Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Δε θα σε ξεπεράσω ποτέ, μπάσταρδε


Δε θα σε ξεπεράσω ποτέ, μπάσταρδε

Από μικρή έχω αλλεργία στις καψουροκαταστάσεις. Τι εννοώ; Οταν κάτι τελειώνει, τελείωσε. 
Πατάω το off και πάω παρακάτω, πολύ εύκολα, πολύ ανώδυνα, πολύ καλά.
Το βρίσκω pathetic να κλαίω και να κλαίγομαι, να αναλύω κινήσεις, κρυμμένα μηνύματα πίσω από λέξεις και συμπεριφορές, «γιατί» και «πώς». Συγκεκριμένα με αηδιάζουν αυτές οι κλαψομούνικες συνήθειες.
Δεν ξέρω με την πάρτη σου τι διάολο έχει γίνει.
Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες να γαντζωθείς στο μυαλό μου.
Πότε και πώς έγινες σημείο αναφοράς και σύγκρισης;
Δε θα σε ξεπεράσω ποτέ, μπάσταρδε, και πρέπει να μάθω να ζω με αυτό. Τον τρόπο δεν τον ξέρω. Ακόμα τον ψάχνω, κι ας πέρασαν χρόνοι πέντε.
Άσκοπα παλέυω να κάψω το κομμάτι της καρδιάς μου που σου ανήκει. Μάταια πέταξα φωτογραφίες μας και δωράκια. Ακόμα εδώ είσαι.
Άλλαξα σπίτια, κρεβάτια, συντρόφους, συνήθειες, κι εσύ εκεί. Μαζί μου.
Όχι, φύλακας-άγγελος δεν είσαι σίγουρα. Βραχνάς, ναι. Αυτό είσαι.
Ο βραχνάς και το βάρος που δε μου επιτρέπει να υψώσω το ανάστημά μου και να σε διαολοστείλω.
Μου τα χάλασες όλα. Μου τα ανέτρεψες όλα.
Εντάξει, δεν έπεσα στην κλαψαμουνιά, στο τσακ είμαι δηλαδή, αλλά ευτυχώς κρατιέμαι.
Αλλά χωρίς να το θέλω, αλήθεια δε θέλω, όποτε συζητάω με φίλους και φίλες, το όνομά σου έρχεται αυτόματα στα χείλη μου.
Είχε κάνει εκείνο, είχαμε κάνει το άλλο. Και το χειρότερο όλων, ό,τι είχα ζήσει και ό,τι είχα κάνει μαζί σου δεν το ξαναέζησα και δεν το ξαναέκανα με καλύτερο τρόπο, ποτέ και με κανέναν. Κι ας περάσουν και πενήντα χρόνια.
Δε θα σε ξεπεράσω ποτέ γιατί δεν ήσουν μόνο γκόμενος.
Ήσουν πατέρας, σύντροφος, εραστής, κολλητός, αδελφός. Το παρεάκι μου. Κάναμε έρωτα και σκάγαμε στα γέλια. Γενικά, γελούσαμε πολύ. Τα κάναμε όλα, πολύ.
Το αστείο είναι πως πέρασαν άνθρωποι απ’ τη ζωή μου και δε θυμάμαι ούτε το όνομά τους.
Αλλά δε θα ξεχάσω ποτέ τη μυρωδιά σου, το τραγούδι του Χιώτη που χορέψαμε στη βροχή, το πουκάμισο που φορούσες στο πρώτο ραντεβού, τα πράσινα σταράκια σου και και εκείνη την ελιά στην πλάτη που πάντα φιλούσα πριν κοιμηθούμε.
Δε θα σε ξεπεράσω ποτέ. Και ίσως να μην πρέπει. Ίσως να μην χρειάζεται μωρέ.
Ίσως οι μεγάλοι έρωτες και οι σπουδαίοι άνθρωποι της ζωής μας να μένουν πάντα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός μας. Σαν σε χρυσό κλουβί. Μας βλέπουν, τους βλέπουμε, τους μνημονεύουμε κι αυτοί το απολαμβάνουν.
Τώρα που τα γράφω αυτά σκέφτομαι πως ίσως να μην είναι κι απαραίτητο να σε ξεπεράσω. Δεν τα έχω καταφέρει ως τώρα οπότε. Ας αποδεχτώ την ήττα μου και τη μόνιμη «παρουσία» σου στη ζωή μου κι ας προχωρήσω μπροστά.
Μεταξύ μας, ίσως και να μη θέλω να σε ξεπεράσω τελικά.

Ο έρωτας με έρωτα περνάει;


Ο έρωτας με έρωτα περνάει;

Το ερώτημα της περασμένης εβδομάδας στο I <3 polls έχει αποτελέσει κατά καιρούς θέμα πολύωρης συζήτησης με τις φίλες μου.    
Τελικά ο έρωτας με έρωτα περνάει;
Το 52% από εσάς δηλώνει ότι ναι, ο έρωτας με έρωτα περνάει.  Ωστόσο, υπάρχει κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο, πολύ δυνατό, 48% που ισχυρίζεται πως όχι.  
Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι η διαφορά θα κυμαινόταν σε χαμηλά ποσοστά. Απ’ ότι φαίνεται, το ζήτημα προβληματίζει κι άλλους πλην εμού. 
Το «ναι» ήταν διαρκώς το υψηλότερο ποσοστό με μικρή διαφορά ωστόσο.  Οι απόψεις διίστανται λοιπόν. 
Εσείς που απαντάτε «ναι» υποθέτω ότι ακολουθείτε αυτή την τακτική στη ζωή σας και σας φέρνει και τα επιθυμητά για εσάς αποτελέσματα. 
Ναι, είναι περισσότερο εύκολο κι ελπιδοφόρο να πιστεύεις ότι θα ξεπεράσεις τον προηγούμενο έρωτα με την εισβολή ενός νέου στη ζωή σου. 
Είσαι εσύ που χωρίζεις και δηλώνεις κατευθείαν διαθέσιμος, ακόμα και στην προσωπική σου κατάσταση στο facebook.  Θα βγεις, θα διασκεδάσεις, θα φωτογραφηθείς, θα τραβήξεις την προσοχή. 
Εσύ που θες κάποιο άλλο πρόσωπο να σου περιποιηθεί τις πληγές, γιατί μόνος σου δυσκολεύεσαι. 
Αν κρίνω από τον περίγυρο μου, ναι, οι περισσότεροι δεν αφήνουν ιδιαίτερα χρονικά περιθώρια για να περάσουν στον επόμενο. Ψάχνουν τον αντικαταστάτη, γιατί το ουδείς αναντικατάστατος ισχύει για τα δικά τους δεδομένα. 
Οι τολμηροί, ίσως και να σου παραδεχτούν ότι ο χ τους βοηθάει να ξεπεράσουν τον ψ.  Γι’ αυτό ίσως κι ο χ ανεβαίνει πολύ ψηλά στα μάτια τους. Κάποιοι μπερδεύονται αν είναι έρωτας ή ενθουσιασμός.  Ενθουσιασμός υπάρχει σίγουρα, ειδικότερα όταν έχεις ανάγκη να ενθουσιαστείς.
Καθόλου παράξενο το 52% να είναι επηρεασμένο κι από το ομότιτλο άσμα - επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας ’90 .   
Έρχομαι τώρα όμως, στο 48% που απαντά με το χέρι στην καρδιά, ότι όχι ο έρωτας με έρωτα δεν περνάει. 
Ανάμεσα σε δύο έρωτες χρειάζεται να μεσολαβεί ένα κενό. Ένα διάστημα που ο μόνος έρωτας θα είναι με τον εαυτό σου. 
Χρειάζεσαι να ξεπεράσεις, να συνειδητοποιήσεις την απώλεια και να βγεις δυνατότερος και καλύτερος μέσα απ’ αυτή. Δεν περιμένεις την επιβεβαίωση από κάποιο άλλο άτομο, γιατί είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. 
Προτιμάς να σταθείς μόνος σου στα πόδια σου παρά μ’ έναν νέο έρωτα που θα λειτουργήσει ως πατερίτσα. Δεν είσαι έτοιμος να μοιραστείς τις σκέψεις σου και το κρεβάτι σου τόσο σύντομα.  Στην τελική, μπορεί να μη θες καν να σου περάσει ο έρωτας. 
Οι πολύ ρομαντικοί θα σου πουν ότι οι μεγάλοι έρωτες δεν φεύγουν, όσοι νέοι κι αν περάσουν από πάνω τους. Είναι όσοι πιστεύουν στα δυνατά συναισθήματα κι έχουν την αντίληψη ότι κάποιοι έρωτες μένουν ανεξίτηλοι, δεν τους ξεπερνάς, μόνο στην άκρη τους κάνεις. 
Εγώ θα σου πω ότι συμπαθώ τους ρομαντικούς.
Καθαρά προσωπική εκτίμηση κι εμπειρική. Οι άνθρωποι του ναι είναι οι πρακτικοί που λειτουργούν ως επί το πλείστον με τη λογική. Σε αντίθεση με τους όχι που ακολουθούν περισσότερο το συναίσθημα και τι λέει η καρδιά τους παρά το μυαλό τους.     
Όσο για μένα, αρχικά πήγα να πατήσω το ναι, με παραπάνω σκέψη κατέληξα στο όχι. 
Ο έρωτας για να περάσει δε χρειάζεται έρωτα, αλλά χρόνο.  Στο χρόνο όλα ξεθωριάζουν.

Rock in the wood


Μια γυναίκα διαφορετική απ΄τις άλλες

Η Ανθή ήταν περίπου τέσσερις μήνες με τον Χρήστο. Ελεύθερο πνεύμα, αντισυμβατικό ήταν αδύνατο να διατηρήσει σχέση με κάποιον που την περιόριζε και δεν ένιωθε ο εαυτός της. Δύσκολα αντέχει το πρότυπο του «Ελληναρά» και του παραδοσιακού άντρα.
Η μητέρα της ούσα κλασσική Ελληνίδα μάνα ,την παρότρυνε διαρκώς να βρει κάποιον επιστήμονα ν’ αποκατασταθεί. Επιστήμονα, όχι απλό υπαλληλάκο, μην πάνε τζάμπα και τα πτυχία.
Το φιλελεύθερο πνεύμα της πιο πολύ το όφειλε στον προοδευτικό πατέρα της και λιγότερο στη συντηρητική μητέρα της. Κακά τα ψέματα οι γυναίκες κουβαλάνε πάνω τους αιώνες καταπίεσης και ανάγκης να βρουν την ασφάλεια και τη σιγουριά στο πρόσωπο ενός άντρα. Πρέπει να έχουν κάποιον, ο οποίος να ορίζει το βήμα τους για να μπορούν να περπατάνε χωρίς το διαρκή φόβο μήπως σκοντάψουν.  
Η Ανθή λοιπόν διέφερε. Δεν ήταν η κατάλληλη νύφη για την εκάστοτε προτεινόμενη πεθερά, ούτε το πρότυπο συντρόφου για την εκάστοτε σχέση.
Δε θα είσαι ο πασάς της. Δε θα σου μαγειρεύει τα μαμαδίστικα φαγητά για να αισθάνεσαι ότι τρως φαγητό της μαμάκας σου. Ναι, θα σου μαγειρεύει, αλλά με το δικό της τρόπο. Το λίγο εργένικο, το λίγο άσχετο. Δε θα περνάει τις ώρες της στην κουζίνα για να εκπληρώσει τις γαστρονομικές σου επιθυμίες. Ορισμένες φορές, θα αρκείσαι στο φαγητό του κοντινού μεζεδοπωλείου.  
Δεν έμαθε πιάνο και γαλλικά, όσο κι αν λατρεύει το Παρίσι για να μη νιώσει έστω και λίγο ότι μπαίνει στο καλούπι του καθώσπρέπει κοριτσιού. 
Όχι δε θα βγει φωτογραφίες μαζί σου που προορίζονται για τα social media. Δεν είναι το καινούργιο αμάξι που αγόρασες, ούτε μοντέλο για editorial περιοδικού. Δε θα σ’ αφήσει ποτέ να τη βάλεις στη βιτρίνα και να τη διαφημίσεις στους απανταχού συγγενείς και φίλους.
Δεν είναι γάιδαρος για να τη δέσεις, ούτε γλαστρούλα για να σου ομορφαίνει το χώρο.
Θέλει ελευθερία, θέλει έρωτα, θέλει πάθος.
Δεν αποζητά να γίνει κυρία Κοκοβίκου, όσο κι αν διασκεδάζει όταν βλέπει την ταινία.
Δε θέλει να γίνει η κυρία κανενός. Οι γυναίκες δεν είναι προορισμένες για να έχουν το ρόλο του ακόλουθου στους άντρες. Δεν είναι θύμα της φρασούλας «πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα».
Θα σ’ απογοητεύσει, αλλά για εκείνη ο σωστός ο άντρας θα τη θέλει τη γυναίκα δίπλα του, όχι πίσω του. 
Την Ανθή μπορεί να την χαρακτηρίσεις ακραία, απόλυτη, αλλά ξέρει πολύ καλά τη θέλει και επιλέγει να χάσει κάποιον άλλον από το να χάσει τον εαυτό της.
Δεν έχει ανάγκη να νιώσει εμπιστοσύνη και σιγουριά μέσα από την επιβεβαίωση των άλλων, γιατί επιβεβαιώνει διαρκώς μόνη της το εγώ της.
Αν δεν καλύπτεις τις απαιτήσεις της δε χρειάζεται ούτε να κάθεσαι να ταλαιπωρείσαι μαζί της, ούτε να προσπαθείς να την αλλάξεις.
Τόσες παραλίες υπάρχουν, μπορείς να πάρεις άνετα τα κουβαδάκια σου και να παίξεις αλλού, στα πιο σίγουρα και λιγότερο άγνωστα.

Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά!

Οι 5 τροφές που «κάθονται» κατευθείαν στην κοιλιά!

Έχετε βάλει στόχο να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μέχρι το καλοκαίρι; Μάθετε ποιες είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε!
Το λίπος στην κοιλιά δεν μας χαλάει μόνο την εμφάνιση, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας, καθώς βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα. Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά έχει συνδεθεί άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.
Το σημείο στο οποίο αποθηκεύεται η περίσσεια ενέργεια ως λίπος στο σώμα μας εξαρτάται από τις ορμόνες που παράγει ο οργανισμός μας. Ορισμένες τροφές πυροδοτούν τις ορμονικές διεργασίες που οδηγούν στη συσσώρευση λίπους συγκεκριμένα στην κοιλιά αντί για κάποιο άλλο σημείο του σώματος. Στη διαπίστωση αυτή βασίζεται η Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά του David Zinczenko, η οποία είναι βασισμένη σε επιστημονικά ευρήματα από το χώρο της Διατροφικής Γενετικής (Διατροφογενομική).
Δείτε ποιες τροφές προτείνει ο ειδικός να απαρνηθείτε εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.
1. Αναψυκτικά
Θα πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας τόσο τα κανονικά αναψυκτικά όσο και τα αναψυκτικά διαίτης. Δεν αρκεί μόνο να περιορίσετε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε από τα κανονικά αναψυκτικά. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα αναψυκτικά διαίτης συνδέονται με την αυξημένη περίμετρο της μέσης, στις μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον. Επίσης, μπορεί να μας «ξεγελάσουν» λόγω της χαμηλής θερμιδικής τους αξίας και να φάμε περισσότερο απ” όσο πρέπει.
2. Τηγανητές πατάτες
Έπειτα από μελέτη διάρκειας 20 ετών, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που τρώνε συστηματικά τηγανητές πατάτες παίρνουν λόγω της συνήθειάς τους αυτής πάνω από 1,5 κιλό ανά τετραετία. Τα άτομα αυτά πήραν τουλάχιστον 7 κιλά μόνο στην κοιλιά κατά τη διάρκεια της μελέτης.
3. Έτοιμος χυμός φρούτων
Είναι σίγουρα καλύτερο να προτιμάμε το χυμό από τα αναψυκτικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς αθώος. Οι χυμοί περιέχουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη του λιπώδους ιστού στην περιοχή της κοιλιάς.
4. Κόκκινο κρέας
Αποφύγετε το κόκκινο κρέας που περιέχει σημαντική ποσότητα λίπους και προτιμήστε το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα. Το λιπαρό κόκκινο κρέας έχει συσχετιστεί με την αυξημένη περίμετρο της μέσης και την κοιλιακή παχυσαρκία.
5. Πίτσα
Περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών. Σε αντίθεση με άλλα, υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που μας παρέχει το ελαιόλαδο, τα κορεσμένα λιπαρά είναι πιο πιθανό να συσσωρευτούν στην περιοχή της κοιλιάς.
Πηγή: onmed.gr

4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο κρεβάτι

Η αϋπνία είναι ένα φαινόμενο των καιρών, και μόλις ξεκινήσει είναι πολύ δύσκολο να την αποφύγετε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περνάτε ώρες στο κρεβάτι βλέποντας τηλεόραση, παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή ή σερφάροντας στο διαδίκτυο και ελπίζετε να σας πάρει κάποια στιγμή ο ύπνος.
Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι «απαγορευμένα» να τα κάνετε στο κρεβάτι. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά.
1. Αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές. Μην χρησιμοποιείτε τίποτα με οθόνη, όπως υπολογιστές, κινητά, τηλεόραση, όταν είστε στο κρεβάτι. Και κυρίως μη φέρνετε τη δουλειά σας στηκρεβατοκάμαρα. Διότι, μελέτες υποστηρίζουν, ότι εάν δουλεύετε στο κρεβάτι αποδυναμώνεται η συσχέτιση μεταξύ κρεβατοκάμαρας και ύπνου. Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε.
2. Αν είστε ξαπλωμένοι για περισσότερο από 20 λεπτά, και δεν σας παίρνει οι ύπνος, τότε σηκωθείτε, και πηγαίνετε κάπου αλλού. Ιδανικά βγείτε από το υπνοδωμάτιο, ή τουλάχιστον σηκωθείτε από το κρεβάτι, και κάντε κάτι χαλαρωτικό.
3. Σταματήστε να ελέγχετε τι ώρα είναι. Όταν είστε ξαπλωμένοι και δεν σας παίρνει ο ύπνος, δεν χρειάζεται να κοιτάτε συνέχεια την ώρα, γιατί με αυτόν τον τρόπο απασχολείτε το μυαλό σας και δεν ηρεμείτε. Αντ αυτού προσπαθήστε να ηρεμήσετε και να διώξετε όλες τις αρνητικές σκέψεις και θα διαπιστώστε ότι θα κοιμηθείτε πιο γρήγορα, από τις προηγούμενες νύχτες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.jenny.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, την υγεία και την ευεξία.

Το ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ φυσικό ρόφημα για να χάνεις εύκολα 3 κιλά την εβδομάδα…

tromaktiko3677 (1)

Το ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ φυσικό ρόφημα για να χάνεις εύκολα 3 κιλά την εβδομάδα…


Η ομάδα μας καθημερινά, ψάχνει και βρίσκει τις τελευταίες και τις πιο έγκυρες ειδήσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον Κόσμο. Χρέος μας είναι η σωστή ενημέρωση του αναγνώστη και χαρά μας η επίτευξη αυτού του στόχου. Ευχαριστούμε πολύ που μας επισκεφθήκατε.
Συνεχίστε με το άρθρο…
Σας αρέσουνε τα ΒΙΝΤΕΟ; Αν ναι τότε είστε στο σωστό μέρος!
Η ομάδα μας καθημερινά ψάχνει και βρίσκει για εσάς τα καλύτερα ΝΕΑ και βίντεο του διαδικτύου για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας.
Το ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ φυσικό ρόφημα για να χάνεις εύκολα 3 κιλά την εβδομάδα…
Το ρόφημα που σήμερα σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας…
Το ρόφημα που σήμερα σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας…
Σε ίσες ποσότητες κάντε ένα μείγμα από:
– Λουΐζα
– Μέντα
– Πράσινο τσάι
– Σημύδα
– Τσουκνίδα
Μόλις αγοράσετε τα βότανα, περάστε τα λίγο από το μπλέντερ και αποθηκεύστε τα όλα μαζί (μείγμα) σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Τρόπος παρασκευής:
Σε μία κατσαρόλα ή μπρίκι προσθέστε νερό και περιμένετε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει, απομακρύνετε από τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα βοτάνων (για κάθε 1 ένα φλιτζάνι νερό), περιμένετε 10’ και στραγγίζετε καλά.
Δοσολογία: 3 φλιτζάνια/ ημέρα ή Σε 1 λίτρο νερό ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, το μουλιάζετε για 10’ σε καυτό νερό και το πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σαν νερό. Μπορείτε να βάλετε παγάκια και στικ κανέλας και να το απολαύσετε ευχάριστα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Το συγκεκριμένο αφέψημα ενυδατώνει την επιδερμίδα, βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και της περίσσειας ποσότητας υγρών, μειώνει την κυτταρίτιδα, αυξάνει τις καύσεις και συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

Όταν το παιδί θέλει να κοιμάται στο δωμάτιο των γονιών…

Αρκετοί γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους κάθε βράδυ έρχονται στο δωμάτιό τους και κοιμούνται μαζί τους.
Κάποιες φορές που είναι ξεκούραστοι τα πηγαίνουν ξανά στο κρεβάτι τους, όμως τα παιδιά επιμένουν κι επανέρχονται, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι συνήθως να παραιτούνται από την προσπάθεια. Επίσης, συναντάμε γονείς που στην αρχή κοιμούνται ευχάριστα με το παιδί, αλλά όταν συνειδητοποιούν ότι το κοινό δωμάτιο ή η νυχτερινή επίσκεψη έγιναν καθεστώς, ενοχλούνται με το μικρό εισβολέα, γιατί έτσι χάνουν την ησυχία τους και τον προσωπικό τους χώρο. Άλλωστε, τα παιδιά κάνουν ανήσυχο ύπνο, γυρίζουν, κλωτσάνε και πιάνουν πολύ χώρο. Aν προσπαθήσουν να τα στείλουν πίσω στο κρεβάτι τους, συναντούν τη δικαιολογημένη αντίδρασή τους. Έτσι, κάνουν διάφορες κινήσεις, χωρίς να πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ταλαιπωρούνται περισσότερο. Δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με αρκετά επιμέρους προβλήματα στην κάθε οικογένεια, η οποία συχνά αναζητά βοήθεια από τον ψυχολόγο.
Συζητώντας μαζί τους σε βάθος, ο ψυχολόγος ανακαλύπτει ότι η «κακή αρχή» έγινε από πολύ νωρίς, ακόμη και από τη στιγμή της γέννησης. Άλλοι είχαν ξεκινήσει από την πρώτη μέρα της επιστροφής από το μαιευτήριο να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με το παιδί, άλλοι το κοίμιζαν στο κρεβάτι τους και μετά το έβαζαν στο δικό του, άλλοι με το παραμικρό το έπαιρναν κοντά τους. Oι συνήθεις λόγοι που προτάσσουν είναι ότι «μου άρεσε πολύ να είναι δίπλα μου», «να το παρατηρώ όταν κοιμάται» ή «η κατάσταση αυτή με διευκόλυνε στο θηλασμό», «το επέβλεπα», «δεν υπήρχε χώρος στο σπίτι», «ήταν μια ευκαιρία για επαφή επειδή δεν το έβλεπα πολύ» κι άλλες δικαιολογίες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι συχνά οι ίδιοι οι γονείς επιδιώκουν να κοιμούνται με το παιδί τους. Για τα ίδια τα παιδιά είναι μια απόλαυση να κοιμούνται με τους γονείς τους.
Εκτός όμως από το πρακτικό μέρος του θέματος, δηλαδή την ταλαιπωρία γονιών και παιδιών, υπάρχει και το ουσιαστικό που αφορά την επίπτωση αυτής της κατάστασης στον ψυχισμό του παιδιού. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν να κοιμούνται μόνα τους από τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Δεν είναι φοβερό να θηλάζει η μητέρα το νεογέννητο κάποιες φορές στο κρεβάτι της, εφόσον το επιθυμεί, ή να έχει την κούνια του δίπλα της για τους πρώτους μήνες ή να ψάχνει να βρει ευκαιρία να το πάρει δίπλα της. Ωστόσο, μέσα στους πρώτους δώδεκα μήνες το παιδί πρέπει να πάει στο δικό του δωμάτιο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μικρό παιδί έχει ανάγκη από στοργή, τρυφερότητα, χάδια. Aυτό είναι αναμφισβήτητο, δεν είναι απαραίτητο όμως να γίνεται μόνο κατά την ώρα του ύπνου. H τρυφερότητα των γονιών είναι αναγκαία σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινότητας. Λόγου χάρη, μπορεί να εφαρμοστεί το παιχνίδι στο μεγάλο κρεβάτι των γονιών το Σαββατοκύριακο, όταν η οικογένεια βρίσκεται συγκεντρωμένη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.infokids.gr καθώς και άλλα θέματα που αφορούν το παιδί.

Η εξέλιξη των γυναικείων εσωpούχων! Η τελευταία φωτογραφία θα σας κάνει να αναρωτηθείτε…

Στην αρχαιότητα δεν ήταν απαραίτητο να φοράς εσώpουχα για να αποπλαvήσεις κάποιον άντρα. Οι γυναίκες φορούσαν κοσμήματα και αρώματα για να ομορφύνουν τον εαυτό τους και δεν αφαιρούσαν τα ρούχα τους για να προκαλέσουν με τα σeξι εσώpουχα τους.
Με την πάροδο των χρόνων τα γυναίκεια εσώpουχα εξελίχθηκαν εκφράζοντας τις σύγχρονες γυναίκες.
Πάμε να δούμε μερικές φωτογραφίες:
2

Διαβάστε τι μπορούμε να πάθουμε όταν κοιμόμαστε σε κρύο δωμάτιο


Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή υγεία. Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη , όποιος κοιμάται σε ψυχρότερο δωμάτιο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του. Ο ύπνος σε ψυχρότερα δωμάτια μπορεί να οδηγήσει τον καφέ λιπώδη ιστό σας, σε υψηλότερο μεταβολισμό και μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο καφέ λιπώδης ιστός ή καφέ λίπος είναι ένας ειδικός τύπος λιπώδη ιστού που συναντάται στα βρέφη. Εντοπίζεται κυρίως γύρω από το λαιμό και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία του θώρακα. Ο καφέ λιπώδης ιστός προκαλεί την έκλυση θερμότητας μέσω της συνεχούς λειτουργίας της αναπνευστικής αλυσίδας, που έχει ως τελικό αποτέλεσμα τη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Αυτή η διαδικασία θερμογένεσης συχνά αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των βρεφών. Οι επιστήμονες μέχρι τώρα θεωρούσαν ότι οι ενήλικες δεν έχουν καθόλου καφέ λιπώδη ιστό. Τα τελευταία δύο χρόνια ανακάλυψαν μια πολύ μικρή ποσότητα όσο ένα κουταλάκι του γλυκού στο λαιμό και το άνω μέρος της πλάτης σε πολλούς ενήλικους. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, που βοηθάει τον οργανισμό να είναι μεταβολικά ενεργός, να καίει θερμίδες και παράλληλα να διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος.
200130522-001 
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τον Ιούλιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, μελέτησαν την επίδραση των ελεγχόμενων κλιματικών συνθηκών στα υπνοδωμάτια στα οποία 5 νεαροί άντρες-εθελοντές κοιμόντουσαν για αρκετούς μήνες. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι η χαμηλή θερμοκρασία είχε μεταβάλει τα σώματά τους. Το πιο εκπληκτικό γεγονός ήταν ότι μετά τον ύπνο σε μία θερμοκρασία 19 ° C, ο όγκος του καφέ λιπώδους στους νέους άνδρες είχε διπλασιαστεί. Τα επίπεδα της ινσουλίνης ήταν καλύτερα υπό την επίδραση της αλλαγής του σακχάρου στο αίμα. Αυτά τα οφέλη μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο του διαβήτη και άλλων μεταβολικών προβλημάτων μακροπρόθεσμα. Είχαν χάσει αρκετές θερμίδες αλλά όχι κιλά μέσα σε αυτούς τους λίγους μήνες.
Το μήνυμα αυτών των ερευνών σύμφωνα με τον επικεφαλή καθηγητή Francesco S. Celi είναι : «Ο ύπνος σε ένα κρύο δωμάτιο ή το ντους με κρύο νερό δημιουργεί την πλήρη αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος η οποία συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την επιτάχυνση του μεταβολισμού , ειδικά στις στιγμές που χαλαρώνουμε .»
- See more at: http://newsone.gr/paraxena/25487-#sthash.79Cl01K5.dpuf

Το πρόσωπό σου δείχνει πόσα παιδιά θα κάνεις!

Θα κάνεις οικογένεια ή όχι;…

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στο πρόσωπό σου!

Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα οι γυναίκες που «φωνάζουν θηλυκό» από μακριά και έχουν ήπια χαρακτηριστικά δεν είναι γεννημένες για εργένισσες καθώς επιθυμούν διακαώς να κάνουν οικογένεια…Μάλιστα, αν έχουν μεγάλα μάτια, σαρκώδη χείλη και μύτη μικρή και πλακουτσωτή σαν κουμπάκι, είναι πολύ πιθανό να γίνουν πολύτεκνες μαμάδες!Γιατί συμβαίνει αυτό;
 
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο St Andrews πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα των θηλυκών ορμονών, και ειδικότερα των οιστρογόνων που όσο περισσότερα είναι εκτός από το άρωμα γυναίκας που προσδίδουν καλλιεργούν και το μητρικό ένστικτο.


Ας πάρουμε για παράδειγμα γυναίκες από την ξένη αλλά και την ελληνική showbiz.

Αλλά και από την εγχώρια σόουμπιζ η γλυκιά και απόλυτα θηλυκή Ελένη Μενεγάκη είναι πολύτεκνη μαμά, όπως άλλωστε και Ευγενία Μανωλίδου. Αλλά και άλλες θηλυκότατες παρουσίες της ελληνικής show biz όπως η Δέσποινα Βανδή, Κάτια Ζυγούλη και άλλες πολλές είναι υπέρμαχες της οικογένειας!


Το απόλυτο θηλυκό, η Αντζελίνα Τζολί, όχι μόνο απέκτησε τρία παιδάκια αλλά υιοθέτησε άλλα τρία αποκτώντας έτσι μια μεγάλη οικογένεια! Αλλά και άλλες πανέμορφες γυναίκες όπως η Βικτώρια Μπέκαμ έχει τέσσερα παιδάκια, το μοντέλο Τζουλς Όλιβερ έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά επίσης, η Λούσι Λόουλες έχει μια κόρη και δύο γιούς ενώ η Ριζ Γουίδερσπουν στα 27 της είχε ήδη δύο παιδιά και η λίστα συνεχίζεται!Αντίθετα, γυναίκες με πιο σκληρά χαρακτηριστικά δύσκολα παίρνουν την απόφαση να κάνουν οικογένεια αλλά ακόμη και αν αποφασίσουν να τεκνοποιήσουν θα περιοριστούν σε ένα μόνο παιδάκι.

Τα γλυκά προσωπάκια γεννούν παιδάκια!

Σε ένα δεύτερο πείραμα, μια ομάδα από νεαρές γυναίκες φωτογραφήθηκαν και στη συνέχεια ρωτήθηκαν αν και πόσα παιδιά θα ήθελαν να κάνουν.


Ο επικεφαλής της έρευνας ο Δρ Σμιθ, δημιούργησε δύο κολάζ φωτογραφιών, ένα με τις φωτογραφίες των ένθερμων ως προς την δημιουργία μεγάλης οικογένειας και ένα με τις πιο διστακτικές ή συνειδητοποιημένες εργένισσες. Στη συνέχεια εξετάστηκαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Και σε αυτήν την περίπτωση, οι πιο θηλυκές γυναίκες ήταν αυτές που δήλωσαν πως κάποια στιγμή θα ήθελαν να γίνουν μαμάδες!Βέβαια, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας από μόνα τους δεν μπορούν να είναι ενδεικτικά για το αν θα αποκτήσει μια γυναίκα ή όχι οικογένεια καθώς κοινωνικοί παράγοντες όπως τα χρήματα, η ανατροφή αλλά και η εύρεση του σωστού συντρόφου διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. - See more at: http://newsone.gr/paraxena/25441-#sthash.AEmuRqkm.dpuf

Δείτε την τρομερή αλλαγή στο πρόσωπο των γυναικών όταν κατανάλωσαν επί 1 μήνα πεπόνι, καρότο, μπρόκολο(pics)

Καθώς το καλοκαίρι έρχεται, πολλές γυναίκες έχουν αρχίσει να θρηνούν το ....
μαύρισμα τους, που σταδιακά εξαφανίζεται. Επιστήμονες όμως λένε ότι δεν θα έπρεπε αφού το μαύρο χρώμα, που αποκτά το δέρμα δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο η χρυσαφένια λάμψη που αποκτά με την κατανάλωση καροτενοειδών, μιας ειδικής κατηγορίας φρούτων και λαχανικών.
Ερευνητές του πανεπιστημίου Σεντ Αντριους μελέτησαν τις διαφορές στο δέρμα 35 φοιτητριών οι οποίες για ενάμιση μήνα έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες την ημέρα από τα φρούτα και τα λαχανικά αυτά. Τι διαπίστωσαν; Οτι η επιδερμίδα τους πήρε μια χρυσαφένια λάμψη. Μάλιστα, συμπέραναν, ότι η παραμικρή αλλαγή στη λήψη ή όχι των φρούτων και το λαχανικών αυτών είχε επίπτωση στο χρώμα του δέρματος και ότι η όποια αλλαγή συνέβαινε πολύ γρήγορα.

Φωτογραφίες πριν και μετά την κατανάλωση καροτενοειδών:
dinatos1

dinatos2

(Η τελευταία φωτογραφία είναι τεχνικά επεξεργασμένη για να γίνουν πιο αντιληπτά τα αποτελέσματα της κατανάλωσης των εν λόγω φρούτων και λαχανικών)

Μάλιστα οι ερευνητές δείχνοντας φωτογραφίες των κοριτσιών με ηλιοκαμένο δέρμα και με δέρμα από τη… λάμψη των λαχανικών σε άνδρες κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές που είχαν αποκτήσει τη χρυσαφένια απόχρωση λόγω της κατανάλωσης των καροτενοειδών φαίνονταν πιο ελκυστικές καθώς οι άνδρες τις έβρισκαν και πιο υγιείς.

Τα καροτενοειδή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην απορρόφηση των βλαβερών ενώσεων που παράγονται από το άγχος της καθημερινότητας, ενώ έχουν ευεργετική επίδραση τόσο στο ανοσοποιητικό όσο και στο αναπαραγωγικό σύστημα του ανθρώπου.

Φρούτα και λαχανικά που ανήκουν στην κατηγορία των καροτενοειδών είναι τα εξής:

Γλυκοπατάτες

Πεπόνια

Καρότα

Χυμός τομάτας

Κολοκύθα

Σπανάκι

Μπρόκολο
- See more at: http://newsone.gr/paraxena/25486-#sthash.XxYzou1I.dpuf

Tips φροντίδας του στήθους σας μετά το τέλος του θηλασμού

egkyos_stithosΤο στήθος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γνώρισε μεγάλες δόξες. Μετά το θηλασμό, όμως, η κατάσταση του στήθους σας δεν είναι πια η ίδια και η εικόνα του είναι απογοητευτική.
Το πιο σύνηθες πρόβλημα που έχει το στήθος μίας γυναίκας που έχει γεννήσει και έχει θηλάσει είναι οι ραγάδες. Η έκταση της εμφάνισής τους εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος της κάθε γυναίκας. Οι ραγάδες βέβαια αντιμετωπίζονται είτε με κρέμες καλλυντικές του εμπορίου είτε με σπιτικές συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε συνεπείς στην εφαρμογή τους και να έχετε λίγη υπομονή μέχρι να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα.
Κάντε μασάζ στο ντους. Μια μικρή ιεροτελεστία στο καθημερινό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει την εικόνα του στήθους σας. Το ντους με κρύο νερό στο στήθος για λίγα λεπτά (όσο το αντέχετε) προκαλεί υπεραιμία, αυξάνει τη ροή του αίματος κι έτσι τροφοδοτεί το δέρμα με τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που μεταφέρει το αίμα.
Η σημασία της στάσης του σώματος. Για να μην καταπονείτε το δέρμα στο στήθος, πρέπει να στεκόσαστε με την πλάτη ίσια, τους ώμους ανοιγμένους και ελαφρά γερμένους προς τα πίσω και το κεφάλι να κοιτάει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Επιχειρήστε να έχετε σωστή στάση σώματος και το στήθος σας θα σταθεί και αυτό στο ύψος του.
Αλλάξτε θέση στον ύπνο σας. Προσοχή πρέπει να δείξετε και στη στάση που έχετε στον ύπνο σας. Αποφύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα γιατί έτσι «τσαλακώνετε» το δέρμα, ενισχύετε δηλαδή τις πιθανότητες χαλάρωσης και καταπιέζετε το στήθος σας.

Αυτή η φωτογραφία «ξέρει» αν χρειάζεστε γυαλιά. Εσείς ποιον βλέπετε;

Σκέφτεστε να πάτε στον οφθαλμίατρο; Ξανασκεφτείτε το! Αυτή η φωτογραφία μπορεί να διαγνώσει αν έχετε προβλήματα όρασης ή όχι. Κάντε το τεστ στο βίντεο!
 

Ενα απίστευτο βίντεο εξηγεί πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι αυτό που βλέπει ο καθένας μας, ανάλογα με την ποιότητα της όρασής του.
Λειτουργεί ως εξής: Δείχνει μια εικόνα η οποία μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα, ανάλογα με το πόσο κοντά κάθεται στην οθόνη του και το πόσο καλή είναι η όρασή του.
Η εικόνα αυτή είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό πρόσωπο αλλά κρύβει και κάτι άλλο...
Δείτε το βίντεο, έχει ενδιαφέρον, κάτι που αποδεικνύεται από τις 1,8 εκατομμύρια προβολές του μέσα σε λίγες μέρες!


Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι του!

sleep-covers-foot3
Αρκετοί από σας ίσως θα έχετε βιώσει την απογοήτευση προσπαθώντας να καταφέρετε να κοιμίσετε το παιδί σας στο δικό του κρεβάτι.
Όταν το παιδί σας έχει μάθει να κοιμάται στο δωμάτιο σας, και σε μερικές περιπτώσεις να μοιράζεται το κρεβάτι σας, είναι δύσκολο να αλλάξετε αυτή τους τη συνήθεια και να τους μάθετε να κοιμούνται μόνα τους στο δικό τους κρεβάτι.
Αν όμως δεν θέλετε να μείνετε άυπνοι αρκετές νύχτες, ίσως θα πρέπει να επιδιώξετε να μάθετε στο παιδί σας να κοιμάται μόνο του, το συντομότερο δυνατό .
Ευτυχώς όμως για σας, υπάρχουν αρκετές συμβουλές που θα κάνουν τη μετάβαση του παιδιού σας από την κρεβατοκάμαρά σας στο δωμάτιο του, ευκολότερη τόσο για σας όσο και για τα παιδιά.
Τηρώντας τους παρακάτω κανόνες  με σταθερότητα θα βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να κοιμάται μόνο του στο δωμάτιό του.
Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι:
1.Φτιάξτε ένα δωμάτιο για το παιδί σας
Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε στο παιδί σας ένα δωμάτιο με ευχάριστα χρώματα και σχέδια που ταιριάζουν στην ηλικία του και στα ενδιαφέροντά του. Μπορείτε να το διαμορφώσετε μαζί του βάζοντάς το να επιλέξει τα χρώματα και τη διακόσμηση που του αρέσει. Αυτό θα δώσει κίνητρο στα παιδιά να θέλουν να περάσουν περισσότερη ώρα στο δωμάτιό τους. Επίσης, διαλέξτε ένα άνετο κρεβάτι για το παιδί σας γιατί το κρεβάτι, εκτός από τον ύπνο, θα μπορεί να το χρησιμοποιεί και για άλλα πράγματα όπως να παίξει με τα παιχνίδια του, να διαβάσει βιβλία, κλπ.
2.Η ρουτίνα είναι απαραίτητη
Είναι χρήσιμο να υιοθετήσετε μια συγκεκριμένη διαδικασία, όχι μόνο για τα βρέφη αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά, το οποίο θα τα βοηθήσει να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει κανόνες για την ώρα του ύπνου, την ώρα που θα δει τηλεόραση ή θα διαβάσει , αλλά και πότε σβήνουν τα φώτα για να πάει για ύπνο. Η ρουτίνα, επιπλέον, βοηθάει τα παιδιά που έχουν προβλήματα ύπνου.
child-standing-bed
3.Μην τα παρατήσετε!
Είναι πολύ εύκολο για εσάς τους γονείς να ενδώσετε στις απαιτήσεις των παιδιών σας και να τα αφήσετε να κοιμηθούν στην κρεβατοκάμαρα «μόνο για 5 λεπτά» ή «μόνο για ένα βράδυ». Μείνετε σταθεροί στους κανόνες που συμφωνήσατε με τα παιδιά σας γιατί αλλιώς τους δίνετε την εντύπωση ότι δεν τηρείτε αυτά που λέτε.
4.Βοηθείστε τα παιδιά να κοιμηθούν στο κρεβάτι τους
Αξίζει τον κόπο να περάσετε χρόνο μαζί με το παιδί σας στο κρεβάτι του, διαβάζοντας του πριν κοιμηθεί ένα βιβλίο. Έτσι θα το βοηθήσετε να κοιμηθεί πιο εύκολα αλλά θα του μάθετε παράλληλα να διαβάζει για να τον πάρει ο ύπνος.
Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη μετάβαση του παιδιού τους από την κρεβατοκάμαρά σας στο κρεβάτι του πιο εύκολη αλλά και πιο ανώδυνη.
babyradio.gr -Αθανασία Ρ.

Θέλεις βραζιλιάνικα οπίσθια; Κάνε αυτή την άσκηση των 5 λεπτών!

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο πιο πολύ σκεφτόμαστε το σώμα μας και ψάχνουμε τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής, ώστε να δείχνουμε υπέροχες στην παραλία με το μαγιό μας.
Ακολούθησε αυτό το 5λεπτο πρόγραμμα και θα έχεις και εσύ βραζιλιάνικα οπίσθια!
1η Άσκηση:
sisfiksi-glouton-askisis-226x300
Για την πρώτη μας άσκηση θα πρέπει να σταθείς με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά, λίγο περισσότερο από το πλάτος των ώμων σου, με τα χέρια στο πλάι και με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα πίσω.
Τώρα κρατώντας στην ευθεία την πλάτη σου, θα πρέπει να λυγίσεις τα πόδια σου σαν να κάνεις Plie και να φτάσεις το σώμα σου όσο πιο χαμηλά μπορείς, ενώ ταυτόχρονα θα σηκώσεις τα χέρια σου προς τα μπροστά στο ύψος των ώμων με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα κάτω.
Μείνε σε αυτή την στάση για 2 δευτερόλεπτα και ξανά επιστρέψτε στην αρχική σου θέση. Κάνε 20 επαναλήψεις και στο τέλος χαμήλωσε και πάλι το σώμα σου και μείνε εκεί για 20 δευτερόλεπτα.
Συνολικά αυτή η άσκηση θα πρέπει να διαρκέσει 1 λεπτό, όπως και οι υπόλοιπες.
2η Άσκηση:
askisis-gimnastikis-squats-226x300
Τώρα θα πρέπει να σταθείς με τα πόδια σου ανοιχτά στο πλάτος των ώμων σου και να σκύψεις μέχρι τα γόνατα σου να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών.
Έπειτα, κάνε ένα βήμα πίσω με το αριστερό πόδι και μετά βαθύ κάθισμα, έχοντας το δεξί σου χέρι κολλητά στον μηρό σου και το αριστερό χέρι μπροστά από το πρόσωπό σου, με την παλάμη προς τα έξω.
Επέστρεψε στην αρχική σου θέση και κάνε το ίδιο και για την άλλη πλευρά. Σύνολο 20 επαναλήψεις και εδώ.
3η Άσκηση:
Αυτή πιστεύω ότι είναι και η πιο γνωστή άσκηση για τους γλουτούς μαζί με τα squats. Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας βαθύ κάθισμα προς τα εμπρός με το αριστερό πόδι, μέχρι το γόνατο σου να σχηματίσει γωνία 90 μοιρών, ενώ το δεξί σου γόνατο θα κοιτάζει προς το πάτωμα.
Στην συνέχεια, σήκω με φόρα κάνοντας ένα άλμα όπου θα έχεις το αριστερό σου πόδι πίσω τεντωμένο, ενώ το δεξί μπροστά και ελαφρώς λυγισμένο.
4η Άσκηση:
askisis-glouton-ediva.gr_-300x256
Αυτή τη φορά θα πρέπει να σταθείς έχοντας τα πόδια σου ενωμένα και κάτω από το δεξί σου πόδι θα έχεις μια μικρή διπλωμένη πετσέτα. Τα χέρια σου θα είναι στο πλάι.
Τώρα θα πρέπει να λυγίσεις το αριστερό γόνατο 45 έως 90 μοίρες, ενώ ταυτόχρονα θα σέρνεις το δεξί πόδι με την πετσέτα αργά στο πλάι. Όταν το τεντώσεις αρκετά μέτρα μέχρι το 4 και αργά αργά φέρε και πάλι το δεξί πόδι πίσω στην αρχική του θέση όπως και το αριστερό.
Επανέλαβε την ίδια άσκηση για 30 δευτερόλεπτα και άλλαξε πόδι.
5η Άσκηση:
tips-gimnastikis-ediva.gr_-300x251
Για την τελευταία μας άσκηση θα πρέπει να έχεις τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων, με τα χέρια και πάλι στο πλάι. Έπειτα, κάνε squat ρίχνοντας όλο το βάρος στις φτέρνες σου και σιγά σιγά σήκωσε το δεξί πόδι ευθεία πίσω, και τα χέρια σου μπροστά.
Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνεις και για το άλλο πόδι. Η συνολική διάρκεια της άσκησης είναι 1 λεπτό.
ediva.gr

ACE TEST: Το τεστ που φανερώνει αν είχατε τραυματική παιδική ηλικία

ACE TEST: Το τεστ που φανερώνει αν είχατε τραυματική παιδική ηλικία

Τη δυνατότητα να διαπιστώσετε αν ως ανήλικος βιώσατε τραυματικές εμπειρίες που μπορεί να έχουν επηρεάσει τη σωματική και ψυχική σας υγεία, δίνει το ACE Test.
Πρόκειται για το Τεστ Δυσμενών Εμπειριών της Παιδικής Ηλικίας (Adverse Childhood Experiences Test – ACE Test) που σχεδίασαν ο Δρ Vincent Felitti και ο συνεργάτης του Δρ Robert Anda και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, τα αποτελέσματα του οποίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόγνωση διαφόρων προβλημάτων υγείας σε ενήλικες, από παχυσαρκία και διαταραχές του θυρεοειδούς έως καρκίνο.
Μέσα από 10 ερωτήσεις μπορείτε να διαπιστώσετε εάν οι εμπειρίες της παιδικής σας ηλικίας, σας έχουν επηρεάσει, με αποτέλεσμα να έχετε προβλήματα σήμερα στην ψυχική και σωματική σας υγεία.
Οι ερωτήσεις εστιάζουν κυρίως σε θέματα κακοποίησης και παραμέλησης και είναι οι εξής:
1. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου ο γονέας ή κάποιος άλλος ενήλικας εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος σας έβριζε, σας μείωνε ή σας ταπείνωνε συχνά ή πολύ συχνά; Ή μήπως η συμπεριφορά του εν λόγω ενήλικα σας δημιουργούσε ανησυχίες για πιθανή σωματική βλάβη προς εσάς;
2. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου ο γονέας ή κάποιος άλλος ενήλικας εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος σας έσπρωχνε, σας άρπαζε απότομα, σας χαστούκιζε ή σας πετούσε πράγματα συχνά ή πολύ συχνά; Ή μήπως ο εν λόγω ενήλικας σας χτύπησε κάποια στιγμή τόσο δυνατά ώστε να δημιουργηθούν στο σώμα σημάδια ή να προκύψει σοβαρός τραυματισμός;
3. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου ένας ενήλικας ή ένα άτομο τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερο σας άγγιξε ή σας χάιδεψε ή σας ζήτησε να τον/την αγγίξετε ερωτικά; Ή μήπως το εν λόγω άτομο επιχείρησε να εκκινήσει οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής επαφής;
4. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, νιώθατε συχνά ή πολύ συχνά ότι κανείς στην οικογένειά σας δεν σας αγαπά ή ότι δεν πιστεύει πως είστε σημαντικοί/ξεχωριστοί; Ή μήπως τα μέλη της οικογένειάς σας δεν προστάτευαν και υποστήριζαν το ένα το άλλο και δεν ένιωθαν κοντά το ένα στο άλλο;
5. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, νιώθατε συχνά ή πολύ συχνά ότι δεν είχατε αρκετό φαγητό, ότι αναγκαστήκατε να φοράτε βρώμικα ρούχα και ότι δεν υπάρχει κανείς να σας προστατεύσει; Ή μήπως οι γονείς είχαν υποπέσει σε καταχρήσεις (αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σας φροντίσουν ή να σας πάνε στο γιατρό όταν έπρεπε;
6. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, χάσατε την επαφή με έναν εκ των δύο βιολογικών γονέων λόγω διαζυγίου, εγκατάλειψης ή για κάποιο άλλο λόγο;
7. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, υπήρξαν περιστατικά όπου η μητέρα ή η μητριά ερχόταν συχνά ή πολύ συχνά αντιμέτωπη με σωματική βία (σπρώξιμο, χαστούκι, εκτόξευση αντικειμένων, γροθιές, κλωτσιές, δαγκωματιές, επίθεση με σκληρό αντικείμενο, απειλή με όπλο ή μαχαίρι);
8. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, ζούσατε κάτω από την ίδια στέγη με άτομο που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το ποτό ή τα ναρκωτικά;
9. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, αντιμετώπισε κάποιο μέλος της οικογένειας κατάθλιψη ή άλλη ψυχική ασθένεια ή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας;
10. Πριν συμπληρώσετε τα 18 έτη, καταδικάστηκε σε φυλάκιση κάποιο μέλος της οικογένειας;
Τα αποτελέσματα του τεστ
Σε κάθε θετική απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις αντιστοιχεί 1 βαθμός. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την υγεία κατά την ενήλικη ζωή.
Μελέτες δείχνουν ότι η βαθμολογία πάνω από 4 συνδέεται με διπλάσιο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας σε σύγκριση με άτομα που πετυχαίνουν μηδενική βαθμολογία.
Οι γυναίκες που πετυχαίνουν βαθμολογία από 5 και πάνω αντιμετωπίζουν κατά 4 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσες πετυχαίνουν μηδενική βαθμολογία.
Οι υψηλές βαθμολογίες στην κλίμακα ACE συνδέονται επίσης με τον αυξημένο κίνδυνο αλκοολισμού, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, εμβρυϊκού θανάτου, χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ηπατοπάθειας, σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων κ.α.
Πηγή: onmed.gr