Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη η προθεσμία για τις αιτήσεις

oaed_9
Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη η προθεσμία για τις αιτήσεις Απο το Βασίλη Αγγελόπουλο Αύριο, Παρασκευή ή το αργότερο την Μ. Δευτέρα, θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ την προκήρυξη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, με την οποία θα ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, με στόχο να καλυφθούν 32.000 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στους δήμους όλης της χώρας Το πρόγραμμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, καθυστέρησε στο ΑΣΕΠ, λόγω της απαιτούμενης έγκρισης που έπρεπε να λάβει από το συγκεκριμένο φορέα.
Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα είναι 15νθήμερη και στη συνέχεια θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων, με βάση μοριοδότηση. Ακολούθως θα δοθεί ο απαιτούμενο χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού, για να προκύψει τελικά, ο οριστικός πίνακας ωφελούμενων.
Από την ανάρτησή του, θα πρέπει οι δικαιούχοι να μεταβούν στην υπηρεσία τους, εντός 15 ημερών.
Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές. Το υπουργείο Εργασίας, εκτός από τη μικρή αυτή αύξηση, που προέκυψε λόγω αξιοποίησης κονδυλίων ύψους άνω του 1.300.000 ευρώ που υπήρχαν στο Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ), προχώρησε σε συνολική τροποποίηση των θέσεων εργασίας ανά δήμο, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Οι αλλαγές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και αποτελούν εξορθολογισμό της διαδικασίας των προσλήψεων που θα γίνουν.
Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ακόμα να προσφέρει άλλες 20.000 θέσεις απασχόλησης σε περιφέρειες, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, η προκήρυξη των οποίων θα καθυστερήσει και άλλο.

Θέλω να σε χορτάσω

Έλα να με ταράξεις. Έλα να μου ζητήσεις τα ρέστα γιατί δεν σου τα είπα όλα νωρίτερα. Έλα, γαμώτο, να με βρεις. Σταμάτα να τα περιμένεις όλα από μένα. Έλα κουβαλώντας την κτητικότητά σου και τρέλα σου να μου επιβάλλεις να μην ξαναφύγω από κοντά σου. Να μην κάνω βήμα μακριά σου. 
Έλα με την κάβλα σου για μένα και πες τα μου όλα. Κάνε κάτι κι εσύ. Δε βαρέθηκες τα εύκολα και τα δεδομένα;


Κι αν ήξερα από την αρχή πως τίποτα δεν θα πάρω;
Φοβόμουν. Φοβόμουν πολύ να δείχνω τι νιώθω, να αποκαλύπτω τα συναισθήματά μου, να ανοίγω την καρδιά μου. Μέχρι που σε γνώρισα. Κι αυτό που ένιωσα για σένα ξεπέρασε αυτόν τον φόβο μου. Με έκανε περισσότερο ευάλωτη, πιο ευαίσθητη κι ακόμα πιο ρομαντική απ 'όσο ήμουν πριν.
Πρώτη φορά ένιωσα να κουμπώνω σε μια αγκαλιά. Να μη θέλω να μ 'αφήσεις, να μένουμε ολόκληρες μέρες αγκαλιά στο κρεβάτι χωρίς να βγάλουμε μιλιά. Να νιώθω την ανάσα σου στο λαιμό μου και τα χέρια σου να κουμπώνουν και να γίνονται ένα με τα δικά μου. Να μας ταξιδεύει η μουσική και να κάνουμε όνειρα.
Και μέσα σ ΄αυτή την ηρεμία, θέλω τη δική σου τρικυμία. «Θέλω να μου αναστατώσεις τη ζωή;» Θυμάσαι; Αυτό θέλω. Να μην μπορώ μακριά σου, να ανατριχιάζω με κάθε άγγιγμά σου, να ταξιδεύω στα φιλιά σου, να πεθαίνω για το κορμί σου όταν είσαι μακριά. 
Έλα να με ταράξεις. Έλα να μου ζητήσεις τα ρέστα γιατί δεν σου τα είπα όλα νωρίτερα. Έλα, γαμώτο, να με βρεις. Σταμάτα να τα περιμένεις όλα από μένα. Έλα κουβαλώντας την κτητικότητά σου και τρέλα σου να μου επιβάλλεις να μην ξαναφύγω από κοντά σου. Να μην κάνω βήμα μακριά σου.  
Έλα με την κάβλα σου για μένα και πες τα μου όλα. Κάνε κάτι κι εσύ. Δε βαρέθηκες τα εύκολα και τα δεδομένα;
Σκέφτομαι παλιές αγάπες, ανθρώπους που πέρασαν απ 'τη ζωή μου κι έμειναν καιρό και δε νιώθω τίποτα. Νιώθω μόνο ότι σπαταλούσα τζάμπα το χρόνο μου. Δεν θέλω να χάσω άλλο χρόνο. Θέλω να μάθω το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς.
Θέλω συνέχεια να κοιμάμαι και να ξυπνάω μαζί σου. 
Να ξέρω τι σε τρελαίνει σε μένα και να μην σταματάω να στο δείχνω. Θέλω, γαμώτο, κάθε μέρα να σου δίνω περισσότερο από τα μέσα μου για σένα. Να σου λέω σ 'αγαπάω κι όχι σ 'αγαπώ. Γιατί μόνο τότε είναι ολοκληρωμένο, κι αυτή είναι μια θεωρία που πιστεύουμε κι οι δύο. 
Θέλω να σε χορταίνω. Θέλω να ξέρω που ταξιδεύεις όταν σε βλέπω να χάνεσαι.
Δε θέλω να σου λέω να προσέχεις. Θέλω να σε προσέχω εγώ. Θέλω να ξέρω τι θες πριν το πεις και να στο δίνω.
Πίστεψέ με, ακόμα κι αν ήξερα από την αρχή πως τίποτα δεν θα πάρω, πάλι όλα θα στα έδινα.

Tα 10 πράγματα (ή κάποια από αυτά) που δεν ξέρατε για το αιδοίο

Αυτοκαθαρίζεται!
Τα γεννητικά όργανα της γυναίκας είναι σχεδιασμένα ώστε να αυτοκαθαρίζονται. Μάλιστα υπάρχει η άποψη ότι το ντους στην περίοδο είναι εντελώς περιττό και μπορεί μερικές φορές να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αφού ακόμα και τότε το αιδοίο καθαρίζεται μόνο του και συνεχίζει να το κάνει σε όλο το μηνιαίο κύκλο της γυναίκας. Επίσης, αυτοκαθαρίζεται μετά το σεξ! Ετσι προστατεύεται την ανάπτυξη μυκήτων και από βακτηριακές λοιμώξεις. Ωστόσο, εάν τα βακτήρια ή οι μύκητες που μπαίνουν στο σώμα είναι περισσότερα από όσα μπορεί να καταπολεμήσει από μόνο του, μπορεί να αναπτυχθούν. Αυτό αντιμετωπίζεται με κρέμες ή αντιβιοτικά που χορηγεί ο γιατρός.
Τώρα που βρήκες το G-Spot… ψάξε για το A-Spot
Αν βρεις το G-Spotμιας γυναίκας, υποτίθεται ότι έχεις βρει το “κουμπί” της, όμως υπάρχει και ένα άλλο σημείο, που ονομάζεται A-Spot και το οποίο μπορεί να την “απογειώσει”! Το A-Spotβρίσκεται βαθύτερα από το G-Spot, μέσα στο κανάλι (ακριβώς μπροστά από τον τράχηλο της μήτρας) και μπορεί να διεγερθεί με τα δάχτυλά. Απλώς να θυμάσαι ότι από τη στιγμή που «ψάχνεις» πολύ βαθιά μέσα σε μια γυναίκα, θα πρέπει να έχεις βάλει πολύ λιπαντικό και να την έχεις ερεθίσει αρκετά, ώστε να μην την πονέσεις.
Το άρωμά του…
Ενα υγιές αιδοίο έχει μια μυρωδιά, αλλά συνήθως δεν είναι πολύ έντονη. Ενας μύκητας ή μια βακτηριακή λοίμωξη μπορεί να το κάνει να μυρίζει πιο έντονα, αλλά η μυρωδιά δεν σημαίνει πάντα μόλυνση. Πολλά από τα πράγματα που τρώει μια γυναίκα επηρεάζουν την οσμή και τη γεύση των γεννητικών οργανων της. Για παράδειγμα, τρώγοντας πολύ ανανά και γλυκά φρούτα θα του δώσουν γλυκιά γεύση και οσμή (που μπορεί να είναι υπέροχη για το στοματικό σεξ), όμως τα λαχανικά, όπως το λάχανο ή τα σπαράγγια μπορεί να του δώσουν ένα πιο απωθητικό άρωμα.
Μπορεί πραγματικά να πέσει!
Κολπική πρόπτωση είναι όταν η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες ή ο κόλπος (ή και συνδυασμός όλων αυτών) κινείται προς τα κάτω από την φυσική θέση που έχει στο σώμα. Αυτή η κατάσταση είναι παρατηρείται ύστερα από χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί και στο άσχετο. Σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτή η κατάσταση θα κάνει τους εσωτερικούς ιστούς να προεξέχουν μέσα από το άνοιγμα του αιδοίου.
Εκσπερματώνει!
Οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, μπορούν να “εκσπερματώσουν” ποικίλες ποσότητες υγρών κατά τη διάρκεια του οργασμού. Μερικές γυναίκες βγάζουν τόσο μεγάλες ποσότητες υγρού που θυμίζουν συντριβανάκι! Η επιστήμη έχει διαπιστώσει ότι τα συστατικά της γυναικείας εκσπερμάτωσης είναι ξεχωριστά από τα συστατικά των ούρων και ότι το υγρό αν και περνάει από τους παραουρηθρικούς αγωγούς, δεν προέρχεται από την ουροδόχο κύστη.
Μπορεί να διπλασιαστεί!
Το αιδοίο διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Σε μερικές γυναίκες είναι πολύ μικρό το κανάλι, ενώ σε άλλες πολύ μεγάλο. Το μέσο μέγεθος σε μια μη ερεθισμένη γυναίκα είναι 7,6 με 10,1 εκατοστά, αλλά κατά τη διάρκεια της διέγερσης, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί και μπορεί ακόμη και να διπλασιαστεί!
Το σεξ το κρατάει νέο! 
Οπως και οι υπόλοιποι μυες, το αιδοίο θα πρέπει να ασκείται… Κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων αποχής, οι ευαίσθητοι ιστοί στο εσωτερικό μπορεί να αδυνατίσουν και να αρχίσουν να πέφτουν. Το τακτικό σεξ, όμως, βοηθάει να κρατηθούν τα γεννητικά όργανα της γυναίκας σε φόρμα.
Τι σχέση έχει με το συκώτι του καρχαρία…
Εξετάσεις συστατικών που βρέθηκαν στις κολπικές εκκρίσεις, έδειξαν ότι περιέχουν ένα συστατικό που βρίσκεται στο συκώτι του καρχαρία! Αυτό ονομάζεται σκουαλένιο και μπορεί επίσης να βρεθεί σε φυτικά έλαια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καλλυντικά, επειδή είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα που δεν αφήνει την επιδερμίδα να γίνει λιπαρή! Το σκουαλένιο κάνει καλό στην υγεία των γεννητικών οργάνων, επειδή κρατά τον ιστό υγρό και ευλύγιστο.
Σέρνει καράβι…
Ολες οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους μυες του κόλπου τους, που ονομάζονται επίσης πελβικοί μυες, κατά τη διάρκεια του σεξ. Είναι οι ίδιοι μύες που σταματούν την ροή των ούρων και μπορούν να δυναμώσουν με συγκεκριμένες ασκήσεις όπως η γνωστή γυμναστική Kegel. Οι παλιοί έλεγαν ότι “σέρνει καράβι”, όμως μάλλον δεν γνώριζαν ότι το αιδοίο όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά είναι πολύ δυνατό: Η κάτοχος του παγκοσμιου ρεκόρ για το ισχυρότερο αιδοίο είναι μια Ρωσίδα που σήκωσε 14 κιλά μόνο με τους μυες του κόλπου της!
Ο οργασμός του είναι φάρμακο…
Την επόμενη φορά που θα σου πει ότι δεν μπορεί να κάνει σεξ γιατί έχει πονοκέφαλο, πες της ότι έχεις το φάρμακο! Ο οργασμός είναι ένα εξαιρετικό παυσίπονο και μπορεί να λειτουργήσει όπως αρκετά φάρμακα. Απλώς, πρέπει να της δώσεις μεγάλη δόση, αυτό που λέμε: BigO.
Πηγή: 69magazine

20 σοφά αποφθέγματα για τη φιλία – Μια λέξη τόσο μικρή αλλά τόσο δυνατή

Μια λέξη τόσο μικρή, αλλά και τόσο δυνατή, που το άκουσμά της και μόνο σε κάνει να χαμογελάς.
Ίσως η φιλία μοιάζει με τον κεραυνοβόλο έρωτα, που σε χτυπάει κατακέφαλα και αμέσως καταλαβαίνεις πως κάποιος σου ταιριάζει.
Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να μιλήσουν για τη φιλία, και σήμερα πια τα λόγια τους έχουν γίνει αποφθέγματα.
1. Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη.
μτφρ: Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα.
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
2. Λίγοι άνθρωποι το έχουν στη φύση τους αυτό: να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους.
Αισχύλος, 525-456 π.Χ., αρχαίος τραγικός ποιητής
3. Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.
Jim Morrison, 1943-1971, Αμερικανός τραγουδιστής
4. Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα. Η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες.
C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας
5. Οι σιωπές κάνουν τις πραγματικές συζητήσεις μεταξύ φίλων. Αυτό που μετράει δεν είναι να μιλάς, αλλά να μη χρειάζεται να μιλήσεις.
Margaret Lee Runbeck, 1905-1956, Αμερικανίδα συγγραφέας
6. Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου.
Doug Larson, 1926-, Αμερικανός αρθρογράφος
7. Εκτιμώ τον φίλο που βρίσκει χρόνο για μένα στην ατζέντα του, αλλά βασίζομαι στον φίλο που για μένα δεν συμβουλεύεται την ατζέντα του.
Robert Brault, σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος
8. Το να περπατάς με έναν φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.
Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας
9. Οι φίλοι είναι ο τρόπος του Θεού να ζητήσει συγγνώμη για τους συγγενείς που μας έδωσε.
Ανώνυμος
10. Πάντα ένιωθα ότι το μεγάλο προνόμιο, η ανακούφιση και η παρηγοριά της φιλίας είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα.
Katherine Mansfield
11. H μεγάλη διαφορά μεταξύ αγάπης και φιλίας είναι ότι δεν μπορείς να έχεις φιλία χωρίς ανταπόδοση.
Michel Tournier, 1924-, Γάλλος συγγραφέας
12. Ο καλός φίλος θα σε βγάλει από τη φυλακή. Ένας πραγματικός φίλος όμως θα στέκεται δίπλα σου λέγοντας «τουλάχιστον είχε πλάκα»!
Ανώνυμος
13. Είναι φίλος μου όποιος μιλάει καλά για μένα πίσω από την πλάτη μου.
Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής
14. Αν θες να μάθεις ποιοι είναι οι φίλοι σου, επιδίωξε να καταδικαστείς σε φυλάκιση.
Charles Bukowski, 1920-1994, Αμερικανός συγγραφέας
15. Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.
Walter Winchell, 1897-1972, Αμερικανός δημοσιογράφος
16. Ένα μοναδικό τριαντάφυλλο μπορεί να είναι ο κήπος μου… Ένας μοναδικός φίλος, ο κόσμος μου.
Leo Buscaglia, 1924-1998, Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας
17. Η απώλεια ενός φίλου είναι σαν την απώλεια ενός μέλους του σώματος: ο χρόνος μπορεί να απαλύνει τον πόνο της πληγής, αλλά η απώλεια δεν μπορεί να αποκατασταθεί.
Robert Southey, 1774-1843, Άγγλος ποιητής
18. Η φιλία δεν είναι κάτι που σου μαθαίνουν στο σχολείο. Αλλά αν δεν έχεις μάθει το νόημα της φιλίας, στην πραγματικότητα δεν έχεις μάθει τίποτα.
Muhammad Ali
19. Όλοι ακούνε αυτά που λες. Οι φίλοι ακούνε με προσοχή αυτά που λες. Οι καλοί φίλοι ακούνε αυτά που δεν λες.
Ανώνυμος
20. Η φιλία γεννιέται τη στιγμή που ένα άτομο λέει σε ένα άλλο: «Τι! Κι εσύ; Νόμιζα ότι ήμουν μόνο εγώ»!
C.S. Lewis
Bonus: Ο φίλος σου είναι ο άνθρωπος που ξέρει τα πάντα για σένα και, παρ’ όλα αυτά, ακόμα σε συμπαθεί.
Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας