Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Πρόγραμμα Intership στην Εθνική Τράπεζα


Πρόγραμμα Intership στην Εθνική Τράπεζα

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων Intership i-work@nbg, η Εθνική Τράπεζαπερνά στην ανακοίνωση 4 θέσεων στη Διεύθυνση Διεθνών Αγορών, παρέχοντας την ευκαιρία σε απόφοιτους της τελευταίας διετίας (από 1/1/2013) να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, μέσω έμμισθης πρακτικής άσκησης, πλήρους απασχόλησης, διάρκειας 6 εως 12 μηνών.
Εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης: 4/5/2015
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ριγος και αηδια για αυτην την δηθεν νομοταγη καθ ολα κοινωνια μας!!!!!

8 Συμβουλές για να γίνετε η νύφη που ονειρεύεται κάθε πεθερά!

mother-in-law
Οι σχέσεις νύφης και πεθεράς περνάνε από διάφορες φάσεις.
Υπάρχουν όμως κάποιες μικρές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε αυτή την σχέση και να γίνετε η νύφη που όλες οι πεθερές θα ήθελαν να έχουν.
Έτοιμες;
Μην της λέτε πως είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε στιγμή ενώ δεν το εννοείτε.Δεν γίνεται να της λέτε να έρθει στο σπίτι σας οποιαδήποτε στιγμή ενώ πάντα σας πετυχαίνει σε δουλειά. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως πρέπει να κλείσει ραντεβού για να δει τα εγγόνια της  και τον γιο της χωρίς να τηλεφωνήσει αφού ποτέ δεν απαντάτε στο τηλέφωνο.
Αυτό μας οδηγεί στην επόμενη συμβουλή…
Σηκώστε το τηλέφωνο επιτέλους! Δεν είναι από τηλεφωνική εταιρία που σας τηλεφωνεί για να  αλλάξετε συμβόλαιο. Σηκώστε το τηλέφωνο και πείτε ότι έχετε δουλειά και θα την πάρετε μετά. Δεν θα παρεξηγηθεί.
Όσο και να αγαπάει τα εγγόνια της δεν είναι παιδότοπος διαρκείας. Αν θέλετε να της αφήνετε τα παιδιά ρωτήστε την πρώτα γιατί  όσο περίεργο και αν ακούγεται έχει και αυτή την ζωή της.
Αν θέλετε να της πείτε κάτι απλά πείτε το. Μην βάζετε συνεχώς τον γιο της στην μέση και προσπαθείτε να πείτε αυτό που θέλετε με μέσο τον άντρα σας. Πείτε αυτό που θέλετε με ευγενικό τρόπο φυσικά.
Μην της αγοράζετε πράγματα ή δώρα που δεν της ταιριάζουν. Το ξέρετε το γούστο της και πάνω κάτω ξέρετε τι της αρέσει. Μην προσπαθείτε λοιπόν να κάνετε την διαφορά γιατί αυτό που της πήρατε απλά θα πάει χαμένο.
Είναι τα λεφτά της και αφήστε την να τα ξοδέψει. Αν θέλει να πάρει στα εγγόνια της ένα δώρο θα το κάνει για αυτό μην της λέτε να μην ξοδεύεται γιατί γιαγιά είναι και θέλει να κάνει κάτι καλό για τα εγγόνια της.
Πάντα θα είναι η μαμά του. Ότι και να κάνετε όσο και να προσπαθείτε να μπείτε ανάμεσα σε αυτή την σχέση πάντα θα είναι   το παιδί της και αυτή η μαμά του. Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σας θα καταλάβετε  πως νιώθει.
Παρά το όσα πιστεύετε δεν προσπαθεί συνεχώς να σας κρίνει και να σας ελέγξει. Εντάξει σίγουρα σας κατακρίνει, λίγο όμως. Όπως και να έχει απλά δεν μπορεί να μην το κάνει. Θέλει να πει την γνώμη της όσο λάθος και να είναι όχι για να σας την επιβάλλει αλλά για να σας βοηθήσει με τον τρόπο της.
Λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω και θα γίνετε η νύφη των ονείρων της…
babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Έρευνα: Ο Απίστευτος Λόγος που οι Γυναίκες Χρειάζονται Περισσότερη Ξεκούραση από τους Άντρες


Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Duke των ΗΠΑ έρχεται να μας πει πως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες. Ο λόγος θα σας εκπλήξει!
Η μελέτη, της οποίας ηγήθηκε ο κλινικός ψυχολόγος και ειδικός σε θέματα ύπνου Michael Breus, μέτρησε τις ανάγκες που έχουν οι άντρες και οι γυναίκες όσον αφορά τον ύπνο και αξιολόγησε την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν την έλλειψη ύπνου. Αυτό που ανακάλυψε αυτός και οι συνεργάτες του είναι ότι, σε σύγκριση με τους άντρες, οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονα τις σωματικές και ψυχικές συνέπειες από την ανεπαρκή ξεκούραση. Όταν λέμε «ψυχικές συνέπειες» εννοούμε πως οι γυναίκες που δεν κοιμούνται και δεν ξεκουράζονται αρκετά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, να έχουν περισσότερα νεύρα κατά της πρωινές ώρες (και ακόμα περισσότερο την ώρα που ξυπνάνε).
thehomeissue_gynaika01
Αυτή η έρευνα μας λέει πως είναι απόλυτα δικαιολογημένη η κούραση που αισθάνονται καθημερινά οι γυναίκες.
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σύμφωνα με τον Breus, είναι πως οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκεφάλό τους στη διάρκεια της ημέρας από τους άντρες. Έτσι χρειάζονται περισσότερο και καλύτερης ποιότητας ύπνο. Μιας και όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος τον εγκέφαλό του τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχει για ύπνο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερη ξεκούραση στην καθημερινότητά τους - γιατί χρησιμοποιούν περισσότερο τον εγκέφαλό τους από τους άντρες! Τι λέτε γι’ αυτό;

ΣΚΕΨΟΥ...

Σκέψου να είσαι η μάνα, που σιδέρωσε με προσοχή τα ρούχα του απ’ το προηγούμενο βράδυ, για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Εκείνη που πήρε ανήσυχη τηλέφωνο το γιατρό, γιατί το αγοράκι της ανέβασε ξαφνικά πυρετό. Εκείνη που ένα Σάββατο μεσημέρι το καμάρωσε να κάνει ποδήλατο, χωρίς βοηθητικές ρόδες. Εκείνη που το μάλωσε, όταν δεν έφαγε όλο το πιάτο με τις φακές, τη δύναμή του. Σκέψου να είσαι η μάνα… και κάποιος, κάποια μέρα, να σηκώνει κάποιο όπλο και να σκοτώνει το παιδί.
Σκέψου να είσαι η μάνα που έμεινε κρυφά ξάγρυπνη, κοιτώντας το ρολόι με αγωνία. Εκείνη που άκουσε με ανακούφιση την πόρτα και τα βήματά του να το οδηγούν στο εφηβικό δωμάτιο. Εκείνη που άπλωσε όλα τα ρούχα του, έραψε όλα τα κουμπιά του που ξηλώθηκαν. Και κάποια μέρα, κάποια οργή, κάποιο μίσος, κάποια παράνοια να γίνεται κάποια βόμβα και να το σκοτώνει.
Σκέψου να “σαι η μάνα που ανοίγει το πορτοφόλι της και βλέπει τη φωτογραφία του. Εκείνη που απλώς θέλει ν’ ακούσει τη φωνή του στο τηλέφωνο. Εκείνη που κάποτε το γέννησε, αλλά το κουβαλάει μέσα της για πάντα. Η μάνα που κάθε σκέψη της έχει υστερόγραφο το πρόσωπό του. Και κάποια μέρα ξαφνικά, κάποιος του μιλά άσχημα, κάποιος θέλει το κακό του, κάποιος θέλει να το πονέσει. Και το πονά.
Σκέψου να “σαι η μάνα. Και να τρέμει η ψυχή σου που έφυγε από κοντά σου. Να θέλεις να γίνεις κάθε πέτρα, κάθε μονοπάτι, κάθε δρόμος που θ’ ακολουθήσει, για να το προσέχεις. Και κάποια μέρα το παιδί να χάνεται σε κάποια θάλασσα. Κι εσύ να μη ξέρεις τίποτα. Ποιος να σε βρει και ποιος να σου πει για κάποιο σάπιο δουλεμπορικό.
Σκέψου να “σαι η μάνα που κάθε μέρα ξυπνά με την σκέψη να βρεις φαγητό για το παιδί. Να περπατάς χιλιόμετρα για να βρεις καθαρό νερό. Να παρακαλάς για ένα βρώμικο δολάριο, για να του πάρεις γάλα. Και κάποια μέρα, κάποιος στρατός να το σκοτώνει. Και το παιδί να γίνεται κάποιος αριθμός σε κάποιο δελτίο ειδήσεων, σε κάποια χώρα.
Σκέψου να είσαι η μάνα και να μη μάθεις ποτέ πως την ώρα που ξεψυχούσε, που άφηνε το σώμα του, σ’ αυτήν την απειροελάχιστη χαραμάδα του χρόνου, σ’ εκείνη την ύστατη στιγμή, σκέφτηκε το πρόσωπό σου.
ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ 'ΣΑΙ Η ΜΑΝΑ......
Σκέψου το. Όχι, σκέψου το πραγματικά , μην το προσπεράσεις. Μην πας γρήγορα στην επόμενη γραμμή. Σε παρακαλώ…
Σκέψου το. Γιατί είσαι και είμαι η μάνα. Είσαι και είμαι το παιδί. Είμαστε ο λώρος που μας ενώνει. Όλους μας.
Δε θέλω να πεθάνω για να με αγαπάς. Δε θέλω να γίνω ήρωας για να μ’ αγαπάς. Δε θέλω να γίνω κάτι για να μ’ αγαπάς. Θέλω… θα “θελα… να το κάνεις τώρα.
Τώρα που με συναντάς στο δρόμο. Τώρα που δε γνωρίζεις τ’ όνομά μου. Τώρα που μου μιλάς. Που με διαβάζεις. Τώρα που ήσουν έτοιμος να μου φωνάξεις, να με χτυπήσεις. Τώρα, που σου μοιάζω αδύναμος. Τώρα που νόμιζες πως ήμουν ξένος. Τώρα.
Τώρα… που ξέρεις πια…

Λαμπερό δέρμα σε 7 ημέρες


Τα ντουλάπια του μπάνιου σας είναι γεμάτα καλλυντικά, τα οποία έχετε -επανειλημμένως- υποσχεθεί στον εαυτό σας να χρησιμοποιήσετε πριν την ημερομηνία λήξης τους. Στην πραγματικότητα, όμως, θυμάστε να βάζετε μόνο την κρέμα ημέρας και μερικά βράδια… ενοχών και την κρέμα νύχτας. Τελικά -αναρωτιέστε- τι είναι αυτό που μπορείτε να κάνετε για την επιδερμίδα σας, χωρίς να δαπανήσετε χρόνο και χρήματα; To Vita μίλησε με τους ειδικούς και σας παρουσιάζει βήμα-βήμα ένα εβδομαδιαίο πλάνο ομορφιάς που θα σας χαρίσει το καλύτερό σας δέρμα!

Δευτέρα

Ελέγξτε καλλυντικά και αξεσουάρ ομορφιάς

Αν στόχος σας είναι να αποκτήσετε υγιές και λαμπερό δέρμα, σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει η χρήση πολυκαιρισμένων καλλυντικών ή βρόμικων εργαλείων μακιγιάζ.
Ξεκαθάρισμα
Ακόμα και ένα εξαιρετικής ποιότητας make-up, όταν είναι παλιό, δεν μπορεί να αναδείξει την επιδερμίδα σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά την ώρα που πίνετε τον πρωινό σας καφέ για να βγάλετε από τα ντουλάπια του μπάνιου τα προϊόντα που έχετε καιρό να χρησιμοποιήσετε. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης τους και απαλλαγείτε από ό,τι μυρίζει περίεργα. Πετάξτε επίσης την παλιά σας μάσκαρα στην περίπτωση που το βουρτσάκι δεν είναι αρκετά υγρό.
Σωστό καθάρισμα 
Αν τα πινέλα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε είναι βρόμικα, είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια, τα οποία μπορούν να κλείσουν τους πόρους του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμούς. Μία φορά τον μήνα να τα πλένετε με παιδικό σαμπουάν και να τους βάζετε κρέμα μαλλιών. Ξεβγάζετέ τα καλά και κρεμάτε τα ανάποδα για να στεγνώνουν.

Τρίτη

Εστιάστε στο βλέμμα

Στα μάτια αποτυπώνεται όχι μόνο η ψυχή, αλλά και η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, ακόμα και οι μέρες που ξεχάσατε να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου σας.
Για κουρασμένα μάτια 
Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το ένα τέταρτο από ένα μεγάλο αγγούρι. Ρίξτε το σε μπολ και ανακατέψτε το μαζί με 30 γρ. τζελ αλόης βέρα. Φυλάξτε το μείγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες. Απλώστε το μείγμα στην περιοχή κάτω από τα μάτια με βαμβάκι. Το αγγούρι έχει καταπραϋντική δράση και η αλόη βέρα αναπλάθει και ενυδατώνει την επιδερμίδα.
Κατά των μαύρων κύκλων
Πολτοποιήστε μισή καθαρισμένη πατάτα στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε δύο κομμάτια γάζας, τυλίξτε τα καλά (έτσι ώστε να γίνουν σαν κομπρέσες) και τοποθετήστε τα στα μάτια σας για 20΄. Σκουπιστείτε με μια απαλή βαμβακερή πετσέτα. Η πατάτα είναι γνωστή για τη λευκαντική της δράση χάρη στο ένζυμο κοτεχολάση.

Τετάρτη

Κάντε scrub σώματος 

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Για να εισχωρήσουν, όμως, τα συστατικά της κρέμας στο δέρμα, χρειάζεται μια καλή απολέπιση!
Scrub σώματος
Σε μπολ ανακατέψτε μια κούπα γάλα μαζί με 5 κουταλιές ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το σε υγρό δέρμα με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, μέχρι η επιδερμίδα να αποκτήσει ένα ελαφρύ ροδαλό χρώμα.
Ενυδατική κρέμα σώματος
Αναμείξτε σε μπεν μαρί 2 κουταλιές τριμμένο βούτυρο κακάο μαζί με 2 κουταλιές καστορέλαιο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλιές βότκα. Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ χειρός και αφήστε
το να κρυώσει.
(Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Μαγειρεύω καλλυντικά», της Μαρίας-Μαρίνας Σεραφειμίδου, εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Πέμπτη

Κάντε απολέπιση προσώπου

Μια καλή απολέπιση πριν τον ύπνο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και το δέρμα ανανεώνεται γρηγορότερα.

Scrub με βρώμη και χαμομήλι 
Στις ευαίσθητες επιδερμίδες δεν ενδείκνυται το τρίψιμο. Το παρακάτω μείγμα απλώνεται στο πρόσωπο, χωρίς τριβή. Χτυπήστε στο μπλέντερ 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι μαζί με 2 κουταλιές βρώμη, μέχρι να γίνουν πούδρα. Προσθέστε 2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας και 2 κουταλιές γιαούρτι με πέτσα. Απλώστε το μείγμα για 5΄ στο πρόσωπο και, αφού στεγνώσει, αφαιρέστε το με χλιαρό νερό και ένα βαμβακερό ύφασμα, το οποίο θα παρασύρει νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα. Το χαμομήλι και η καλέντουλα έχουν καταπραϋντική δράση, η βρώμη είναι υποαλλεργική, ενυδα-τική και αναπλαστική και το γιαούρτι βοηθά στην απομάκρυνση του ερεθισμού.  

Παρασκευή

Δοκιμάστε μια μάσκα προσώπου 

Μια μάσκα ομορφιάς περιλαμβάνει απαραίτητα για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας συστατικά, σε δόσεις μεγαλύτερες από αυτές που περιέχει μια κρέμα. Χαρίστε, λοιπόν, στο πρόσωπό σας έξτρα λάμψη δοκιμάζοντας την παρακάτω συνταγή.
Μάσκα απολέπισης και λάμψης 
Χτυπήστε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια με κουκούτσι (κατά προτίμηση βιολογικά) μαζί με 2 κουταλιές σκόνη αμυγδάλου. Απλώστε το μείγμα σε νωπό πρόσωπο και αφήστε το για 15-20΄. Ξεπλύντε με κρύο νερό. Το σταφύλι διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ οι κόκκοι από τα κουκούτσια του βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

Σάββατο

Πάρτε ρεπό 

Για να αναδείξετε τη λαμπερή σας πλευρά, χρειάζεται πού και πού να καλομαθαίνετε τον εαυτό σας! Ένα αρωματικό αφρόλουτρο θα διώξει την κούραση της εβδομάδας.
Αρωματικό σφουγγάρι λεβάντας 
Χτυπήστε στο μπλέντερ 2 φλιτζάνια βρώμη, 1 φλιτζάνι αποξηραμένα άνθη λεβάντας και 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, ώσπου να γίνουν σκόνη. Ανακατέψτε το μείγμα μαζί με 1-2 φλιτζάνια τριμμένο σαπούνι ελιάς και φυλάξτε το νέο μείγμα σε βάζο με φαρδύ στόμιο. Παίρνετε μικρή ποσότητα κάθε φορά και βάζετέ τη σε τούλι (π.χ. από μπομπονιέρες), το οποίο κλείνετε με ένα λαστιχάκι. Καταβρέχετε το τούλι-σφουγγάρι για να κάνει αφρό και πλένεστε.
(Συνταγή από το βιβλίο «Μαγειρεύω καλλυντικά»)

 Κυριακή
«Ταΐστε» το δέρμα σας

Η λαμπερή επιδερμίδα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προϊόν μιας καλής διατροφής. Τι σημαίνει αυτό;
Λίστα σουπερμάρκετ
Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, συμπληρώστε τη λίστα σας με τα εξής:
Ψάρι και κυρίως σολομό
 Άπαχο κρέας
 Καστανό ρύζι
 Κράνμπερι
 Αμύγδαλα
 Σταφύλια
 Λιναρόσπορο
Αποφύγετε 
Τη ζάχαρη, καθώς και τα συσκευασμένα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη (π.χ. κέτσαπ, κονσέρβες)
Τα τηγανητά
Την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ δρ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, δερματολόγο.

Αμύγδαλα για καλλίγραμμα πόδια


Το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σνακ μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε τα… παχάκια μας και να αποκτήσουμε πιο λεπτά και καλλίγραμμαπόδια
Φαίνεται απίστευτο; Κι όμως! Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania απέδειξαν ότι καταναλώνοντας 42 γρ. αμύγδαλα καθημερινά, κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας, αφού μειώνεται σημαντικά το κοιλιακό λίπος, αλλά και το λίπος των ποδιών, ενώ χάνονται πόντοι από την περιφέρεια της μέσης. Παράλληλα, μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων, λόγω της μείωσης της χοληστερόλης.
Παλιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Η νέα έρευνα, όμως, είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα του λίπους που αποθηκεύεται στην περιοχή της κοιλιάς και των ποδιών.
Η μείωση του κοιλιακού κυρίως λίπους είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, έναν συνδυασμό διαβήτη, υψηλής πίεσης, παχυσαρκίας και καρδιακής νόσου. 

Aμύγδαλο. Αντιγηραντικό για το δέρμα

Aμύγδαλο. Αντιγηραντικό για το δέρμα


Aμύγδαλο. Αντιγηραντικό για το δέρμα

Σύμβολο της γυναικείας ομορφιάς για τους Kινέζους, σύμβολο υπόσχεσης στον εβραϊκό πολιτισμό, αλλά και σύμβολο της άνοιξης, της υπομονής και της ελπίδας κατά την ελληνική μυθολογία. Tο αμύγδαλο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το δαμάσκηνο και το κεράσι, χωρίς όμως να διαθέτει το γλυκό σαρκώδες εξωτερικό μέρος που υπάρχει στα άλλα φρούτα της ίδιας οικογένειας. H αμυγδαλιά είναι δέντρο που φύεται στη νοτιοδυτική Aσία και στη βόρεια Aφρική, αλλά η καλλιέργειά της σε όλες τις ζεστές περιοχές της Eυρώπης καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό της ακριβούς προέλευσής της και της αρχικής της εμφάνισης.

Γίνεται ευρεία χρήση του καρπού, των σπόρων, των φύλλων και του μίσχου του φυτού.

Tο αμύγδαλο, πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Tο αμυγδαλέλαιο, που προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς, χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους αρωματοθεραπευτές ως βασικός φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ.


Eκτός από βασικό συστατικό της διατροφής, το αμύγδαλο έχει και εξωτερική χρήση, με ποικίλες ευεργετικές ιδιότητες.


Θα χρειαστείτε : • 2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα αμύγδαλα (μη επεξεργασμένα και αλατισμένα) • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Aνακατέψτε το μείγμα και κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο για 5 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά.


Θα χρειαστείτε n 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο n 1 κούπα βούτυρο. Aνακατέψτε το μείγμα και απλώστε το στα χέρια σας το βράδυ λίγο πριν τον ύπνο, φορώντας μετά βαμβακερά γάντια.

 
Θα χρειαστείτε : • 10 ml αμυγδαλέλαιο • 10 ml δαφνέλαιο • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Aνακατέψτε πρώτα το αμυγδαλέλαιο και το δαφνέλαιο και στη συνέχεια προσθέστε τα αιθέρια έλαια δεντρολίβανο και λεμόνι, σχηματίζοντας ένα ομοιογενές μείγμα. Aπλώστε αρχικά το μείγμα στη ρίζα των μαλλιών κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια απλώστε σε όλα τα μαλλιά σας. Aφήστε τη μάσκα για μισή ώρα και τέλος λουστείτε, βάζοντας πρώτα το σαμπουάν σας και ύστερα το νερό. 

10 ταινίες για το bullying Οι συγκλονιστικές κινηματογραφικές ιστορίες τραμπουκισμού, βίας και εκφοβισμού όπως τις διάλεξε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος Πηγή: www.lifo.gr

  Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟPOETRY Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Λι Τσανγκ Ντονγκ κερδίζει βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Καννών του 2010 για το λεπτεπίλεπτο πορτρέτο μιας γηραιάς γυναίκας που πάσχει από Αλτζχάϊμερ και προσπαθεί να εξιχνιάσει τον πνιγμό μιας 16χρονης. Όλα δείχνουν πως υπεύθυνη είναι η παρέα του κακότροπου εγγονού της (τον οποίο μεγαλώνει η ίδια), αλλά το σχολείο φοβάται το σκάνδαλο και οι γονείς τρέμουν τις επιπτώσεις που θα έχει η αποκάλυψη στους γιούς τους, οι οποίοι βίασαν την κοπέλα και την ανάγκασαν να πηδήξει από μια γέφυρα. Το Poetry συνιστά ένα στιβαρό κατηγορώ χωρίς κορώνες και μελό.     BULLY   Το ντοκιμαντέρ Bully του Λι Χερς "ανακρίνει" μαθητές δημόσιων σχολείων της βαθιάς Αμερικής με επίκεντρο τους θανάτους από αυτοκτονία δύο μαθητών που υπέστησαν bullying. Μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο φεστιβάλ της Tribeca το 2011 ο διανομέας Χάρβεϊ Γουαϊνστάϊν εξαπέλυσε επίθεση στην επιτροπή λογοκρισίας, διότι έδωσαν χαρακτηρισμό ακατάλληλου σε ένα φιλμ που προοριζόταν βασικά σε μαθητές. Ο μεγαλοπαραγωγός αποφάσισε να αφήσει χωρίς συγκατάθεση των λογοκριτών την ταινία να προβληθεί. Ως γνωστόν, οι περισσότερες αλυσίδες πολυκινηματογράφων δεν δέχονται να προβάλουν ταινίες χωρίς λογοκριτική πιστοποίηση, αλλά κάποιοι έσπασαν την παράδοση και την έδειξαν ακόμη και σε άτομα νεαρότερης ηλικίας. Το παράδοξο είναι πως, παρά τον θόρυβο, το Bully δεν κατάφερε να μπει στην σχετική πεντάδα των Όσκαρ εκείνη την χρονιά.     ΑΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΠΕΙ   Ευφυής παραβολή πάνω στο θέμα του εκφοβισμού από τον Σουηδό Τόμας Άλφρεντσον, με το 12 χρονο φοβισμένο, απομονωμένο αγόρι να βρίσκει προστασία στο πρόσωπο ενός πλάσματος που μπορεί να μοιάζει με συνομήλικό του κορίτσι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα βαμπίρ, που μετουσιώνει τα όνειρα του Όσκαρ για εκδίκηση προς του συμμαθητές του, με τον πιο αιματοβαμμένο τρόπο- η καταπληκτική τελική σκηνή μακελειού στην πισίνα προκαλεί ρίγη ένοχου θαυμασμού!     CARRIE   Ο Στίβεν Κίνγκ το έγραψε, ο Μπράϊαν ντε Πάλμα το σκηνοθέτησε και η Σίσι Σπέϊσεκ απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ στον ομώνυμο ρόλο μιας κοπέλας που η χριστιανή μητέρα της την κακομεταχειρίζεται και οι συμμαθητές της έχουν την λάθος ιδέα να της πετάξουν ένα κουβά με αίμα στον σχολικό χορό. Η Κάρι τα κάνει λίμπα, γιατί διαθέτει ασυνήθιστες δυνάμεις, και καθώς έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν μπορεί να τις ελέγξει. Το μιούζικαλ που βασίζεται στο βιβλίο και την ταινία θεωρείται μια από τις ακριβότερες αποτυχίες όλων των εποχών αλλά τώρα απολαμβάνει μια δεύτερη, πιο cult, ευκαιρία- ίσως και λόγω της επικαιρότητας του θέματος.     PRECIOUS Όταν μιλάμε για το απόλυτο θύμα της κακοποίησης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την υπέρβαρη, αγράμματη Κλερίς Τζόουνς, με το ειρωνικό παρατσούκλι Precious (Πολύτιμη) που ζει σε γκέτο του Χάρλεμ, την βιάζει ο πατέρας της και την ξυλοφορτώνει η μάνα της- ως και τηλεόραση της πετάει από τη σκάλα. Για να ξεφύγει, η 16χρονη φαντάζεται τον εαυτό της πρωταγωνίστρια σε λαμπερά μιούζικαλ. Στη σκόπιμα σοκαριστική παρέλαση βαναυσότητας που σκηνοθετεί ο Λι Ντάνιελς, άγγελοι της κοπέλας είναι η νέα της δασκάλα, η Μαράϊα Κάρεϊ ως κοινωνική λειτουργός και ο Λένι Κράβιτς ως ευγενικός νοσοκόμος.     DOGVILLE Η Νικόλ Κίντμαν περνάει φριχτά στο μπρεχτικό περιβάλλον που δημιουργεί ο Λαρς Φον Τρίερ γι' αυτήν, καθώς όλο το χωριό της φέρεται σα να είναι μια ασήμαντη σκλάβα. Εκείνη έχει τον τελευταίο λόγο και ξεκαθαρίζει την κατάσταση όπως έχει μάθει: μαφιόζικα. Μια παραβολή για την δουλεία, με πρωταγωνίστρια μιας από τις πιο λευκές και αναγνωρίσιμες ηθοποιούς του κόσμου.     BULLY (2001) Όνομα και πράμα, το Bully του Λάρι Κλαρκ είναι ένα νεανικό δράμα που ενοχοποιεί τον χειρότερο από μια παρέα παιδιών με χαλαρή ηθική και παραβατική συμπεριφορά, τυπικούς Κλαρκικούς απόβλητους μιας κοινωνίας που δεν τους αγκαλιάζει και δεν προβλέπει αίσιο μέλλον γι' αυτούς, ειδικά από τη στιγμή που σχεδιάζουν και υλοποιούν τη δολοφονία ενός φίλου τους που βιάζει μια κοπέλα από την παρέα και ξυλοφορτώνει τον φίλο της. Κανείς δεν κερδίζει πραγματικά τη συμπάθεια ή τη συγχώρεση των θεατών. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Εξαιρετικός ο πρόωρα χαμένος Μπραντ Ρένφρο.     KARATE KID Το bullying για αρχάριους, σε μια ταινία που δεν το αρθρώνει αλλά το ψελλίζει έμμεσα, πολύ πριν από την εποχή της συνειδητοποίησης πως κάτι τέτοιο υπάρχει ως κοινωνική παθολογία άξια συστηματική αντιμετώπισης. Η προσέγγιση γίνεται με την απλοποιημένη ασιατική φιλοσοφία του Μίστερ Μιγιάγκι και το άγουρο αγόρι μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους εκφοβιστές με δημιουργικό, αθλητικό, νόμιμο τρόπο, αφού πρώτα εκπαιδεύεται σκληρά- όπως το Χόλιγουντ εννοεί την σκληρή προπόνηση για να ξεπαστρεύεις του κακούς, χωρίς να τους σκοτώνεις. Καλόκαρδο, ευχάριστο και λειτουργικό.     THE TORCH SONG TRILOGY Πάνω που ο ταλαιπωρημένος στις σχέσεις, αλλά συνειδητοποιημένος στη σεξουαλικότητα του και δυνατός στις κοινωνικές προκλήσεις, Άρνολντ, ο οποίος εργάζεται ως female impersonator, βρίσκει τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο του μοντέλου Άλαν, μια ομάδα ομοφοβικών επιτίθεται στον Άλαν έξω από το καινούριο σπιτικό τους και τον τραυματίζει θανάσιμα με ένα μπαστούνι του μπέϊζμπολ. Η διασκευή του Χάρβεϊ Φιρστάϊν στο δική του θεατρική τριλογία, είναι μια από τις πρώτες περιπτώσεις που θίγει το συγκεκριμένο είδος bullying, καθώς και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.     FORREST GUMP Ο πασίγνωστος Φόρεστ τραβάει τα πάνδεινα στη ζωή του, με αποκορύφωμα την ανελέητη κοροϊδία, τη χλεύη και την φυσική κακοποίηση, λόγω της οριακής νοητικής του υστέρησης. Με τα κατορθώματα του και μόνο, θα αποστομώσει διαδοχικά όλους τους αμφισβητίες, αν και η μεγάλη πρωτοτυπία του φιλμ του Ρόμπερτ Ζεμέκις είναι πως ο ήρωας της ταινίας δεν γίνεται ποτέ ηρωικός πρωταγωνιστής, αλλά παραμένει ένας καλοπροαίρετος κομπάρσος στα ιστορικά τεκταινόμενα, και όπως δείχνει και η τελική σκηνή στο παγκάκι, ένας υπομονετικός παρατηρητής της ίδιας του της ζωής. Πηγή: www.lifo.gr

-Γιακουμάκης Ευάγγελος; -Παρών. Εσύ πού είσαι;

Την ιστορία του Βαγγέλη την ξέρεις. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, έμαθες και πράγματα που δεν ήξερες, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος –τύπου ΙΕΚ- που τελευταία γινόταν ολοένα πιο δημοφιλές, καθώς η κτηνοτροφία δεν έδειχνε να πλήγεται ιδιαίτερα από την κρίση. Έμαθες ίσως κι όσα δεν ήθελες να ξέρεις, άκουσες πράγματα που απέρριπτε η ακοή σου, φαντάστηκες, έστω και στιγμιαία πράγματα, που δεν θα ήθελες ποτέ να περάσουν απ’ το μυαλό σου.

Ο Βαγγέλης σ’ έκανε να ανοίξεις τα μάτια σου, να σταματήσεις να κωφεύεις και να αρχίσεις να προβληματίζεσαι. Μέσα στις κουβέντες για δραχμές, ευρώ, γραβάτες, ήρθε να σφηνώσει βίαια ο Άνθρωπος και να σου χαλάσει τη σειρά. Στην ιστορία του νεαρού Κρητικού συμπυκνώνεται ολόκληρη η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας: Έλλειψη παιδείας, ψευτομαγκιά, απάθεια, ασύδοτοι πολιτικοί, ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί, άνθρωποι διαφορετικών ταχυτήτων, αδιαφορία για τον συνάνθρωπο και καιροσκοπισμός. Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα ζωντανό το στοιχείο που μας κρατάει στα πόδια μας. Η ανεπαίσθητη, αλλά ζωογόνος και παρηγορητική Ελπίδα.
Η ελπίδα να βρεθεί ο Βαγγέλης, αλλά και η ελπίδα να μη χαθεί μια ακόμα γενιά Ελλήνων μέσα στον σκοτεινό λαβύρινθο της αμάθειας.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης αγνοείται. Κοντεύει ένας μήνας από τότε που έκλεισε πίσω του δυνατό την πόρτα του δωματίου της εστίας και, αφήνοντάς πίσω του όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Στη συνέχεια βγήκαν στην επιφάνεια περιστατικά κακομεταχείρισής του από συμφοιτητές-συντοπίτες του. Ανώνυμες μαρτυρίες, οι οποίες σιγά-σιγά πολλαπλασιάζονται και αποκτούν ονοματεπώνυμο, κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα κλειστό χαρακτήρα, μοναχικό και αδύναμο, που αποτέλεσε τον τέλειο στόχο για όσους ψευτόμαγκες έψαχναν κάπως να καλύψουν το κενό που ένιωθαν ανάμεσα στα παντελόνια τους. Τον έκλειναν στη ντουλάπα και τον ανάγκαζαν να κάνει το ανθρώπινο τζουκ-μποξ. Του πετούσαν κέρματα και τον ανάγκαζαν να τους τραγουδήσει μέχρι να χορτάσουν και να τον ελευθερώσουν. Εσύ είσαι απ’ την Κρήτη έλεγαν, θα είσαι σκληρός όπως κι εμείς.

Τα άκουσες λαίμαργα όλα αυτά Νεοέλληνα και τα ακούς και τώρα με ένα ενδιαφέρον… επιστημονικό. Κι όμως. Ακόμα δεν πιστεύεις πως θα μπορούσε κάτι αντίστοιχο να συμβεί στο δικό σου παιδί. Στο μυαλό σου υπάρχει ακόμα το «δικό μου» και τα «άλλα», τα «γαλάζια» και τα πράσινα». Γουστάρεις να ζεις σε μια κοινωνία που θα λες «Αυτό το παιδί, καλό παιδί» και «Τ’ άλλο το παιδί, γαμώ τη μάνα του». Σε βολεύει η διάκριση γιατί πιστεύεις πως πάντα θα είσαι με τους νικητές, με τους διορισμένους, με τους εκβιαστές, με τους καλούς, με τους σκληρούς και με τους νοικοκύρηδες. Έχεις χαθεί εδώ και καιρό. Μόνο που για σένα δεν έχει βγει silver alert. Κι όμως τα δικά σου παιδιά είναι οι βασανιστές άλλων. Τα δικά σου παιδιά είναι αγενείς, είναι άνανδροι, είναι αμόρφωτοι και συμπλεγματικοί. Και γι’ αυτό φταίω κι εγώ, φταις κι εσύ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει μια Σχολή Γονέων κάπου, έστω και δίπλα στη Γαλακτοκομική Σχολή. Κάπως να προετοιμάσουμε τους νέους, να τους αποτραβήξουμε από τη σαπίλα, τα κίβδηλα πρότυπα των ΜΜΕ και να τους θωρακίσουμε, οξύνοντας την κριτική τους σκέψη. Είναι φανερό πως το «καλό», το «κακό», το «δίκαιο», το «δημοκρατικό» έχουν γίνει υλικά μιας σαλάτας, που συνοδεύει το άνοστο γεύμα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στη νέα γενιά. Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για γονείς, αλλά τι μπορείς να κάνεις… Σχολεία να κάνεις. Και να τα κάνεις να δουλεύουν τον άνθρωπο. Να μην είναι ζώα τα παιδιά μας, που το μόνο πράγμα που θα τους ενδιαφέρει θα είναι να φάνε, να μαστουρώσουν, να κάνουν λεφτά και να γαμήσουνε.

Ετών 16: ανεβάζει μια φωτογραφία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ημίγυμνη και σε στάση προκλητική. Σκέφτηκες ποτέ γιατί; Σκέφτηκες ποτέ γιατί θα πάρει ένα χιλιάρικο σε «μου αρέσει» κι έναν σκασμό εμετικά σχόλια από κάτω;
Ετών 17: ανεβάζει στάτους-φουλ του μισογυνισμού, γρήγορα αυτοκίνητα, γκόμενες, τσιγάρα με φίλους και το Σάββατο αλκοόλ μέχρι λιποθυμίας. Τον ρώτησες ποτέ γιατί;

Ελπίζω να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, σώος και αβλαβής. Το ελπίζω ολόψυχα, αλλά δυστυχώς δεν το πιστεύω πλέον. Μακάρι να βγω λάθος. Όπως και να ‘χει πάντως, μας απέδειξε πως έχουμε χαθεί. Αυτός αντίθετα είναι παρών. Είναι παρών στα μάτια κάθε παιδιού που υφίσταται εκφοβισμό. Κάθε νέου που ντρέπεται για τον εαυτό του. Που θεωρεί πως είναι αδύνατος ανάμεσα σε ισχυρούς. Στην τηλεφωνική επικοινωνία του τοπικού βουλευτή που ζητάει να μην αποβληθούν οι βασανιστές του επειδή ανήκουν στην εκλογική του περιφέρεια. Στις προσπάθειες να σπιλωθούν ονόματα και συνειδήσεις. Στην επαγγελματική ανεπάρκεια όλων των φορέων. Σε όλα αυτά και σε τόσα άλλα είσαι παρών, Βαγγέλη.
Γι’ αυτό σου λέω. Εσύ δε χάθηκες ποτέ. Εμείς είμαστε που αγνοούμε και αγνοούμαστε.
κείμενο | αλέξανδρος_κόγκας
επιμέλεια | πωλίνα_ταϊγανίδου+τάσος_θώμογλου

Ποια ασθένεια μπορεί να κρύβουν τα παγωμένα χέρια

Σύμφωνα με τους Τimes τα κρύα χέρια οφείλονται σε μια διαταραχή που οφείλεται στο σπασμό που κάνουν λόγω του ψύχους οι αρτηρίες οι οποίες τροφοδοτούν με αίμα τα δάκτυλα.Το επακόλουθο είναι να γίνονται τα δάκτυλα ωχρά όταν βγαίνει ο ασθενής στο κρύο , στη συνέχεια πορφυρά και τέλος φωτεινά κόκκινα όταν αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος.


Τι προκαλεί το σύνδρομο Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και μούδιασμα που μπορεί να επηρεάσει όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου, ενώ πάντα, ελλοχεύει ο κίνδυνος γάγγραινας.Πάντως, σε μερικές περιπτώσεις, το σύνδρομο, σχετίζεται με σοβαρότερα, υποκείμενα νοσήματα (π.χ. αυτοάνοσα, ασθένειες του μυελού των οστών). Στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως, όσοι έχουν τα παραπάνω συμπτώματα έχουν ιδιοπαθές σύνδρομο Ρεϊνό, δηλαδή αγνώστου αιτιολογίας.


Προστασία από το κρύο, διακοπή καπνίσματος και ρύθμιση νοσημάτων που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος είναι μερικά από τα μέτρα αντιμετώπισης.
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1#sthash.dFgbqG7H.dpuf

7 λεπτά αρκούν για να καλύψουν μία μέρα στο γυμναστήριο!!! - Ποιες είναι οι τέλειες ασκήσεις;;; -

Ερευνητές από το McMaster University στο Hamilton αποκαλύπτουν μέσα από πρόσφατη μελέτη..

τους ότι συνδυασμοί ασκήσεων που διαρκούν λίγα λεπτά, αλλά πραγματοποιούνται στη μέγιστη ένταση των ικανοτήτων μας, έχουν αποτελέσματα στους μύες που συγκρίνονται με αυτά που προκύπτουν από πολύωρο τρέξιμο ή ποδήλατο.Το τεύχος Ιουνίου της επιθεώρησης American College of Sports Medicine's Health & Fitness Journal περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα 12 ασκήσεων, που μέσα σε 7 μόλις λεπτά «συνδυάζουν» έντονο τρέξιμο σε διάδρομο αλλά και ασκήσεις με βάρη στο γυμναστήριο.Το παραπάνω πρόγραμμα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε υψηλή ένταση, ενώ στην κάθε άσκηση θα πρέπει να αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα με διαλλείματα 10 δευτερολέπτων ενδιάμεσα. dinatos1Πηγή:www.newsone.gr
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post/7-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-0#sthash.SavtHIgr.dpuf

Ξεκινήσατε τρέξιμο; Δείτε μερικά tips για να κάψετε πιο γρήγορα θερμίδες

12bc41deb5b7b80ad0c9356cf5450861_L


Ξεκινήσατε τρέξιμο; Δείτε μερικά tips για να κάψετε πιο γρήγορα θερμίδες

Ο καιρός σιγά σιγά δείχνει τον καλό του εαυτό και οι ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες είναι προ των πυλών. Αυτό σκέφτεστε και εσείς και έχετε πάρει ήδη τους δρόμους. Το τρέξιμο στην εξοχή ή γενικώς σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να εκτονωθεί, να αναπνεύσει καθαρό αέρα και ταυτόχρονα να κάψει θερμίδες.
Η απόφαση του γυμναστηρίου είναι κάπως δύσκολη, για αυτό και εσείςαποφασίσατε να φορέσετε τα αθλητικά σας, να κατεβάσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια (jogging χωρίς ακουστικά δε γίνεται) και να κλείσετε την πόρτα του σπιτιού σας. Σας θαυμάζουμε και σας συγχαίρουμε ταυτόχρονα. Δείτε, λοιπόν, μερικά tips που θα κάνουν την προπόνησή σας ακόμη πιο αποτελεσματική και τα περιττά κιλά να φαίνονται ένας μακρινός εφιάλτης.
1.Τηρείτε ευλαβικά τον εξής κανόνα: Προθέρμανση-τρέξιμο- stretching
2. Φτιάξτε τη διαδρομή σας σύμφωνα με τις αντοχές σας: Είναι φυσικό, πως τις πρώτες ημέρες πρέπει να ακολουθήσετε ένα χαλαρό πρόγραμμα και να κινείστε κυρίως στην ευθεία. Όσο οι μέρες περνούν και το σώμα σας ξεμουδιάζει, αλλάξτε τη διαδρομή σας και βρείτε μονοπάτια με ανηφόρες και κατηφόρες.
3. Ρυθμίστε την ένταση: Η ταχύτητά σας με άλλα λόγια δεν πρέπει να είναι σταθερή. Ξεκινήστε με ένα χαλαρό περπάτημα για ζέσταμα και ύστερα ανεβάστε την… ένταση. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, παίξτε με τις αντοχές σας και εναλλάξτε τους ρυθμούς σας για καλύτερη καύση. Προσπαθήστε να μη σταματήσετε, απλά ρίξτε το ρυθμό.
4. Η θέση των χεριών σας: Οι αγκώνες σας πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών και τα χέρια σας να κινούνται μπρος πίσω κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
5. Πόδια σε… ένταση: Προσπαθήστε να μη σηκώνετε πολύ ψηλά τα γόνατά σας καθώς θα κουραστείτε πολύ πιο γρήγορα και θα τα… παρατήσετε. Κάνετε μικρά βήματα και χαμηλά και ετοιμαστείτε για τον επόμενο μαραθώνιο (νέος στόχος για αυτή τη χρονιά λοιπόν).
6. Χρόνος ο… εχθρός: Ως γνωστόν κατά τη διάρκεια της προπόνησης όλοι βλέπουν το χρόνο ως εχθρό τους. Η ώρα δεν περνάει και εσείς μετράτε ήδη χιλιόμετρα. Αν, λοιπόν, είστε νέοι στο club αυτό μην ξεπεράσετε τα 15 λεπτά και από τον επόμενο μήνα μπορείτε να προσθέσετε 5-10 λεπτά στην προπόνησή σας.
7. Decibel στα ύψη: Όσο πιο δυνατή και ρυθμική είναι μουσική τόσο και εσείς θα είστε πιο… ενεργοί. Προτιμήστε, λοιπόν, ρυθμούς χορευτικούς (ξένους ή ελληνικούς) και αφεθείτε στη φωνή του αγαπημένου σας τραγουδιστή. Θα σας πάει τόσο μπροστά που και εσείς θα απορήσετε.
Όσοι πάλι προτιμούν το διάδρομο της γυμναστικής, βρήκαμε για εσάς ένα εύκολο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό πρόγραμμα τρεξίματος για να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς με την ταχύτητά σας
Πηγή: queen.gr

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ..

Ένα πολύ διασκεδαστικό quiz είναι έτοιμο να σας αποκαλύψει αυτό που ακριβώς είστε! Την προσωπικότητά σας, μιας και δεν είναι τυχαίο το "πολυφορεμένο" που λένε, οτι "τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής".Επιλέξτε λοιπόν ένα απο τα 9 στυλ ματιών και δείτε τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σας!eye_personality_test.jpgΑπαντήσεις:
 
eye_1_530_530.jpg
 1. Το μάτι της αγάπης

Βαθιά μέσα σου είναι ανοιχτός άνθρωπος. Είσαι ο τύπος του κοριτσιού που θα μπορούσε να καλωσορίσει στην καρδιά της και τη ζωή της κάθε άνθρωπο. Άλλωστε πιστεύεις πως είναι προτιμότερο να πάρεις ένα ρίσκο και να πληγωθείς, παρά να κλειστείς στον εαυτό σου. Από την άλλη, δεν θέλεις να αποκαλύψεις στους γύρω σου τους φόβους και τις ανασφάλειές σου, γιατί πιστεύεις πως τα προβλήματα σου μπορείς και πρέπει να τα λύσεις κατ' ιδίαν! Προσπαθείς να είσαι δοτική και να βρίσκεσαι “εκεί” για όποιον στο ζητήσει, ακόμη και αν μέσα σου πονάς. Όμως το να βοηθάς τον άλλο είναι ο δικός σου τρόπος να νιώθεις καλύτερα.eye_2_530_530.jpg
 

2. Το μάτι της γης

Ανήκεις στην κατηγορία των ιδιαίτερα ευσυνείδητων γυναικών. Αναζητάς συνέχεια τρόπους να κάνεις καλή εντύπωση, να κάνεις το σωστό. Πιστεύεις πως οι πράξεις είναι που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων, όσο μικρές ή μεγάλες κι αν είναι. Σπάνια θα αποκαλύψεις στους γύρω σου την οποιαδήποτε ανησυχία ή ενόχληση για κάτι. Είναι που βλέπεις γύρω σου τόση αδικία και μιζέρια που προτιμάς να κρατήσεις τα μίζερα και τα στενόχωρα που σε αφορούν για τον εαυτό σου. Έχεις ορκιστεί να γίνει το καλύτερο άτομο που μπορείς, γιατί αυτό είναι το λιγότερο που έχεις να κάνεις για όσο χρόνο μένεις σε αυτόν τον πλανήτη.

 
 
eye_3_530_530.jpg
 

3. Το μάτι του ήλιου

Μέσα σου είσαι πολύ ταλαιπωρημένη. Βασανισμένη ψυχή. Ένας άνθρωπος με πολυτάραχο παρελθόν, το οποίο ταράζει ακόμη και σήμερα τη ζωή σου. Συχνά σκέφτεσαι πως η ζωή είναι απλά ένα κακόγουστο αστείο. Θέλεις να βρεις την ηρεμία και τη γαλήνη και τις αναζητάς οπουδήποτε. Γι' αυτό και δεν αποκαλύπτεις τις σκοτεινές σου σκέψεις στους ανθρώπους γύρω σου. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να υπομένεις, οπότε τα κρατάς για τον εαυτό σου. Παρόλα αυτά η εμφάνισή σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα λαμπερή και εκθαμβωτική. Άλλωστε είσαι expert στο να σηκώνεσαι ξανά, μετά από κάποιο στραβοπάτημα.eye_41_530_530.jpg
 

4. Το μάτι της ώρας

Η φύση σου είναι πνευματική, φιλοσοφική. Μια γυναίκα που συνηθίζει να σκέφτεται υπερβολικά και να υπεραναλύει τα πράγματα. Σου αρέσει να βρίσκεις το βαθύτερο νόημα της ζωής, τόσο που συχνά βυθίζεσαι στις σκέψεις σου και “χάνεσαι” από τον κόσμο! Δεν δείχνεις στον κόσμο πόσο αβέβαιη νιώθεις για όλα. Βλέπεις τη ζωή σαν ένα παζλ και σου αρέσει να παίζεις με τα κομμάτια της μέχρι να βρεις ποιο ταιριάζει που. Μπορεί να θέλεις, αλλά ακόμη και αν δεν καταφέρεις να βρεις το νόημα της ζωής, εσύ είσαι ευχαριστημένη με την αναζήτηση.

 
 
eye_5_530_530.jpg
 5. Το μάτι της κλειδαριάς

Είσαι μια γυναίκα μυστήριο. Δεν έχεις ακόμη ανακαλύψει τον εαυτό σου, πόσω μάλλον να το κάνουν οι άλλοι για εσένα. Είσαι μια προσωπικότητα μεγάλων αντιθέσεων και η διάθεσή σου αλλάζει καθημερινά. Δεν αποκαλύπτεις πολλά για τον εαυτό σου και μιλάς λίγο, ενώ και οι πράξεις σου είναι συχνά δύσκολο να ερμηνευτούν. Σου αρέσει να παρατηρείς τους ανθρώπους, να μαθαίνεις για εκείνους και μετά να εμπλέκεσαι μαζί τους φιλικά ή ερωτικά. Μιλάς μόνο όταν είσαι σίγουρη για αυτό που θα πεις.

eye_6_530_530.jpg
 6. Το καστανό μάτι

Ένας ευαίσθητος χαρακτήρας. Μια γυναίκα που παρατηρεί τα πάντα και δεν ξεχνά το παραμικρό. Είσαι αυτό που λέμε συντονισμένη με τα πάντα γύρω σου, τόσο που ακόμη και τα πιο χαζά πράγματα μπορεί να σε επηρεάσουν. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη πως θα ξεσπάσεις εύκολα σε γέλια ή σε δάκρυα! Προσπαθείς όμως να μην δείχνεις πόσο ευαίσθητη είσαι. Από την άλλη είσαι πολύ ικανή στο να προβλέπεις όσα θα συμβούν και συχνά είσαι η πρώτη που βλέπει τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

 
 
eye_7_530_530.jpg
 7.Το μάτι της φωτιάς

Είσαι γυναίκα με πάθος. Κινείσαι συνέχεια και είσαι παθιασμένη και αεικίνητη. Κάπως έτσι καταλήγεις να λατρεύεις και να μισείς μέχρι θανάτου πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις γύρω σου. Άλλωστε, αλλάζει γνώμη σαν τα πουκάμισα και μπορείς πολύ γρήγορα να αναθεωρήσεις για κάτι που είπες ή έκανες. Όλη αυτή η ενέργεια βέβαια μπορεί καποιες φορές να μεταφραστεί σε νευρικότητα, αφού κάθε τι έχει πολύ μεγάλη σημασία στα μάτια σου. Και κάπως έτσι, χτίζεις πολύ εύκολα το δράμα στο κεφάλι σου και ζεις την... δική σου ταινία!
 
eye_8_530_530.jpg
 

8. Το ρυτιδιασμένο μάτι

Ένας άνθρωπος εκκεντρικός. Μια γυναίκα με ασυνήθιστα ενδιαφέρονται, πεποιθήσεις και πρακτικές. Είσαι αυτό που λέμε “παράξενη” για τον πολύ κόσμο. Άλλωστε δεν σε νοιάζει και ιδιαίτερα για κανόνες και παραδόσεις. Είσαι αποφασισμένη να κάνεις αυτό που θέλεις χωρίς να μετράς τη γνώμη του κόσμου και έτσι δεν έχεις την ανάγκη να κρύψεις τίποτα από τους γύρω σου. Όπως λοιπόν είσαι ανοιχτό βιβλίο, χωρίς τίποτα να κρύψεις, απλά γελάς με όσους κατακρίνουν τις επιλογές σου. Θα ήθελες να έμοιαζαν περισσότεροι με σένα, αφού είναι πολύ διασκεδαστικό να μην καταπιέζεσαι από κανόνες και πρέπει.

 
 
eye_9_530_530.jpg
 9. Το μπλε μάτι

Άτομο με διαίσθηση. Καταλαβαίνεις τους ανθρώπους και τον κόσμο πολύ καλά. Έχεις την ικανότητα να καταλάβεις τόσα πολλά για κάποιον, μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου του ή τον τόνο της φωνής του. Πάντα ξέρεις πότε κάποιος σου λέει ψέμματα. Ξέρεις να αποκαλύπτεις στους ανθρώπους μόνο όσα πρέπει να γνωρίζουν, αφού εκτός από το να διαβάζεις τους άλλους, είσαι καλή και στο να αντιλαμβάνεσαι πότε κάποιος άλλος προσπαθεί να “διαβάσει” εσένα. Ξέρεις πότε σε εκμεταλλεύονται, αλλά μπορείς και να χειραγωγήσεις κάποιον εύκολα αν το θέλεις. Συνήθως όμως δεν εκμεταλλεύεσαι αυτό σου το χάρισμα, ώστε να επωφεληθείς.
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post/%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%85#sthash.cuk59y5X.dpuf