Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Τι «κληρονομούν» τα μωρά από τις γιαγιάδες τους;

Τι «κληρονομούν» τα μωρά από τις γιαγιάδες τους;

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο που, σε μια συγκεκριμένη παραλλαγή του, αν έχει κληρονομηθεί στην μητέρα από τη δική της μητέρα, δηλαδή από τη γιαγιά του μωρού, αυξάνει έως 155 γραμμάρια το βάρος του νεογέννητου παιδιού! 


Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Γκούντρουν Μουρ του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο University College του Λονδίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό ανθρώπινης γενετικής  American Journal of Human Genetics, ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο γονίδιο «φρενάρει» την ανάπτυξη του εμβρύου και άρα μειώνει το βάρος κατά τη γέννησή του.

Όμως μια παραλλαγή του, όταν προέρχεται από τη γιαγιά, έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα στο μωρό!  Σύμφωνα με τους ερευνητές που μελέτησαν τη λειτουργία του γονιδίου (PHLDA2) σε περίπου 9.500 δείγματα DNA που ελήφθησαν από τις μητέρες και τα μωρά τους, η παραλλαγή του, φαίνεται πως αλλάζει τελείως τον τρόπο ενεργοποίησης του γονιδίου και τελικά προκαλεί αύξηση του βάρους του μωρού.

Κατά μέσο όρο το βάρος του παιδιού αυξάνει κατά 93 γραμμάρια, όταν υπάρχει η εν λόγω γονιδιακή παραλλαγή, ενώ αν μάλιστα αυτή υπήρχε και στη γιαγιά, από όπου «πέρασε» μετά στην μητέρα, τότε το νεογέννητομωρό θα ζυγίζει κατά μέσο όρο 155 γραμμάρια παραπάνω.

Σύμφωνα με την Μουρ, η τελευταία αυτή πιο συνηθισμένη γενετική παραλλαγή, που υπάρχει μόνο στους ανθρώπους και όχι σε άλλα ζώα, πιθανότατα έχει προκύψει εξελικτικά, ώστε να δημιουργεί μικρότερου μεγέθους μωρά προκειμένου έτσι να βελτιώνει την πιθανότητα επιβίωσης της μητέρας κατά τη γέννα. 

ΤΕΛΕΙΟ!!

....

Διαταραχές κροταφογναθικής διάρθρωσης

Ορισμός
Οι διαταραχές κροταφογναθικής διάρθρωσης και μυών (TMJ), αποτελούν προβλήματα ή συμπτώματα των μασητήριων μυών και των αρθρώσεων που συνδέουν την κάτω γνάθο με το κρανίο.
Δείτε επίσης: Προσωπικός πόνος
Εναλλακτικές Ονομασίες
Δυσλειτουργία κροταφογναθικής διάρθρωσης, κροταφογναθικό σύνδρομο
Αίτια
Υπάρχουν δύο κροταφογναθικές διαρθρώσεις - μία σε κάθε πλευρά του κεφαλιού, που βρίσκονται μπροστά από τα αυτιά. Η συντομογραφία TMJ αναφέρεται στην άρθρωση αλλά συχνά χρησιμοποιείται για να υποδείξει οποιαδήποτε διαταραχή ή συμπτώματα της περιοχής αυτής.
Πολλά συμπτώματα που σχετίζονται με την TMJ προκαλούνται από τις επιδράσεις του φυσικού στρες στις δομές γύρω από την άρθρωση. Οι δομές αυτές περιλαμβάνουν:
 • Τον αρθρικό χόνδρο
 • Τους μύες της σιαγόνας, του προσώπου και του λαιμού
 • Τους γειτονικούς συνδέσμους, αιμοφόρα αγγεία και νεύρα
 • Τα δόντια
Για πολλά άτομα με διαταραχές της κροταφογναθικής διάρθρωσης, το αίτιο είναι άγνωστο. Οι αιτιολογίες που δίνονται για αυτές τις παθήσεις δεν είναι καλά τεκμηριωμένες. Αυτές περιλαμβάνουν:
 • Κακή σύγκλειση των δοντιών ή ορθοδοντικά σιδεράκια
 • Στρες και σφίξιμο των δοντιών. Πολλά άτομα με προβλήματα TMJ δεν σφίγγουν τα δόντια και πολλά που σφίγγουν τα δόντια για μεγάλο διάστημα δεν έχουν προβλήματα στην TMJ άρθρωση. Σε κάποια άτομα, το στρες που σχετίζεται με τη διαταραχή αυτή μπορεί να έχει προκληθεί από τον πόνο, αντί να αποτελεί το αίτιο το προβλήματος.
Η κακή στάση μπορεί επίσης να αποτελεί σημαντικό παράγοντα στα συμπτώματα TMJ. Για παράδειγμα, το κράτημα του κεφαλιού μπροστά ενώ κοιτάτε την οθόνη ενός υπολογιστή όλη μέρα, θέτει τάση στους μύες του προσώπου και του λαιμού.
Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επιδεινώνουν τα συμπτώματα TMJ είναι το στρες, η πτωχή δίαιτα και η έλλειψη ύπνου.
Πολλά άτομα καταλήγουν να έχουν "πυροδοτικά σημεία" - μύες που έχουν υποστεί συνολκή στη σιαγόνα, στο κεφάλι και το λαιμό. Τα πυροδοτικά σημεία μπορεί να αντανακλούν πόνο σε άλλες περιοχές, προκαλώντας πονοκέφαλο, ωταλγία ή πονόδοντο.
Άλλα πιθανά αίτια των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την TMJ περιλαμβάνουν την αρθρίτιδα, τα κατάγματα, τις εξαρθρώσεις και τα δομικά προβλήματα που υπάρχουν κατά τη γέννηση.
Συμπτώματα
Τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις διαταραχές TMJ μπορεί να είναι:
 • Δυσκολία ή δυσφορία κατά τη μάσηση ή το δάγκωμα
 • Ήχος όταν ανοίγετε ή κλείνετε το στόμα
 • Αμβλύς, δυνατός πόνος στο πρόσωπο
 • Ωταλγία
 • Πονοκέφαλος
 • Πόνος ή ευαισθησία στη γνάθο
 • Μειωμένη ικανότητα ανοίγματος ή κλεισίματος του στόματος
Εξετάσεις και Δοκιμασίες
Μπορεί να πρέπει να δείτε περισσότερους από έναν ειδικούς για τον πόνο και τα συμπτώματα TMJ, όπως τον παθολόγο σας, έναν οδοντίατρο ή έναν ΩΡΛ, ανάλογα με τα συμπτώματά σας.
Μια πλήρης εξέταση μπορεί να ενέχει:
 • Οδοντιατρική εξέταση για να διερευνηθεί εάν έχετε κακή ευθυγράμμιση κατά το δάγκωμα
 • Ψηλάφηση της άρθρωσης και των μασητήριων μυών για ευαισθησία
 • Πίεση γύρω από το κεφάλι για περιοχές που είναι ευαίσθητες ή επώδυνες
 • Ολίσθηση των δοντιών από πλευρά σε πλευρά
 • Παρακολούθηση, ψηλάφηση και ακρόαση της άρθρωσης κατά το άνοιγμα και κλείσιμο
 • Ακτινογραφίες για να αναδειχθούν τυχών ανωμαλίες
Σε κάποιες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα της κλινικής εξέτασης μπορεί να φαίνονται φυσιολογικά.
Ο γιατρός σας θα πρέπει επίσης να εξετάσει και άλλες παθήσεις, όπως λοιμώξεις, ωτίτιδες, νευραλγίες, ή νευρολογικά προβλήματα και κεφαλαλγίες, ως το αίτιο των συμπτωμάτων σας.
Αντιμετώπιση
Αρχικά συστήνονται απλές, ήπιες θεραπείες.
 • Μάθετε πως να κάνετε ήπιες διατάσεις, να χαλαρώνετε ή να μαλάσσετε τους μύες γύρω από τη σιαγόνα. Ο γιατρός, ο οδοντίατρος ή ο φυσικοθεραπευτής μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτό.
 • Αποφύγετε δράσεις που προκαλούν συμπτώματα, όπως το χασμουρητό, το τραγούδι και το μάσημα τσίχλας.
 • Δοκιμάστε υγρή θερμότητα ή παγοκύστες στο πρόσωπο.
 • Μάθετε τεχνικές μείωσης του στρες.
 • Η άσκηση αρκετές φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την αντοχή σας στον πόνο.
Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε, καθώς οι γνώμες ποικίλουν ιδιαιτέρως για το πως αντιμετωπίζονται οι διαταραχές TMJ. Πάρτε γνώμες από αρκετούς γιατρούς. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα άτομα τελικά βρίσκουν κάτι που να τους βοηθάει.
Ρωτήστε το γιατρό ή τον οδοντίατρό σας για φάρμακα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
 • Βραχυπρόθεσμη χρήση ακεταμινοφαίνης ή ιβουπροφαίνης, ναπροξένης ή άλλων μη-στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων
 • Μυοχαλαρωτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα
 • Σπάνια, ενέσεις κορτικοστεροειδών στην TMJ για την αντιμετώπιση της φλεγμονής
Ειδικοί προστατευτικοί νάρθηκες για το στόμα, χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του '30 για την αντιμετώπιση του σφιξίματος, τριξίματος των δοντιών και των διαταραχών TMJ.
 • Ενώ αρκετά άτομα τους βρίσκουν χρήσιμους, τα οφέλη ποικίλουν ιδιαιτέρως. Τα προστατευτικά μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους με το χρόνο, ή όταν σταματάτε να τα φοράτε. Άλλοι αισθάνονται χειρότερο πόνο όταν τα χρησιμοποιούν.
 • Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ναρθήκων. Κάποιοι τοποθετούνται στα άνω δόντια, ενώ άλλοι στα κάτω.
 • Δεν συστήνεται η μόνιμη χρήση αυτών των αντικειμένων. Θα πρέπει επίσης να σταματήσετε να τα χρησιμοποιείται εάν προκαλούν αλλαγές στη σύγκλειση των δοντιών σας.
Η αποτυχία των συντηρητικών θεραπειών δεν σημαίνει αυτόματα ότι χρειάζεστε επιθετική αντιμετώπιση. Να είστε επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε μη αναστρέψιμη μέθοδο αντιμετώπισης, όπως ορθοδοντική επέμβαση ή χειρουργείο, που αλλάζει μόνιμα τη σύγκλειση των δοντιών σας.
Σπάνια απαιτείται επανορθωτικό χειρουργείο της γνάθου ή αρθροπλαστική. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα αποτελέσματα είναι συνήθως χειρότερα από ότι πριν το χειρουργείο.
Ομάδες Υποστήριξης
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε The TMJ Association - www.tmj.org
Πρόγνωση
Για πολλά άτομα, τα συμπτώματα εκδηλώνονται σε κάποιες περιπτώσεις και δεν διαρκούν πολύ. Θα φύγουν κάποια στιγμή με μικρή ή καθόλου αντιμετώπιση. Οι περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία. Κάποια περιστατικά πόνου αποδράμουν μόνα τους χωρίς αντιμετώπιση. Ο πόνος που σχετίζετε με TMJ μπορεί να επιστρέψει ξανά στο μέλλον. Εάν το αίτιο είναι το τρίξιμο των δοντιών τη νύχτα, η αντιμετώπιση μπορεί να είναι δύσκολη γιατί πρόκειται για μια συμπεριφορά στη διάρκεια του ύπνου που δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί.
Οι στοματικοί νάρθηκες είναι μια κοινή προσέγγιση στην αντιμετώπιση του τριξίματος των δοντιών. Ενώ κάποιοι νάρθηκες μπορεί να αποσιωπούν το τρίξιμο, παρέχοντας μια επίπεδη, ομοιόμορφη επιφάνεια, μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στη μείωση του πόνου ή στη διακοπή του σφιξίματος των δοντιών. Οι νάρθηκες μπορεί να είναι αποτελεσματικοί βραχυπρόθεσμα αλλά με το χρόνο χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Κάποιοι νάρθηκες μπορεί επίσης να προκαλέσουν μεταβολές στη σύγκλειση των δοντιών σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα νέο πρόβλημα.
Πιθανές Επιπλοκές
 • Χρόνια προσωπαλγία
 • Χρόνιες κεφαλαλγίες
Πότε να Επικοινωνήσετε με το Γιατρό
Δείτε άμεσα το γιατρό σας εάν έχετε πρόβλημα να φάτε ή να ανοίξετε το στόμα σας. Να θυμάστε ότι μια ευρεία ποικιλία πιθανών παθήσεων μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα TMJ, από την αρθρίτιδα έως τους τραυματισμούς whiplash. Ειδικοί με εξειδίκευση στην προσωπαλγία μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση και αντιμετώπιση των TMJ.
Πρόληψη
Πολλά από τα μέτρα που μπορείτε να πάρετε στο σπίτι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων TMJ μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των προβλημάτων αυτών:
 • Αποφύγετε να τρώτε σκληρά φαγητά και να μασάτε τσίχλα.
 • Μάθετε τεχνικές χαλάρωση για τη μείωση του συνολικού στρες και της μυϊκής τάσης.
 • Διατηρήστε καλή στάση, ιδιαίτερα εάν εργάζεστε όλη μέρα σε υπολογιστή. Να σταματάτε συχνά για να αλλάζετε θέση, να ξεκουράζετε τα χέρια και να ανακουφίζετε κουρασμένους μύες.
 • Να χρησιμοποιείται μέτρα ασφαλείας για να μειώσετε τον κίνδυνο καταγμάτων και εξαρθρώσεων.

...

Κολπική ξηρότητα: Ένα συχνό πρόβλημα!

kolpiki xirotitaΗ ξηρότητα και η ατροφία του κόλπου είναι δύο έννοιες παραπλήσιες, οι οποίες συχνά συγχέονται από τις γυναίκες, αλλά επίσης συχνά αποκρύπτονται.
Του Χάρη Χ. Χηνιάδη Μαιευτήρα, Χειρούργου, Γυναικολόγου, www.hiniadis.com
Υπολογίζεται πως το 40% των γυναικών πάσχει από ξηρότητα του κόλπου. Μικρό ποσοστό αυτών των γυναικών παραδέχεται το πρόβλημά του και ζητά την βοήθεια του Γυναικολόγου.
Τα κύρια συμπτώματα είναι:
Το αίσθημα καύσου στον κόλπο και το αιδοίο
Ο κνησμός (φαγούρα)
Ο πόνος ή και η αιμορραγία κατά την σεξουαλική επαφή
Οι αυξημένες κολπικές εκκρίσεις
Η κολπική αιμορραγία χωρίς εμφανές αίτιο (ειδικά στις ηλικιωμένες γυναίκες)
Το τσούξιμο κατά την ούρηση
Οι επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις
Η ακράτεια των ούρων
Βλέπουμε δηλαδή ότι ένα πολύ μεγάλο εύρος συμπτωμάτων μπορεί να οφείλεται σε ένα αίτιο το οποίο εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί, φτάνει βέβαια οι ασθενείς να μην «ντρέπονται» να παραπονεθούν γι' αυτό στο Γυναικολόγο τους.
Η κολπική ξηρότητα έχει ως κύριο αίτιο της την ατροφία του κόλπου.
Η ατροφία του κόλπου εμφανίζεται κυρίως:
Μετά από την εμμηνόπαυση
Την πτώση των οιστρογόνων του οργανισμού
Την ορμονική θεραπεία με αντι-οιστρογόνα (πχ στον καρκίνο του μαστού)
Τη θεραπεία για ενδομητρίωση με διακοπή της περιόδου
Τη χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών
Τη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία για αντικαρκινική θεραπεία
Τον παρατεταμένο θηλασμό
Επιπλέον η κολπική ξηρότητα μπορεί να οφείλεται:
Στο κάπνισμα
Σε κολπικές πλύσεις με σαπούνια και διάφορα προϊόντα του εμπορίου
Σε ανοσολογικές διαταραχές (σύνδρομο Sjogren)
Η πιο συχνή αιτία λοιπόν για τα προβλήματα ξηρότητας του κόλπου είναι η αλλαγή της ορμονικής ισορροπίας του οργανισμού.
Η βλάβη αυτή είναι εύκολα αναστρέψιμη από το Γυναικολόγο.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σκευάσματα τα οποία ενυδατώνουν τον κόλπο, ορμονικές κολπικές κρέμες, και επιπλέον να γίνουν αλλαγές στις συνήθειες της ασθενούς.
Η διακοπή του καπνίσματος, ο εμπλουτισμός της διατροφής, η συχνότερη συνουσία, η αποφυγή χρήσης κολπικών φαρμάκων ή σκευασμάτων χωρίς λόγο, είναι μερικοί από τους τρόπους που μπορούν να οδηγήσουν σε ύφεση των συμπτωμάτων.
Δεν πρέπει οι ασθενείς να καταφεύγουν από μόνες τους στη χρήση οιστρογόνων, γιατί λανθασμένη και παρατεταμένη εφαρμογή τους μπορεί να οδηγήσει σε υπερπλασία του ενδομητρίου και κολπικές αιμορραγίες.

Οι 5 κανόνες της ευαίσθητης περιοχής!

kanones euaisthiti perioxiΤο να μιλήσουμε άμεσα στον ιατρό μας για συμπτώματα όπως φαγούρα, ερυθρότητα ή δύσοσμα κολπικά υγρά για να τα θεραπεύσουμε, είναι απόλυτα σωστό.
Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργού Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr
Μήπως όμως αντί να θεραπεύουμε ένα πρόβλημα, είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με την πρόληψή του;
Νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες όχι μόνο αμελούν τις ετήσιες γυναικολογικές εξετάσεις τους, αλλά δεν ακολουθούν πιστά τους κανόνες για την ενδεδειγμένη υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Περιστατικά μυκητιάσεων, κολπίτιδας κ.α. μπορούν να αποφευχθούν εάν ασχολείστε σχολαστικά με την ευαίσθητη περιοχή.
Τα πάντα με μέτρο!
Η έλλειψη καθαριότητας στην ευαίσθητη περιοχή, όπως και οι υπερβολικά πολλές κολπικές πλύσεις με αντισηπτικά υγρά, καταστρέφουν τη φυσική χλωρίδα και το PH του κόλπου. Έτσι, μειώνεται η φυσική άμυνα της περιοχής, με αποτέλεσμα να είστε ευάλωτη σε μολύνσεις, αλλεργίες και λοιμώξεις. Προτιμήστε ήπια προϊόντα για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής, που δεν προκαλούν ερεθισμούς.
Προσοχή στα εσώρουχα!
Συνθετικά εσώρουχα ή καλσόν ευνοούν την ανάπτυξη μικροοργανισμών κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που αποτελεί τον ν.1 λόγο εμφάνισης μυκητιάσεων. Καλό είναι να επιλέγετε βαμβακερά εσώρουχα, τα οποία πρέπει να σιδερώνετε, ώστε να εξουδετερώνονται με τη θερμότητα ορισμένα μικρόβια.
Ταμπόν και σπιράλ!
Σε καμία περίπτωση το ταμπόν δεν πρέπει να μένει για αρκετές ώρες μέσα στον κόλπο. Επίσης, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του ιατρού, σχετικά με τον χρόνο παραμονής του σπιράλ για λόγους αντισύλληψης.
Τεστ Παπ!
Είναι μία διαδικασία που παίρνει μόλις λίγα λεπτά, αλλά τα συμπεράσματα είναι πολύτιμα για τη γυναικολογική σας υγεία. Το ετήσιο Τεστ Παπ σε γυναίκες με ενεργή σεξουαλική ζωή είναι επιβεβλημένο, ώστε να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί έγκαιρα οποιοδήποτε πρόβλημα.
Μην το αμελείτε!
Εάν παρουσιαστεί κάποια σημαντική αλλαγή στα κολπικά υγρά (σε ποσότητα, χρώμα ή οσμή), εάν αισθάνεστε φαγούρα ή εάν δείτε εξανθήματα στην ευαίσθητη περιοχή θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε γυναικολόγο. Εάν αφήσετε την κατάσταση να διαιωνίζεται, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωπες με τεράστιες δυσκολίες στη θεραπεία του προβλήματος, τη στιγμή που αν το προλαβαίνατε εγκαίρως η αντιμετώπιση θα ήταν απλή.

Ο Δωδεκάλογος της καλής ερωτικής ζωής!

3coupleΜήπως η σεξουαλική σας ζωή χρειάζεται λίγη βελτίωση; Δεν είστε οι μόνοι.
Πολλές φορές η ρουτίνα, η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα παίρνουν την πρώτη θέση, αφήνοντας τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού στην δεύτερη, τρίτη θέση ή και στα αζήτητα.
Της Δρ Λίζας Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγου-Ψυχοθεραπεύτριας, greekpsychologypages.blogspot.gr
Οι παρακάτω συμβουλές βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και κλινική εμπειρία:
Επικοινωνήστε με τον/τη σύντροφό σας για τη σεξουαλική σας σχέση!
Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε το δεσμό μεταξύ σας, παρόλο που αρχικά μπορεί να αισθανθείτε παράξενα συζητώντας για ένα θέμα που συχνά θεωρείται 'ταμπού'. Δεν είναι! Είναι απολύτως φυσιολογικό και εντάσσεται στα σημαντικά θέματα επικοινωνίας του ζευγαριού. Μετά το πρώτο παράξενο συναίσθημα, θα δείτε ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα και πιο κοντά ύστερα από μια τέτοια συζήτηση. Με διστάσετε να ζητήσετε κάτι νέο ή διαφορετικό. Απλώς αποφύγετε να μιλήσετε για σημαντικά σεξουαλικά ζητήματα στο κρεβάτι, την κρεβατοκάμαρα ή λίγο πριν κάνετε σεξ. Προτιμήστε μια ουδέτερη στιγμή κατά προτίμηση εκτός σπιτιού.
Ξεκινήστε τα προκαταρκτικά όσο νωρίτερα γίνεται και αφιερώστε τους χρόνο...
Εδώ εντάσσεται και το πρωινό φιλί πριν σηκωθείτε και αρχίσετε τα τρεχάματα και την προετοιμασία της ημέρας. Δείξτε ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα μήνυμα, τηλεφώνημα, μια σεξουαλική υπενθύμιση... Οι μικρές ενδείξεις ενδιαφέροντος αυξάνουν τη συναισθηματική σύνδεση του ζευγαριού και αποτελούν την απαρχή της σεξουαλικής διέγερσης.
Μη ξεχνάτε στη διάρκεια της ημέρας ότι είστε σεξουαλικό ον!
Ξεκλέψτε λίγα δευτερόλεπτα για να σκεφτείτε τον/τη σύντροφό σας και φανταστείτε πώς θέλετε να είναι όταν βρεθείτε.
Κάντε σχέδια για τη σεξουαλική σας ζωή...
Όταν ένα ζευγάρι είναι απασχολημένο και καθένας τρέχει για την καριέρα του, συνήθως ο μόνος τρόπος για να βρεθεί χρόνος για τη σεξουαλική του ζωή είναι-κυριολεκτικά- να τον εντάξει στο πρόγραμμά του.
Μη ξεχνάτε ότι το σεξ είναι ευχαρίστηση και όχι καθήκον!
Όσο πιο ευχάριστο, τόσο συχνότερα θα το επαναλάβετε! Πειραματιστείτε με οτιδήποτε σας δημιουργεί σεξουαλική διάθεση.
Πάρτε πρωτοβουλία!
Μην περιμένετε πάντα από τον/την σύντροφό σας να ξεκινήσει. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και με τον τρόπο σας εκφράστε την επιθυμία σας. Ακόμα και αν δεν έχετε όρεξη, δώστε στον οργανισμό σας μια ευκαιρία, αφού συχνά ισχύει κι εδώ το... 'τρώγοντας έρχεται η όρεξη'.
Μην ξεχνάτε ότι η σεξουαλική διέγερση σχετίζεται άμεσα με τη διανοητική διέγερση.
Έτσι, αντί να δείτε τηλεόραση ή να κάνει καθένας το δικό του πριν το σεξ, κουβεντιάστε και αφιερώστε χρόνο ο ένας στον άλλον. Διαβάστε μαζί ένα ποίημα ή τα νέα από την εφημερίδα, σχεδιάστε την επόμενη έξοδο ή διακοπές σας, ή χαζέψτε ένα φωτογραφικό σας άλμπουμ.
Προσπαθήστε να μαντέψετε ο ένας τις σκέψεις του άλλου...
Μπορείτε να διαβάσετε το μυαλό του/της συντρόφου σας; Πιθανότατα όχι, αλλά δοκιμάστε! Ίσως διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.
Παραστήστε ότι δε θα βρεθείτε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα...
Φανταστείτε τον αποχαιρετισμό που κάνουν στη σύντροφό τους στις ταινίες οι στρατιώτες που φεύγουν στο μέτωπο...Την επόμενη φορά κρατήστε σφιχτά στην αγκαλιά σας με τέτοιο τρόπο τον/τη σύντροφό σας. Το συναίσθημα που θα νιώσετε θα σας δώσει άλλη οπτική γωνία της σχέσης σας.
Λίστα με αγαπημένα...
Σε ένα φύλο χαρτί δημιουργήστε δυο στήλες, όπου καθένας γράφει τα αγαπημένα του τραγούδια, ταινίες, φαγητά, δραστηριότητες κρεβατοκάμαρας, κοκ.
Χορέψτε!
Αν δεν έχετε τι να κάνετε, σηκωθείτε και χορέψτε μαζί σε διάφορους ρυθμούς και με διαφορετικό βαθμό σωματικής εγγύτητας.
Μοιραστείτε τις ερωτικές σας φαντασιώσεις...
Δημιουργήστε μαζί μια ερωτική ιστορία και αναπαραστήστε την, παίρνοντας κάποιον ρόλο ο καθένας, ή γράψτε παρέα μια ερωτική ιστορία. Διαμορφώνοντας τους χαρακτήρες, θα δει ο/η σύντροφός σας τι επιθυμείτε ερωτικά.

Σεξ: Τι μαρτυρά η αγαπημένη σας στάση;

sex1Aν σας ρωτήσουμε, σίγουρα θα πείτε ότι είστε η καλύτερη στο κρεβάτι, με την μεγαλύτερη φαντασία και φυσικά η πιο δεκτική στις επιθυμίες και τα θέλω του συντρόφου σας!
Ωστόσο, αν σας βάζαμε έναν ορό της αλήθειας, και τελοσπάντων γυναίκες είμαστε μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία όσο να πεις τα αγαπάτε κάπως περισσότερο, στο κρεβάτι πάντα!
Όπως ακριβώς υπάρχουν και πράγματα τα οποία σιχαίνεστε, αλλά με αυτό θα καταπιαστούμε άλλη στιγμή! Δεν ξέρουμε αν το ακούτε για πρώτη φορά ή όχι, αλλά η στάση την οποία προτιμά και αγαπά ένας άνθρωπος στο κρεβάτι, είναι ικανή να φανερώσει αρκετά στοιχεία του χαρακτήρα του!
Και επειδή με αυτή που προτιμούν τα αγόρια, έχουμε καταπιαστεί, με ιδιαίτερη θα λέγαμε επιτυχία, είπαμε σήμερα να αναλύσουμε λίγο παραπάνω τα δικά μας γούστα και τις δικές μας προτιμήσεις!
Φέρτε λοιπόν στο νου σας την αγαπημένη σας στάση και διαβάστε παρακάτω τι φανερώνει για το χαρακτήρα σας.
Πριν διαμαρτυρηθείτε, να τονίσουμε ότι οι εξαιρέσεις υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τους κανόνες!
1. Ιεραποστολική: Συγχαρητήρια κυρίες μου είστε το απόλυτο κορίτσι για σπίτι, σχέση και κατ" επέκταση γάμο! Όχι ότι σας αποκαλούμε ξενέρωτη ή κρύα στο κρεβάτι, μπορεί να είστε η πυρκαγιά η ίδια, όπως επίσης μπορεί να λατρεύετε τους πειραματισμούς, αλλά η στάση που δεν αλλάζετε με τίποτα είναι η κλασική, αγαπησιάρικη ιεραποστολική! Αφενός η στάση αυτή επιτρέπει την οπτική επαφή, άρα γίνεται αυτομάτως πιο ρομαντική, και αφετέρου διευκολύνει την επαφή των δύο σωμάτων, που συνήθως κάτι τέτοιο επιδιώκεις όταν είσαι σε σχέση ή τελοσπάντων ζητάς κάτι περισσότερο από τον άλλο! Η αλήθεια είναι, ότι μπορεί σε κάποιους να ακούγεται λίγο βαρετή, αλλά για πολλές γυναίκες είναι η μοναδική στάση με την οποία καταφέρνουν να ολοκληρώσουν!
2. Στα τέσσερα: Είστε τολμηρή και παιχνιδιάρα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ερωτευτείτε και να βγάλετε μία πιο ρομαντική πλευρά! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η στάση αυτή επιτρέπει πανοραμική θέα στον παρτενέρ, και φυσικά τα γνωστά... σκαμπίλια, ενώ αν είστε και λίγο πιο περπατημένη και έμπειρη, είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να συντονίσετε εσείς τον ρυθμό και το βαθμό διείσδυσης! Το αρνητικό της όλης υπόθεσης, είναι ότι οι άνθρωποι που συνήθως προτιμούν τη στάση αυτή, έχουν ένα θέμα με το συναισθηματικό τους κομμάτι, σε σχέση φυσικά με τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους.
3. Από πάνω: Το γνωστό και... cowgirl είναι η απόλυτη στάση για γυναίκες με αυτοπεποίθηση! Δεν χαμπαριάζετε και πολλά και φυσικά η λέξη ανασφάλεια δεν βρίσκεται καν στο λεξιλόγιό σας. Λατρεύετε να είστε η κυρίαρχος του παιχνιδιού και λατρεύετε ακόμα περισσότερο το βλέμμα που παίρνει όταν εσείς... ιππεύετε! Αν ρωτήσετε έναν άντρα, σίγουρα θα σας πει ότι είναι από τις αγαπημένες του στάσεις, μιας και εκτός του ότι αυτός απλά αράζει, έχει και πλήρη θέα, της μπροστινής σας όψης, δηλαδή του στήθους σας. Ωστόσο, μήπως έχετε παρατηρήσει κάποιες φορές να... ευνουχίζετε τον καλό σας; Για προσέξτε το...
4. Το ανάποδο cowgirl: Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά στο κρεβάτι, για τα υπόλοιπα δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μάλλον είστε λίγο... αντράκι! Αυτό που θέλουμε να πούμε, για να μην μας παρεξηγήσετε, είναι ότι η ίδια η φύση της στάσης δεν είναι και η... ιδανική για ρομαντισμούς και χαδάκια! Και από πάνω και πλάτη γυρισμένη στον παρτενέρ; Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όχι μόνο αποφεύγετε την οπτική επαφή, αλλά δεν την επιτρέπετε κιόλας. Εμείς βέβαια ως πιο ανοιχτόμυαλοι, απλά θα πούμε ότι μάλλον έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και έχετε όρεξη και διάθεση για πειραματισμούς. Δοκιμάστε βέβαια και κάτι πιο κλασικό.
5. Στάση... 69: Ίσως η πιο δημοφιλής στάση, όχι να την κάνεις αλλά να την... λες! Αν ξεπεράσετε όλο αυτό το μπλέξιμο με τα πόδια, τα χέρια και τα κεφάλια, μπορεί να γίνει μία υπέροχη και άκρως αισθησιακή στάση που προσφέρει τεράστια ευχαρίστηση τόσο σε εσάς, όσο φυσικά και στον παρτενέρ! Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε, είναι ότι αν αγαπάτε την 69, είστε ένας άνθρωπος που σας διακατέχει η... δικαιοσύνη! Δεν θα απολαμβάνετε μόνο εσείς το στοματικό, θα κάνετε ταυτόχρονα και στον καλό σας! Εύγε... Κάτι μας λέει ότι εκτός από δίκαιος άνθρωπος, είστε και μαέστρος στο κρεβάτι!

Τι κόβει τη διάθεση για σεξ:


sex diathesiΔιακαής πόθος όλων των ζευγαριών είναι να κυλάει η σεξουαλική τους ζωή όπως στην αρχή της σχέσης τους.
Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή προκύπτουν προβλήματα τα οποία σαμποτάρουν την ερωτική μας ζωή.
Έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο απέδειξε ότι ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, είναι βέβαιο ότι για τη μείωση της ερωτικής επιθυμίας και της συχνότητας των ερωτικών συνευρέσεων μπορεί να ευθύνονται περισσότεροι από ένας παράγοντες.
Από την εικόνα που έχουν οι γυναίκες για την εικόνα του σώματος έως και κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα ακόμη και το έντονο άγχος φαίνεται ότι βλάπτουν σοβαρά το σεξ.
Κατά τη διάρκεια μελέτης που πραγματοποίησαν σε δείγμα χιλίων ζευγαριών εκ των οποίων τα μισά ήταν παντρεμένα και τα υπόλοιπα βρίσκονταν σε σχέση, εντόπισαν τους παράγοντες που ενοχοποιούνται για την χαμηλή λίμπιντο.
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των παντρεμένων γυναικών ένα ποσοστό που άγγιζε το 30% απάντησε ότι είχε αρνητική εικόνα για το σώμα τους. Με συνέπεια να έχει μειωμένη αυτοπεποίθηση και καμία διάθεση για ερωτική συνεύρεση.
Προβλήματα υγείας και φάρμακα!
Παράγοντες υγείας όπως διαβήτης, αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να υπονομεύσουν την λίμπιντο.
Επίσης την ερωτική ζωή μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά και οι γυναικολογικές φλεγμονές και τα αφροδίσια νοσήματα.
Παράλληλα διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των χρόνιες θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο. Μεταξύ αυτών είναι τα φάρμακα για το στομάχι, την υπέρταση, το θυροειδή, τις αλλεργίες, τις ψυχικές διαταραχές αλλά και φάρμακα που προκαλούν γενικά αφυδάτωση όπως τα διουρητικά.
Έντονοι ρυθμοί!
Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, ο πολυάσχολος τρόπος ζωής, οι αυξημένες υποχρεώσεις, το πιεστικό ωράριο, μας εξαντλούν σωματικά και ψυχικά και δεν μας επιτρέπουν ν' αφεθούμε στη φυσιολογική παρόρμηση που απαιτεί ο έρωτας. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε έρωτα γιατί δεν έχουμε χρόνο, αλλά επιπλέον δεν έχουμε τη διάθεση και την επιθυμία.
Οι ορμόνες!
Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι ορισμένες ορμονικές διαταραχές σε συγκεκριμένες φάσεις της ζωής μιας γυναίκας όπως μετά τη γέννα, στην διάρκεια του θηλασμού αλλά και κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ερωτική ζωή. Αρνητικές επιπτώσεις στη λίμπιντο μπορεί να έχουν και οι θεραπείες γονιμότητας ή γυναικολογικά χειρουργεία (π.χ. αφαίρεση ωοθηκών) αν και στην πρώτη περίπτωση αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει και το άγχος της σύλληψης.
Επίσης η χρήση αντισυλληπτικών μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επηρεάσει αρνητικά την ερωτική διάθεση, ενώ ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να διαταράξει τα ορμονικά επίπεδα είναι και το στρες.
Η κατάθλιψη!
Έρευνα που έγινε από το ίδιο πανεπιστήμιο απέδειξε ότι μία στις δέκα γυναίκες έχει μειωμένη έως ανύπαρκτη ερωτική επιθυμία, λόγω κατάθλιψης η οποία συχνά μπορεί να υποβόσκει και να μην έχει αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε.
Διαταραχές ύπνου!
Η αϋπνία, ο μη επαρκής ύπνος (λιγότερο από 8 ώρες) καθώς και ο μη συνεχόμενος ύπνος μπορούν να πλήξουν καίρια την ερωτική διάθεση.
Προβλήματα στη σχέση!
Η έλλειψη επικοινωνίας ή ακόμα και μια απιστία κ.λπ. μπορεί να απομακρύνουν όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και ερωτικά. Επίσης για τη μη τακτική ερωτική συνεύρεση μπορεί να μη φταίει μόνο η δική σου μειωμένη ερωτική διάθεση αλλά του συντρόφου σου (η οποία μπορεί να οφείλεται και σε χαμηλή τεστοστερόνη που μπορεί να αποτελεί πρόβλημα ειδικά για τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας).
iatropedia.gr

Ποιος είναι σεξουαλικό σας τύπος;

zeugaria-660Το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και τη διατήρηση μιας σχέσης, ειδικά όταν αυτή είναι μακροχρόνια.
Όπως κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα έτσι έχει και τον δικό του σεξουαλικό τύπο, δηλαδή τη δική του σεξουαλική συμπεριφορά και τις προσωπικές του συνήθειες στο σεξ.
Κατανοώντας το είδος του σεξουαλικού τύπου- του δικού μας και του συντρόφου μας- μπορούμε, σύμφωνα με τους ειδικούς, να καταλάβουμε τις δικές μας ανάγκες και του άλλου αλλά και να γνωρίζουμε μεθόδους για να διατηρήσουμε τη σχέση μας ζωντανή.
Ο σεξολόγος δρ. Barry McCarthy , καθηγητής στo Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι υπάρχουν τέσσερις σεξουαλικοί τύποι ανθρώπων: οι Παραδοσιακοί, οι Εκφραστικοί, οι Αδερφές Ψυχές και οι Συμπληρωματικοί.
Κάθε τύπος έχει τα δικά του πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Το βασικό είναι να ερμηνεύσουμε τη σεξουαλική μας συμπεριφορά και να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με το σύντροφό μας εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.
Οι παραδοσιακοί!
Οι «Παραδοσιακοί» και οι «Αδερφές Ψυχές» κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε μια σχέση από την οποία θα λείπει η ερωτική επαφή και ο ερωτισμός. Οι δύο αυτοί τύποι εκτιμούν την ασφάλεια μιας μακροχρόνιας σχέσης και δεν θέτουν το σεξ στις προτεραιότητές τους. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα πρέπει να υιοθετήσουν συνήθεις που θα τους φέρνουν σε σωματική επαφή με τους συντρόφους τους. Για παράδειγμα λίγος χρόνος για ένα μασάζ και μερικά ερωτικά αγγίγματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά ώστε να αφυπνίζουν την ερωτική τους διάθεση.
Οι αδελφές ψυχές!
Οι «Αδερφές Ψυχές» έχουν ανάγκη από χάδια και ρομαντισμό. Επιθυμούν να αφιερώνουν χρόνο στο σεξ για να καταφέρουν να νιώσουν τρυφερότητα. Γι' αυτούς το σεξ είναι ένας τρόπος να έρθουν σε επαφή με τον σύντροφό τους και όχι ένα μέσο για να νιώσουν έξαψη. Αν για παράδειγμα ο σύντροφός σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ίσως θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για προκαταρκτικά, αγγίγματα και απαλές κινήσεις δείχνοντάς τους ότι είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτόν, ώστε να τον βοηθήσετε να εκφραστεί.
Οι συμπληρωματικοί!
Οι «Συμπληρωματικοί» τύποι τείνουν να απομακρύνονται σεξουαλικά από το σύντροφό τους γιατί βρίσκουν τη συναισθηματική ικανοποίηση και την απαραίτητη ένταση από άλλες πηγές στη ζωή τους. Γονείς που τείνουν να προσκολλώνται στα παιδιά τους μετά το γάμο αλλά και εργασιομανείς ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Ο πειραματισμός, η ποικιλία και οι εναλλαγές είναι ιδιαίτερα σημαντικά ώστε να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία ζωντανή μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση.
Οι εκφραστικοί!
Οι «Εκφραστικοί» τύποι από την άλλη επιθυμούν το ακριβώς αντίθετο από την επίδειξη συναισθημάτων. Το δράμα και οι συναισθηματικές εκδηλώσεις δε λείπουν από τις σχέσεις και τη ζωή τους. Συνήθως μάλιστα το σεξ έπεται κάποιου έντονου καβγά. Αυτό που χρειάζονται είναι μια αποφόρτιση εκτός κρεβατοκάμαρας.
Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας σχέσης τους είναι οι κοινές δραστηριότητες με το σύντροφό τους και η ανάπτυξη του αμοιβαίου σεβασμού.www.psixologikosfaros.gr

Γυναίκες, ζώδια και σεξ!

apokriesΤι τους αρέσει περισσότερο στο κρεβάτι;
ΚΡΙΟΣ
Η γυναίκα Κριός δε βλέπει το σεξ ρομαντικά αλλά σαν μια φυσική πράξη γι' αυτό και «χρησιμοποιεί» αρκετές φορές τους άντρες για να ικανοποιήσει την ανάγκη της. Είναι λίγο βιτσιόζα, της αρέσουν τα βρομόλογα και ανάβει με εντάσεις και καυγάδες. Εάν δεν την προσέχετε αρκετά, θα πάει αλλού.
ΤΑΥΡΟΣ
Σε αντίθεση με τις Κριαρίνες η γυναίκα Ταύρος ήρεμη και το άγγιγμά της τρυφερό ενώ κάνει καταπληκτικό μασάζ. Η ερωτική της διάθεση κρατάει ώρες γι' αυτό και προτιμά τους άντρες που αντέχουν χρονικά. Επίσης φροντίζει να ικανοποιεί πολύ τον σεξουαλικό της σύντροφο.
ΔΙΔΥΜΟΙ
Η Διδυμίνα δεν είναι ο τύπος γυναίκας που θα μπει σε μια μακρόχρονη σχέση γρήγορα ενω λειτουργεί πολύ αυθόρμητα. Της αρέσει να μιλάει κατά τη διάρκεια του σεξ, να αλλάζει στάσεις, χώρους και δεν αρκείται στο κρεβάτι. Ετοιμαστείτε για το διαφορετικό κάθε φορά.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είναι πολύ σέξι αλλά θέλει οικεία μέρη για να λειτουργήσει οπότε προτιμάει το σπίτι της. Τη φτιάχνει πολύ ένας άντρας που θα της περάσει στο υποσυνείδητο ότι είναι κατάλληλος για οικογένεια και παιδιά. Κανακέψτε την και μη σταματήσετε να την φιλάτε. Αν αισθάνεται ότι την αγαπούν και ότι είναι ασφαλής, χαλαρώνει και τα δίνει όλα.
ΛΕΩΝ
Ο σύντροφός της την λατρεύει γιατί είναι σέξι χωρίς καν να προσπαθήσει. Η Λιονταρίνα λατρεύει τα ερωτικά παιχνίδια με τους άντρες και στο κρεβάτι λειτουργεί σαν μεγάλη γάτα, βγάζοντας νύχια μόνο για την ευχαρίστηση του συντρόφου. Της αρέσει να την υπακούν, να έχει τον πρώτο ρόλο και είναι κυριαρχική.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Παρθένος είναι προσεκτική στην εμφάνισή της και λάτρης της καθαριότητας παρόλα αυτά επιζητά το βρώμικο σεξ. Μπορεί να ποθεί τον τέλειο εραστή, ωστόσο, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει, θα πάρει τον αμέσως επόμενο στη λίστα. Φτιάχνεται από εικόνες ισχυρού πάθους.
ΖΥΓΟΣ
Η Ζυγίνα γυναίκα στο κρεβάτι είναι ίδια όπως και οι άνδρες τους ζωδίου, εκτός από την ανατομία. Θέλει έναν εραστή που πρόκειται να αναλάβει να εκπληρώσει τις φαντασιώσεις της. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες και πολλές φορές, παρόλο που δεν το δείχνει, της αρέσει το ρίσκο του σεξ σε δημόσιο χώρο.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η γυναίκα Σκορπιός φαίνεται ήσυχη και αθώα, ωστόσο, είναι η άγρια του ζωδιακού στο κρεβάτι. Δεν της αρέσουν τα πολλά παιχνίδια και σχεδόν πάντα παίρνει αυτό που θέλει, όταν το θέλει. Ειδικεύεται στα δαγκώματα και της αρέσει να αφήνει σημάδια. Χρειάζεται όμως προσοχή μαζί της γιατί με την παραμικρή αφορμή μπορεί να στραβώσει άσχημα.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Η Τοξοτίνα αλλάζει πολύ γρήγορα γνώμη οπότε μπορεί μια να θέλει και μετά όχι γι' αυτό είναι λίγο δύσκολη στο να την στριμώξετε. Είναι πολύ τολμηρή στην κρεβατοκάμαρα και αρκετά ανοιχτόμυαλη. Επίσης δεν της αρέσει το πολύ συναίσθημα και λατρεύει όπως και ο άντρας του ζωδίου το σεξ στη φύση.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η γυναίκα Αιγόκερως, όπως σε όλα, έτσι και στο κρεβάτι θέλει να έχει το πάνω χέρι. Φαίνεται απόμακρη ή συντηρητική αλλά δεν ισχύει για το σεξ. Της αρέσει να δοκιμάζει διάφορες στάσεις ενώ δεν θα διστάσει να σας πει τι θέλει από σας και τι την ικανοποιεί περισσότερο.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Υδροχόα είναι η πιο τρελιάρα από όλες. Είναι η καλύτερη στο εγκεφαλικό σεξ αφού φτιάχνεται και φτιάχνει τον άντρα πρωτίστως στο μυαλό. Στα θεωρητικά είναι η πρώτη αλλά στα πρακτικά το χαλάει λίγο, εκτός αν την πιάσετε σε φάση πειραματισμού ή πρωτοτυπίας. Δεν της αρέσουν τα μελιστάλαχτα λόγια και μην τη θεωρήσετε δεδομένη στο κρεβάτι.
ΙΧΘΥΕΣ
Η Ψαρίνα για να λειτουργήσει σεξουαλικά θέλει όλο το πακετάκι. Ρομαντισμό, χάδια και αγαπησιάρικα ψιθυρίσματα. Θέλει να την λατρεύουν και της δείχνουν ότι τη χρειάζονται. Είναι δοτική στο σεξ και θέλει να φροντίζει τις ανάγκες του ερωτικού της συντρόφου, πρώτα όμως θα πάρει ό, τι αυτή θέλει.


www.astrology.gr

ΝΑΙ...

Μ' αρέσει η λέξη «Ναι». Σκεφτήκατε ποτέ πόσο όμορφη λέξη είναι; Είναι μια λέξη χωρίς τέλος. Συνεχίζει απεριόριστα. Το «Όχι» είναι η τελεία και παύλα. Όταν λες "όχι" κλείνεις το παράθυρο, κλείνεις την πόρτα και χώνεσαι μέσα στην καρύδα σου. Κι αν δεν αντέχεις το «Ναι», αν σε τρομάζει υπερβολικά, δοκίμασε το «Ίσως». Έτσι τουλάχιστον μένει μια πιθανότητα, μια ευκαιρία. Αλλά το «Δε θέλω»! Πολύ θλιβερή κουβέντα. Κι ένα άλλο που ακούω: «Έτσι είναι τα πράγματα και δε γίνεται τίποτε». Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι. Υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να γίνει. Μπες μέσα και δοκίμασε...
Leo Buscaglia

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!!!

Εγώ θέλω να κοιμάμαι πλάι Sου....... Και να θέλω να παίζουμε κρυφτό, Και να σου δίνω τα ρούχα μου...
Και να σου κρατάω το χέρι σου, Και να βγαίνουμε για φαγητό, και να μη με νοιάζει που θα μου τρως το δικό Mου....
Και να γελάω με την παράνοια Σου
...και να βλέπουμε καταπληκτικές ταινίες, και να βλέπουμε απαίσιες ταινίες,και να μαλώνουμε για το ραδιόφωνο, και να σε βγάζω φωτογραφίες όταν κοιμάσαι, και να σηκώνομαι πρώτος για να σου φέρω καφέ και κουλούρια και γεμιστά κρουασάν,...
...Και να Σ' αφήνω να μου κάνεις τράκα τσιγάρα..
...Και να μη γελάω με τα αστεία σου,
και να Σε θέλω το πρωί αλλά να σ'αφήνω να κοιμηθείς λίγο ακόμα. Και να φιλάω την πλάτη σου, και να χαϊδεύω το δέρμα σου.
...Και να κάθομαι στις σκάλες ώσπου να γυρίσεις σπίτι εσύ, Και να τρελαίνομαι όταν αργείς,
Και να ξαφνιάζομαι όταν γυρίζεις νωρίτερα,...
Και να σου χαρίζω ηλιοτρόπια,
Και νά 'μαι δυστυχισμένος όταν έχω άδικο,
Και νάμαι ευτυχισμένος όταν με Συγχωρείς,
Και να χαζεύω τις φωτογραφίες σου, Και να παρακαλάω να σ' ήξερα μ ι α ζωή.
Και ν'ακούω τη φωνή σου στο αυτί μου,
Και να νοιώθω το δέρμα σου πάνω στο δέρμα μου,
Και να τρομάζω όταν θυμώνεις, Και τόνα σου μάτι να κοκκινίζει και το άλλο γαλάζιο,
Και να Σ'αγκαλιάζω όταν σε πιάνει αγωνία,
Και να σε κρατάω σφιχτά όταν πονάς,
Και να Σε θέλω όταν Σε μυρίζω, Και να Σε πληγώνω όταν σε αγγίζω,
Και να κυλάει το σάλιο Μου πάνω στο στήθος Σου,
Και να σε πλακώνω και να σε πνίγω τις νύχτες, Και να ξεπαγιάζω όταν μου παίρνεις τις κουβέρτες, και να ζεσταίνομαι όταν δεν μου τις παίρνεις,
Και να λιώνω όταν χαμογελάς και να διαλύομαι όταν γελάς, Και να μην καταλαβαίνω όταν λες ότι σε απορρίπτω, Και ν' αναρωτιέμαι πως σου πέρασε ποτέ απ' το νου ότι εγώ θα μπορούσα ποτέ να σε απορρίψω,
Και ν' αναρωτιέμαι ποια είσαι αλλά να σε δέχομαι έτσι όπως είσαι, Και να σου λέω για το μαγεμένο δάσος, τον άγγελο του δέντρου, το αγόρι που πέρασε πετώντας τον ωκεανό επειδή Σ' αγαπούσε,
Και να σου γράφω ποιήματα, και να αναρωτιέμαι γιατί δεν με πιστεύεις...
Και να Σ' αγαπάω τόσο β α θ ι ά που να μην μπορώ να το βάλω σε λόγια.....
Και να μη Σ' αφήνω να σηκωθείς απ” το κρεβάτι όταν πρέπει να φύγεις, Και να σου αγοράζω δώρα που εσύ δεν τα θέλεις, και πάλι να τα παίρνω πίσω, Και να σου λέω να παντρευτούμε, και συ να μου λες πάλι ό χ ι, Αλλά εγώ να στο λέω και να στο ξαναλέω, γιατί όσο κι αν νομίζεις πως δεν το λέω σοβαρά εγώ πάντα σοβαρά το έλεγα, από την πρώτη φορά που στο είπα,
Και να τριγυρίζω στη πόλη και να τη νοιώθω άδειος χωρίς εσένα, Και να θέλω ότι θέλεις, Και να νομίζω πως χάνομαι, αλλά να ξέρω πως πλάι σου είμαι ασφαλήΣ,
Και να σου μιλάω για ότι χειρότερο έχω μέσα μου, Και να προσπαθώ να σου δίνω ότι καλύτερο έχω μέσα μου γιατί δεν σου αξίζει τί πο τα λιγότερο..
Και να σου λέω την αλήθεια αν και κατά βάθος δεν θέλω Και να προσπαθώ να είμαι ειλικρινής γιατί ξέρω πως το προτιμάς, Και να νομίζω πως όλα τέλειωσαν, κι ωστόσο να περιμένω άλλα δέκα λεπτά πριν με πετάξεις έξω απ” ζωή σου, Και να ξεχνάω ποιος είμαι, Και να κάνουμε έρωτα στις τρεις το πρωί, Και κάπως με κάποιο τρόπο να σου εκφράζω έστω και λίγο
Τον ακάθεκτο
Τον ακατάλυτο
Τον ακατάσβεστο
Τον μεταρσιωτικό
Τον ψυχαναληπτικό
Τον άνευ όρων
τον τα πάντα πληρούντα, τον δίχως τέλος και δίχως αρχή, ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Sarah Kane,Λαχταρώ

ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! Ή ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ!!!!

Nα μάθεις να φεύγεις από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών,,,

Nα μάθεις να φεύγεις από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών, από χειραψίες που σε στοιχειώνουν κι από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας...
Να φεύγεις - αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς...
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο...
Να τρέχεις μακρυά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι...

ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΡΕ!!!! ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!!!

Πες μου πως σε λένε να σου πω ποιος είσαι

Αγαπητοί φίλοι, η Εναλλακτική Δράση έχει απαντήσει από τον Ιούλιο του 2012 σε πάνω από 15.000 e-mail αναλύοντας πάνω από 100.000 ονόματα, ελληνικά και ξένα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μας ζητήθηκε η συμβουλή μας για ονόματα 400 περίπου  αγέννητων παιδιών. Παρόλο που ξεκίνησε σαν μια πράξη προσφοράς που θα απευθυνόταν σε λίγους ανθρώπους, η απήχησή του εγχειρήματος ήταν πολύ μεγάλη. Τόσο μεγάλη, που πολλές φορές δεν προλαβαίναμε να απαντήσουμε εγκαίρως. Ενώ λοιπόν σκεφτόμασταν να κλείσουμε την κατηγορία αυτή, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε έπειτα από τα χιλιάδες ευχαριστήρια mail  των αναγνωστών μας.
Για να είμαστε ωστόσο σε θέση να σας προσφέρουμε την ποιότητα και την ποσότητα των πληροφοριών της Εναλλακτικής Δράσης, θα απαντάμε πλέον μόνο σε δύο ονόματα και τα υποκοριστικά τους σε κάθε mail.
Ζητάμε επίσης την κατανόησή σας για την καθυστέρηση των απαντήσεων η οποία μπορεί να διαρκέσει από ένα 24ωρο έως μία εβδομάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθούμε να σας απαντάμε το συντομότερο δυνατόν.
Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας και ευχαριστούμε από καρδιάς για τα ζεστά σας λόγια.
Αν νομίζεις πως λέγεσαι Γιώργος ή Νίκος επειδή έτσι έλεγαν τον παππού σου ή επειδή αυτό το όνομα άρεσε στους γονείς σου, κάνεις λάθος!
Ονομάζεσαι έτσι, επειδή η δύναμη του ήχου αυτού του συγκεκριμένου ονόματος, ταιριάζει με εσένα ή……… πρέπει να κατακτήσεις αυτή τη δύναμη.
Η εκφώνηση ενός ονόματος είναι επίκληση σε συγκεκριμένες συμπαντικές δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να εκφραστούν μέσα από τον κάτοχό του.
ήχοςΠροσοχή θα πρέπει να δώσουμε στα υποκοριστικά που συχνά δίνουμε στους δικούς μας,
γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, υποβαθμίζουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, τις δυνατότητές τους ή τους δυσκολεύουμε στην προσπάθειά τους, να κατακτήσουν τις δυνάμεις που χρειάζονται.
Για να το καταλάβουμε αυτό, ας δούμε ένα παράδειγμα:
ΝΙΚΟΛΑΟΣ:
Έχεις ένα φωτισμένο νου που σκορπίζει το φως του και σε άλλους νόες
ΝΙΚΟΣ:
Είσαι έξυπνος και αυτό γίνεται αντιληπτό από τους άλλους
Εδώ βλέπουμε την υποβάθμιση! Είναι άλλο ένας φωτισμένος νους και άλλο ένα έξυπνο μυαλό!
Το σύμπαν σε αναγνωρίζει από τον ήχο σου, δηλαδή από το όνομά σου.
Στείλε μας το όνομά σου και αν υπάρχει και το υποκοριστικό σου ορθογραφημένα, αν θέλεις να μάθεις, ποιος πιστεύει το σύμπαν ότι είσαι πραγματικά.
H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔIABAΣTE TOYΣ OPOYΣ XPHΣHΣ

Read more: http://enallaktikidrasi.com/2013/10/pes-mou-pos-se-lene-na-sou-po-poios-eisai/#ixzz3UFkFWORQ

το καλύτερο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών


Το καλύτερο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών

Το έγραψε ο Τζόνι Κας στη γυναίκα του Τζουν
Ένα συγκινητικό γράμμα που έγραψε ο Τζόνι Κας απευθυνόμενος στην πολυαγαπημένη του σύζυγο, Τζουν, ψηφίστηκε ως το καλύτερο ερωτικό γράμμα όλων των εποχών.
Ο κορυφαίος μουσικός της κάντρι έζησε ένα παθιασμένο έρωτα με την επίσης τραγουδίστρια σύντροφό του, με την οποία έκανε μεγάλη επιτυχία ως ντουέτο. Το γράμμα το έγραψε ο Κας το 1994, όταν η Τζουν ήταν σε ηλικία 65 ετών:
«Γεράσαμε και συνηθίσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά σκεφτόμαστε το ίδιο. Διαβάζουμε ο ένας το μυαλό του άλλου. Ξέρουμε τι θέλει ο άλλος, χωρίς καν να τον ρωτήσουμε. Καμιά φορά, εκνευρίζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά λιγάκι.
Ίσως κάποιες φορές, θεωρούμε δεδομένο ο ένας τον άλλον. Αλλά μια στο τόσο, όπως σήμερα, το αναλογίζομαι όλο αυτό, και συνειδητοποιώ, πόσο τυχερός είμαι που μοιράζομαι τη ζωή μου με την σημαντικότερη γυναίκα που συνάντησα ποτέ. Ακόμα με γοητεύεις και με εμπνέεις. Με επηρεάζεις ώστε να γίνομαι καλύτερος. Είσαι το αντικείμενο της επιθυμίας μου. Ο νούμερο ένα επίγειος λόγος για την ύπαρξη μου. Σ΄αγαπώ πάρα πολύ!»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζουν πέθανε τον Μάιο του 2003 και τέσσερις μήνες αργότερα, την «ακολούθησε» και θρυλικός μουσικός.


Read more: http://enallaktikidrasi.com/2015/02/to-kalutero-erwtiko-gramma-olwn-twn-epoxwn/#ixzz3UFjfynUj

ΠΟΙΗΣΗ

Γιατί είμαστε ξένοι εδώ, απλοί ενοικιαστές, κι εκείνο που έγινε θα ξαναγίνει πάλι, κι οι μέρες μας είναι το επαναλαμβανόμενο σινιάλο για κάτι που ποτέ δεν καταλάβαμε...
Τάσος Λειβαδίτης

Εσύ -το ξέρω- τα φαντάσματα δεν τα φοβάσαι. Αλλά είναι κάτι άλλα φαντάσματα ζωντανά που τουφεκάνε. Αυτά φοβήσου τα, γιε. Φοβήσου τα ώσπου να φύγουνε. Και θα φύγουνε. Λένε πως τα φαντάσματα σκορπούνε με το ξημέρωμα. Ε, θα ‘ρθει το ξημέρωμα. Και θα σκορπίσουνε. Να ‘σαι σίγουρος…
Μενέλαος Λουντέμης

Το σπουδαίο δεν είναι ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας, ονειροπολώντας μιαν άλλη πιο ενδιαφέρουσα,αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει.
Γιώργος Σεφέρης

Οι πιο ωραίες ιστορίες είναι αυτές που δε θα τις διηγηθεί ποτέ κανείς. Αυτό που θα μας συντρίψει ήταν απʼ την πρώτη μέρα εδώ κοντά μας.
Τάσος Λειβαδίτης

Δεν θα πάψω όμως ποτέ να πιστεύω πως μια από τις πιο ευλογημένες, τις πιο ευτυχισμένες μου ώρες ήτανε όταν σε είδα για πρώτη φορά και στοχάστηκα : ''να το μόνο κορίτσι που υπάρχει στον κόσμο''..
Νίκος Εγγονόπουλος

ΖΩΗ...Έτσι όπως τον αυτόματο τηλεφωνητή που μόλις πάρετε τον αριθμό αρχίζει να σας λέει πριν σας ακούσει, έτσι όπως τον αυτόματο τηλεφωνητή που έχει προγραμματισμένη την απάντηση, που έχει έτοιμη την απάντηση, που δε συζητεί το θέμα, που δε μεταπείθεται...
Κώστας Μόντης

Λίγοι ξέρουν ότι ο υπερθετικός στα αισθήματα σχηματίζεται με το φως, όχι με τη δύναμη. Κι ότι χρειάζεται χάδι εκεί που βάζουν μαχαίρι.
Οδυσσέας Ελύτης

Ό,τι επιθυμείς να το φωνάζεις δυνατά, αγρίμι να γίνεσαι.
Δεν ταιριάζει η μετριότητα με τη λαχτάρα.
Νίκος Καζαντζάκης

Γράφω τ΄όνομά μου και τούτη τη φορά δε σκεπάζω κανένα άλλο όνομα και καμιά άλλη σελίδα. Είμαι εγώ, με όλες τις ευθύνες μου, μ'όλα τα λάθη μου και όλη την αγάπη μου.
Μενέλαος Λουντέμης

Οι άνθρωποι κουβεντιάζουν μόνο για όσα τους είναι απόμακρα και ξένα.Τ' άλλα, αυτά που τους καίνε, μην αφήνοντάς τους τις νύχτες να κοιμηθούν, τα ζει καθένας μονάχος, μέσα στη σιωπή.
Tάσος Λειβαδίτης

Κανείς δεν γύρισε απ' το ταξίδι, ο χρόνος σ΄αλλάζει κι ένας άλλος
επιστρέφει αντί για σένα.
Tάσος Λειβαδίτης

Αν είχαμε όσα θέλαμε τι θα μας έλειπε;
Κι αν δεν μας έλειπε τίποτα, τι θα επιθυμούσαμε;
Και τι αξία θα είχε η ζωή χωρίς επιθυμιές;
Mενέλαος Λουντέμης

Μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν.
Γιάννης Ρίτσος