά, όποτε δεν κοιμάσαι (πολλή ώρα). Α, και παθαίνεις επισήμως το πρώτο σου λουμπάγκο.
8. Δε φρικάρεις όταν φτάνει το βράδυ της Παρασκευής ή του Σαββάτου και δεν έχεις κανονίσει πού θα βγεις. Ενίοτε παθαίνεις το αντίθετο, δηλαδή αισθάνεσαι ανακούφιση που δεν έχεις πού να πας. Βάζεις ν’ ακούσεις το »Δεν έχω πού να πάω» του Αντώνη Ρέμου.
9. Συνειδητοποιείς ότι το πρόσωπό σου εδώ και κάμποσο καιρό, υποχθόνια (και, κυρίως, υποδόρια) προετοίμαζε ρυτίδες έκφρασης πλάι στα μάτια σου.
10. Το ίδιο υποχθόνια προετοίμαζε το τριχωτό του κεφαλιού σου ασημένιες τρίχες. Αν δε είσαι μελαχρινή, πέφτεις στην παγίδα του ν’ αναρωτιέσαι κάθε φορά: »μαύρη που γυαλίζει πολύ ή άσπρη»;

11. Σημασία στη ζωή έχει η άνεση. Στις περισσότερες αποφάσεις σου ισχύει: Άνεση > Οτιδήποτε άλλο.

12. Έχεις ήδη μάθει να τρως πιο υγιεινά και να πίνεις καλύτερης ποιότητας ποτά. Πλέον έχεις αποκτήσει έλεγχο πάνω στην επιθυμία για σαβούριασμα οποιουδήποτε junk food βρεθεί μπροστά σου.
13. Χαίρεσαι τόσο πολύ όταν μπαίνεις σε συναυλιακό χώρο κι ανακαλύπτεις πως υπάρχουν θέσεις για καθήμενους.
14. Και νιώθεις τόσο »θειά» μόνο στην ανάγνωση της έκφρασης »θέσεις για καθήμενους». Αλλά κάθεσαι, διότι όπως προείπα: Άνεση > Οτιδήποτε άλλο.
15. Δίνεις στους γονείς σου δίκιο σε πολλά πράγματα. Και το παραδέχεσαι μπροστά τους.
16. Οι κοινωνικές υποχρεώσεις σου έχουν οκταπλασιαστεί σε σχέση με 5 χρόνια πριν. Πλέον έχεις να πας σε ένα γάμο κάθε μήνα (το χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι έχεις να πας σε και σε μια βάφτιση ανά δίμηνο (ομοίως για το καλοκαίρι). Επίσης, πλέον έχεις να πηγαίνεις στις γιορτές των συζύγων των φίλων σου, στα γενέθλια των παιδιών τους, στα γενέθλια του αφεντικού σου και στα μελλοντικά πεθερικά σου. Γενικά, έχεις μεγάλη ζήτηση στις κοινωνικές εκδηλώσεις.
17. Πλέον δεν ψωνίζεις ό,τι βρεις μπροστά σου, στις εκπτώσεις και στην κανονική σεζόν. Έχεις αναπτύξει κριτήρια που ταιριάζουν στις ανάγκες σου και δεν ξεπαραδιάζεσαι.

18. Γενικότερα έχεις πάψει να είσαι “σκορπαλευρού’.

Έχουν δημιουργηθεί νέες επιτακτικές οικονομικές ανάγκες στο σπίτι σου. Θα ήθελες να μην είχε συμβεί αυτό, αλλά δυστυχώς συνέβη και το αντιμετωπίζεις επιτυχώς.
19. Ξεκινάς πιο ήπια χόμπι: πλέξιμο, κέντημα, χειροτεχνίες, αρτοποιία, κουλουροποιία, μίνι – αργαλειός, κηπουρική. Και σκέφτεσαι την εποχή που κορόιδευες τη μάνα σου, που έκανε τα ίδια.
20. Το ζήτημα »διακόσμηση σπιτιού» και το νοικοκυριό σε απασχολούν καθημερινά.
21. Έχεις ήδη ξεκινήσει να αφαιρείς διάφορες αρμοδιότητες από τους γονείς σου. Στο πρώτο καραμπινάτο περιστατικό κακής συνεννόησης μεταξύ σας καταλαβαίνεις ότι έχουν μεγαλώσει κι αυτοί εδώ και κάμποσο καιρό, παρότι έκανες ότι δεν το έβλεπες.
22. Δε σε νοιάζει η άποψη του κόσμου για σένα. Είσαι αυτή που είσαι, κάνεις τη δουλειά σου, κι έχεις κοντά σου τους ανθρώπους που θέλεις, οπότε ας πει καθένας ό,τι θέλει.
23. Πλέον πηγαίνεις για καφέ με τις φίλες σου και τα μικρά παιδιά τους. Ή πηγαίνεις σε πάρτι όπου οι φίλοι σου φέρνουν και τα μικρά παιδιά τους. Κι αυτό δε σου φαίνεται περίεργο. Διότι ποτέ δεν ήταν, απλά εσύ νόμιζες ότι δε θα μεγαλώσεις ποτέ.

24. Ο μεταβολισμός σου έχει αλλάξει. Μέσα σε λίγα χρόνια, το σώμα σου σταμάτησε να καίει τόσο γρήγορα τις θερμίδες που καταναλώνεις.

25. Ψάχνεις τη γιαγιά σου στο τηλέφωνο για συνταγές. Και δεν τη βρίσκεις, διότι έχει πάει για καφέ με τις φίλες της. Όσο εσύ προτιμάς να μείνεις μέσα αυτό το απόγευμα.
26. Βλέπεις τους φίλους σου να παίρνουν διαζύγιο. Μα, σα χτες δεν ήταν που πήγες στο γάμο τους; Ή μήπως όχι; Γιατί πας και σε πολλούς γάμους αυτόν τον καιρό.
27. Κάνεις φιλίες πιο δύσκολα. Όμως, κάνεις καλύτερες επιλογές στις φιλικές σχέσεις σου.
28. Οι επιλογές στην προσωπική σου ζωή είναι επιτέλους συνειδητές. Δε σε εξιτάρει πια η αβεβαιότητα. Ξέρεις τι είναι αυτό που ψάχνεις και δεν προχωράς στα τυφλά.
29. Μάλλον δε νοσταλγείς πλέον τα φοιτητικά σου χρόνια. Σου φαίνεται πολύ κουραστικό το πρόγραμμα »ύπνος μέχρι το μεσημέρι, καφές, τηλεόραση, μπαρ, μπαρ, μπαρ, μπαρ, ύπνος μέχρι το επόμενο μεσημέρι».

30. Σου φαίνεται πως όλα είναι καλύτερα από παλιά. Και μάλλον είναι. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, μπορείς να τα κάνεις καλύτερα.

Πηγή: Ladylike.gr

Η σωστή «τιμωρία» για κάθε ηλικία!

Η σωστή «τιμωρία» για κάθε ηλικία!

Πριν θέσετε του κανόνες πειθαρχίας στο παιδί σας και ταόρια σας, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας και την ηλικία του. Εννοείται πως δεν φερόμαστε το ίδιο σε ένα μωρό με ένα νήπιο. Η Ruth Peters παιδαγωγός και συγγραφέας του βιβλίου It's Never Too Soon to Discipline μας δίνει τους σωστούς κανόνες πειθαρχίας σε κάθε ηλικία!
1 έτους   
Στην ηλικία αυτή τα μωρά είναι περίεργα, δραστήρια κάποιες φορές υπερδραστήρια και βασική τους δουλειά είναι να εξερευνούν το περιβάλλον. 

Τι κάνουν 
Αρχίζουν να μιλάνε και προσπαθούν να βάλουν σειρά στις λέξεις. Ακόμη κι αν δεν ξέρουν τι σημαίνει «όχι» το χρησιμοποιούν συνεχώς. Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως λειτουργούν τα πράγματα γύρω τους. Και ότι το βάζο θα σπάσει αν το κλοτσήσουν.

Οι καλύτερες στρατηγικές
 
Ένας σταθερός τόνος στη φωνή και μια σοβαρή έκφραση στο πρόσωπό σας αρκεί για να τα «συμμορφώσει» μια που στην ηλικία αυτήν δεν κατανοούν ακριβώς την έννοια της τιμωρίας.

Μην αντιδράτε υπερβολικά και με φωνές, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα τρομάξετε.

Δείξτε υπομονή: Επειδή στην ηλικία αυτή δεν θυμούνται τι έκαναν πριν από δύο ώρες θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και να είστε έτοιμες για επανάληψη της σκανταλιάς τους.

Κάντε focus στην πρόβλεψη. Για να μην χρειαστεί να βγείτε εκτός εαυτού εξαφανίστε από το οπτικό τους πεδίο οποιοδήποτε εύθραυστο αντικείμενο.

Χρησιμοποιήστε την τακτική του αντιπερισπασμού. Αν δηλαδή το μωρό σας επιμένει να τραβάει το τραπεζομάντιλο, για να δει πως σπάνε τα πιάτα στρέψτε την προσοχή του σε κάτι άλλο λιγότερο επικίνδυνο.

2 ετών 
Η ζωή στην ηλικία αυτή θυμίζει συναισθηματικά τρενάκι του λούνα παρκ. Τώρα αρχίζει να κατανοεί τα συναισθήματά του και να πειραματίζεται με αυτά σε σχέση με τους άλλους.

Τι κάνουν
Τσεκάρουν αντιδράσεις: Τι θα συμβεί αν αρνηθώ να φορέσω τα παπούτσια μου; Τι θα μου κάνει η μαμά αν πετάξω κάτω το πιάτο; Σε αυτήν την ηλικία γενικά, είναι λίγο μπερδεμένα σε σχέση με τις δυνάμεις τους. Άλλοτε τις υπερεκτιμούν άλλοτε τις υποτιμούν και εκνευρίζονται. Ανακαλύπτουν πως δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και πάλι εκνευρίζονται.

Οι καλύτερες στρατηγικές 
Προσπαθήστε να του δώσετε να καταλάβει ότι δεν είναι εκείνος ο αρχηγός.

Βάλτε όρια χωρίς πισωγυρίσματα. Δώστε του απλές επιλογές και μην υπερεκτιμάτε αυτά που μπορεί να κάνει.

Συνεργαστείτε: Το βασικό είναι να του δώσετε την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί σας. Επίσης πρέπει να κατανοήσετε πως ότι κάνει το κάνει για να σας τεστάρει.

Βοηθήστε το να αρχίσει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Αν αρχίσει να χτυπάει, μάθετέ το πώς η πράξη αυτή πονάει.

3 ετών 
Είναι η ηλικία που αρχίζουν να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους. Τώρα πρόκληση για το παιδί σας είναι να προσπαθεί να ελέγχει τα συναισθήματα του

Τι κάνουν 
Έχουν άποψη για πολλά: Αρνούνται να κάνουν μπάνιο, να φορέσουν παπούτσια, να ντυθούν ή να φάνε κάποιο φαγητό. Αρχίζουν να κατανοούν τι είναι αιτία και τι αποτέλεσμα. Κάνουν μια ζημιά και περιμένουν την τιμωρία. Τα νεύρα ακόμη είναι συχνά, αλλά πιο σύντομα. Τώρα αρχίζουν να διαχειρίζονται κάπως τον θυμό τους. 

Οι καλύτερες στρατηγικές
Να τους δίνετε δικαιοδοσία και να τους βάζετε καθήκοντα.

Εξηγήστε τους με απλά λόγια τι περιμένετε από αυτά.  

Αρχίστε το μάθημα της καλής συμπεριφοράς.

Παίξτε μαζί τους κάποια παιχνίδια ρουτίνας.
 Για παράδειγμα βάλτε ένα τραγούδι και ζητήστε του να τελειώσει τη συγκεκριμένη δουλειά μόλις τελειώσει το τραγούδι. Και φυσικά επαναλάβετε την συγκεκριμένη διαδικασία

Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες. Ένα τρίχρονο δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς την έννοια του χρόνου

4 ετών  
Μαθαίνει να αποδέχεται κανόνες. Μιμείται τη συμπεριφορά των σημαντικών ενηλίκων. Μπορεί να αναλάβει απλές ευθύνες και μπορεί τις περισσότερες φορές να κάνει κάτι εκ περιτροπής. Λατρεύει να χρησιμοποιεί τη λέξη «όχι»

Τι κάνουν 
Ενδιαφέρονται πολύ για τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες. Εξαιτίας αυτού σταματούν να σας προσέχουν και να σας ακούν. Επιδεικνύουν μια τεράστια επιμονή, μια που τώρα είναι περισσότερο ικανά να σκεφτούν αυτό που θέλουν και να το υπερασπιστούν με σθένος. Καμιά φορά λένε ψέματα, όχι από πρόθεση, αλλά επειδή έχουν μια περίεργη αίσθηση της αλήθειας. Και δεν καταλαβαίνουν ότι το να λες ψέματα είναι κακό.

Οι καλύτερες στρατηγικές 
Αποφύγετε την επίδειξη δύναμης και υιοθετήστε μια στρατηγική ευγένειας

Δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται. Αν ας πούμε περνάει καλά με τους φίλους του μην τον παίρνετε βιαστικά.

Αγνοήστε τις υστερίες του. Παραμείνετε ψύχραιμες και με χαμηλή φωνή θέστε και πάλι τους κανόνες σας.

Μην επικεντρώνεστε ποτέ στις στριγκλιές του γιατί τότε θα γίνουν πιο δυνατές.

Χειριστείτε ήρεμα τα ψέματα του. Μην δείχνετε στους άλλους ότι ντρέπεστε γι’ αυτά. Και ποτέ μην του πείτε ότι ντρέπεστε για το ίδιο.  

5 ετών 
Η κοινωνικότητα τους αρχίζει να αναπτύσσεται. Πρόκληση γι’ αυτά τώρα είναι να ισορροπήσουν τις δικές τους ανάγκες με αυτές των γύρω τους.

Τι κάνουν
 
Γενικά αρνούνται να κάνουν μπάνιο, να τηρήσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα,  χρησιμοποιούν απρεπές λεξιλόγιο, αρνούνται να έρθουν μαζί σας στα μαγαζιά και όταν έρθουν αρνούνται να μείνουν.

Οι καλύτερες στρατηγικές 
Τηρείτε ευλαβικά τις θέσεις σας, και τις συνέπειες, παρά τις αντιδράσεις που θα αντιμετωπίσετε. Αν υποχωρήσετε από τις θέσεις σας, το παιδί θα καταλάβει πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να σας ξεφύγει. Αν όμως γνωρίζουν ακριβώς τι περιμένετε από αυτά και τι συνέπειες θα έχουν αν δεν το κάνουν, μπορούν να προβλέψουν το αποτέλεσμα των επιλογών τους. Και αυτό τους δίνει ένα αίσθημα ελέγχου. Αποφύγετε λοιπόν τον πειρασμό να κάνετε τα στραβά μάτια έστω και για μία φορά.  

Ίσως χρειαστεί να πείτε κάτι 50 φορές μέχρι να μάθει το παιδί σας να υπακούει. Αξίζει όμως τον κόπο αυτού του είδους η επανάληψη

ΕΤΣΙ!!!

Σε φιλησα για ολα τα χρονια που θα περασουν.

ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ ΑΝΤΡΑ!!!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ..ΓΙΑΤΙ  ΕΤΣΙ  ΕΙΝΑΙ!!!!!

xaxaxa...

Μωρό μου είμαι στη ντουλάπα

Πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι.. Κρυφτό. Το mainstream παιχνίδι που σ'έχει ποτίσει τόσο ώστε διαγράφεται πλέον σε αόρατο τατουάζ εγκεφάλου. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό μεταφέρεται σε διάφορες πρακτικές. Πάντα με βασάνιζε το ερώτημα: ποιος τρομάζει περισσότερο, ο ψαχουλευτής ή η λεία του; Επειδή τα βασανιστήρια τέτοιου είδους είναι ανώφελα εν τέλει, αποφάσισα να κρατήσω το χαχανητά που αποσβένουν την οδυνηρή προσπάθεια και των δύο και μετατρέπουν το αίμα, δάκρυα και ιδρώτας σε χορευτικούς στροβιλισμούς διαδραστικής ταλάντευσης. Γιατί αυτό θα θυμάσαι μετά απο χρόνια, μαζί με τις κρυψώνες που κατάφεραν να σε σώσουν αν και καταβάθος ήθελες να βρεθείς. Λίγο το ένα διστακτικό βηματάκι, λίγο ο «με συχγωρείτε, ήταν τυχαίος» θόρυβος, έκανε την επιθυμία σου πραγματικότητα και ας το έπαιζες πολύ σκληρός για να πεθάνει. Σε εντόπισαν. Εικοσιπέντε, τριάντα, τριανταπέντε, σαράντα..  Πιστεύω πως το κρυφτό είναι η πρώτη μας ερωτική εμπειρία, αυτής που συντίθεται και αποσυντίθεται απο τα βασικά συστατικά του: φαντασία, αναζήτηση, σιωπή, ανάσες, τρεχαλητά  και το «μπου» της χαράς! Τ'αγαπώ αυτά τα '«μπου»'. Είναι τα «μπου του έρωτα»'. Με ένα «μπου», σε χτυπάει κατακούτελα και άντε να ξεκολλήσεις. Ένα τέτοιο είναι και του έρωτα πιγκουϊνάκια μου. Αυτά τα σοφόκλεια συμπλέγματα καλά κρατούν και αντί να αριστοφανέψουμε και λίγο, με το παραμικρό το ρίχνουμε στα διερρηγμένα  ιμάτια και στα τιγκαρισμένα με στόμφο δραματικά αποφθέγματα. Και όχι τίποτα άλλο, θεωρούμε ότι κερδίζουμε το βραβείο του Καλού Στρατιώτη Σβέικ. Δεν ξέρω αν μας ψεκάζουνε ή αν αυτοψεκαζόμαστε τελικά. Αλλά αρνούμαι πεισματικά, ότι είναι στην ανθρώπινη φύση να εναντιώνεται στη χαρά. Όχι, δεν τον δέχομαι κύριε Γιούνγκ. Δεν μάθαμε απλά να τη διαχειριζόμαστε. Αυτή είναι ο αριθμητής στον έρωτα, σε αυτή χρωστάμε την ύπαρξη του κάθε «μπου». Σαρανταπέντε, πενήντα, πενηνταπέντε, εξήντα.. Μιλάς για μια παρελθοντική σχέση. Το ενενήντα τοις εκατό θ'αναφέρει αρχικά όλες τις τραγικές ειρωνείες και τις πτώσεις των ηρώων και μετά θα σου πετάξει και ένα «ε, είχαμε βέβαια και καλές στιγμές», τις οποίες θα σου πει μόνο αν ρωτήσεις. Περιμένω ακόμα να γεμίσουν τα δάχτυλα  του ενός χεριού μου, με όσους θα ξεκινήσουν την αφήγηση,ανάποδα. Με τις «καλές στιγμές». Για το μπλουζάκι που φορέθηκε ανάποδα αλλά ούτε καν το πρόσεξες. Για το ταξίδι της τελευταίας στιγμής αφού έκανες call sick στη δουλειά, χωρίς να σε νοιάζει αν θα υπάρξουν κυρώσεις. Για τις φωτογραφίες που δεν βγάζουν νόημα παρά μόνο για σένα και για κείνη. Για το μουστάκι που έφτιαξες με αφρόγαλα από τον πρωινό καφέ και την έκανε να γελάει. Για το καστράκι που έφτιαξες στην άμμο και τα φύκια που έγιναν πλέον ολόσωμο μαγιό. Για τα δεκάδες σοκολατένια αυγά Kinder έκπληξη που αγόρασες. Για το αεροπλάνο που πήρες και ας έμεινες ρέστος απλά για να δώσεις ένα φιλι. Για το μαλλί της γριάς που απ'την τόση ζάχαρη έχει κολλήσει σε μύτη, αυτιά και βλεφαρίδα. Για την εκατοστή φορά που την σκεπάζεις το βράδυ μην κρυώσει και ας βράζει έξω ο τόπος. Για την αυγή που ήρθε και εσύ την πέρασες για ηλιοβασίλεμα, επειδή ήθελες να μετρήσεις πόσες στάσεις αλλάζει όταν κοιμάται. Για την παρτίδα στο τάβλι που προσπαθείς απεγνωσμένα να χάσεις, για να κερδίσει εκείνη. Για το κρυφτό που έπαιξες μαζί της, μόνο και μόνο για να βρει ο ένας τον άλλον. Εξηνταπέντε, εβδομήντα, εβδομηνταπέντε, ογδόντα.. Πριν φτάσεις τα εκατό έχετε βρεθεί. Χασκογελάτε τόσο, που έχετε κερδίσει τον επόμενο χρόνο μιας σχέσης χωρίς πτώσεις και από μηχανής θεούς. Κράτησε αυτό, έτσι για αλλαγή. Μην το εκλογικεύσεις και μην το εγκαταλείψεις. Άστο λίγο στη δυναμική του παλμού του. Μπου, που, ου, ου....

Πηγή: http://www.pillowfights.gr/gameofhormones/item71/Μωρό_μου_είμαι_στη_ντουλάπα
Copyright © pillowfights.gr