Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

...

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα στα οποία μπορείτε να βρείτε ευκολότερα δουλειά

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα στα οποία μπορείτε να βρείτε ευκολότερα δουλειά
Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 2014 ο κλάδος των υπηρεσιών εστίασης στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς έδωσε δουλειά σε 4.594 άτομα.
Στον αντίποδα, οι κλάδοι της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά και των καταλυμάτων, ήταν αυτοί στους οποίους σημειώθηκαν οι περισσότερες απολύσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία δε, τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους, οι απολύσεις υπερίσχυσαν των προσλήψεων, με αποτέλεσμα να «χαθούν» 91.761 θέσεις μόνο κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν θετικό, καθώς δημιουργήθηκαν 99.122 νέες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη για τον Δεκέμβριο, τα 10 επαγγέλματαμε τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων απολύσεων, ήταν:
  • Διάφοροι καλλιτέχνες, μουσικοί, τραγουδιστές, ντισκ -τζόκεϊ, χορευτές, χορογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μάγοι και ζογκλέρ, με θετικό ισοζύγιο 2.515 νέων θέσεων εργασίας (11.424 προσλήψεις και 8.909 απολύσεις - αποχωρήσεις).
  • Σερβιτόροι και βοηθοί σερβιτόρων με +2.196 θέσεις εργασίας (13.999 προσλήψεις και 11.803 απολύσεις - αποχωρήσεις).
  • Πωλητές σε καταστήματα με +1.596 θέσεις εργασίας (9.582 προσλήψεις και 7.986 απολύσεις - αποχωρήσεις).
  • - Διδακτικό προσωπικό ιδιωτικών φροντιστηρίων, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, με θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση κατά 1.320 θέσεις εργασίας (1.778 προσλήψεις και 458 απολύσεις - αποχωρήσεις).
  • Υπάλληλοι γραφείου με +1.214 (13.478 προσλήψεις και 12.264 απολύσεις - αποχωρήσεις).
  • Φύλακες ασφαλείας με +555 θέσεις εργασίας (2.40 προσλήψεις και 1.565 απολύσεις - αποχωρήσεις) και
  • Κομμωτές με +494,
  • Μάγειροι με +458,
  • Υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων με +222 και
  • Τεχνίτες ανέγερσης και συντήρησης κτηρίων με +188 νέες θέσεις εργασίας στο ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων.
Πηγή: imerisia.gr

ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ Η ΟΧΙ; ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ!

Σκέφτεστε φυσιολογικά ή με ιδιαίτερο τρόπο;
Μέσω του παρακάτω τεστ, σας δίνουμε τη δυνατότητα μέσα σε λίγα λεπτά να δείτε τι είδους μυαλό έχετε!Πόσο κάνουν;
15+6
3+56
89+2
12+53
75+26
25+52
63+32
123+5
Σκεφτείτε αμέσως ένα εργαλείο κι ένα χρώμα!
Κατεβείτε πιο κάτω…
 

Σκεφτήκατε ένα «σφυρί κόκκινο», έτσι δεν είναι;
Εάν όχι, τότε ανήκετε στο 2% του πληθυσμού που το μυαλό είναι αρκετά διαφορετικό και σκέφτεται κάτι άλλο!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του παραπάνω ψυχολογικού τεστ, που γίνεται παγκοσμίως, το 98% του πληθυσμού απαντά «σφυρί κόκκινο» σε αυτήν την άσκηση!

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την Ημέρα της Μητέρας

H Anna ποτέ δεν απέκτησε δικά της παιδιά, αλλά ο θάνατος της μητέρας της το 1905 την ενέπνευσε να οργανώσει τους πρώτους εορτασμούς της Μέρας της Μητέρας το 1908.  
H ιστορία της γυναίκας που αρχικά πάλεψε για αυτή τη γιορτή, για να της εναντιωθεί αργότερα

 
Με την Ημέρα της Μητέρας να κλείνει φέτος τα 101χρόνια από την πρώτη φορά του εορτασμού της, η γιορτή παραμένει κυρίως γνωστή ως μια αφορμή για δώρα, εκδηλώσεις αγάπης και συναισθηματικά ξεσπάσματα.   Η αλήθεια όμως είναι πως η γιορτή αυτή έχει πολύ πιο μελαγχολικές ρίζες.  
Ξεκίνησε σαν μέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους στο πόλεμο και υπενθύμιζε πως υπήρχε πολύ και σκληρή δουλειά να γίνει για την ειρήνη. Όταν η επέτειος άρχισε να παίρνει εμπορικό χαρακτήρα, η μεγαλύτερη υποστηρίκτριά της Αnna Jarvis, έκανε τα πάντα για να το πολεμήσει καταλήγοντας να πεθάνει μόνη και απένταρη σε ένα σανατόριο.  
 1908.   Στις 10 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, οικογένειες συγκεντρώθηκαν σε εκδηλώσεις στη γενέτειρα της Jarvis στο Grafton της West Virginia – μια εκκλησία που τώρα έχει μετονομαστεί σε Διεθνή Βωμό της Ημέρας της Γυναίκας – καθώς και στη Φιλαδέλφεια, όπου η Jarvis ζούσε εκείνη την εποχή, και σε πολλές άλλες πόλεις.   Σε μεγάλο βαθμό κυρίως μέσω των προσπαθειών της Jarvis η Ημέρα της Μητέρας άρχισε να γιορτάζεται σε περισσότερες πόλεις, μέχρι που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Woodrow Wilson το 1914 καθιέρωσε επίσημα την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.  
«Για την Jarvis ήταν η μέρα που πήγαινες σπίτι για να περάσεις χρόνο με τη μητέρα σου και να την ευχαριστήσεις για όσα έκανε», έγραψε η Wesleyan Antolini από τη Δυτική Βιρτζίνια στη διδακτορική της διατριβή με τίτλο «Γιορτάζοντας τη Μητρότητα:
η Anna Jarvis και η υπεράσπιση της Ημέρας της Μητέρας της».   «Δεν έγινε για να εορταστούν όλες οι μητέρες. Ήταν για να εορταστεί η καλύτερη μητέρα που έχετε γνωρίσει ποτέ – η δική σου μητέρα – ως γιος ή ως κόρη.» Γι’ αυτό η Jarvis επέμενε στον ενικό αριθμό «Mother’s Day» και όχι στον πληθυντικό «Mothers’ Day», εξηγεί η Antolini.   Όμως η επιτυχία της Jarvis σύντομα μετατράπηκε σε αποτυχία, τουλάχιστον στα δικά της μάτια.   Η αρχική ιδέα της Anna Jarvis σύντομα μετατράπηκε σε χρυσωρυχείο για το εμπόριο, με επίκεντρο την αγορά λουλουδιών, γλυκισμάτων και ευχετήριων καρτών – μια εξέλιξη που ενόχλησε την Jarvis βαθιά. Έβαλε στόχο να αφιερώσει την αρκετά μεγάλη κληρονομιά της για να επιστρέψει τη Ημέρα της Μητέρας στις αρχικές της ρίζες. Ενσωματώθηκε στην Παγκόσμια Ένωση της Ημέρας της Μητέρας και προσπάθησε να ανακτήσει κάποιο έλεγχο της γιορτής.
Οργάνωσε μποϊκοτάζ, απείλησε με μηνύσεις, επιτέθηκε ακόμα και στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Eleanor Roosevelt, επειδή χρησιμοποίησε την Ημέρα της Μητέρας για να αντλήσει κεφάλαια για φιλανθρωπίες.   «Το 1923 εισέβαλε σε ένα συνέδριο εμπόρων ζαχαροπλαστικής στη Φιλαδέλφεια», είπε η Antolini. Μια παρόμοια διαμαρτυρία συνέβη δύο χρόνια αργότερα. «Οι Μητέρες του Αμερικανικού Πολέμου», μια οργάνωση που υπάρχει ακόμα, χρησιμοποίησαν την Ημέρα της Μητέρας για να συγκεντρώσουν κεφάλαιο και κάθε χρόνο πουλούσαν γαρίφαλα. Η Anna αγανακτούσε, οπότε το 1925 εισέβαλε σε ένα συνέδριο που έγινε στη Φιλαδέλφεια και τελικά συνελήφθη για διατάραξη της κοινής ησυχίας.»  

Οι πυρετώδεις προσπάθειες της Jarvis συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 1940

Το 1948 πέθανε σε ηλικία 84 ετών σε ένα σανατόριο της Φιλαδέλφεια.   «Αυτή η γυναίκα, που πέθανε απένταρη σε ένα σανατόριο σε κατάσταση άνοιας, ήταν μια γυναίκα που θα μπορούσε να είχε ωφεληθεί από την Ημέρα της Γυναίκας, αν το ήθελε», είπε η Antolini. «Αλλά εναντιώθηκε σε όσους το έκαναν, και αυτό της κόστισε τα πάντα, οικονομικά και σωματικά.»   Σήμερα, φυσικά, η Ημέρα της Μητέρας συνεχίζει να είναι μια ημέρα καταναλωτισμού. Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου οι Αμερικάνοι θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 168,94 δολάρια. Οι συνολικές δαπάνες αναμένεται να φτάσουν τα 19.9 δισεκατομμύρια δολάρια.
nationalgeographic
lefterianews.wordpress.com

Πηγή: /anemosantistasis.blogspot.com

ΑΓΑΠΩ...

Ο Νανόπουλος, ο Βαρουφάκης και η δικτατορία των μετρίων

22161_nanopoulos
της Δέσποινας Παπαγεωργίου
«Μου έλεγε, δύο μήνες πριν πεθάνει, ο Χρήστος Σβολόπουλος ¬ ο πρύτανης των Ελλήνων αθλητικογράφων: “Κάποτε, ήρθε στην εφημερίδα γυρεύοντας δουλειά ένας νέος, άγνωστος συντάκτης. Τον έστειλα να περιγράψει ένα ματς. Μου παρέδωσε τα χειρόγραφά του και εντυπωσιάστηκα!…
…Έξοχο κείμενο, γλαφυρό, ουσιώδες! Το δημοσίευσα. Τι ήταν να το κάνω; Από την άλλη μέρα, όλοι οι μέτριοι συνάδελφοι συνασπίστηκαν και τον έστησαν στα έξι μέτρα! Και τελικά, αυτός ο νέος που θα γινόταν σπουδαίος δημοσιογράφος, σιχάθηκε, κουράστηκε, από τον εξουθενωτικό πόλεμο που του γινόταν, από τους μέτριους, επαναλαμβάνω, και τα παράτησε…”»: αυτά έγραφε από τη στήλη του στα ΝΕΑ το 1998 ο γνωστός στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, στον πρόλογό του για την υπόθεση Νανόπουλου, που τότε είχε προκαλέσει αντιδράσεις.
Θα υπενθυμίσω την υπόθεση Νανόπουλου, δανειζόμενη δύο ακόμη αποσπάσματα από το κείμενο του Παπαδόπουλου:
«Ο καθηγητής Δημ. Νανόπουλος, ηλικίας 50 ετών, είναι διευθυντής του Κέντρου Προηγμένων Ερευνών στο Χιούστον του Τέξας. Στον κατάλογο των θεωρητικών φυσικών το όνομά του είναι τρίτο παγκοσμίως. Έχει προταθεί δύο φορές για το βραβείο Νόμπελ Φυσικής. Μία από τις θεωρίες του, για την ύπαρξη της νέας κοσμικής δύναμης, της «Κοσμολογικής Σταθεράς», επιβεβαιώθηκε τελευταία από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Έχει δημοσιεύσει 440 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, που προκάλεσαν αίσθηση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Είναι ο νεώτερος στην Ελλάδα ακαδημαϊκός.
Τριάντα δύο πανεπιστημιακοί του Φυσικού Τμήματος έκριναν ¬και πολύ σωστά ¬ ότι θα αποτελούσε τιμή για το Πανεπιστήμιο της Αθήνας να έχει καθηγητή του τον κ. Δημ. Νανόπουλο. Γι’ αυτό και υπέβαλαν πρόταση για μετάκλησή του. Συνήλθαν, λοιπόν, οι εκλέκτορες για να αποφασίσουν αν θα γίνει η μετάκληση ή όχι. Οι εκλέκτορες είναι 11, αλλά απουσίαζε ένας, ο Παν. Βαρώτσος. Ψήψισαν οι 10. Και οι 6 απ’ αυτούς απέρριψαν την πρόταση! Έτσι, ο μεγάλος αυτός επιστήμονας δεν έγινε καθηγητής στο «Καποδιστριακό»!
(…)
Τι επιχειρήματα πρόβαλαν οι 6, για να καταψηφίσουν την πρόταση; Με βάση αυτά που διάβασα στα “ΝΕΑ”, στην “Ελευθεροτυπία” και στην “Καθημερινή”, τα εξής: α) Ο Νανόπουλος εμφανίζεται πολύ στα ΜΜΕ, γεγονός που δεν συνάδει με το κύρος των πανεπιστημιακών διδασκάλων! β) Δεν έχει σοβαρότητα, ο ενθουσιασμός του έχει γίνει αμετροέπεια, ναρκισσισμός και υπεροψία! γ) Πρέπει να μετακαλούνται… νέοι στην ηλικία επιστήμονες!»
Σχεδόν μία εικοσαετία από τότε, ένας λαμπρός επιστήμονας, με επίσης λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, από τα Πανεπιστήμια του Έσεξ, του Ιστ Άγκλια και του Κέιμπριτζ, έως τα Πανεπιστήμια της Γλασκόβης, του Λεοβέν, του Τέξας, αλλά και των Αθηνών,
που δεν αναζητά την αναγνώριση (γιατί την έχει ήδη, σε διεθνές επίπεδο),
που δεν επιδιώκει καριέρα πολιτικού (γιατί είναι επιστήμονας), και άρα δεν έχει λόγο να διαφθαρεί για να αλιεύσει ψήφους,
που δεν έχει ανάγκη χρημάτων (είναι αρκετά ευκατάστατος),
που δίνει διαλέξεις μαζί με νομπελίστες οικονομολόγους όπως ο Τζόζεφ Στίγκλιτς,
αυτός, λοιπόν, ο διαπρεπής, λαμπερός και «διεθνής», που δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτε και σε κανέναν, ο Γιάνης Βαρουφάκης,
ήρθε, «μετακλητός», όπως προσπάθησαν τότε κάποιοι άξιοι να φέρουν τον Νανόπουλο, να υπηρετήσει από το πολύ δύσκολο μετερίζι του υπουργού Οικονομικών, σε μια περίοδο τουλάχιστον εφιαλτική για τη χώρα.
Κι εκεί που στο παρελθόν οι «εταίροι» είχαν να αντιμετωπίσουν πολιτικούς του «ναι σε όλα»
-και μέτριους-
βρέθηκαν μπροστά σε έναν εκπρόσωπο της αφρόκρεμας της παγκόσμιας διανόησης,
ο οποίος και προφανώς λειτουργούσε πολιτικά στο συμπεφωνημένο με τον πρωθυπουργό και το κυβερνητικό πλαίσιο πρόγραμμα
πλην, όμως, γνώριζε σε βάθος τι πρέπει να γίνει, από επιστημονική σκοπιά, για να επιτευχθεί ο στόχος.
Έτσι, όμως, ο Βαρουφάκης, αναδείχτηκε σε δύσκολο αντίπαλο και για τους απεργαζόμενους την υφεσιακή βουτιά της Ελλάδας ξένους υπουργούς Οικονομικών (που κανείς τους δεν διαθέτει τις γνώσεις του Βαρουφάκη και μερικοί… ούτε καν πτυχίο) και για τους διορισμένους γραφειοκράτες της Κομισιόν.
Λογικό να έχουν επιδοθεί όλοι αυτοί σε μια μαζική και συντονισμένη επίθεση εναντίον του.
Σε ανάλογη, όμως, επίθεση έχουν επιδοθεί και εγχώριοι μέτριοι, οπαδοί της μετριοκρατίας.
Κι έρχονται τώρα, όσοι -με την άγνοια, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό τους και τη συνέργιά τους στις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών- οδήγησαν τη χώρα στα βράχια των μνημονίων, να κατηγορήσουν έναν διεθνώς διακεκριμένο οικονομολόγο, ότι σπρώχνει τη χώρα… στα βράχια.
Και ότι δεν βρήκε λύση μέσα σε τρεις (3) μήνες, για ένα πρόβλημα τεσσάρων δεκαετιών ή, στην καλύτερη, πέντε (5) ετών, το οποίο δημιούργησαν άλλοι!
(Μήπως επειδή διαπραγματευόταν με τρόπο που άλλοι ούτε είχαν τη γνώση ούτε την πολιτική βούληση να το κάνουν είχαν;)
Και από κοντά σε αυτούς, και διάφοροι μέτριοι από δημοσιογραφικά και άλλα μετερίζια, να κατηγορούν, σε συζητήσεις επιπέδου καφενείου, τον Βαρουφάκη για… ασχετοσύνη (!) και αδυναμία να βρει λύση στο πρόβλημα!
Ε, όχι! Ο καθένας έχει το δικαίωμα είτε να συμφωνεί είτε να διαφωνεί πολιτικά με τη γραμμή Βαρουφάκη, δηλαδή με τη γραμμή της κυβέρνησης, κι επίσης έχει δικαίωμα να διαφωνεί με την οικονομική θεωρία την οποία ενστερνίζεται.
Δεν μπορεί, όμως –και επαναλαμβάνω, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης- να χαρακτηρίζει τον Βαρουφάκη «άσχετο», «ανίκανο» και… «τυχοδιώκτη».
Τέτοιοι χαρακτηρισμοί προδίδουν εκπρόσωπους της μετριοκρατίας, που νομίζουν ότι η Θεωρία των Παιγνίων είναι επιτραπέζιο τύπου Γκρινιάρη!
Με ποια επιχειρήματα, όπως έγραφε ο Παπαδόπουλος, απέρριψαν τον Νανόπουλο;(Ξαναγράφουμε) «α) Ο Νανόπουλος εμφανίζεται πολύ στα ΜΜΕ, γεγονός που δεν συνάδει με το κύρος των πανεπιστημιακών διδασκάλων! β) Δεν έχει σοβαρότητα, ο ενθουσιασμός του έχει γίνει αμετροέπεια, ναρκισσισμός και υπεροψία! γ) Πρέπει να μετακαλούνται… νέοι στην ηλικία επιστήμονες!»
Τυχαίο ότι δύο στα τρία επαναλαμβάνονται για τον Γιάνη Βαρουφάκη;
Για τον οποίο ο νομπελίστας Στίγκλιτς (με τον οποίο έδωσαν διάλεξη μαζί στο Παρίσι με ουρές να σχηματίζονται για να τους ακούσουν) είπε ότι «λίγοι υπουργοί Οικονομικών είναι καταρτισμένοι όπως ο Βαρουφάκης».
«Ψιλά γράμματα» για τους μετριοκράτες.
Ο Νανόπουλος, που απέρριψαν κάποτε άλλοι μέτριοι, σήμερα είναι τέταρτος ανάμεσα στους πιο αναφερόμενους θεωρητικούς φυσικούς όλων των εποχών (!) σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ.
Ε, λοιπόν, όχι! Ήρθε «μετακλητός» ο Βαρουφάκης εδώ, ξεπέρασε τη σκόπελο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει κάποτε ο διαπρεπής Νανόπουλος, και δεν θέλουμε η πορεία των πραγμάτων να επιβεβαιώσει για εκατομμυριοστή φορά ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και να καταλήξουμε τελικά σε αποτέλεσμα… τύπου υπόθεσης Νανόπουλου.
Επιτέλους, ας δώσουμε τέλος στη δικτατορία των μετρίων, μήπως και τελικά προοδεύσει κάποτε αυτή τη χώρα.

15 δοκιμασμένα τρικ που μειώνουν την πείνα

Μείωσε το αίσθημα πείνας και πάψε να τσιμπολογάς με απλές και εύκολες λύσεις.


Αν πεινάς όλη τη μέρα ενώ κάνεις διατροφή και κάνεις παρασπονδίες θα πρέπει να βρεις τρόπο να νιώσεις το αίσθημα του κορεσμού. Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο. Ακολούθησε αυτά τα 15 tips και θα δεις μεγάλες αλλαγές αν τα εφαρμόσεις!

1. Να πίνεις νερό
Είναι γενικά γνωστό ότι όταν πεινάς και πιεις νερό, το... γουργουρητό μειώνεται. Πολλές φορές, μάλιστα, συμβαίνει να διψάμε και να ξεγελιόμαστε νομίζοντας ότι πεινάμε.
2. Να πίνεις καφέ και τσάι
Εκτός από νερό δοκίμασε να πιεις καφέ ή τσάι χωρίς, ωστόσο, να έχεις προσθέσει ζάχαρη.
3. Κατανάλωσε φυτικές ίνες
Τροφές όπως το αλεύρι βρώμης, το ψωμί ολικής άλεσης και το καστανό ρύζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να νιώθεις το αίσθημα κορεσμού και να μην πεινάς σύντομα. Μια ακόμη πηγή φυτικών ινών είναι το Glucomannan το οποίο παράλληλα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Είναι το μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής για το οποίο η Ευρωπαϊκή ένωση έχει εγκρίνει τον ισχυρισμό ότι προκαλεί μείωση του σωματικού βάρους.
4. ΟΧΙ στη ζάχαρη
Απόφυγε τη ζάχαρη όπως και τα προϊόντα που την περιέχουν. Πες "όχι" σε λευκό ψωμί και ρύζι, καθώς και σε ποτά τα οποία θα σου εκτινάξουν την ινσουλίνη στα ύψη άρα και το αίσθημα της πείνας θα είναι έντονο.
5. Να τρως πρωινό
Το πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της μέρας αφού σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να μην τσιμπολογάς μέχρι το μεσημεριανό.
6. Ναι στα λαχανικά
Τα λαχανικά είναι γεμάτα φυτικές ίνες και δεν έχουν πολλές θερμίδες.
7. Κατανάλωσε πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη μειώνει δραστικά την όρεξη και την πείνα.
8. Ναι και στα ροφήματα πρωτεΐνης
Τα συγκεκριμένα ροφήματα κατανάλωσε τα ως σνακ μέσα στη μέρα, το πολύ δύο καθημερινά.
9. Προτίμησε υγιεινά λίπη
Όταν λέμε υγιεινά λίπη εννοούμε ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρι και φυστικοβούτυρο.
10. Καλύτερα στερεά τροφή παρά υγρή
Τα τρόφιμα σε στερεά μορφή προσφέρουν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού από εκείνα που είναι σε υγρή μορφή.
11. Φρούτα αντί για χυμούς
Οι χυμοί ξεγελούν και μπορείς να ξεφύγεις εύκολα στην ποσότητα κατανάλωσης.
12. Να τρως αργά
Όσο και αν βιάζεσαι, φρόντισε να τρως αργά ώστε να νιώσεις χορτασμένη.
13. Το κόλπο της τσίχλας
Αν πεινάς αρκετά και δεν είναι η ώρα για το γεύμα σου, μάσησε τσίχλα καθώς θα σου μειώσει την όρεξη.
14. Πάρε συμπληρώματα διατροφής
Θα σε βοηθήσουν να νιώσεις χορτασμένη και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Προτίμησε το Glucomannan το οποίο θα λαμβάνεις μισή ώρα πριν το φαγητό, μαζί με δύο ποτήρια νερό.
15. Κοιμήσου
Σαν έσχατη λύση προσπάθησε να κοιμηθείς ώστε να μην τσιμπολογήσεις. Άλλωστε ο ύπνος βοηθά στο χάσιμο των κιλών.
Πηγή : Ladylike

ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!

Μ. Βαμβουνάκη: Τα ψυχολογικά προβλήματα προκαλούν εγωισμό ή το αντίστροφο;

Μ. Βαμβουνάκη: Τα ψυχολογικά προβλήματα προκαλούν εγωισμό ή το αντίστροφο;
Ήταν μια γυναίκα που ήθελε να δίνει πολλές εξηγήσεις. Αφού διατύπωνε στον συνομιλητή της εκείνο που είχε να του πει, την κυρίευε κατόπιν το άγχος μήπως δεν του το εξήγησε όσο πρέπει σωστά. Μήπως δεν την καταλάβει, μήπως τον μπερδέψει, μήπως φταίει η ίδια για μια τυχόν κακή συνεννόηση. Έτρεμε τις παρεξηγήσεις, την άρνηση, κατά βάθος την απόρριψη.
Ασφαλώς αναστατωνόταν πολύ περισσότερο όταν ο απέναντι την ενδιέφερε ιδιαίτερα. Στις περιπτώσεις μάλιστα που υπήρχε ερωτικό στοιχείο ανάμεσα σ' εκείνη και στον άλλο, αυτού του είδους το άγχος εξελισσόταν σε ξέφρενο.
Γενικώς υπήρχαν περιπτώσεις που η στάση της γινόταν εξαιρετικά προβληματική. Τηλεφωνούσε συνέχεια, έστελνε σημειώματα, μηνύματα στο κινητό, παρακαλούσε για μια συνάντηση με σκοπό να διευκρινίσει σαφέστερα όσα είχε πει και ξαναπεί, να συμπληρώσει κάτι βασικό, να κάνει ακόμη μια υποσημείωση.
Υπέφερε όταν επανεξέταζε στο μυαλό της εκ των υστέρων μια φράση της, μια λέξη της, για να μην πω και το ύφος που φανταζόταν πως είχε· τα έβρισκε τώρα λαθεμένα, ανεπαρκή, συχνά γελοία, προσπαθούσε να υποθέσει πώς τα έχει εκλάβει ο άλλος, αγωνιζόταν να μπει στη σκέψη του. Ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας της περνούσε με αυτό το κουραστικό βάσανο.
Νομίζω ότι οι χαρακτήρες οι οποίοι φοβούνται υπερβολικά την απόρριψη είναι απ' αυτούς που καταλήγουν να μιλούν και να επεξηγούν υπερβολικά. Εξηγούν ξανά και ξανά τη θέση τους, τον εαυτό τους, τη γνώμη τους, την πρόταση τους και, πιο αγχωμένα από όλα, τις προθέσεις τους.
Το ότι τείνουν έτσι πυρετωδώς να εξηγούν, να απολογούνται και να αναλύουν την άποψη τους δε σημαίνει πως είναι πάντοτε και ειλικρινείς. Θα έλεγα μάλιστα πως στη δική τους κατηγορία ανήκουν εκείνοι που, ανήσυχοι μήπως διαφανεί ένα ψέμα τους, μια ανακρίβεια, συχνότατα η υπερβολή και η μεγαλοποίηση που τείνουν να προσθέτουν, κάποια παραλλαγή έστω στο θέμα τους, μια πτυχή τους που κρύβουν, αγωνίζονται να πείσουν με λόγια πάρα πολλά, με εντονότερες εκφράσεις, με δραματικότητα που τους αρέσει να χρησιμοποιούν. Εφαρμόζουν συνειδητά ή ασυνείδητα την παλιά συνταγή: Αν σερβίρεις ένα ψέμα μαζί με πολλές, εντυπωσιακές αλήθειες, τότε θα το περάσεις πιο εύκολα.
Οι ανασφαλείς, οι εξαρτημένοι χαρακτήρες, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την πειθώ τους, την ένταση, το δράμα, τις επανειλημμένες διευκρινίσεις σε όσα ήδη έχουν εκφράσει. Δεν εμπιστεύονται τις εντυπώσεις που άφησαν, και οι εντυπώσεις που άφησαν έχουν τρομακτική σημασία για την ηρεμία τους. Η ανάγκη τους να τα καταφέρουν σε αυτό που υποστηρίζουν είναι βαριά ανάγκη, θεωρούν πως θα καταστραφεί ο κόσμος αν δε συμφωνήσει μαζί τους ο άλλος. Είναι σαν να βιώνουν κάθε λίγο τη διαδικασία μιας δίκης σε δικαστήριο, όπου τα πολυτιμότερα της ψυχής τους κρέμονται από την απόφαση.
Το θλιβερό είναι πως βιώνουν ως σοβαρή δίκη ακόμη και το πιο μηδαμινό ή φαιδρό ζήτημα που τίθεται. Δεν πρόκειται ακριβώς για διαπραγμάτευση σημαντικών ζητημάτων, αλλά για μια διαδικασία ψυχολογικής επιβίωσης. Δε ζουν δίχως απανωτές δικαιώσεις, επειδή είναι πρόσωπα εξόχως ενοχικά, βαθιά ανασφαλή, αλλά και βαριά εγωιστικά.
Το ζήτημα του εγωισμού, του εγωκεντρισμού, πάντα τίθεται όταν αναφερόμαστε σε ψυχολογικά προβλήματα και αναζητούμε κάποια ανακούφιση. Όπως καλός μου φίλος και γιατρός επαναλαμβάνει και το επαναλαμβάνω μετά κι εγώ: «Ας αφαιρέσουν οι νευρωσικοί κάτι από τον εγωισμό τους και θα γίνουν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα».
Το ερώτημα αν μια ψυχολογική ασθένεια προκαλεί εγωισμό ή είναι ο εγωισμός που μας οδηγεί σε ψυχολογικά προβλήματα θα παραμένει ερώτημα στη σκέψη των πιο πολλών. Προσωπικά τολμώ να πω, από όση πείρα μάζεψα μελετώντας τον εαυτό μου και κοντινούς άλλους, πως προηγείται ο εγωισμός. Η εγωιστική ματιά μας στη ζωή και στις σχέσεις δυσκολεύει εξαιρετικά σχέσεις και ζωή, είναι φυσικό να οδηγεί σε εμπόδια και ήττες.
Και οι επαναλαμβανόμενες δυσκολίες, οι συνεχείς αποτυχίες, κάποια στιγμή κουράζουν και κλονίζουν το νευρικό σύστημα. Από εκεί και πέρα είναι φυσικό η δυσθυμία, η δυσφορία, η δυστυχία, ο θυμός και όσα ακολουθούν τις ματαιώσεις μας να επιβαρύνουν κι άλλο τη ροπή στον εγωκεντρισμό. Δύσκολα είμαστε επιεικείς και φιλάνθρωποι όταν είμαστε δυστυχισμένοι.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη "Σιωπάς Για να Ακούγεσαι" Εκδόσεις Ψυχογιός

Να επιζητούμε συναναστροφή με ανθρώπους που μας κάνουν καλύτερους...

Να επιζητούμε συναναστροφή με ανθρώπους που μας κάνουν καλύτερους...
Οι άνθρωποι είναι σαν τα χημικά στοιχεία: όταν δύο από αυτά έρχονται σε επαφή, είτε αδρανούν είτε αντιδρούν. Στη δεύτερη περίπτωση αλλάζουν και τα δύο.
Πολλές φορές, μετά από μια βραδιά που περάσαμε μαζί με άλλους, λέμε: «Απόψε το κανιβαλίσαμε». Τι σημαίνει αυτό; Το αισθητικό μας επίπεδο έπεσε, η συμπεριφορά μας αλλοιώθηκε λόγω της ύπαρξής μας στο εσωτερικό μιας ομάδας. Η ομάδα εξασκεί μια μορφή πίεσης, μας κάνει όλους λίγο πολύ όμοιους, μας ισοπεδώνει.
Χρειάζεται προσοχή: όταν συναναστρεφόμαστε ανθρώπους, είτε γινόμαστε ίδιοι με αυτούς («Αν ο γείτονάς σου είναι βρόμικος, θα σε βρομίσει κι εσένα» λέει ο Επίκτητος) είτε εκείνοι ακολουθούν τους δικούς μας τρόπους. Οι περισσότεροι από μας δεν καταφέρνουμε να κατευθύνουμε τις συναναστροφές μας — αφηνόμαστε να μας κατευθύνουν εκείνες.
Η οχλοκρατία είναι η ακραία μορφή αυτής της συμπεριφοράς: το άτομο αποποιείται κάθε ευθύνη και συμπεριφέρεται σαν μέλος ενός κοπαδιού.
Λέει ο Βρετανός συγγραφέας Τέρρυ Πράτσετ: «Το IQ του όχλου ισούται με το IQ του πιο ηλιθίου που βρίσκεται μέσα σ' αυτόν διαιρεμένο διά του πλήθους του».
Συχνά παρασυρόμαστε από χυδαίες αντιλήψεις, χρησιμοποιούμε χυδαία γλώσσα, η αυτοάμυνά μας εξασθενεί. Κατά κάποιον τρόπο χάνουμε τον εαυτό μας — ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε: «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι».
Για να διατηρήσουμε τον εαυτό μας, χρειάζεται ένστικτο και αυστηρότητα στην επιλογή των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Χρειάζεται ένστικτο και αυστηρότητα στην επιλογή των συζητήσεων και των πράξεων στις οποίες συμμετέχουμε. Το ερώτημα είναι ένα: θα το έλεγα αυτό, θα έκανα το Α ή θα έκανα το Β αν ήμουν μόνος; Θα έλεγα το Α ή το Β, θα έκανα το Α ή το Β αν έπρεπε να αναλάβω ολόκληρη την ευθύνη;
Καλό είναι να μη συζητάμε πράγματα που είναι σημαντικά για μας με ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και δεν εμπιστευόμαστε. «Ου πάντα τοις πάσι ρητά» (δεν λέγονται όλα σε όλους) έγραφε ο Πυθαγόρας ο Σάμιος. Οι άνθρωποι μπορούν να παρερμηνεύσουν, να διαστρεβλώσουν, να κουτσομπολέψουν.
Ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου, πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν διακεκριμένα πρόσωπα. Και να θυμόμαστε πως ο φθόνος των άλλων για μας δεν είναι παρά συντετριμμένος θαυμασμός.

Max Exelman, 61 Μαθήματα καθημερινής σοφίας από τους στωικούς, εκδ. Πατάκη

Άλις Μίλερ: Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ

Άλις Μίλερ: Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ
«Από τότε που επέτρεψα στα αισθήματά μου, τα οποία επί μακρόν ήταν εγκλωβισμένα μέσα μου, να εκφραστούν και κατάφερα να τα νιώσω, απελευθερωνόμουν ολοένα και περισσότερο από το παρελθόν μου. Τα αληθινά συναισθήματα δεν αποβάλλονται δια της βίας... Προσπαθούσα να φαντασιώνομαι θετικά συναισθήματα και να αγνοώ τα αρνητικά, ώστε να βρίσκομαι σε συμφωνία με την Ηθική, με το σύστημα αξιών που αποδεχόμουν. Ομως, οι προσπάθειές μου ήταν μάταιες... Το σώμα ξέρει τι του λείπει, δεν μπορεί να ξεχάσει τις στερήσεις, το κενό είναι πάντα παρόν και περιμένει να γεμίσει... Mε έναν καλό, όχι ουδέτερο θεραπευτή μπορεί κανείς να βρει την αλήθεια του.
Μπορεί να απαλλαγεί από τα συμπτώματά του, να απελευθερωθεί από την κατάθλιψη και να νιώσει τη χαρά της ζωής. Μπορεί να εξέλθει από την κατάσταση της εξάντλησης και να νιώσει το απόθεμα ενέργειας μέσα του, εφόσον αυτή η ενέργεια δεν θα καταναλώνεται πλέον στην απώθηση της αλήθειας του.
Διότι η κούραση που προκαλεί η κατάθλιψη εμφανίζεται κάθε φορά που καταπιέζουμε τα δυνατά συναισθήματά μας, οπότε υποτιμούμε τις μνήμες του σώματος και δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία...
Το σώμα γνωρίζει ακριβώς τι μας λείπει, τι χρειαζόμαστε, τι δεν ανεχόμαστε, τι μας προκαλεί αλλεργία.
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα φάρμακα, στα ναρκωτικά ή στο αλκόολ, που κλείνουν ακόμα περισσότερο τον δρόμο προς την αλήθεια. Γιατί; Μήπως επειδή η αναγνώριση της αλήθειας είναι επώδυνη; Προφανώς! Αυτή η οδύνη όμως είναι προσωρινή και με έναν καλό θεραπευτή υποφερτή...»
«Ποτέ δεν πόθησα έναν παράδεισο για τον οποίον προϋπόθεση της ευτυχίας θα ήταν η υπακοή και η άγνοια. Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης, κάτι που δεν σημαίνει να είναι κανείς καλός και υπάκουος.
Για μένα η αγάπη έχει να κάνει με το να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας, την ιστορία μας, τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας. Μέσα σε αυτά περικλείεται και η λαχτάρα για γνώση.
Προφανώς ο Θεός ήθελε να "κλέψει" από τον Αδάμ και την Εύα αυτή την πίστη στον εαυτό τους».

Αποσπάσματα από το βιβλίο της Άλις Μίλερ, Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ, εκδ. Ροές.
Η Άλις Μίλερ (1923-2010) σπούδασε στη Βασιλεία (Ελβετία) φιλοσοφία, ψυχολογία και κοινωνιολογία. Μετά τη διδακτορική διατριβή της, εκπαιδεύτηκε στη Ζυρίχη ως ψυχαναλύτρια και, για 20 χρόνια, άσκησε αυτό το επάγγελμα ενώ παράλληλα δίδασκε. Το 1980 αποφάσισε να σταματήσει την ψυχαναλυτική και διδακτική πρακτική και να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων. Δημοσίευσε συνολικά 13 βιβλία (μεταφρασμένα μέχρι σήμερα σε 30 γλώσσες), με τα οποία γνωστοποίησε στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματα των ερευνών της όσον αφορά τις αιτίες και τις συνέπειες των τραυμάτων της παιδικής ηλικίας. Όπως έχει πει η ίδια, «Το κύριο θέμα όλων των βιβλίων μου είναι η άρνηση των δεινών που έχουμε υποστεί στην παιδική μας ηλικία. Καθένα από τα βιβλία πραγματεύεται κάποια πτυχή αυτού του φαινομένου και επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα». Η Άλις Μίλερασχολήθηκε συστηματικά με τους κρυφούς χειρισμούς των γονέων κατά τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών τους, με τις διάφορες στρατηγικές προφύλαξης ενάντια στα τραύματα της παιδικής ηλικίας, με τις συνέπειες της απώθησης αυτών των τραυμάτων σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και, τέλος, με τις σύγχρονες δυνατότητες ανάλυσης των συνεπειών των παιδικών τραυμάτων. Γι' αυτές τις έρευνές της η συγγραφέας κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση.
Πηγή: doctv

...

!!!!!!!!!!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ...

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ!

....

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!

ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ..

ΕΤΣΙ!!!!

ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ...

...

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΡΕ!!!

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ...

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΘΕΛΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ!!!!!

ΠΟΣΟ ΣΠΑΝΙΟ...

ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ!!!

ΓΕΛΙΟ-ΔΑΚΡΥ..

ΣΩΣΤΟ!!!

«Όταν φίλησα τον άντρα μου για τελευταία φορά…»

o-WOMAN-CRYING-facebook
Κάθομαι στο μπαλκόνι και πίνω το καφεδάκι μου και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου  σκέφτομαι πόσο όμορφη μέρα είναι η σημερινή.
Δυστυχώς δεν είμαι τόσο πειστική.
Σκέφτομαι πότε θα φύγει αυτός ο πόνος που νιώθω μέσα μου αλλά νομίζω πως δεν θα φύγει ποτέ τελείως από μέσα μου.
Έχει περάσει ένας χρόνος αλλά νιώθω πως ο χρόνος σταμάτησε σε εκείνη την ημέρα. Την ημέρα που τον φίλησα για τελευταία φορά. Την ημέρα που τον αγκάλιασα.Την ημέρα που του είπα σ’αγαπώ.
m
Την ημέρα που  έχασα τον άντρα μου για πάντα.
Κάθε μέρα προσπαθώ να σκέφτομαι το χαμόγελό του, το γέλιο του, την μυρωδιά του και τα χέρια του να με αγκαλιάζουν. Φοβάμαι πως θα έρθει η μέρα που θα ξεθωριάσουν όλες αυτές οι όμορφες αναμνήσεις. Νιώθω πως θα χάσω όλα αυτά που είχαμε  ζήσει και δεν θα τα θυμάμαι πια.
Νιώθω πως αν τα ξεχάσω  θα χάσω αυτό που είμαι όλα αυτά τα χρόνια.
Βλέπω άλλους ανθρώπους να είναι χαρούμενοι με τις οικογένειές τους και αναρωτιέμαι αν θα νιώσω και εγώ ξανά έτσι. Πρέπει να πείσω τον εαυτό μου πως πρέπει να ζήσω έτσι. Πρέπει να νιώσω έτσι. Δεν θέλω να νιώσω καλά για μένα αλλά γιατί  μέσα σε αυτή την μοναξιά υπάρχει ζωή μέσα στο σπίτι.
Υπάρχουν 2 παιδιά που ήταν και είναι η ζωή μου.
Τα κοιτάω που μεγαλώνουν και πολύ θα ήθελα να μπορούσα να μιλήσω με τον άντρα μου και να του πω:»Δεν θα πιστέψεις τι έκανε η μικρή σήμερα! Είπε το Ρ πεντακάθαρα έπρεπε να ήσουν εδώ να την ακούσεις.»
Μακάρι να ήσουν εδώ να την ακούσεις…
Μακάρι να ήσουν εδώ για να μην χρειαζόταν να απαντήσω σε ερωτήσεις όπως:» Που πηγαίνουμε όταν πεθαίνουμε μαμά; Πώς νιώθεις όταν πεθαίνεις μαμά;» Και το χειρότερο από όλα: «Θα  γυρίσει ποτέ  ο μπαμπάς;»
Με τα παιδιά μου μαθαίνω και εγώ καινούριες ικανότητες.Μαθαίνω πως να ουρλιάζω σιωπηλά όταν είμαι μόνη μου με τις σκέψεις μου.Μαθαίνω να χαμογελάω ενώ κλαίω.
Θα προσπαθήσω να χαμογελάω χωρίς να κλαίω αλλά έχουμε δρόμο ακόμη. Μου έχουν πει να συζητάω αυτό που νιώθω. Σήμερα ήταν η πρώτη μου συζήτηση μαζί σας μετά από εκείνη την ημέρα.
Δεν ξέρω αν θα σταματήσω να πονάω αλλά θα προσπαθήσω να ζω με τον πόνο που πλέον έχει γίνει μέρος της ζωής μου.
Έλπίζω από σήμερα να βρω την γαλήνη που μου λείπει και το ίδιο εύχομαι και για εσάς.
babyradio.gr- Π.Σ.

10 πράγματα που τον ερεθίζουν τρομερά

Κι εσύ δεν είχες ιδέα. Λέμε τώρα.

1. Το λευκό t-shirt που φοράς την Κυριακή.
Αυτό που πέφτει και καλά λίγο στον ώμο και που αποκαλύπτει την τιράντα του σουτιέν. Ή το γεγονός ότι δεν φοράς καθόλου σουτιέν. Αυτό το χαλαρό λουκ λοιπόν με τα ανακατεμένα μαλλιά ενίοτε είναι για εκείνους πολύ πιο σέξι από το μικρό μαύρο σου φόρεμα .

2. Όταν τον αγκαλιάζεις πάρα πολύ σφιχτά.
Βγάλε από το μυαλό σου την Ελμάιρα από τα Looney Tunes και σκέψου πως όταν τον αγκαλιάζεις τόσο σφιχτά, παίρνει βαθιά ανάσα από το άρωμά σου και αισθάνεται όλο το σώμα σου κολλημένο πάνω του. Τι άλλο να χρειαστεί κανείς για να ερεθιστεί.

3. Αυτό που ακουμπάς το χέρι σου στο μηρό του.
Ξέρεις, εκεί που κάθεσαι δίπλα του και απλά ακουμπάς το χέρι σου στο μηρό του, κάπως ψηλά, είναι αρκετό για να τον βάλει σε σκέψεις. Ακόμα και αν παράλληλα το μόνο που κάνεις είναι να παίζεις με το κινητό σου.

4. Όταν τεντώνεσαι προς τα πίσω.
Γιατί αναλόγως πως το κάνεις πετάγεται το στήθος ή τα οπίσθιά σου. Και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

5. Όταν δαγκώνεις το κάτω σου χείλος.
Η Αναστέιζια Στιλ το έκανε επιστήμη στο 50 shades of grey και υπήρχε λόγος. Είναι μια πραγματικά σέξι κίνηση και αυτό είναι παγκοσμίως αποδεκτό. Χαμός.

6. Το να τρως κάτι που περιλαμβάνει ρούφηγμα ή γλείψιμο.
Οκ, μεταξύ μας, αυτό το ήξερες. Ειδικά αν έχεις προσπαθήσει να φας γρανίτα σε δημόσιο χώρο και έχεις αντιληφθεί την προσπάθεια που κάνεις ώστε να μην φαίνεται ότι προκαλείς.

7. Το να τυλίγεις μια μπούκλα από τα μαλλιά σου γύρω από το δάχτυλό σου.
Ή το να τινάζεις τα μαλλιά σου. Ειδικά αν περνάει από μέσα τους το φως του ήλιου και αν είναι φρεσκολουσμένα. Τότε να δεις.

8. Το να φοράς το μπλουζάκι του.
Ή το πουκάμισό του. Ειδικά αν το φοράς ανοιχτό, χωρίς σουτιέν και μόνο με το εσώρουχό σου.

9. Ο ιδρώτας μετά το γυμναστήριο.
Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι δείχνεις σιχαμένη, αλλά εκείνος βλέπει μια φυσική λάμψη που τον τρελαίνει. Ή έτσι λένε.

10. Το να μη σε νοιάζει να λερωθείς.
Τύπου «μόλις έφτιαξα ένα αυτοκίνητο και έχω γράσα στα χέρια μου". Ή "μόλις πέρασα μέσα από ένα λάκκο με λάσπη και είμαι η Λάρα Κροφτ". Κάτι τέτοιο.
Πηγή cosmopolitan.gr

Απαλλάξου από τα «ψωμάκια» της μέσης με 5 απλές κινήσεις!

pswmakia meshs
Το τοπικό πάχος γύρω από την περιοχή της μέσης και της κοιλιάς είναι μάλλον…ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των γυναικών.
Όσο κι αν προσπαθείς να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή ή να πας γυμναστήριο συστηματικά, πολλές φορέςαπελπίζεσαι όταν βλέπεις πως δεν σε ανταμείβει το αποτέλεσμα σχετικά άμεσα. Ωστόσο, η απώλειά του είναι μια αρκετά επίπονη διαδικασία που απαιτεί, πέρα από χρόνο και υπομονή, και τον κατάλληλο συνδυασμό βημάτων προκειμένου να το πετύχεις. Δες παρακάτω 5 κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις, όσο το δυνατόν πιο συνδυαστικά, και σίγουρα θα απαλλαγείς σύντομα από το περιττό λίπος.
1.Κάνε αεροβική γυμναστική
Είναι γνωστό πως η αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος γυμναστικής προκειμένου να καταπολεμήσεις το τοπικό πάχος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να κάνεις ανά περιόδους πιο έντονη γυμναστική και στη συνέχεια, να αφήνεις κάποιες άλλες το σώμα σου να «ηρεμήσει» για λίγο, ακολουθώντας έναν πιο χαλαρό ρυθμό. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα σου θα καίει περισσότερες θερμίδες, ακόμα και μετά το τέλος της προπόνησής σου, από ότι αν ακολουθείς έναν σταθερό εξαντλητικό ρυθμό.
2.Γύμνασε και άλλα σημεία
Προσθέτοντας στο workout σου κινήσεις που γυμνάζουν την πλάτη σου, τους ώμους, και τους πλάγιους κοιλιακούς σου, θα γυμνάσεις τους μύες που βρίσκονται κάπου εκεί… κρυμμένοι, με αποτέλεσμα να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου. Έτσι, θα καταφέρεις να κάνεις πραγματικά θαύματα, αφού το σώμα σου θα αποκτήσει ισορροπία και κατ’ επέκταση θα βοηθηθεί και η περιοχή που σε ταλαιπωρεί.
3.Βάλε στη ζωή σου τη yoga
Μπορεί η γυμναστική, αεροβική και μη, να είναι βασικό στοιχείο για την απαλλαγή από τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, όμως, η yoga θα σε βοηθήσει εξίσου, αφού θα σε βοηθήσει να ενδυναμώσεις την συγκεκριμένη «προβληματική» περιοχή του σώματός σου. Άσε που δεν θα βαρεθείς από τη ρουτίνα του να κάνεις συνεχώς ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής!
4.Φάε… έξυπνα
Η επιλογή υγιεινών τροφών, όπως επίσης και ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, είναι απαραίτητα στοιχεία στη μάχη σου ενάντια στο τοπικό πάχος. Ελέγξτε την καλύτερη καύση του λίπους με τις κατάλληλες συνταγές για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ακόμη και για σνακ, αποφεύγοντας τα πολλά λίπη και τα έτοιμα φαγητά.
5.Ντύσου σύμφωνα με το σωματότυπό σου
Μπορεί ο τρόπος αυτός να μην σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το τοπικό λίπος, όμως σίγουρα θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο άνετα με το σώμα σου. Εάν, φορώντας ένα στενό παντελόνι, νιώθεις πως τα… «σωσιβιάκια» σου είναι αρκετά έντονα, ίσως ήρθε απλά η ώρα να ανέβεις ένα μέγεθος στα τζιν σου. Τα κολακευτικά για το σώμα σου ρούχα θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς πιο σίγουρη και ασφαλής.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ COSME MOU!!!!!