Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα με αυτή τη σπιτική συνταγή

Τα μαύρα στίγματα συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο, ιδίως γύρω από τη μύτη. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν και στα αυτιά ή οπουδήποτε αλλού στο σώμα ακόμα και στην πλάτη ή στους ώμους. Δύο είναι οι κύριες αιτίες αυτού του προβλήματος: οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα και η υπερβολική χρήση καλλυντικών προϊόντων.
Υπάρχουν πολλά συνταγογραφούμενα -και μη- φάρμακα για την αντιμετώπιση των μαύρων στιγμάτων, αλλά μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε και σπιτικές, φυσικές θεραπείες.

Δοκιμάστε 2 απλά και φυσικά υλικά :
½ Λεμόνι
Λίγες σταγόνες μέλι

theeverygirl_hairmask2Προετοιμασία :
 1. Κόψτε το λεμόνι στη μέση.
2. Βάλτε μερικές σταγόνες μέλι στο μισό κομμένο μέρος του λεμονιού και τρίψτε με αυτό απαλά το πρόσωπό σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην προβληματική περιοχή του δέρματος.
3. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 5-7 λεπτά με κρύο νερό.

Συμβουλή
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό στο ξέβγαλμα. Θα δείτε κάποια βελτίωση μετά την πρώτη θεραπεία – το δέρμα σας θα είναι εξαιρετικά μαλακό και καθαρό! Επαναλάβετε τη θεραπεία, μερικές φορές, αν χρειαστεί.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το πόσο που τους αναλογεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το πόσο που τους αναλογεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών, ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge, που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, έκαναν κάτι που πολλοί Γερμανοί πολίτες δεν θα έκαναν. Βρέθηκαν στο Ναύπλιο και, μετά από συνεννόηση, κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου το ποσό των 875 ευρώ.
Το ποσό αντιστοιχεί σε κάθε έναν Γερμανό πολίτη, μετά από τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, που διεκδικεί η χώρα μας, σε 70 δισ. ευρώ και διαιρούμενο με τα 80 εκ. πληθυσμό της Γερμανίας, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr.
Σε συνεντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην Πύλη Πολιτισμού, ανέφεραν:
«Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε. Όχι σαν ελεημοσύνη, αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: "Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους".
0acc2c1d88e4d80139bc784d852d019f.jpg
Παράλληλα, ο ελληνικός πληθυσμός δεν είναι υπεύθυνος για τα κρατικά χρέη που έγιναν παλιότερα. Λόγο των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων, θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί.
Η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει τη λεηλασία της οικονομίας. Εξ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχθεί από την ΕΕ και να μην μπλοκάρεται. Δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για την παταγώδη αποτυχία προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε χρέη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά ο λαός θα πρέπει να πληρώσει γι' αυτά.
Αντιθέτως, η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, όπως εξ αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11 δις ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δις ευρώ.
Εάν εμείς 80 εκ. Γερμανοί θα έπρεπε να πληρώσουμε τα χρέη της χώρας μας στην Ελλάδα, θα πλήρωνε ο καθένας 875 ευρώ. Μέχρι τώρα, έχει πιεστεί η χώρα μας.
Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον ελληνικό πληθυσμό.
Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα».

Επιστήμονες εντόπισαν το «αποτύπωμα» του έρωτα στον εγκέφαλο Ισχυρίζονται πως σύντομα μπορεί με ένα τεστ να αποδειχθεί αν κανείς είναι στ' αλήθεια ερωτευμένος

Oμάδα Κινέζων επιστημόνων ισχυρίζεται πως κατάφερε να εντοπίσει το νευρωνικό «αποτύπωμα» του έρωτα και της ρομαντικής αγάπης.   Η επιστημονική τους έρευνα επικεντρώθηκε στο τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ερωτευμένων ενώ όπως αναφέρεται σύντομα ενδέχεται να υπάρχει και τρόπος απόδειξης του έρωτα ενός ανθρώπου με ένα απλό τεστ.   Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιαοτσού Ζανγκ του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέϊ, πραγματοποίησαν εγκεφαλική απεικόνιση, με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI), σε 100 άνδρες και γυναίκες.   Η ομάδα των συμμετεχόντων στα τεστ ήταν άνθρωποι που είτε δήλωσαν ερωτευμένοι, είτε πρόσφατα είχαν χωρίσει, είτε ποτέ δεν είχαν ερωτευτεί. Οι επιστήμονες μπόρεσαν να δουν κοινά «ίχνη» στους εγκεφάλους των ερωτευμένων (οι οποίοι στο εργαστήριο έβλεπαν φωτογραφίες των αγαπημένων όσο γινόταν η εγκεφαλική απεικόνιση), τα οποία τους έκαναν να ξεχωρίζουν από τους εγκεφάλους των υπολοίπων εθελοντών που δεν ήταν ερωτευμένοι.   Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες διέκριναν με ποιο τρόπο ο έρωτας επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλο και όπως αναφέρουν οι αλλαγές στις περιοχές είναι αρκετές. Συγκεκριμένα εμπλέκονται στην επεξεργασία των συναισθημάτων, στην ανταμοιβή, στην υποκίνηση, στην κοινωνική λειτουργικότητα κ.α. ενώ μια συγκεκριμένη περιοχή - ο κερκοφόρος πυρήνας - ενεργοποιείται, όταν κανείς χωρίζει. Όπως ανέφεραν οι κινέζοι επιστήμονες, στο μέλλον ανοίγεται η δυνατότητα για την εφαρμογή μιας μεθόδου εγκεφαλικής διάγνωσης του έρωτα. Πηγή: www.lifo.gr

Πως Μαθαίνεις για το Σεξ σε μια Χώρα που Θεωρείται Ταμπού

Εικονογράφηση της Daniela Carvalho
«Η γυναίκα διδάσκεται ότι το σεξ είναι οδυνηρό και πως το πέος του άνδρα θα την βλάψει» μου είπε η αισθητικός μου, ενώ ήμασταν στο ινστιτούτο της στο πίσω μέρος ενός μικρού εμπορικού κέντρου στην Ηλιούπολης, ένα πλούσιο προάστιο στο Κάιρο. «Έτσι δεν θέλει να κάνει σεξ και κρατά τον παρθενικό υμένα της ανέπαφο».
Με την Ghalia, που μου ζήτησε να μην χρησιμοποιήσω το επώνυμό της, κάναμε το «Νυφικό» πακέτο - στο πλαίσιο του οποίου δεν μένει ούτε νιφάδα νεκρού κυττάρου και ούτε τρίχα στο σώμα. Εμείς οι Αιγύπτιες είμαστε τριχωτές, οπότε στη δική μου περίπτωση αυτό σημαίνει μια διαδικασία με πολλά διαλείμματα και πολλές βαθιές ανάσες. Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η οικογένειά μου δεν θα είχε φύγει ποτέ από την Αίγυπτο, θα βρισκόμουν εδώ ακριβώς μπροστά από την Ghalia ή κάποια άλλη σαν κι εκείνη και θα προετοιμαζόμουν για τη νύχτα του γάμου μου αντί να ψάχνω για ρεπορτάζ.
Είχα έρθει στην Αίγυπτο με μια ερώτηση: Πώς μαθαίνουν οι άνθρωποι -ιδιαιτέρως οι γυναίκες- για το σεξ σε μια χώρα όπου το σεξ είναι ταμπού; Όταν αγόρασα αντισυλληπτικά στο Zamalek, ένα εύπορο τμήμα του Καϊρου, ένας Αιγύπτιος άνδρας δίπλα μου μουρμούρισε «αηδιαστικό».
Το 2010, η κυβέρνηση κατάργησε όλα τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το ελάχιστο που απαιτείται για να υπάρχει αναπαραγωγική υγεία, αλλά και οι δάσκαλοι επειδή ντρέπονταν διέτρεχαν γρήγορα το πρόγραμμα. Ο κόσμος όπως ήταν φυσικό στράφηκε στο διαδίκτυο: οι Αιγύπτιοι έρχονται δεύτεροι στην αναζήτηση με τη λέξη «σεξ» στο google, αλλά μέχρι το 2012 μόνο το 44% του πληθυσμού είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Οι Αιγύπτιες μητέρες φημίζονται ότι αποφεύγουν το θέμα, προετοιμάζοντας τις κόρες τους μόνο για την παραδοσιακή αποτρίχωση που πρέπει να κάνουν πριν από το γάμο. Βουτάνε τις κόρες από το χέρι και τις πάνε στα κέντρα αισθητικής. Ίσως είναι και τα μόνα μέρη που μπορούν να έχουν αληθινές και ειλικρινείς συζητήσεις για σεξ, συνήθως με γυναίκες όπως η Ghalia.
Γέλασε με τους μορφασμούς που έκανα κάθε φορά που άπλωνε μια κρύα μπάλα χαλάουα -επίσης ονομάζεται «γλυκό», ένα δημοφιλές σπιτικό κερί- στο πόδι μου, στη συνέχεια την τραβούσε και επαναλάμβανε τη διαδικασία. Η χαλάουα δεν είναι και τόσο αποτελεσματική. Έπρεπε να την εφαρμόζει στην ίδια περιοχή περίπου τρεις φορές, με συνέπεια το δέρμα μου να πάλλεται και να γίνεται κατακόκκινο.
Ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει ούτε τρίχα, γιατί οι Αιγύπτιοι άνδρες θέλουν τη νύφη χωρίς τρίχα - όπως την θέλουν και παρθένα. Είναι κάτι που περιμένουν στάνταρ οι άνδρες στην Αίγυπτο, όπως οι Αμερικανοί θεωρούν δεδομένο το στοματικό σεξ.
«Μερικά κορίτσια αρχίζουν να κλαίνε πριν ακόμα να ξεκινήσω» είπε. Οι γυναίκες μαθαίνουν σε όλη τους τη ζωή ότι αυτό είναι κομμάτι του γάμου. «Μια νύφη τηλεφώνησε στον αρραβωνιαστικό της να τον ρωτήσει εάν μπορούσε να αποφύγει το κερί στο μπικίνι».
«Τι είπε;» αναρωτήθηκα.
«Την ρώτησε γλυκά εάν θα το έκανε για χάρη του» θυμάται. «Τους λέω ότι το χειρότερο πράγμα του γάμου είναι το "γλυκό"» είπε και κύλησε την ίδια τριχωτή μπάλα χαλάουα πάλι πάνω στα πόδια μου.
Η Ghalia ήταν μία από τις λίγες Αιγύπτιες γυναίκες στις οποίες μίλησα και δεν άλλαξε το θέμα όταν έφερα την κουβέντα στο σεξ. Ήταν συνηθισμένη σε αυτού του τύπου τις ερωτήσεις. Η δυναμική ανάμεσα στην Ghalia και τις πελάτισσές της μοιάζει με την οικειότητα που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτών και ασθενών. Είπε ότι συχνά συναντάει γυναίκες που έχουν τόσο άγχος ότι ο κόλπος τους θα είναι στενός που τελικά η διείσδυση γίνεται αδύνατη.
Ο δρ.Wagid Boctor, κορυφαίος ψυχολόγος που εμφανίζεται τακτικά στην τηλεόραση, υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και μου είπε πόσο συχνά γνωρίζει γυναίκες που σωματικά δεν μπορούν να κάνουν σεξ. Συμβουλεύει το ζευγάρι από κοινού αλλά επίσης συνταγογραφεί ένα συνδυασμό μυοχαλαρωτικών και αγχολυτικών χαπιών.
Η Αίγυπτος έχει απόλυτη ανάγκη τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ο Boctor έχει πιάσει δουλειά, τουλάχιστον ό,τι αφορά στα παιδιά της χριστιανικής κοινότητας της Αιγύπτου. Είναι φαρμακοποιός, ο οποίος ξαναπήγε στο σχολείο για να πάρει διδακτορικό στην οικογενειακή ψυχολογία, με έμφαση στην παροχή συμβουλευτικής γύρω από το σεξ. Ανεπίσημα είχε τον τίτλο του συμβούλου του σεξ για λίγο, προσφέροντας συμβουλές στα ζευγάρια στην εκκλησία του, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια άρχισε να ταξιδεύει σε όλη την Αίγυπτο και το Ντουμπάι για να διδάσκει επισήμως το αντικείμενο στις ορθόδοξες εκκλησίες των Κοπτών.
«Όταν τους ρώτησα τι σημαίνει η λέξη "σεξ" για εκείνους, η απάντηση ήταν σχεδόν ομοιόμορφη» είπε αναφερόμενος στους εφήβους που παρακολουθούν τα μαθήματά του. «Τα αγόρια αρχίζουν τα γελάκια, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, ενώ τα κορίτσια σκύβουν κοιτώντας το πάτωμα. Προσπαθώ να το αλλάξω αυτό».
Διδάσκει σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα σπουδαστών: εφήβους, κολεγιόπαιδα, ενήλικες πριν από το γάμο και γονείς. Πιστεύει ότι το σεξ θα έπρεπε να εισάγεται στη ζωή των ανθρώπων σε νεαρή ηλικία ως κάτι «φυσικό», «πολύτιμο» ακόμα και «ιερό». Ενθαρρύνει τις ερωτήσεις τόσο μέσα στην τάξη ενώπιον όλων, όσο και ιδιαιτέρως. Και δέχεται πολλές.
«Ρωτάνε για το πρωκτικό σεξ, το στοματικό σεξ, τον αυνανισμό» μου είπε. Το πρωκτικό σεξ, σύμφωνα με τον Boctor, αποκλείεται-καταδικάζεται από την Βίβλο. Το στοματικό σεξ είναι ΟΚ, εφόσον και οι δυο πλευρές το κάνουν και το δέχονται. Ο αυνανισμός, πιστεύει, είναι εγωιστική επιλογή. Εστιάζει στην αμοιβαία ευχαρίστηση από το σεξ. Γονείς έχουν διαμαρτυρηθεί για τα μαθήματά του, απαγορεύοντας στα παιδιά τους να τα παρακολουθήσουν και τα βάζουν με την εκκλησία που τα παρέχει.
Δεν ενοχλείται. Πιστεύει ότι το σεξ είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη και είναι μάρτυρας από πρώτο χέρι, πώς η έλλειψη σεξουαλικής εκπαίδευσης καταστρέφει ζωές.
Πριν από δυο δεκαετίες, μια γυναίκα ζήτησε τη βοήθειά του για αυτό που θεωρούσε καταστροφή: η 4χρονη κόρη της έτριβε συνεχώς ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια της. Η γυναίκα προσπάθησε να χτυπήσει ελαφρά τους καρπούς των χεριών της κόρης της, κατσαδιάζοντάς την ότι αυτό που έκανε ήταν aaib -ανάρμοστο και ντροπή- αλλά η κόρη της δεν σταματούσε. Στα μάτια της γυναίκας, ανέθρεφε μια κόρη με σεξουαλικά αποκλίνουσα συμπεριφορά.
«Της εξήγησα ότι αυτό ήταν φυσιολογικό, συμβούλεψα τη μητέρα της και το κορίτσι μεγάλωσε μια χαρά» είπε. «Είναι παντρεμένη τώρα».
Άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί. Ιδιαιτέρως στους αγροτικούς θύλακες της χώρας, οι γονείς -τρομοκρατημένοι και μπερδεμένοι από τη φυσική περιέργεια που έχουν οι κόρες τους να εξερευνήσουν το σώμα τους- επιλέγουν να κάνουν κλειτοριδεκτομή στις κόρες τους, πεπεισμένοι ότι η πρακτική περιορίζει τη σεξουαλική επιθυμία.
Στην Άνω Αίγυπτο, ένα αγροτικό, φτωχό και προσκολλημένο στην παράδοση τμήμα της χώρας, η «τιμή» είναι συνώνυμη με το να προσέξεις ώστε η κόρη σου να παραμείνει παρθένα. Οι άνδρες κρεμάνε τα ματωμένα σεντόνια έξω το πρωί, μετά τη νύχτα της ολοκλήρωσης της σχέσης, στο πλαίσιο ενός τελετουργικού που θυμίζει αδελφότητα και ανακοινώνουν «παντρεύτηκα μια αγνή γυναίκα από καλή οικογένεια».
«Δεν αντιλαμβάνονται ότι η επιθυμία πηγάζει από εδώ» είπε ο Boctor, δείχνοντας το κεφάλι του «και όχι από τα γεννητικά όργανα».
Ενώ οι γυναίκες προειδοποιούνται να απέχουν από το σεξ, οι άνδρες αποδεικνύουν τον ανδρισμό τους μέσω του σεξ.
Το πρόβλημα που υπάρχει λόγω αυτού, φυσικά, είναι ότι οι άνδρες μαθαίνουν τα πάντα από το πορνό ή από υπερβολικές ιστορίες. Έπειτα όταν έρχεται ο καιρός να επιβάλλουν τον ανδρισμό τους, συχνά έχουν δυσκολία.
Υποφέρουν από άγχος για τις επιδόσεις τους, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ανικανότητα ή πρόωρη εκσπερμάτιση ή και τα δύο. Ο Boctor περιέγραψε άνδρες στα 20 και τα 30 τους που συνδυάζουν Viagra με αγχολυτικά φάρμακα για να έχουν στύση.
«Κάποιοι παίρνουν τραμαδόλη από τους φίλους τους ή τους φίλους των φίλων τους, γρήγορα γίνονται ανθεκτική σε αυτήν και εθίζονται» μου είπε ο Boctor, αναφερόμενος σε ένα οπιοειδές που χρησιμοποιείται για την πρόωρη εκσπερμάτιση. Αμέσως αναγνώρισα το όνομα γιατί ο οδηγός μου προσέφερε το φάρμακο ενώ μερικές μέρες νωρίτερα προσπαθούσε να μου πουλήσει και χασίς. Τεχνικά είναι νόμιμο, αλλά η αστυνομία το παρακολουθεί τόσο στενά, που πολλά φαρμακεία σταμάτησαν να το φέρνουν.
Σε ένα πρόσφατο άρθρο του New Yorker, ο Peter Hessler έγραψε για έναν σκουπιδιάρη που χρησιμοποιεί τραμαδόλη για να κάνει σεξ, αναφερόμενος σε αυτό ως το βιάγκρα των φτωχών: «Στην πραγματικότητα, το φάρμακο δεν λειτουργεί όπως το βιάγκρα, αλλά πολλοί Αιγύπτιοι άνδρες φαίνεται να πιστεύουν ότι το κάνει».
«Το σεξ είναι το Νο1 θέμα που επηρεάζει τους γάμους» είπε ο Boctor. «Ακόμα και ο Πάπας της Κοπτικής Εκκλησίας έχει ανάγει τη σεξουαλική εκπαίδευση ως προϋπόθεση για ένα ζευγάρι που θέλει να παντρευτεί».
Φεύγοντας από το διαμέρισμα του Boctor, ένιωσα τυχερή αλλά και ανήσυχη. Επέστρεψα στο παράλληλο σύμπαν μου: μεγάλωσα ως μέλος της εκκλησίας των Κοπτών με έναν saadi γονιό, έναν πατέρα από την Άνω Αίγυπτο, στο El Badrashin όπου υπήρχαν μέρες που δεν είχαμε τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρισμό. Είναι επίσης μια γειτονιά γνωστή για τις κλειτοριδεκτομές που γίνονται. Αργότερα η μητέρα μου αποκάλυψε ότι είχε παρέμβει έτσι ώστε εγώ και η αδερφή μου να γλιτώσουμε από αυτό το πράγμα. Κι αν δεν το είχε κάνει;
Ο πατέρας μου, όπως και οι υπόλοιποι στην Αίγυπτο, ήταν θύμα του περιβάλλοντός του. Μετά από 20 χρόνια στην Αμερική, δεν αμφισβητούσε τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκκλησία. Εάν είχα μείνει στην Αίγυπτο, δεν θα είχα βρει το θάρρος να ζητήσω να τα παρακολουθήσω.
Αυτά τα μαθήματα είναι τα μόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι Χριστιανοί, περίπου το 7% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της μοίρας των γυναικών βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια της Ghalia και άλλων αισθητικών.
«Τι λες σε μια γυναίκα που σωματικά δεν μπορεί να κάνει σεξ με τον σύζυγό της;» την ρώτησα.
«Της λέω ότι πρέπει να του παρέχει σεξουαλική απελευθέρωση ή θα καταλήξει με καρκίνο των όρχεων» απάντησε, πιστεύοντας το απολύτως. «Στο τέλος θα χαλαρώσει και θα κάνουν σεξ».

Γαμώτο, νιώσε. Ζήσ 'το κι όπου σε πάει.

Γαμώτο, νιώσε. Ζήσ 'το κι όπου σε πάει. 
Σκέφτεσαι παραπάνω απ 'όσο πρέπει. Άσε τη λογική να πάει περίπατο κι έλα να με βρεις να μου τα πεις όλα. Σταμάτα να ζητάς πάντα κάτι στα μέτρα σου και να απορρίπτεις ό,τι φαίνεται ξένο κι ασυνήθιστο σε σένα. Τι έγινε; Σε τρομάζει;


Δεν έχεις καταλάβει τίποτα έτσι; Γαμώτο. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω αλλά άσε με να προσπαθήσω να σου εξηγήσω. Ας παρομοιάσουμε τον έρωτα με ένα μεγάλο σπίτι. Εκεί κατοικούν η Λογική και η Τρέλα, σε διαφορετικά δωμάτια, στο ίδιο όμως κτίριο.  Στο δωμάτιο της Τρέλας επικρατεί χάος, ακαταστασία, όλα είναι πεταμένα από 'δω κι από 'κει, δεν έχει παράθυρα και καμία πόρτα διαφυγής. Δε νιώθει καθόλου μοναξιά, ίσα ίσα νιώθει μια ευτυχία. Κινείται μέσα στο χώρο, μιλαέι με τους τοίχους, γελάει. Στο διπλανό ακριβώς δωμάτιο κατοικεί η  Λογική. Όλα είναι σε τάξη και οργανωμένα. Υπάρχουν πολλά παράθυρα και μία πόρτα. Δεν αφήνει να περάσει τίποτα χωρίς να το ελέγξει. Σκέφτεται και πράττει με γνώμονα πάντα και μόνο τη λογική αλλά πάντα βρίσκεται σε απόγνωση. Στον έρωτα όμως δεν υπάρχει λογική. Πότε θα το καταλάβεις; Σταμάτα να τον βάζεις σε καλούπια. Γιατί δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο επιτέλους; Κολλημένος στα καλόβολα συνέχεια, ακόμα να βαρεθείς; Άσε με να σε γλιτώσω από αυτήν την άθλια πραγματικότητα και έλα να γευτείς όλη την τρέλα και την καύλα που κουβαλάω. Εγώ πάντα ζήλευα τους τρελούς και τους περίεργους που είναι στον δικό τους κόσμο και ευχαριστώ κάθε μέρα το Θεό και θέλω τα ρέστα μου όλα να δώσω γι' αυτή τη ζημιά που 'χει κάνει άνω κάτω τη λογική μου κι ευθύνεσαι εσύ. Μην αφήνεις τη λογική να σε κουμαντάρει, μάθε να διεκδικείς και να μη φοβάσαι να νιώσεις. Δε θέλω να έχεις υπομονή και να τα μαζεύεις όλα μέσα σου, θέλω να μου μιλάς, να μου λες ό,τι πιο τρελό σκέφτεσαι κι εγώ να το πραγματοποιώ. Γαμώτο, νιώσε. Ζήσ 'το κι όπου σε πάει. Σκέφτεσαι παραπάνω απ 'όσο πρέπει. Άσε τη  λογική να πάει περίπατο κι έλα να με βρεις να μου τα πεις όλα. Σταμάτα να ζητάς πάντα κάτι στα μέτρα σου και να απορρίπτεις ό,τι φαίνεται ξένο κι ασυνήθιστο σε σένα. Τι έγινε; Σε τρομάζει; Δε σου είπα ποτέ ότι είμαι εύκολος άνθρωπος, δεν ξέρω αν  με αντέξεις, μπορεί και όχι. Τι σημασία έχει; Θέλεις πάντα τα εύκολα και τα δεδομένα; Δεν τα βαρέθηκες ακόμα;  Εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινάει ο έρωτας μωρό μου. Κι η λογική από την τρέλα δεν απέχει πολύ. Βαρέθηκα να αποκρυπτογραφώ κάθε μυστηριώδη κίνησή σου, κάθε αδιάκριτο βλέμμα σου, κάθε μήνυμά σου. Κουράστηκα να φαντάζομαι τι νιώθεις και τι θέλεις πραγματικά να μου πεις. Δεν αντέχω άλλο να προσπαθώ να καταλάβω αν εννοείς όσα λες. Έλα γαμώτο, να με ξαφνιάσεις και να μου τα πεις όλα. Έλα νευριασμένος, θυμωμένος και ζήτησέ μου το λόγο γιατί χάσαμε τόσο χρόνο, γιατί δε βρεθήκαμε πιο πριν. Καμία λογική δεν θα υπάρχει, μόνο τρέλα και συναίσθημα. Θα σου πω ένα μυστικό.  Κάποτε η Λογική θα κοιμάται στο δωμάτιο της Τρέλας και θα νιώθει ευτυχισμένη και απελευθερωμένη. Εσύ πόσο ακόμα μπορείς να περιμένεις;

Πηγή: http://www.pillowfights.gr/ola_i_tipota/item2578/Η_λογική_σου_βάζει_φρένο_στον_έρωτα
Copyright © pillowfights.gr

Πόσο σεξ είναι αρκετό στο γάμο;

Πόσο σεξ είναι αρκετό στο γάμο;

Όσο περισσότερο σεξ, τόσο πιο ευτυχισμένος ο γάμος, μας διαβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα! 

Η έρευνα “Married Sex Survey” της ιστοσελίδας Ivillage απευθύνθηκε αποκλειστικά σε παντρεμένα ζευγάρια και ζήτησε να μάθει τα πάντα για την ερωτική τους ζωή, ακόμα και τα πιο… απαγορευμένα!

Το πιο εντυπωσιακό νούμερο της έρευνας είναι ότι το 96% των παντρεμένων ανδρών και το 90% των παντρεμένων γυναικών παραδέχτηκαν ότι το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους!

Τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας:
Για τους περισσότερους παντρεμένους το σεξ είναι… προβλέψιμο (68% των ανδρών και 54% των γυναικών). Η κατηγορία που μεταβάλλεται περισσότερο είναι η ώρα της ημέρας που θεωρείται κατάλληλη για σεξ(προφανώς όταν… λείπουν τα παιδιά από το σπίτι)!

Το 80% των ανδρών και το 61% των γυναικών δήλωσαν από ευχαριστημένοι ως ευτυχισμένοι με το σεξ με τον (την) σύντροφό τους.

Μόνο το 8% των ανδρών και το 22% των γυναικών δήλωσε ότι είχε καλύτερο σεξ από τη στιγμή που ήλθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Το 35% των γυναικών δήλωσε έτοιμο να κάνει σεξ ανά πάσα στιγμή με τον σύζυγό του! Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες είναι μόνο 11%.

Το πιο ερεθιστικό για τις γυναίκες είναι τα ερωτόλογα ψιθυριστά στο αυτί, για τους άνδρες είναι (βεβαίως…) τα σέξι εσώρουχα.

Ο άνδρας συνεχίζει να έχει την πρωτοβουλία στο χώρο και το χρόνο του σεξ. Στο 44% των ζευγαριών ο άνδρας είναι αυτός που ζητάει σεξ και μόνο στο 7% την πρωτοβουλία έχει η γυναίκα. Στα μισά ζευγάρια, βέβαια, η πρωτοβουλία είναι μοιρασμένη.

Το άγχος (49% στις γυναίκες και 37% στους άνδρες) και η εξάντληση (46% στις γυναίκες και 30% στους άνδρες) είναι οι κυριότερες αιτίες που τα ζευγάρια έχουν μειωμένη διάθεση για σεξ.

Στην ερώτηση αν υπήρχε η δυνατότητα να απατήσετε το σύντροφό σας μία φορά, χωρίς καμία περίπτωση αυτός να το μάθει, ποιον θα επιλέγατε, το 21% των ανδρών προτίμησε μια διάσημη γυναίκα, αλλά το 39% των γυναικών προτίμησε έναν πρώην σύντροφό της!

Η πρώτη ερωτική μας εμπειρία καθορίζει όλη τη σεξουαλική μας ζωή!

Η πρώτη ερωτική μας εμπειρία καθορίζει όλη τη σεξουαλική μας ζωή!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρησηJournal of Sex and Marital Therapy, η σεξουαλική ικανοποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας εξαρτάται σημαντικά από την πρώτη μας ερωτική εμπειρία!


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο του Μισισίπι θέλησαν να μελετήσουν αν η «πρώτη φορά» έχει επίδραση στην ερωτική ζωή του ατόμου πολλά χρόνια μετά.

«Η πρώτη σεξουαλική επαφή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξη του ατόμου, καθώς σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή», δηλώνει ο Μ. Σάφερ, ένας από τους συντάκτες της σχετικής μελέτης. «Είναι ένα θέμα που δεν είχε μελετηθεί σε βάθος μέχρι τώρα κι έτσι θέλαμε να ανακαλύψουμε αν επιδρά μελλοντικά στη συναισθηματική αλλά και τη σωματική ανάπτυξη.» Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 331 νεαρούς άνδρες και γυναίκες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια ευχάριστη πρώτη φορά είχε μελλοντικά σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ικανοποίηση και την καλύτερη ερωτική ζωή και λειτουργία. Αντίθετα, οι εμπειρίες που σχετίζονταν άμεσα με το άγχος και την αρνητική συναισθηματική φόρτιση οδήγησαν αργότερα σε απογοητευτικές σεξουαλικές εμπειρίες και λιγότερο ικανοποιητικές σχέσεις. 

Η Skroutz είναι η εταιρεία που θα ήθελες να δουλεύεις (και δεν το ξέρεις)

Σε αντίθεση με ότι υπονοεί το όνομα της, η skroutz είναι μία από τις πιο γενναιόδωρες εταιρείες στην Ελλάδα
Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, τότε που ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε μέσω αυτής της ανάρτησης στο insomnia την δημιουργία του skroutz.gr στις 20 Φεβρουαρίου του 2005 που τολμούν να δοκιμαστούν και στο εξωτερικό αλλά και να κρατήσουν.
Το όνομα Skroutz, όπως αναφέρει στο WE του news247  ήταν μία ιδέα της στιγμής που αποδείχθηκε η σωστή. Όσο για την ανορθογραφία της – η καλύτερα την greeklish εκδοχή της λέξης – αυτή οφείλεται στο ότι οι πίστευαν ότι ελάχιστοι Έλληνες θα γνώριζαν την ορθογραφία της στα αγγλικά (σ.σ. scrooge).
Play Button
Όπως αφηγείται ο ίδιος στο blog του Skroutz «Θυμάμαι ακόμη το πόσο ενθουσιάστηκα με την ιδέα: ένα “ρομποτάκι” που θα μαζεύει τις τιμές των προϊόντων από τα ηλεκτρονικά καταστήματα και θα τις δείχνει σε μία απλή σελίδα. Όπως ξεκινούν άλλωστε οι περισσότερες ιδέες, ο σκοπός ήταν να λύσω πρώτα ένα δικό μου πρόβλημα και να πειραματιστώ με τεχνολογίες που ήθελα να μάθω καλύτερα. Η προοπτική μιας εταιρείας δε βρισκόταν καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, η δε έννοια της startup ήταν ακόμα μακριά (είμαστε ακόμη στο 2005, το Twitter δεν υπάρχει και το Facebook είναι ακόμα άγνωστο εκτός Αμερικής).
Λίγους μήνες αργότερα και ενώ το site αρχίζει να κερδίζει σε δημοτικότητα και να απαιτεί αρκετές ώρες ενασχόλησης, στράφηκα σε φίλους και γνωστούς για βοήθεια. Ο Γιώργος Αυγουστίδης ενθουσιάστηκε αμέσως, ο Βασίλης Δήμος ήταν επιφυλακτικός με την ιδέα, αλλά πάντα πρόθυμος ως μηχανικός να μπλεχτεί με τις τεχνικές λεπτομέρειες. Το 2006 εξακολουθούμε να διατηρούμε τις πρωινές μας δουλειές (Forty Two) για βιοποριστικούς λόγους, ενώ παράλληλα δουλεύουμε το Skroutz στον ελεύθερο μας χρόνο, ο οποίος λιγοστεύει ολοένα και περισσότερο.
Παρόλο που το Skroutz δεν είναι σε θέση να μας συντηρήσει, αποφασίζουμε κάποια στιγμή να ασχοληθούμε μόνο με την ιστοσελίδα, αφού έτσι και αλλιώς δεν μας άφηνε χρόνο για τίποτα άλλο. Έτσι, λοιπόν, το 2007 ιδρύουμε εταιρεία και ξεκινάμε να προσλαμβάνουμε τα πρώτα μέλη της ομάδας.
Από εκεί και πέρα η πορεία του Skroutz συνεχίζει να είναι πάντα ανοδική, με την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σχεδόν να διπλασιάζεται κάθε χρόνο. Τα 4 άτομα σε ένα γκαράζ, έγιναν πολύ γρήγορα μια παρέα 15 ατόμων σε μεγαλύτερα γραφεία στο Μενίδι και σχεδόν 90 σε ακόμα πιο καινούργια γραφεία».
Σε αυτά τα καινούργια γραφεία στην Νέα Ιωνία, απέναντι από το πάλαι ποτέ στρατηγείο του Αθήνα 2004 τους συναντήσαμε. Ο θόρυβος από τις εργασίες προδίδει μία ακόμη επέκταση. Στον ήδη ένα χρόνο που βρίσκονται εδώ έχουν γεμίσει τα 1.100 τ.μ. και πάνε για άλλα 500 τ.μ.. Οι δύο Γιώργηδες και ο Βασίλης, οι συνιδρυτές που ασκούν την διοίκηση στην εταιρεία δεν έχουν δικά τους γραφεία και είναι μοιρασμένοι στην ίδια μεγάλη αίθουσα που βρίσκονται και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Έχοντας φτάσει στην κορυφή στην ελληνική αγορά και με τον επόμενο παίκτη να μην φαίνεται ούτε με το κιάλι τα επόμενα βήματα είναι στο εξωτερικό με το πρώτο να έχει ήδη ξεκινήσει από την Τουρκία. Στην γειτονική χώρα εισήλθαν ακριβώς πριν από δύο χρόνια, τον Μάρτιο του 2013, και την θεωρούν ιδιαίτερα δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα αγορά. Στο διάστημα αυτό έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα – την alve.com – με 260 online καταστήματα και 300.000 μοναδικούς επισκέπτες (όταν στην Ελλάδα διαθέτουν πάνω από 1.500 e shops και 4,7 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα) κάτι που τους κατατάσσει τέταρτους στην αγορά.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και το Scrooge.co.uk, στην Μεγάλη Βρετανία καθώς θέλουν να δοκιμαστούν σε μία ιδιαίτερη ανταγωνιστική αγορά η οποία σε αντίθεση με την Τουρκία είναι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τις on line αγορές.
Ένα από τα αξιοπρόσεκτα της Skroutz, ειδικά την σημερινή περίοδο, είναι ότι πραγματοποιεί όλες τις κινήσεις με ίδια κεφάλαια. Ο τραπεζικός της δανεισμός είναι μηδενικός και όπως λέει ο Γιώργος Χατζηγεωργίου με διάθεση για χιούμορ “πρέπει να είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που δεν χρωστάει σε τράπεζες αλλά τις χρωστάνε οι τράπεζες, δηλαδή τόκους”. Για το 2014 ο τζίρος της ήταν στα επίπεδα των 4,5 εκατ. ευρώ με τα καθαρά προ φόρων κέρδη στα 900 χιλ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια ο τζίρος ετησίως αυξάνεται 40%.
Από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Skroutz σήμερα είναι η εξεύρεση εξειδικευμένου έμψυχου δυναμικού. Όσο και αν ακούγεται παράξενο με την ανεργία των νέων να βρίσκεται στα ύψη. Ο Βασίλης εξηγεί ότι “δυστυχώς η Ευρώπη είναι πολύ ανταγωνιστική στον τομέα των προγραμματιστών. Στον δικό μας τομέα δεν έχεις να αντιμετωπίσεις την εσωτερική αγορά αλλά όλο τον πλανήτη. Οι προγραμματιστές επιπέδου είτε εξετάζουν οι ίδιοι περιπτώσεις να δουλέψουν στο εξωτερικό είτε δέχονται οι ίδιοι κρούσεις για να φύγουν. Υπάρχουν περιπτώσεις εταιρειών όπου έχουν πληρώσει τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής για μια συνέντευξη στο εξωτερικό. Καθώς στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλό επίπεδο προγραμματιστών παρατηρείται και το φαινόμενο αρκετών να εργάζονται από γραφείο τους ή το σπίτι τους για πελάτες στο εξωτερικό με αμοιβές που μπορεί να είναι χαμηλότερες από αυτές που θα λάμβαναν εάν έφευγαν αλλά πολύ καλύτερες από αυτές που κινείται η ελληνική αγορά.”
Ο Γιώργος Αυγουστίδης βλέπει όμως και μία μερίδα νέων που κρατάνε ακόμη αντιστάσεις: “Υπάρχουν παιδιά που έχουν την δυνατότητα να φύγουν στο εξωτερικό, με αποδοχές που εμείς δεν μπορούμε να τις παρέχουμε, και όμως παραμένουν εδώ. Όταν τους ρωτάμε γιατί δεν ξενιτεύονται η απάντηση που παίρνουμε είναι «άμα φύγουμε και εμείς τι θα γίνει» κάτι που είναι πολύ παρήγορο να το ακούς από παιδιά ηλικίας 25 – 30 χρονών”.
Οι ίδιοι πάντως κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν το πλέον δελεαστικό περιβάλλον στους εργαζομένους τους (σ.σ. οι ίδιοι τους αποκαλούν συνεργάτες). Πέρα από τις ανταγωνιστικές αμοιβές και τα μοντέρνα γραφεία (σ.σ. διαθέτουν και τραπέζι πινγκ πονγκ ως είθισται σε όλες τις ιντερνετικές εταιρίες που σέβονται τον εαυτό τους και τους εργαζομένους) προσφέρουν κάθε πρωί δωρεάν πρωινό και φαγητό το μεσημέρι από εταιρείες catering με συμβολική συμμετοχή ενώ από τις επόμενες εβδομάδες, που “θα ανοίξει ο καιρός” θα επανέλθει ο “θεσμός” του barbecue κάθε Παρασκευή απόγευμα στο τεράστιο μπαλκόνι της εταιρίας.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν τις δικές τους ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά και μουσικό συγκρότημα, ενώ στα γραφεία υπάρχει και χώρος για pilates με σημαντική συμμετοχή. Παράλληλα υπάρχει και το happy budget όπου το παρέχει η διοίκηση στις ομάδες να το χειριστούν αυτές όπως επιθυμούν. Είτε για να βγουν μαζί σε εστιατόριο για να συσφίξουμε τις σχέσεις τους, είτε για κάποια εκδρομή ή αθλητική δραστηριότητα ή για την συμμετοχή τους σε ένα συνέδριο. Το παρεΐστικο κλίμα που επικρατεί στην εταιρεία επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους κομπάρσους στην διαφήμιση του Οδυσσέα είναι εργαζόμενοι που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν για την εμπειρία.
Play Button
Σε ότι αφορά την Skroutz στα 20α της γενέθλια το όνειρο των ιδρυτών της είναι να την δουν σε πολύ περισσότερες χώρες αναβαθμίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στους καταναλωτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως αναφέρει ο Γιώργος Αυγουστίδης είναι ότι σήμερα ο καταναλωτής κάνει μία παραγγελία online και δεν έχει μία εκτίμηση σε ημέρες και ώρες για το πότε θα του παραδοθεί το προϊόν όταν στην Αμερική έχει την δυνατότητα να βλέπει ανά πάσα στιγμή να βλέπει που ακριβώς βρίσκεται.
”Αυτό θα θέλαμε να αλλάξουμε όσο πιο σύντομα γίνεται”. Ο έτερος Γιώργος έρχεται να προσθέσει ότι πέρα από τις νέες χώρες θα ήθελε να δει την Skroutz να έχει επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες αλλά να στηρίξει και ενδιαφέρουσες ιδέες που έχουν τα παιδιά που δουλεύουν στην εταιρεία. “Όμως το να μιλάς για ορίζοντα δεκαετίας στο internet είναι κάτι πολύ θεωρητικό. Μην ξεχνάς το myspace έγινε από βασιλιάς κλητήρας μέσα σε 3-4 χρόνια”.

Βρε τι μαθαίνει κανείς! Δείτε γιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τα βρασμένα αυγά!

Βρε τι μαθαίνει κανείς! Δείτε γιατί δεν πρέπει να πετάτε το νερό από τα βρασμένα αυγά!
Μήπως τρώτε ένα βραστό αυγό αυτή τη στιγμή; Περιμένετε! Μην πετάξετε το νερό.  Τα κελύφη των αυγών περιέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, την οποία τα φυτά αγαπούν.
Αφήστε το ζεστό νερό να δροσίσει και χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τα φυτά σας. Θα σας ευχαριστούν για αυτό – ειδικά τα σολανώδη φυτά (ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κ.λπ.). Θα μεγαλώσουν ωραία και θα γίνουν ψηλά!
giatros-in.gr

H ορμόνη που κάνει τους άντρες πιστούς!

H ορμόνη που κάνει τους άντρες πιστούς!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Τhe Journal of Neuroscience, οι άντρες που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση τείνουν να διατηρούν μεγαλύτερη απόσταση από μία γυναίκα που βρίσκουν ελκυστική, όταν τους χορηγείται η ορμόνη ωκυτοκίνη.
Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη που συμβάλλει στο να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν δεσμοί αγάπης μεταξύ μητέρας και παιδιού. Όμως ενεργεί με ανάλογο τρόπο και μεταξύ των ερωτευμένων! Γι’ αυτό και είναι ευρύτερα γνωστή ως «η ορμόνη της αγάπης».

Η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του τοκετού και κατά τον οργασμό. Τώρα οι επιστήμονες αρχίζουν να ερευνούν ποιο και πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η συγκεκριμένη ορμόνη στη διατήρηση μονογαμικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Στη μελέτη που έγινε από επιστημονική ομάδα με επικεφαλής την René Hurlemann, MD, PhD, του Πανεπιστημίου της Βόννης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δεσμευμένοι άνδρες στους οποίους χορηγήθηκε ωκυτοκίνη κράτησαν μεγαλύτερη απόσταση από μία άγνωστη γυναίκα, την οποία έβρισκαν ελκυστική, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν πλασέμπο (εικονικό φάρμακο). Αντιθέτως, η λήψη ωκυτοκίνης δεν είχε καμία επίδραση στους αδέσμευτους άντρες.

Οι ερευνητές χορήγησαν την ωκυτοκίνη και το πλασέμπο μέσω ενός ρινικού σπρέι σε μια ομάδα υγιών, ετεροφυλόφιλων αντρών. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, τους συστήθηκε μια γυναίκα ερευνήτρια, την οποία λίγο αργότερα περιέγραψαν ως «ελκυστική». Όταν η γυναίκα απομακρύνθηκε κάπως από τους εθελοντές, αυτοί ανέφεραν ότι βρισκόταν σε «ιδανική απόσταση», αλλά όταν κατευθύνθηκε προς αυτούς, αισθάνθηκαν «λίγο άβολα».

«Δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως η ωκυτοκίνη αυξάνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων, περιμέναμε από τους άντρες, οι οποίοι βρισκόντουσαν υπό την επήρεια της ορμόνης, να επιτρέψουν στην ερευνήτρια να πλησιάσει, αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο» εξήγησε η Hurlemann. Οι ερευνητές είδαν ότι μόνο οι δεσμευμένοιάντρες κράτησαν μία απόσταση 10-15 εκ. από την γυναίκα, σε αντίθεση με αυτούς που δεν είχαν σχέση, παρόλο που βρίσκονταν όλοι υπό την επήρεια της ορμόνης.

«Γνωρίζουμε ότι η ωκυτοκίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των δεσμών στα μονογαμικά τρωκτικά», δήλωσε ο Larry Young, PhD, ειδικός σε θέματα οξυτοκίνης στο Emory University. «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι ο γενικός ρόλος της στην προώθηση μονογαμικής συμπεριφοράς διατηρείται και στον άνθρωπο», συμπλήρωσε.

Εβδομάδα Θεάτρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας & στο «Αρχοντικό Σαράφογλου» [από Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Μαρτίου]


23 έως 27/3/2015 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου
Βέροιας & στο «Αρχοντικό Σαράφογλου»
Εβδομάδα Θεάτρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
Πολλές ομάδες, πολλοί σκηνοθέτες κ πιο πολλοί ηθοποιοί...
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στις 21.00
Θεατρική Ομάδα Πολύμπριζο
Στα 50 της συνάντησε τη θάλασσα
της Ντενίζ Σάλεμ

Το μελάνι των αναμνήσεων γίνεται ανάγκη για να βρει την επόμενη ανάσα.
Γίνεται δρόμος για να μπορέσει να αποδράσει από αυτό που, απροετοίμαστη από πάντα, δεν αντέχει. Γίνεται απαραίτητο εργαλείο για να αντιμετωπίσει την ύπουλη αγάπη που αγνοούσε σχεδόν προκλητικά την ύπαρξη της και τώρα την εκδικείται δηλώνοντας δυναμικά την παρουσία της στο λάθος μετά του χρόνου. Μία μάνα και μία κόρη κάνουν ένα; Μαζί κι απέναντι, χτίζουν και γκρεμίζουν μι- κρές συμπαγείς στιγμές, χαρές και λύπες, φως και σκοτάδι, ακούσια υπηρετώντας την μοίρα τους κι αυτό που τους κληροδότησε η φύση, η πρώτη μάνα από καταβο- λής ανθρώπου. Μάνα - κόρη. Τύραννοι ή θύματα; Μάνα - κόρη. Ίδιο ή αλλιώτικο;

Μετάφραση: Μόνα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντία Δίγκα
Mουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αντώνης Χαρατζόγλου, Γεράκης Ηλίας
Video Creation: Αναστασία Δασκαλάκη, Eric Postiaux
Παίζουν: Άννα Γιαννακίδου, Μαρίνα Αλεξία Ιακωβίδου
και η μικρή Έλενα Σαμαρά
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
ΤΡΙΤΗ 24/3
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στις 21.00
Θέατρο Άρατος
Σπαγγέτι αλά Γαλλικά
του Βασίλη Τσικάρα

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει... φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση και θέλουν άμεσα να διαλύσουν το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Τι αλλαγές θα φέρει το ξαφνικό χτύπημα της... εξώπορ- τας; Και τέλος, τι ρόλο διαδραματίζει ένας... Βεδουίνος από την Τυνησία;

Κείμενο-σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης
Κοστούμια: Μαρία Βλάχου, Χριστίνα Λιόλιου (ΠΟ.Σ.ΠΡΟ.ΘΕ.Κ.Τ. Άρατος)
Δημιουργικό: Μύρων Μούτος, Δημήτρης Παγιάντζας
Βοηθός σκηνοθέτη: Κική Σπύρου
Φωτογράφιση: Γιάννης Σιμητόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μπαλάσκα, Κική Σπύρου, Βασίλης Τελίδης,
Βασίλης Τσικάρας
Εμφανίζονται: Γιάννης Ανδρεόπουλος, Άνθιμος Κατιρτζόγλου
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
ΠΕΜΠΤΗ 26/3
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στις 21.00
Θέατρο του Άλλοτε
Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα
του Φ. Γ. Λόρκα

Πέντε γυναίκες κάτω από το βαρύ πένθος που τους επέβαλλε η σκληρή συντηρητική και τυραννική μητέρα τους, μέσα στην αποπνι- χτική ατμόσφαιρα μιας σκληρής και κλειστής κοινωνίας, αγωνιούν, ερωτεύονται, ζηλεύουν, ονειρεύονται και υπάρχουν, μόνο πίσω από ερμητικά κλειστά παράθυρα και τραβηγμένες κουρτίνες. Πίσω από τον ψηλό τοίχο ενός σπιτιού. Καταδικασμένες στην αφάνεια στη σιωπή και στη τραγωδία.

Γυναίκες γεμάτες ζωή που μαραίνονται σαν λουλούδια σε σκοτεινό δωμάτιο. Ζωές υποταγμένες στις κοινωνικές προκαταλήψεις και υπόδουλες σε μια ανδροκρατούμε- νη πραγματικότητα. Η λογοκρισία και η δικτατορία εντός. Και έξω από το βυθισμένο στο πένθος σπίτι, όλη η ανδαλουσιανή ζωή να ξεχύνεται με ορμή, με ήχους, γέλια, δέντρα, χωράφια, φωτιές, καντάδες, έρωτες και πάθη..

Ο φασισμός, Η σάρκα που καίγεται, Που πνίγεται ο ζωντανός ενταφιασμός, η απελπισία, η αποκτήνωση, Και ένα ανατρεπτικό φινάλε...
Η παράσταση από το Θέατρο του ‘Αλλοτε έχει σαν στόχο τη ένταξη του θεατή στο δράμα και στον εγκλεισμό των πρωταγωνιστριών του έργου, σαν κομμάτι της πραγματικότητας των ηρωίδων. Για αυτό τον λόγο η παράσταση πραγματοποιείται στο Μπενσουσάν Χαν, στον ίδιο χώρο που φιλοξενήθηκε και η παράσταση Φόβος το 2012 από το Θέατρο του ‘Αλλοτε.
Ένα μοναδικό οίκημα στη καρδιά της Θεσσαλονίκης με 7 διαφορετικά δωμάτια όπου η φυσική διαμόρφωση του κτιρίου δημιουργεί τη συνθήκη της απόλυτης ταύ- τισης με τη πλοκή και την τραγική ιστορία των χαρακτήρων.

Σκηνοθεσία: Δουμανίδου Βαρβάρα
Κείμενο τέλους: Μαρία Ράπτη
Μουσική: Δημήτρης Χαριζάνης
Φωτογραφία: Δημήτρης Συμεωνίδης
Κοστούμια: Κατερίνα Αμπρικίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Παίζουν: 
Μπερνάρντα ‘Αλμπα: ‘Ολγα Καλαμάρα
Πόνθια: Ευρώπη Αργυροπούλου
Αγκούστιας: Μαρία Ράπτη
Μαρτύριο: Τζώρτζια Βογιατζόγλου
Μαγκνταλένα: Μαρία Σεμερτζίδου
Αμέλια: Ιωάννα Λιούτσια
Αντέλα: Σίσσυ Ιγνατίδου
Υπηρέτρια: Θεοδώρα Κωστάκου
Κόρη της Λιμπράδα: Βαρβάρα Δουμανίδου
Φωνή Μαρίας – Χοσέφα: Ντίνα Τσολάκη
Αρχοντικό Σαράφογλου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/3
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στις 21.00
Θεατρική Ομάδα «Ρίσκο»
Η Παρεξήγηση
του Αλμπέρ Καμύ

Ένα έργο σύγχρονο και κλασικό, σκληρό, δραματικό, αληθινό, που έχει στον πυρήνα του εξαρτώμενες οικογενειακές σχέσεις, αγάπης και μίσους. Η νοσταλγία του εξόρι- στου γιού, του «ξένου», που επιθυμεί να ξαναβρεί την οικογένειά του, την πατρίδα του, θα φέρει σε σύγκρουση τη λογική και το συναίσθημα. Το σκοτάδι και το φως. Τέσσερα πρόσωπα, ήρωες μια σύγχρονης τραγωδίας, και ένα πέμπτο, βουβό, ενός αινιγματικού υπηρέτη, που «σκηνοθετεί» την εξέλιξη της δράσης. Ένα έργο σε ένα σκηνικό, χωρίς πόρτες, χωρίς παράθυρα, χωρίς διέξοδο διαφυγής, με μια αναπό- φευκτη είσοδο, αυτήν της γέννησης, σ’ ένα κόσμο όπου το μοιραίο κυριαρχεί. Ένα έργο επαναστατικό, και κατά βάθος αισιόδοξο, γιατί περιέχει την ηθική της ειλικρί- νειας, που μιλά για ένα σύμπαν όπου όλα συνωμοτούν για να εκτροχιάσουν τον ανθρωπισμό μας, σε μια Ευρώπη θλιβερή, χωρίς ορίζοντα.

Συγγραφέας: Albert Camus
Μετάφραση: Θεατρική ομάδα ριSκο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνικά: Ειρήνη Ατματζίδου
Κοστούμια: Νάσια Χάρη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσόπας
Βοηθοί φωτιστή: Σταματία Σαπατόρη - Νάσια Λάζου
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Γενική είσοδος εβδομάδας θεάτρου: 12 ευρώ
(Ισχύει και για τις τέσσερις παραστάσεις)
Προπώληση εισιτηρίων:
Γραφεία Κ.Ε.Π.Α. - Χώρος Τεχνών • Τηλ.: 2331078100
Βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο» Τηλ.: 23310/24612
Η εβδομάδα θεάτρου διοργανώνεται από την Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τα πρωτότοκα παιδιά!

 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τα πρωτότοκα παιδιά!

10 «επιστημονικές» αλήθειες που δε γνωρίζαμε για τα πρωτότοκα παιδιά!

1. Τα πρωτότοκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν ανώτατες σπουδές Σύμφωνα με τους έρευνα του τμήματος Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Essex, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.553 ατόμων από 1.503 ομάδες αδελφών διαπιστώθηκε ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, έχουν 16 % μεγαλύτερη πιθανότητα να ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές σε σύγκριση με τα μικρότερα αδέρφια τους.

2. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι γεννημένα για να «μαθαίνουν» 
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρησηJournal of Research in Personality του Πανεπιστημίου της Γάνδης του Βελγίου, τα πρωτότοκα παιδιά, έχουν μια τάση στο να μάθουν, ενώ τα δευτερότοκα στο να «κερδίσουν

3. Τα πρωτότοκα παιδιά έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη 

Μελέτη από τη Νέα Ζηλανδία που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology & Metabolismυποστηρίζει ότι τα πρωτότοκα παιδιά,  έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην απορρόφηση σακχάρων, αλλά και υψηλότερη ημερήσια πίεση του αίματος από τα δευτερότοκα.

4.Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο ψηλά και πιο αδύνατα 

Σύμφωνα με την παραπάνω επίσης μελέτη της Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, τα πρώτα παιδιά τείνουν να είναι πιο ψηλά και πιο λεπτά από ό, τι τα μικρότερα αδέλφια τους

5. Τα πρωτότοκα παιδιά παίρνουν περισσότερη προσοχή από τους γονείς τους 
Σύμφωνα με ερευνητές του Cornell University το μεγαλύτεροπαιδί παίρνει 20 έως 30 λεπτά  περισσότερο ποιοτικό χρόνο καθημερινά από την οικογένειά του, από τα υπόλοιπα παιδιά μιας οικογένειας.

6. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο δημιουργικά ... μερικές φορές 
Η συγκεκριμένη μελέτη παραμένει υπό συζήτηση μια που σύμφωνα με επιστήμονες του Washington University στο St. Louis,τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο δημιουργικά αν αποκτήσουν αργότερα αδερφό διαφορετικού φύλου. 

7. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι εξυπνότερα 
Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Science τα πρωτότοκα παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης.

8. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο αυταρχικά, ιδιαίτερα τα κορίτσια! 
Σύμφωνα με μελέτη του Southern California Child Study Center η αυταρχικότητα είναι πιο συχνή στα πρωτότοκα, και κυρίως στα πρωτότοκα κορίτσια

9. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο επιρρεπή στο άσθμα και τις αλλεργίες  
Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο The American Thoracic Society, τα γονίδια που ευθύνονται για άσθμα και αλλεργίες επιδρούν διαφορετικά στα πρωτότοκα παιδιά!

10. Τα πρωτότοκα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή στο σύνδρομο μετατραυματικού στρες
Έρευνα από το Πανεπιστημίου του Sheffield, μας λέει ότι τα πρωτότοκα παιδιά ξεπερνούν πιο γρήγορα τις συναισθηματικές διαταραχές που αναπτύσσονται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος. Και αυτό πιθανώς να συμβαίνει επειδή τα μικρότερα αδέλφια είναι πιο πιθανό να πάρουν ρίσκα και να βάζουν τον εαυτό τους σε τραυματικές καταστάσεις!  

Σκεφτείτε σοβαρά αν θα τα ξαναφάτε: Τα 10 πιο καρκινογόνα τρόφιμα


Σκεφτείτε σοβαρά αν θα τα ξαναφάτε: Τα 10 πιο καρκινογόνα τρόφιμα
Ποιες τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά έχουν όντως αποδειχθεί επιστημονικά ότι… μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.
Κάποιες μάλιστα, αυξάνουν τις πιθανότητες πολύ περισσότερο…
Αναλυτικά η λίστα όπως την παρουσιάζει το nutrilabs:
1) Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs) γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Εννοείται ότι οι GMOs δεν έχουν καμία θέση σε μια υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και οι GMOs, αλλά και τα χημικά που τους βάζουν, κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, οι GMOs είναι παντού, όπως στα παράγωγα τροφίμων (καλαμπόκι, σόγια, canola). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά, μη-γενετικά τροποποιημένα αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.
2) Επεξεργασμένα κρέατα
Τα περισσότερα από αυτά, όπως το μπέικον, το λουκάνικο, τα hot-dog, περιέχουν χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να φαίνονται φρέσκα και ελκυστικά, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής.
3) Ποπκόρν στο φούρνο μικροκυμάτων
Μπορεί να είναι βολικές, αλλά αυτές οι σακουλίτσες ποπκόρν είναι γεμάτες χημικά που προκαλούν όχι μόνο στειρότητα, αλλά και καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του πακγρέατος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ αναγνωρίζει το υπερφθοροκτανοϊκό οξύ (PFOA) που περιέχεται στα ποπκορν μικροκυμάτων ως “πιθανώς” καρκινογόνο. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το χημικό αυτό προκαλεί την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Όμοια, το χημικό διακετύλιο που χρησιμοποιείται στα ίδια τα ποπκόρν, σχετίζεται με βλάβες και καρκίνο των πνευμόνων.
4) Προϊόντα τύπου κόλα
Όπως τα επεξεργασμένα κρέατα, έτσι και τα αναψυκτικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνους. Οξύνει το pH του σώματος και ταΐζει τα καρκινικά κύτταρα, καθώς είναι γεμάτη ζάχαρη, χημικά και χρωστικές ουσίες. Το καραμελόχρωμα και η 4-μεθυλιμιδαζόλη (4-MI) έχει φανεί ότι και από μόνα τους μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.
5) Φαγητά και αναψυκτικά “διαίτης” Ακόμα χειρότερη από τα κανονικά αναψυκτικά είναι τα διαίτης και τα φαγητά “διαίτης”. Πρόσφατα έγινε μια έρευνα από την Ευρωπαϊκή Διεύθυνση Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) που συμπεριέλαβε 20 ξεχωριστές μελέτες. Κατέληξε ότι η ασπαρτάμη, ένα από τα πιο συνηθισμένα γλυκαντικά, προκαλεί μια σωρεία ασθενειών μαζί με προβλήματα στη γέννηση και καρκίνο. Τα γλυκαντικά σουκραλόζη, σακχαρίνη και πολλά άλλα έχουν επίσης συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου.
6) Επεξεργασμένο “λευκό” αλεύρι
Το επεξεργασμένο αλεύρι είναι συνηθισμένο συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά οι υπερβολικοί υδατάνθρακες που περιέχει θέλουν προσοχή. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασίασε την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (όπως το αλεύρι) ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, το οποίο τροφοδοτεί απευθείας τα καρκινικά κύτταρα και την εξάπλωσή τους.
7) Επεξεργασμένη ζάχαρη
Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασμένη ζάχαρη, που ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Τα γλυκαντικά πλούσια σε φρουκτόζη όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα καθώς είναι η ιδανική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα. Οπότε, αφού τα μπισκότα, οι τούρτες, τα κέικ, τα αναψυκτικά, οι χυμοί, οι σάλτσες, τα δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα HFCS και άλλες ζάχαρες, είναι λογικό που οι καρκίνοι αυξάνονται όλο και πιο πολύ τελευταία.
8) Μήλα, σταφύλια και άλλα “βρόμικα” φρούτα
Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν όμως τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά, ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Το Environmental Working Group βρήκε ότι το 98% όλων των προϊόντων συμβατικής καλλιέργειας (ιδίως τα “βρόμικα” φρούτα) είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.
9) Σολωμός ιχθυοτροφείου
Ο σολωμός ιχθυοτροφείου είναι άλλο ένα επικίνδυνο τρόφιμο, σύμφωνα με τον Dr. David Carpenter, Διευθυντή στο Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Albany. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, ο σολωμός αυτός έχει έλλειψη βιταμίνης D, μολύνεται από καρκινογόνα χημικά, PCBs, επιβραδυντές φλόγας, φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά.
10) Υδρογονωμένα έλαια
Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα και να παρατείνουν το χρόνο τους στο ράφι. Όμως, τα υδρογονωμένα έλαια αλλάζουν τη δομή και την ευλυγισία της κυτταρικής μεμβράνης σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Αυτό οδηγεί σε πολλές ασθένειες, μία από τις οποίες είναι και ο καρκίνος. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν σταματήσει τη χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά (υδρογονωμένα) εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αυτό είναι το μυστικό, για να μάθουν τα παιδιά να μαζεύουν τα παιχνίδια τους!

Αυτό είναι το μυστικό, για να μάθουν τα παιδιά να μαζεύουν τα παιχνίδια τους!

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Child Development, μας λέει ότι η «γλώσσα» των ενηλίκων μπορεί να έχει δραστική επίδραση στην προθυμία ενός παιδιού για να βοηθήσει στις δουλειές τη μαμά του.
Για το συγκεκριμένο πείραμα, οι ερευνητές χώρισαν σε ομάδες 150 παιδιά. Η πρώτη ομάδα άκουσε από τους μεγάλους ότι «κάποια παιδιά είναι πολύ βοηθητικά». Η δεύτερη ομάδα άκουσε από τους μεγάλους ότι «κάποια παιδιά επιλέγουν να βοηθήσουν». Η τρίτη ομάδα δεν άκουσε τίποτε σχετικά με τη λέξη «βοήθεια». Στη συνέχεια οι ερευνητές έβαλαν τα παιδιά να παίξουν και κατόπιν τους έθεσαν τέσσερις αποστολές: Απομακρύνετε τα παιχνίδια, ανοίξτε ένα κουτί, καθαρίστε το χάος και μαζέψτε τα χυμένα μολύβια
Η ομάδα των παιδιών που άκουσε από τους μεγάλους ότι «κάποια παιδιά είναι πολύ βοηθητικά», βοήθησαν κατά 29% περισσότερο από εκείνα που άκουσαν τη γενική έκφραση: «κάποια παιδιά επιλέγουν να βοηθήσουν». Όσο για εκείνα που δεν άκουσαν ποτέ αυτή τη λέξη δε βοήθησαν καθόλου.
Ο επικεφαλής της έρευνας δόκτωρ Christopher Bryan, καθηγητής ψυχολογίας στο University of California, υποστηρίζει πως όταν χρησιμοποιούμε σωστά τη γλώσσα τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ βοηθητικά. Για παράδειγμα τα παιδιά που άκουσαν τον επιθετικό προσδιορισμό «βοηθητικά», τον εξέλαβαν ως κάτι καλό, οπότε και βοήθησαν περισσότερο μια που κι εκείνα ήθελαν να βλέπουν τον εαυτό τους ως καλό! 
Σύμφωνα με τον δόκτωρ Bryan, όλοι οι άνθρωποι όλων των ηλικιών θέλουν να είναι καλοί και να συμπεριφέρονται καλά. Με τις κατάλληλες ευκαιρίες λοιπόν, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παιδιά! Αν τα πείσουμε ότι είναι «καλοί βοηθοί», ως τέτοιοι θα συμπεριφερθούν!