Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ερχονται 450 προσλήψεις στην ΔΕΗ με δεύτερη προκήρυξη

Ερχονται 450 προσλήψεις στην ΔΕΗ με δεύτερη προκήρυξη Ερχονται 450 προσλήψεις στην ΔΕΗ με δεύτερη προκήρυξη Ετοιμη είναι η δεύτερη προκήρυξη για 450 μόνιμους υπαλλήλους στη ΔΕΗ ενώ  αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο πριν από το Πάσχα. Αρχικά η έκδοση της προκήρυξης είχε παγώσει με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης και του προέδρου της ΔΕΗ, οι διαδικασίες ξεπάγωσαν. Η δεύτερη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στην ΔΕΗ θα αφορά στην πλειοψηφία της απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι οι παρακάτω: Τεχνίτες Ορυχείων, Μηχανοτεχνίτες Σταθμών και Υποσταθμών, Τεχνίτες Ιμάντων, Ηλεκτροοξυγονοκολλητές, Μπχανοτεχνίτες και Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινήτων, Χειριστές Μηχανημάτων Εργων, Ηλεκτροτεχνίες και Οδηγοί, Μηχανοδηγοί, κ.α. Μετά τη δημοσίευση σε φύλλο του Εθνικού Τυπογραφείου, ο φορέας θα ορίσει 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους υποψηφίους. Σε αυτή την προκήρυξη θα περιλαμβάνεται και πρακτική δοκιμασία για τους υποψηφίους. Για τις θέσεις των μηχανοτεχνιτών ζητούνται: α. Πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Μηχανολογικού Τομέα ή Κατεύθυνσης ή απολυτήριος τίτλος Κλάδου Μηχανολογίας Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή πτυχίο Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Μηχανολογικών Ειδικοτήτων ή πτυχίο Τεχν. Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων Μηχανολογικού Τομέα ή πτυχίο Σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ (Μέσης Στάθμης Ν. 1346/83) (ΦΕΚ 46/Τ.Α.) Μηχανολογικών Ειδικοτήτων ή δίπλωμα ΙΕΚ Μηχανολογικού Τομέα ή πτυχίο άλλης ισότιμης σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχου κλάδου, τομέα ή ειδικότητας, β. Επαγγελματική άδεια (εγγραφή στο βιβλίο των Πτυχιούχων Μέσων Τεχνικών Σχολών ειδικότητας Μηχανολόγου). Ο φάκελος υποψηφιότητας του κάθε υποψηφίου πρέπει να συμπεριλαμβάνει την αίτηση, φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάρτισης, φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών και πιστοποιητικά εμπειρίας, ανεργίας (εάν υπάρχουν).

www.dikaiologitika.gr

Η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΙΤΑ που θα σε κάνει να χάσεις 8 κιλά μέχρι το Πάσχα εύκολα και άνετα!


Μένουν μόλις λίγες εβδομάδες μέχρι το Πάσχα και όλες θέλουμε να διορθώσουμε κάτι στην εμφάνιση μας. Γι” αυτό ψάξαμε και βρήκαμε ένα από τις πιο καλά και δοκιμασμένα πλάνα διατροφών για εγγυημένα αποτελέσματα. Ακολούθησε τις συμβουλές και το πρόγραμμα άσκησης και διατροφής παρακάτω και δες πως θα χάσεις 8 κιλά μέσα σε 1 μήνα που μας μένει για το Πάσχα.

Εβδομαδιαίο Πλάνο Διατροφής

Η παρακάτω δίαιτα δεν είναι δύσκολη ούτε ακατόρθωτη, ενώ μπορείς να «παρασύρεις» και όλη την υπόλοιπη οικογένεια να σε ακολουθήσει και να σε υποστηρίξει στην προσπάθεια σου, χωρίς να καταλάβετε όλοι ότι ακολουθείτε συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής.

Ημέρα 1

Πρωινό

Ομελέτα από 2 αυγά και λαχανικά

Δεκατιανό

Τοστ με γαλοπούλα και τυρί light

Μεσημεριανό

Ένα στήθος κοτόπουλο ψημένο στο γκριλ, απεριόριστη σαλάτα

Απογευματινό

300 γραμ. φρουτοσαλάτα

Βραδινό

100 γραμ. στήθος κοτόπουλο ψημένο στο γκριλ με βραστό μπρόκολο

Ημέρα 2

Πρωινό

Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα και τυρί light (κι ό,τι λαχανικά θέλεις μέσα) και 1 φρούτο της αρεσκείας σου

Δεκατιανό

Γάλα σοκολατένιο 0%

Μεσημεριανό

1 φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο, με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα, 1 κουταλάκι λάδι

Απογευματινό

2 μεγάλα φρούτα ή 3 κανονικά

Βραδινό

Φιλέτο σολομού, με πράσινα φασολάκια βραστά με λεμόνι

Ημέρα 3

Πρωινό

1 γιαούρτι 0% (ή επιδόρπιο γιαουρτιού με φρούτα) με 3 κουταλιές της σούπας βρώμη

Δεκατιανό

1 μπάρα δημητριακών

Μεσημεριανό

Ένα στήθος κοτόπουλο ψημένο στο γκριλ, πράσινη σαλάτα με καρότα, μαρούλι και λάχανο ή χόρτα, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Απογευματινό

Γιαούρτι με φρούτα 0% ή με 1 μεγάλη κουταλιά μέλι

Βραδινό

Ένα ψητό φιλέτο αρνιού, με μπρόκολο και σπανάκι στον ατμό

Ημέρα 4

Πρωινό

2 φέτες ψωμί τοστ ολικής άλεσης με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα η καθεμία χωρίς βούτυρο

Δεκατιανό

1 φρούτο

Μεσημεριανό

Ένα φιλέτο μπακαλιάρος ψητός, με σαλάτα από ντομάτες, σπανάκι, ρόκα και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Απογευματινό

2 φέτες ψωμί τοστ ολικής άλεσης με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα η καθεμία χωρίς βούτυρο

Βραδινό

100γραμ. στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι με μισό κουταλάκι ελαιόλαδο, και πράσινη σαλάτα κάθε είδους

Ημέρα 5

Πρωινό

1 σφικτά αυγό και χυμό

Δεκατιανό

1 φρούτο

Μεσημεριανό

150 γραμ. ψαρικά, με πράσινη σαλάτα και ντομάτες με μισό κουταλάκι ελαιόλαδο

Απογευματινό

Sticks από καρότα κι αγγούρια (απεριόριστη ποσότητα)

Βραδινό

100 γραμ. στήθος κοτόπουλο και μπρόκολο

Ημέρα 6

Πρωινό

1 αυγό και 1 τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα και τυρί light (κι ό,τι λαχανικά θέλεις μέσα)

Δεκατιανό

Φρούτο

Μεσημεριανό

150 γραμ. γαλοπούλα με πράσινη σαλάτα, μπρόκολο στον ατμό και ½ κουταλάκι ελαιόλαδο

Απογευματινό

1 μπάρα δημητριακών

Βραδινό

150-200γραμ. μπριτζόλα με πράσινα φασολάκια και μπρόκολο

Ημέρα 7

Πρωινό

Ομελέτα με 3 ασπράδια αυγών, και λαχανικά

Δεκατιανό

Sticks από καρότα κι αγγούρια (απεριόριστη ποσότητα)

Μεσημεριανό

150 γραμ. κοτόπουλο με πράσινη σαλάτα, και σαλάτα ωμή ή βραστά λαχανικά

Απογευματινό

1 μικρή σοκολάτα – 30 γραμμάρια

Βραδινό

1 στήθος γαλοπούλα ή κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια, καρότα και μπρόκολο στον ατμό

Προσοχή

Τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα μπορούν να είναι σε φέτες τοστ, με τη μόνη διαφορά ότι θα ζητήσεις την άπαχη και με μειωμένο αλάτι εκδοχή τους.
Τα μπαχαρικά, το λεμόνι, η μουστάρδα και το ξίδι είναι απεριόριστα.
Προτίμησε ψωμί ολικής άλεσης ή χωρίς γλουτένη , καθώς ακόμη κι αν δεν έχεις πρόβλημα, προκαλεί πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς.
Στην περίπτωση που νηστεύεις αντικατάστησε το κρέας με 2 αυγά βραστά ή μια ψάρι. Αν νηστεύεις και τα γαλακτοκομικά μπορείς να δοκιμάσεις προϊόντα από σόγια ή εναλλακτικά να προτιμήσεις φρούτα και χυμούς.

Προσοχή

1. Άφθονο νερό – Πάνω από 2 λίτρα νερό την ημέρα.

2. Ο καφές και το τσάι επιτρέπονται, αλλά χωρίς λιπαρά και ζάχαρη.

3. Αναψυκτικά μόνο light, αν δεν μπορείς να τα κόψεις, αλλά όχι πάνω από 2 κουτάκια την ημέρα.

4. Αν δεν μπορείς να κόψεις τα γλυκά, τότε μην καταπιεστείς. Απλά περιόρισε την ποσότητα τους.

5. Η ζάχαρη και το αλάτι είναι οι εχθροί της γραμμής σου. Κόψε εντελώς τη ζάχαρη, προτιμώντας γλυκαντικά αν δεν μπορείς , ενώ περιόρισε το αλάτι όσο περισσότερο μπορείς.

6. Τα αφεψήματα βοτάνων περιορίζουν την ανάγκη σου για αναψυκτικά και σε ενυδατώνουν. Προτίμησε χαμομήλι, μέντα, λουίζα και λεμονόχορτο που αιώνες τώρα εξυμνούνται για τις αδυνατιστικές τους δράσεις.

7. Περιόρισε το αλκοόλ που καταναλώνεις σε 2 με 3 το πολύ ποτήρια κρασί την εβδομάδα.

8. Ένα καλό πρωινό πάντα είναι η κατάλληλη ώθηση που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

9. Τακτική άσκηση κι ιδιαίτερα αερόβια

10. Καλός ύπνος και ξεκούραση

Πηγή: joytv.gr

Αυτά είναι τα ΠΕΝΤΕ πράγματα που θέλει κάθε άνδρας στο SEX!

Αυτά είναι τα ΠΕΝΤΕ πράγματα που θέλει κάθε άνδρας στο SEX!
Εννοείται πώς δεν θα επιτρέψετε ποτέ σε κανέναν άντρα να σας υπαγορεύει τι θα κάνετε στο κρεβάτι. Αλλά δεν μπορεί να μην έχετε ποτέ αναρωτηθεί «Είμαι αρκετά καλή;»
Για να το επιτύχετε βέβαια δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι εξωφρενικά παράξενο πάντως... Δείτε παρακάτω 5 απλά πράγματα που απολαμβάνουν όλοι οι άντρες κατά τη διάρκεια του σεξ.
Μίλα μου (βρώμικα)
Δεν χρειάζεται να του διηγηθείτε όλη την ιστορία της ζωής σας ούτε όμως και να έχετε πιει το αμίλητο νερό προηγουμένως. Αυτό που τρελαίνει όλους τους άντρες είναι όταν η γυναίκα τους γίνεται πρόστυχη στο κρεβάτι και τα προκλητικά λόγια είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Αν έχετε συστολές και αισθάνεστε κάπως «ανόητη» και μόνο στην ιδέα, ξεκινήστε ψιθυρίζοντας του πράγματα στο αυτί. Ο ψίθυρος και μόνο μπορεί να τον διεγείρει...
Πάρτε τον έλεγχο
Μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει καλό είναι και να το δείχνει στον σύντροφό της. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλει τα μαστίγια έξω και τους δερμάτινους ιμάντες για να δείξει ποιος είναι το αφεντικό (αν και θα μπορούσε) αλλά μπορεί να αρκεστεί σε ποιο απλά πράγματα όπως το να σπρώξει προς τα κάτω τα χεριά του συντρόφου της και να τα «δέσει» με τα δικά της ενώ βρίσκεται από πάνω. Είναι μία από τις στάσεις που δεν βαριούνται ποτέ οι άντρες. Επιπλέον εσείς έχετε έτσι την ευκαιρία να ελέγχετε και το βάθος και την κίνηση.
Καινοτομίες
Αν υπάρχει μια νέα στάση που θέλετε να δοκιμάστε, μην διστάσετε να το προτείνετε στον σύντροφό σας. Μην ανησυχείτε ακόμη και αν τελικά αυτή η στάση απογοητεύσει και τους δύο γιατί τουλάχιστον το δοκιμάσατε και πλέον έχετε σχηματίσει άποψη. Η ανταμοιβή θα είναι μεγάλη και για τους δύο αφού θα ανανεώσετε το ερωτικό ενδιαφέρον του ενός προς τον άλλον και θα απολαύσετε σεξουαλικές εμπειρίες πέρα από τα όρια!
Θέλουν να σας βλέπουν
Η οπτική διέγερση λειτουργεί πραγματικά πολύ καλά στους άντρες. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι γυναίκες είναι εγκεφαλικές ενώ οι άντρες οπτικοί τύποι. Επιλέξτε λοιπόν στάσεις όπως αυτή της καουμπόισσα όπου θα μπορεί ο καλός σας να έχει πραγματικά να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για το τι συμβαίνει. Εναλλακτικά, κάθε θέση μπορούν να επωφεληθεί από έναν καλά τοποθετημένο καθρέφτη όπου θα μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα της δράσης. Εάν αισθάνεστε πραγματικά θαρραλέα αφήστε τον σύντροφό να σας παρακολουθεί ενώ εσείς αγγίζετε τον εαυτό σας.
Θέλει πίτσα
Οι άντρες δεν λένε ποτέ όχι στο φαγητό ακόμα κι αν σερβίρετε κατά τη διάρκεια του σεξ. Βάλτε λοιπόν στο παιχνίδι σοκολάτες, φράουλες, σαντιγί ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκαρφιστείτε.
Πηγή: baby.gr

Πατέρας ξεμπρόστιασε τον γιο του επειδή έκανε bullying σε συμμαθητές του (φωτο)

Ποικίλα σχόλια και έντονη κριτική έχει προκαλέσει στα social medias, ο ναζιστής πατέρας (γνωστός ως «SS Cowboy») που ανάγκασε τον γιο του να ζητήσει συγνώμη για το bullying που έκανε σε συμμαθητές του.
Στην παρακάτω φωτογραφία, ο πατέρας ποζάρει –στη μέση- με φίλους του, φορώντας μπλούζα με τη σβάστικα.
Ο Timothy Robenhorst από το Ουισκόνσιν των ΗΠΑ τιμώρησε τον γιο του Kayden, αναγκάζοντάς τον να κρατήσει ένα πόστερ στο οποίο έγραφε ότι είναι ένοχος για το bullying που έκανε σε συμμαθητές του. Στο πόστερ, αναγράφεται η τιμωρία του μικρού, ο οποίος θα πρέπει να ξυπνάει στις 4:30 το πρωί, να τρέχει περίπου ένα μίλι, να κάνει 50 πους-απς με τις γροθιές του, να κάνει δουλειές στο σπίτι και να ασχολείται με τις εργασίες του κήπου. 
Αρκετοί χρήστες του Facebook επικροτούν την κίνηση αυτή του πατέρα και άλλοι πάλι όχι. Μερίδα χρηστών, έγραψαν κάτω από τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ότι αυτό θα διδάξει πολλά στον Kayden, ενώ άλλοι έγραψαν ότι μια απλή «συγγνώμη» θα ήταν αρκετή. Για τον πατέρα που είναι λάτρης του ναζισμού, τα σχόλια δικά σας… 

Καρκίνος του στόματος - Προσβάλλει ανθρώπους κάτω των 40

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια μορφή καρκίνου που προσβάλλει ολοένα και συχνότερα νέους ανθρώπους: τον καρκίνο του στόματος.
Πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα από Ευρώπη και ΗΠΑ δείχνουν ότι τώρα πια σχεδόν ένα στα δέκα κρούσματα της νόσου καταγράφεται σε άτομα κάτω των 45 ετών, τα οποία μάλιστα δεν ανήκαν ποτέ στις δύο κυριότερες ομάδες υψηλού κινδύνου, στους μανιώδεις πότες και τους καπνιστές.
Αυτό αποδίδεται στη μετάδοση μέσω του στοματικού σεξ των ογκογόνων στελεχών του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως αιτία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού και του πέους.
«Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του στόματος, που είναι η πιο συχνή μορφή της νόσου (αφορά το 95% των κρουσμάτων) έχει ανησυχη­τική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια στις ηλικίες κάτω των 40 ετών και μάλιστα σε άτομα που δεν κάπνισαν ποτέ», λέει ο Γεώργιος Χ. Λάσκαρης, αναπληρωτής καθηγητής Στοματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
«Η αυξημένη αυτή συσχέτιση αποδίδεται στη διασπορά και μετάδοση στους σεξουαλικούς συντρόφους των ιών HPV 16 και 18 με στοματογεννητική επαφή (oral sex), που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί συνήθη σεξουαλική πρακτική. Στην πραγματικότητα, οι HPV 16 και 18 κατέχουν πλέον την πρώτη θέση ως παράγοντες καρκινογένεσης στο στόμα σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών, ενώ στις ηλικίες άνω των 50 ετών το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι η κυρία αιτία καρκίνου του στόματος. 
Αν και υπάρ­χουν πάνω από 120 τύποι των ιών HPV, η μεγάλη πλειονότητα είναι ακίνδυνοι. Εντούτοις, 1% των ατόμων που μολύνονται με ιούς HPV έχουν τους τύπους 16 ή 18, οι οποίοι έχουν τη βασική ευθύνη για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού και του πέους. Σε αυτή την ομάδα τελευταία συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος του στόματος».
Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο καρκίνος του στόματος είναι ο όγδοος σε συχνότητα παγκοσμίως, προκαλώντας σε ετήσια βάση σχεδόν 650.000 κρούσματα και 300.000 θανάτους. 
Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι καταγράφονται 600-700 νέες περιπτώσεις και περίπου 200 θάνατοι τον χρόνο κατά τον κ. Λάσκαρη.
Η συχνότητα προσβολής στα δύο φύλα είναι περίπου η ίδια, γεγονός που αντανακλά την εξάπλωση του καπνίσματος και της υπερκατανάλωσης αλκοόλ στις γυναίκες. Υπολογίζεται πως ο κίνδυνος να εμφανιστεί καρκίνος στο στόμα είναι 15 φορές υψηλότερος όταν συνδυάζονται αυτοί οι δύο παράγοντες.
Μολονότι το στόμα είναι μία ανοικτή κοιλότητα που εύκολα μπορεί να εξεταστεί, η διάγνωση του καρκίνου του στόματος συνήθως καθυστερεί, με το 50%-60% των ασθενών να έχουν ήδη μεταστάσεις όταν μαθαίνουν γι’ αυτόν. Εντούτοις, «η πρώιμη διάγνωσή του αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχή θεραπεία και για την επιβίωση του ασθενούς», τονίζει ο κ. Λάσκαρης.
Ο καρκίνος του στόματος στα πρώιμα στάδια συνήθως είναι ανώδυνος και δεν προκαλεί συμπτώματα, όπως ο πόνος ή η διόγκωση των λεμφαδένων της περιοχής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει: μια προσεκτική εξέταση από τον οδοντίατρο μπορεί να αποκαλύψει μία ερυθρή ή/και λευκή πλάκα, διάβρωση ή/και έλκος (πληγή) ή ένα μικρό ογκίδιο – βλάβες που επιμένουν και δεν δείχνουν καμία τάση υποχώρησης ή επούλωσης. 
Επομένως, η προληπτική εξέταση από τον οδοντίατρο μία φορά κάθε 6 μήνες μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια διότι θα δώσει το έναυσμα για περαιτέρω έλεγχο στον ειδικό στοματολόγο, προσθέτει ο κ. Λάσκαρης.
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post%2F%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-40#sthash.wsrQA24q.dpuf

Όταν του ζήτησε η γυναίκα του να βγάλει για δείπνο μία άλλη γυναίκα, ξαφνιάστηκε! Αυτό το δείπνο όμως, θα το θυμάται για πάντα…

Στην επέτειο των 21 χρόνων του γάμου μας, η γυναίκα μου μου ζήτησε να βγάλω κάποια άλλη γυναίκα εκείνο το βράδυ έξω για φαγητό. Μου είπε: «Σ” αγαπώ, αλλά ξέρω ότι και αυτή η άλλη γυναίκα σε αγαπάει πολύ και θα ήθελε να περάσει λίγο χρόνο μαζί σου».
Η άλλη γυναίκα που εννοούσε η σύζυγός μου, ήταν η μητέρα μου. Ο πατέρας μου είχε πεθάνει πριν από 19 χρόνια και από τότε η μητέρα μου ζούσε εντελώς μόνη της. Πολλές φορές σκεφτόμουν να την επισκεφτώ, αλλά οι απαιτήσεις της δουλειάς μου και τα 3 μου παιδιά δε με άφηναν να το κάνω όσο τακτικά το ήθελα.
Άκουσα την γυναίκα μου εκείνο το βράδυ και την πήρα τηλέφωνο. Της ζήτησα να βγούμε οι δυο μας για φαγητό και στη συνέχεια, αν ήθελε, να πηγαίναμε να δούμε μια ταινία στον κινηματογράφο.
«Τι έπαθες, είσαι καλά;» με ρώτησε. Η μητέρα μου είναι ο τύπος της γυναίκας που νομίζει ότι αν της τηλεφωνήσεις εντελώς ξαφνικά το βράδυ, κάτι κακό έχεις να της πεις.
«Απλά νομίζω ότι θα ήταν όμορφα να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί, μόνο οι δυο μας» της απάντησα.
Εκείνη το σκέφτηκε για μια στιγμή, και στη συνέχεια μου είπε ενθουσιασμένη: «Θα το ήθελα πάρα πολύ.»
Την επόμενη Παρασκευή μετά τη δουλειά, μπήκα στο αυτοκίνητο και ξεκίνησα για να την πάρω από το σπίτι της. Όσο οδηγούσα ένιωθα μια περίεργη νευρικότητα. Ήταν κάτι που δε μπορούσα να το εξηγήσω.
Όταν έφτασα στο σπίτι της, παρατήρησα ότι και εκείνη έμοιαζε το ίδιο νευρική για το ραντεβού μας. Με περίμενε στην πόρτα φορώντας το παλτό της. Είχε φτιάξει τα μαλλιά της και κάτω από το παλτό μπορούσα να διακρίνω το φόρεμα που είχε αγοράσει για να γιορτάσει με τον πατέρα μου την τελευταία επέτειο του γάμου της.
Μου χαμογέλασε και το πρόσωπο της ήταν τόσο λαμπερό. Έμοιαζε με άγγελος.
«Είπα στις φίλες μου ότι θα με βγάλει για φαγητό έξω ο γιος μου και εντυπωσιάστηκαν. Περιμένουν με ανυπομονησία την αυριανή μέρα για να τους διηγηθώ με κάθε λεπτομέρεια πως περάσαμε» μου είπε τη στιγμή που μπήκε στο αυτοκίνητο.
Πήγαμε σε ένα εστιατόριο που, αν και δεν ήταν πολύ κομψό, ήταν περιποιημένο και άνετο. Μπαίνοντας η μητέρα μου, μου κρατούσε το μπράτσο και περπατούσε περήφανη, με το κεφάλι ψηλά.
Αφού καθίσαμε, έπρεπε να βρούμε στο μενού τι θα παραγγείλουμε. Χωρίς τα γυαλιά της μπορούσε να διαβάσει μόνο τα πολύ μεγάλα γράμματα, γι” αυτό άρχισα να της διαβάζω εγώ ότι υπήρχε, για να μπορέσει να επιλέξει.
Καθώς της διάβαζα, σήκωσα το βλέμμα μου και την είδα να κάθεται και να με κοιτάει. Ένα νοσταλγικό χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στα χείλη της. «Θυμάσαι που κάποτε εγώ σου διάβαζα το μενού γιατί ήσουν πολύ μικρός και δεν ήξερες να διαβάζεις;» με ρώτησε.
«Ναι, φυσικά» της απάντησα. «Τώρα είναι η σειρά μου να σου διαβάζω και εσύ να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη στιγμή».
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, είχαμε μια ευχάριστη συνομιλία, τίποτα το εξαιρετικό. Απλά μιλήσαμε για τα πρόσφατα γεγονότα της ζωής μας.
Μιλήσαμε τόσο πολύ που ξεχάσαμε την ταινία. Όταν πια είχε περάσει η ώρα και πρόσεξα ότι είχε κουραστεί, πλήρωσα τον λογαριασμό και τη συνόδεψα μέχρι το αυτοκίνητο.
Όταν φτάσαμε στο σπίτι της μου είπε, «Πέρασα υπέροχα! Θα ήθελα να βγούμε ξανά μαζί για φαγητό, αλλά μόνο αν μου επιτρέψεις να πληρώσω εγώ το λογαριασμό.» Συμφώνησα.
«Πώς περάσατε;» με ρώτησε η σύζυγός μου όταν μπήκα στο σπίτι.
«Πολύ ωραία. Ποιο ωραία από ότι θα μπορούσα να φανταστώ» της απάντησα.
Λίγες μέρες αργότερα, η μητέρα μου πέθανε από καρδιακή προσβολή. Συνέβη τόσο ξαφνικά και τόσο σύντομα που δεν πρόλαβα να βρω την ευκαιρία να την ξαναπάρω τηλέφωνο.
Λίγες μέρες αργότερα, έλαβα με το ταχυδρομείο ένα γράμμα. Μέσα υπήρχε μια απόδειξη ενός λογαριασμού από το ίδιο εστιατόριο στο οποίο είχαμε πάει με τη μητέρα μου.
Υπήρχε επίσης και ένα σημείωμα το οποίο έγραφε:
Πλήρωσα προκαταβολικά το λογαριασμό για το επόμενο δείπνο γιατί δεν είμαι σίγουρη ότι θα ζω για να έρθω μαζί σου. Παρ” όλα αυτά πλήρωσα για δύο άτομα. Αν δεν τα καταφέρω, να πας εσύ μαζί με την γυναίκα σου και να περάσετε όμορφα. Ποτέ δε θα μπορέσεις να καταλάβεις πόσο χαρούμενη με έκανες εκείνη το βράδυ. Πόσο σημαντικές ήταν εκείνες οι στιγμές για μένα.
Σ” αγαπώ πολύ, γιε μου.
Εκείνη τη στιγμή, κατάλαβα τη πραγματική σημασία της φράσης: «Σ” αγαπώ». Κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεις πάντα για αυτούς που αγαπάς το χρόνο που τους αξίζει. Κατάλαβα επίσης ότι κάποια πράγματα δε μπορείς να τα αναβάλεις συνεχώς για κάποια άλλη «στιγμή» γιατί είναι πολύ πιθανό αυτή η «στιγμή», να μην προλάβει να έρθει ποτέ…

Υποφέρουν στην μήτρα: Δραματικές εικόνες από μωρά που επηρεάζονται από το κάπνισμα!(Βίντεο)

Fetus-2
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως μπορούν να δείξουν τα αποτελέσματα του καπνίσματος στα μωρά μέσα στην μήτρα παρατηρώντας τις μικροσκοπικές κινήσεις του προσώπου τους.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν 4D  σούπερ ήχο στα κλασσικά  υπερηχογραφήματα τοκετού.
Έγκυες γυναίκες  βλέποντας το συγκεκριμένο υπερηχογράφημα πείστηκαν να κόψουν το κάπνισμα καθώς είχαν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, να προκαλέσουν προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα ακόμη και θάνατο.
Οι ειδικοί δημοσίευσαν το συγκεκριμένο άρθρο ελπίζοντας να ενθαρρύνουν τις μαμάδες να κόψουν το κάπνισμα. 
H δόκτωρ Nadja Reissland από το πανεπιστήμιο Durham  παρουσίασε έμβρυα από μητέρες που κάπνιζαν τουλάχιστον 14 τσιγάρα την ημέρα  και έμβρυα από μαμάδες  που δεν κάπνιζαν.
Τα έμβρυα των μαμάδων που κάπνιζαν παρουσίαζαν έντονες κινήσεις του προσώπου και του σώματος δείχνοντας φανερή ενόχληση.Οι κινήσεις αυτές γινόντουσαν πιο έντονες όσο πλησίαζε η ημέρα της  γέννησής τους καθώς τα έμβρυα αποκτούσαν όλο και περισσότερο έλεγχο των κινήσεων τους.
Ευτυχώς όλα τα μωρά που συμμετείχαν στην έρευνα γεννήθηκαν υγιή και είχαν φυσιολογικό μέγεθος και βάρος.
Δείτε το βίντεο με τα έμβρυα που συμμετείχαν στην έρευνα:

babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα