Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Ε ΝΑΙ!

Οι 6 ασκήσεις που μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σας Πρόγραμμα γυμναστικής όπως το προτείνει η διάσημη trainer Rose Wetzel.

Κάντε τις ασκήσεις δύο φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον ένα μήνα. Πριν ξεκινήσετε, ζεσταθείτε με χαλαρό τζόκινγκ για 10 λεπτά. Κάντε κάθε άσκηση μία φορά και αμέσως μετά τρέξτε γρήγορα γύρω στα 400 μέτρα.
Πρέπει επίσης να τρέχετε για τουλάχιστον 45 λεπτά, σε χαλαρό ρυθμό, μία φορά την εβδομάδα.

Οι ασκήσεις:

1. Πάνω/Κάτω
Σταθείτε με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Σκύψτε τοποθετώντας τα χέρια στο έδαφος μπροστά σας. Πηδήξτε, τεντώνοντας τα πίσω πόδια πάνω στο στρώμα. Κάνετε ένα push-up. Πηδήξτε, φέρνοντας τα πόδια προς τα εμπρός και στη συνέχεια, πηδήξτε κατ 'ευθείαν επάνω. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.

2. Μπρούμυτα 
Ξαπλώστε μπρούμυτα και χρησιμοποιείστε τους αγκώνες, τα ισχία και τα δάχτυλα των ποδιών σας για να έρθετε προς τα εμπρός. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.
3. Push-Up με βάρη
Ξεκινήστε ξαπλωμένη σε ένα στρώμα με τα δάχτυλα των ποδιών σε ένα ανθεκτικό βήμα ή μία καρέκλα και τα χέρια στο έδαφος, τελείως τεντωμένα. Κάντε push-ups, κρατώντας τους αγκώνες σας κοντά στο σώμα. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.
4. Hop 
Τοποθετήστε πέντε κώνους (ή άλλα σημάδια) κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής με κενό 30 περίπου εκατοστών. Σταθείτε στο ένα άκρο της γραμμής με τα πόδια ενωμένα, τα χέρια στο πλάι. Κρατήστε τα πόδια ενωμένα, όσο πηδάτε από κώνο σε κώνο. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα.
5. Μπάλα
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, κρατώντας μια μπάλα 5 περίπου κιλών στη μέση, και την αριστερή σας πλευρά να απέχει από έναν τοίχο 60 με 120 εκατοστά. Γυρίστε και ρίξτε την μπάλα στο τοίχο. Πιάστε την όταν γυρίσει πίσω. Συνεχίστε για 15 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αλλάξτε πλευρά.
6. Step-Up 
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών έτσι ώστε να απέχουν περίπου 12 εκατοστά από ένα ανθεκτικό πάγκο, βήμα ή καρέκλα. Πατήστε το βήμα με το αριστερό πόδι, σηκώνοντας το δεξί πόδι και οδηγώντας το γόνατο προς το στήθος. Κάνετε 15 επαναλήψεις. Εναλλάξτε πλευρές. Επαναλάβετε.
Κάντε το πιο δύσκολο: Κρατήστε βαράκια 2-5 κιλών.

6 λάθη που κάνεις όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου Τα κάνουμε όλοι.

1. Δεν τα πλένεις τη σωστή ώρα της ημέρας
«Η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που αγγίζουν τα δόντια σας το βράδυ», λέει ο Edmond R. Hewlett, καθηγητής Οδοντιατρικής στο UCLA. Το τσιμπολόγημα πριν τον ύπνο αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για τερηδόνα, αν η τροφή παραμείνει ανάμεσα στα δόντια. 

Το πλύσιμο των δοντιών το πρωί είναι εξίσου σημαντικό - όταν χουζουρεύεις παράγεται λιγότερο σάλιο, κάτι που κάνει τα βακτήρια του στόματος να παράγονται με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό. Ο γενικός κανόνας είναι να βουρτσίζεις τα δόντια σου δύο φορές τη μέρα για τουλάχιστον δύο λεπτά. 

2. Χρησιμοποιείς λάθος οδοντόβουρτσα
«Διάλεξε μία με απαλό βουρτσάκι που να πλένει καλά και να μην πληγώνει τα ούλα», λέει ο Hewlett. Φρόντισε να τρίβεις καλά την πλάκα που συσσωρεύεται πάνω στα δόντια, για να αποφύγεις ουλίτιδες και κακοσμίες. Οι σκληρές οδοντόβουρτσες πληγώνουν και αφήνουν εκτεθειμένα τα ούλα σε βακτήρια και μολύνσεις.  

3. Δεν πλένεις καλά το στόμα σου
Το να κάνεις γαργάρες με απλό νερό, η να φτύνεις την οδοντόκρεμα δεν σημαίνει πως έχεις βγάλει από το στόμα σου όλα τα βακτήρια που αφαιρέθηκαν κατά το βούρτσισμα. Η οδοντίατρος Pia Lieb προτείνει να επενδύσεις σε ένα καλό στοματικό διάλυμα, χωρίς αλκοόλη. 

4. Δεν έχεις σωστή τεχνική
«Κράτα την οδοντόβουρτσα σε γωνία 30 με 45 μοιρών» συμβουλεύει ο Hewlett. «Περίστρεψε τον καρπό σου, τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις για να απομακρυνθεί αποτελεσματικά η πλάκα» συνεχίζει. «Όταν φτάσεις στο πίσω μέρος των μπροστινών δοντιών θα πρέπει να γυρίσεις την οδοντόβουρτσα κάθετα, για να καταφέρεις να τρίψεις ολόκληρη την επιφάνεια. Επικεντρώσου στο πίσω μέρος του στόματός, αφού εκεί είναι που μαζεύεται η περισσότερη πλάκα»

5. Χρησιμοποιείς την ίδια οδοντόβουρτσα πολλούς μήνες
Οι οδοντίατροι συμβουλεύουν να αγοράζεις καινούρια κάθε 3 με 4 μήνες. Η μέση οδοντόβουρτσα έχει πάνω από 10 εκατομμύρια βακτήρια, σύμφωνα με Βρετανική έρευνα. Εκτός αυτού, τα φθαρμένα βουρτσάκια δεν αφαιρούν αποτελεσματικά την πλάκα και τα υπολείμματα. 

6. Πλένεις μόνο τα δόντια
Η γλώσσα παγιδεύει πολλά βακτήρια που πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρεθούν. Φρόντισε να την τρίβεις και αυτή με την οδοντόβουρτσα, καθημερινά όπως και τα δόντια, για λίγα δευτερόλεπτα.

Πώς να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε Μην αφήσετε όλη την προσπάθεια που κάνατε να πάει χαμένη.

1. Ο μεταβολισμός σου είναι πιο αργός τώρα - αλλά δεν το έχεις συνειδητοποιήσει

Ουσιαστικά, το ότι έχεις χάσει κάποια κιλά, σημαίνει πως και το σώμα σου καίει λιγότερες θερμίδες τονίζουν οι διατροφολόγοι: «Το πόσες θερμίδες καις, είναι ανάλογο των κιλών σου, λέει η ειδικός Κάρεν Άνσελ. «Γενικά, οι υπέρβαροι καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μίας άσκησης διότι, αφού ζυγίζουν παραπάνω, το σώμα απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να κινηθεί . Όταν όμως χάσεις αυτά τα έξτρα κιλά, το σώμα σου απαιτεί λιγότερη ενέργεια, για αυτό και καις λιγότερες θερμίδες ποσοτικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας» Η Άνσελ προειδοποιεί πως αν δεν προσαρμόσεις τις μερίδες που τρως στο νέο σου βάρος, τα κιλά που έχασες με τόση προσπάθεια θα ξαναγυρίσουν. 

2. Δεν κοιμάσαι αρκετά 
«Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, αρχίζεις να ψάχνεις για σνακ που θα αναπληρώσουν αυτή τη χαμένη ενέργεια», λέει η διατροφολόγος Έιμι Σαπίρο. «Το σώμα σου παράγει επίσης περισσότερη γκρελίνη, μία ορμόνη που σε κάνει να τρως περισσότερο, και λιγότερη λεπτίνη, μία ορμόνη που σου λέει πότε πρέπει να σταματήσεις να τρως». Συν του ότι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, όταν είσαι κουρασμένη, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται.

3. Γυρνάς στις παλιές συνήθειες

Δυστυχώς, το να γιορτάσεις τα κιλά που έχασες με ένα cheeseburger είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις (εντάξει, μία φορά στο τόσο επιτρέπεται) «Ο οποιοσδήποτε θα ξαναπάρει το χαμένο βάρος αν γυρίσει στις παλιές του διατροφικές συνήθειες», λέει η Άνσελ. «Μία από τις καλύτερες στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις για αδυνάτισμα με διάρκεια, είναι να επικεντρωθείς σε υγιεινές τροφές, και σε μικρότερες μερίδες». Προτίμησε πχ. τα τρόφιμα ολικής άλεσης αντί για τα επεξεργασμένα τρόφιμα και σιγουρέψου πως συνοδεύεις πάντα το μεσημεριανό σου με μία μερίδα λαχανικών.
4. Τρως για τους λάθος λόγους
«Είναι απαραίτητο να ελέγξεις το πώς νιώθεις όταν τρως ή όταν δεν τρως κάτι» λέει η διατροφολόγος Μελίσα Χάλας. Προτείνει να ψάξεις στον περίγυρό σου για να βρεις τις απαντήσεις στις εξής ερωτήσεις: «Πιέζεσαι να φας κάτι όταν είσαι με τους φίλους σου έξω για φαγητό, ή προτιμάς να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου στο Internet ή βλέποντας ταινίες; Πέφτεις στην παγίδα του φτηνού φαγητού, τρώγοντας σε χαμηλότερες τιμές, μεγαλύτερες μερίδες ακόμα και αν δεν το έχεις ανάγκη;». Σημείωνε ό,τι τρως (και γιατί το τρως) καθημερινά σε ένα ημερολόγιο για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει. Το πιο σημαντικό δηλαδή είναι να αλλάξεις οριστικά τις κακές συνήθειες που είχες και πριν χάσεις αυτά τα κιλά - «αλλιώς το μυαλό και ο μεταβολισμός σου θα είναι έτοιμα να σε προδώσουν με το που τελειώσει η δίαιτα». 

5. Γυμνάζεσαι με τον ίδιο τρόπο
Όταν χάνεις κιλά, χάνεις και λίπος και όγκο. «Για αυτό είναι σημαντικό να αλλάζεις συνεχώς τον τρόπο που γυμνάζεσαι, έτσι ώστε οι μύες σου να ασκούνται με διάφορες μεθόδους», λέει η γυμνάστρια των σταρ Άννα Κάιζερ. Όταν συνηθίζεις σε ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής, οι μύες είναι ήδη έτοιμοι για τις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν. Για αυτό γυμνάσου έξυπνα και με διάφορες εναλλαγές (μπορείς πχ να δοκιμάσεις αυτό: τρέχα στο διάδρομο όσο πιο γρήγορα μπορείς για ένα λεπτό, και για τα επόμενα δύο λεπτά τρέχα με χαλαρό βηματισμό») έτσι να συνεχίσουν οι μύες να γυμνάζονται και να καις θερμίδες χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να συνηθίσει το σώμα σε ένα συγκεκριμένο είδος γυμναστικής.

18 περίεργα πράγματα που δείχνουν ότι θα ζήσεις πολλά χρόνια Περίεργα facts που έχουν συνδεθεί από τους ερευνητές με τη μακροζωία.

1. Ήσουν αδύνατη σαν έφηβη
Έρευνα του Journal of Pediatrics που παρακολούθησε 134 Αφροαμερικάνους από τη γέννησή τους μέχρι τα 28 τους, βρήκε πως το να είσαι υπέρβαρος στην ηλικία των 14 αυξάνει τον κίνδυνο να πάθεις διαβήτη τύπου 2, όταν ενηλικιωθείς. 

2. Έχεις αδύνατη κοιλιά (κυρίως λίγο πριν και μετά την εμμηνόπαυση)
Οι γυναίκες που έχουν αδύνατη μέση και κοιλιά όσο μεγαλώνουν είναι 20% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν νωρίς, σύμφωνα με τους ερευνητές. 
3. Σου αρέσει το τσάι
Και το μαύρο και το πράσινο τσάι, είναι πλούσια σε κατεχίνες - τις ουσίες που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία και προστατεύουν την καρδιά. Έρευνα σε 40,500 γυναίκες και άνδρες από την Ιαπωνία, βρήκε πως εκείνοι που έπιναν 5 ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο ή μαύρο τσάι κάθε μέρα, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακό επεισόδιο. 
4. Δεν πίνεις cola
Ερευνητές στη Βοστόνη βρήκαν πως το να πίνεις μία ή περισσότερες cola κάθε μέρα διπλασιάζει τις πιθανότητες να αποκτήσεις μεταβολικό σύνδρομο ένα σύμπλεγμα διαταραχών που περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων του διαβήτη, και σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία και την αρτηριακή πίεση. 

5. Τρως μοβ φαγητό
Βάλε στη διατροφή σου σταφύλια, βατόμουρα και κόκκινο κρασί: το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στις πολυφαινόλες, τις χημικές ενώσεις που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τους ερευνητές.
6. Δεν σου αρέσουν τα burger
Μεσαίες μερίδες (στο μέγεθος περίπου της παλάμης σου) από μοσχάρι, χοιρινό, ή αρνί δεν κάνουν κακό μία στο τόσο - αλλά περισσότερα από 500 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την εβδομάδα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου (του τρίτου πιο κοινού είδους καρκίνου) σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου.

7. Τρέχεις 40 λεπτά τη μέρα
Ερευνητές στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν πως οι μεσήλικες που έκαναν ακριβώς αυτό - για περίπου 5 ώρες την εβδομάδα συνολικά - ζούσαν περισσότερο και ήταν πιο υγιείς (τόσο σωματικά όσο και διανοητικά) όσο μεγάλωναν. 

8. Προτιμάς να περπατάς από το να οδηγάς
Αν περπατάς για περισσότερο από 30 λεπτά τη μέρα, είναι πιο πιθανό να ζήσεις περισσότερο από εκείνους που περπατούν λιγότερο, ανεξάρτητα από το πόσα κιλά είσαι, σύμφωνα με έρευνα σε 2,603 άνδρες και γυναίκες. 

9. Είσαι η ψυχή του πάρτι
Εκείνοι που βγαίνουν συχνά έξω είναι 50% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άνοια, σύμφωνα με έρευνα σε 500 άνδρες και γυναίκες από 78 και άνω στη Σουηδία. 
 
10. Νιώθεις πιο νέα από ότι είσαι
«Το να νιώθεις νέα συνδέεται άμεσα με μία καλή και με διάρκεια ζωή» λέει η καθηγήτρια ψυχολογίας Jacqui Smith «Αυτό ακριβώς είναι που βοηθά στην αισιοδοξία και την όρεξη να ξεπεράσεις τις καθημερινές σου δυσκολίες, μειώνοντας το στρες και τονώνοντας το ανοσοποιητικό σου»

11. Έχεις καλούς φίλους
Το να ξέρεις πως έχεις γύρω σου άτομα που θα σε στηρίξουν όταν θα τους χρειαστείς, βοηθά στην διανοητική και σωματική σου υγεία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μειώνει επίσης το στρες που ευθύνεται και για την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού και την πρόωρη γήρανση. 

12. ..και είναι υγιείς
Αν η κολλητή σου πάρει κιλά, είναι 57% πιθανό να πάρεις και εσύ κάποια κιλά, σύμφωνα με Βρετανική έρευνα «Για να είσαι και να νιώθεις υγιής, θα πρέπει να περιτριγυρίζεσαι από άτομα που έχουν τους ίδιους στόχους με εσένα», προσθέτει ο Nicholas A. Christakis, o επικεφαλής της έρευνας. 
13. Έχεις πάει πανεπιστήμιο
..έστω για ένα χρόνο. Έρευνα του Harvard βρήκε πως τα άτομα που έχουν παραπάνω από 12 χρόνια επίσημης εκπαίδευσης στο ιστορικό τους (ακόμη και αν είναι μόνο 1 χρόνος από αυτά σε πανεπιστήμιο) ζουν 18 μήνες περισσότερο από εκείνους που έχουν πάει μόνο λύκειο ή γυμνάσιο. Γιατί; Επειδή όσες περισσότερες σπουδές έχεις στο βιογραφικό σου, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να καπνίζεις. 

14. Ακολουθείς τα trends της τεχνολογίας
Χρησιμοποιώντας Twitter ή Skype, βοηθάς τα κύτταρα του εγκεφάλου σου να παραμείνουν νέα και υγιή, λέει η ειδικός Sherri Snelling
15. Έκανες παιδί αργά
Αν γέννησες με φυσικό τρόπο, μετά τα 44, είναι 15% λιγότερο πιθανό να πεθάνεις νωρίς σε σχέση με τις φίλες σου που γέννησαν πριν τα 40, λέει έρευνα του Πανεπιστημίου της Utah
16. Αλλά η μαμά σου σε έκανε νέα
Άμα ήταν κάτω των 25 όταν σε γέννησε, έχεις διπλάσιες πιθανότητες να ζήσεις μέχρι τα 100 από εκείνους που η μητέρα τους, τους γέννησε σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο. 

17. Δεν ροχαλίζεις
Έρευνα 18 χρόνων βρήκε πως εκείνοι που δεν ροχαλίζουν το βράδυ, είναι 3 φορές πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο από εκείνους που ροχαλίζουν. 

18. Πας στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
Οι γυναίκες που το κάνουν, έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν, ανεξάρτητα από το πόσο πίνουν, καπνίζουν ή ασκούνται, σύμφωνα με έρευνα σε πάνω από 92,000 γυναίκες από το Πανεπιστήμιο Yeshiva. Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό οφείλεται στην πνευματική και σωματική χαλάρωση που επιφέρει η συχνή παρακολούθηση των θρησκευτικών λειτουργιών.

6 περίεργα πράγματα που χαμηλώνουν το I.Q. Ναι, τα παρακάτω βλάπτουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, λένε οι ερευνητές.

1. Το multi-tasking
Το multi-tasking επηρεάζει τον τρόπο που επεξεργάζεται ο εγκέφαλος τα δεδομένα, λέει ο Τόουφαϊ. « Οιμετωπιαίοι λοβοί μας είναι αυτοί που ελέγχουν πού θα επικεντρωθεί ο εγκέφαλος, αλλά δεν μπορούν να επεξεργάζονται πολλά δεδομένα ταυτόχρονα». Αν προσπαθήσεις να κάνεις παραπάνω πράγματα από αυτά που αντέχεις, ο εγκέφαλος σου μπορεί να κάνει και κανένα pause ανά διαστήματα, ακριβώς όπως ένας υπολογιστής κολλάει όταν τρέχεις πολλά προγράμματα. 
2. Το παθητικό κάπνισμα
Ακόμα και αν δεν καπνίζεις, αν είσαι παθητική καπνίστρια είσαι εκτεθειμένη σε ένα επικίνδυνο cocktail τοξικών ουσιών, λέει ο Τόουφαϊ«Η παρατεταμένη έκθεση στον καπνό αυξάνει το μονοξείδιο του άνθρακα στο σώμα, αφαιρώντας το ζωτικό οξυγόνο που έχει ανάγκη το μυαλό μας για την ομαλή λειτουργία του"

3. Τα (πολλά) γλυκά
Η ζάχαρη όχι μόνο προσθέτει πόντους στη μέση, αλλά σε πολύ μεγάλες ποσότητες, επηρεάζει και τα εγκεφαλικά κύτταρα, λέει ο νευρολόγος Άλεν Τόουφαϊ. Έρευνες επίσης έχουν δείξει πως η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης επηρεάζει και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και τη γνωστική μας απόδοση.
4. Τα αεροπλάνα 
Το jet lag επηρεάζει τη μνήμη και τη γνωστική ικανότητα μέχρι και για ένα μήνα αφότου έχεις φτάσει στον προορισμό σου, λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Τα ταξίδια σε διαφορετικές χρονικές ζώνες διαταράσσουν το εσωτερικό μας ρολόι και την ταχύτητα που επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας τα δεδομένα. 

5. Η παχυσαρκία
Έρευνες δείχνουν πως η παχυσαρκία στη μέση ηλικία επηρεάζει αρνητικά τη γνωστική απόδοση, ενώ μακροπρόθεσμα συνδέεται και με αυξημένο κίνδυνο για άνοια. Έρευνα δημοσιευμένη στο American Journal of Epidemiology, δείχνει πως πράγματι η παχυσαρκία και η χαμηλή διανοητική ικανότητα συνδέονται. 

6. Το άγχος
«Το στρες όχι μόνο ευθύνεται για την ασθενή λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά εν μέρει, βοηθά και στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ», λέει ο νευρολόγος Μπρένταν Κέλεϊ. 

ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ 5 ΚΙΛΑ

Άλλαξε τον καφέ σου
Καλύτερα να αποφεύγεις τα latte βανίλιας, τα frappuccinos και άλλα παρόμοια είδη καφέ που σε επιβαρύνουν με έξτρα θερμίδες χωρίς να σου προσφέρουν ουσιαστική ενέργεια. Ο καλύτερος καφές, με σχεδόν μηδαμίνες θερμίδες, είναι ο μαύρος. Προσοχή στη ζάχαρη και τα σιρόπια.
Κράτα ημερολόγιο..
..με το τι τρως και γιατί το τρως- θα σε κάνει να το σκεφτείς και δεύτερη φορά όταν θα πας να φας εκείνο το γλυκό ή το δεύτερο πιάτο φαγητού
Μην τρως σαλάτα
Και όταν λέμε σαλάτα δεν εννοούμε τις αθώες με το μαρούλι, το αγγούρι και το ξύδι, αλλά εκείνες που συνηθίζουμε να τρώμε, με τα κρουτόν και τις λιπαρές σος. Για αυτό την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις απ'έξω, μείνε μακριά από τη Ceasar's. Φτιάξε καλύτερα τη δική σου σαλάτα, με μαρούλι, ξύδι, λεμόνι και αβοκάντο ή τυρί.

Μην ξεχνάς ποτέ γεύματα
Όταν περνάνε πολλές ώρες χωρίς να έχεις φάει τίποτα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κάνεις κάποια υπερβολή στο επόμενο γεύμα. Για αυτό φρόντισε να κουβαλάς μαζί σου ΠΑΝΤΑ μία μπάρα δημητριακών ή ένα φρούτο, σε περίπτωση που βρίσκεσαι έξω και δεν προλαβαίνεις να φας κανονικά.

Πεινάς; Πιες νερό

Γουργουρίζει η κοιλιά σου ενώ έχεις φάει μόλις μία ώρα πιο πριν; Πιες ένα ποτήρι νερό. Συνήθως, αυτές οι περίεργες ενοχλήσεις στην κοιλιά σημαίνουν ότι διψάς, όχι ότι πεινάς. Και ποτέ μην τρως σνακ αν δεν έχεις σιγουρευτεί πρώτα πως είσαι αρκετά ενυδατωμένη.

Κοιμήσου

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν πως πράγματι, όσοι κοιμούνται λιγότερο συνήθως ζυγίζουν περισσότερο αλλά ας το σκεφτούμε και λογικά: όσο πιο λίγο κοιμάσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να υποκύψεις σε λιγούρες και τσιμπολογήματα.

Οι πιο απλές ασκήσεις του κόσμου για επίπεδη κοιλιά Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Αυτό που κάνει μία ελαστική ζώνη στην κοιλιά, κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν οι κοιλιακοί μύες. Ωστόσο στο πέρασμα του χρόνου ατονούν και χαλαρώνουν. Τα κακά νέα είναι πως «οι κατώτεροι κοιλιακοί μύες σπάνια εξασκούνται στη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων», εξηγεί ο προπονητής Ματ Ρόμπερτς, personal trainer των σταρ.

«Όταν περπατάμε, για παράδειγμα, γυμνάζουμε τα πόδια ενώ όταν κουβαλάμε τα ψώνια η ωφέλεια πηγαίνει στα χέρια. Οι κάτω κοιλιακοί μύες δεν επιστρατεύονται κατά την κίνηση, εκτός αν συνειδητά προσπαθούμε να τους εξασκούμε». Τα είδη άσκησης που κινητοποιούν πιο αποτελεσματικά τη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα είναι το στρέτσινγκ, το μπαλέτο και το πιλάτες.

«Η γυμναστική που έχει σαν στόχο την καλή στάση, με την πλάτη ίσια και την κοιλιά μέσα, θέτει σε λειτουργία τους κοιλιακούς μύες» εξηγεί η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Βασιλική Χατζή. «Με αυτόν τον τρόπο τους γυμνάζουν και τους ενδυναμώνουν. Επιπλέον, μπορούμε να σφίξουμε το περίγραμμα της μέσης με τις ασκήσεις που όλοι ξέρουμε, τους κοιλιακούς: τόσο τους απλούς με τα χέρια πίσω από το κεφάλι όσο και τους πλάγιους, με τον αγκώνα που διασταυρώνεται με το γόνατο της αντίθετης πλευράς. Για να δούμε αποτελέσματα χρειάζονται εκατό επαναλήψεις, τέσσερις φορές την εβδομάδα».

Το πρόγραμμα
Αν γυμνάζεστε τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα πρώτα τριάντα λεπτά πρέπει να είναι αεροβική άσκηση ενώ στη συνέχεια η ειδική προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης:

Κοιλιακοί: παλιότερα, η ολοκληρωμένη ανύψωση σε κάθε κοιλιακό θεωρείτο ότι ήταν η τέλεια γυμναστική. Σήμερα, οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει ότι με αυτήν την άσκηση γυμνάζονται περισσότερο οι μυς στους γλουτούς παρά οι κοιλιακοί. Βάλτε τα χέρια στο πλάι του κεφαλιού και όχι πίσω από αυτό, για να μην τα χρησιμοποιήσετε ασυνείδητα κατά την προσπάθεια. Για καλύτερα αποτελέσματα να τους κάνετε αργά. Όχι σαν τους πεζοναύτες στις ταινίες.

Έλξεις κοιλιακών: Οι απλοί κοιλιακοί είναι σπουδαίοι για τους μυς της κοιλιάς αλλά δεν βοηθούν ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται κάτω από τον αφαλό. Για να στοχεύσετε σε αυτήν περιοχή, πρέπει να κάνετε την αντίθετη κίνηση, δηλαδή να τραβήξετε τα πόδια προς το σώμα. Θα κρεμαστείτε από το μονόζυγο και θα έλξετε τα πόδια μέχρι τα γόνατα να φτάσουν στο ύψος της μέσης.

Τα αθλήματα που είναι χρήσιμα για τη γλυπτική της μέσης είναι εκείνα που συνδυάζουν τις κινήσεις στο πάνω μέρος του σώματος με τη σταθερότητα στο κάτω έτσι ώστε να χρειάζεται να στρέφεται ο κορμός. «Τέτοια αθλήματα είναι το τένις και το τζούντο» μας λέει η ειδικός.
Η δύναμη του μαϊντανού δεν είναι μία σύγχρονη ανακάλυψη καθώς ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γνώριζαν πολύ καλά τα οφέλη της.
Ο μαϊντανός είναι γεμάτος με βιταμίνες και ανόργανα άλατα και ο χυμός του είναι πλούσιος σε αιθέρια έλαια, κάλιο και μαγγάνιο.
Δείτε μια πανεύκολη συνταγή που θα δώσει και πάλι λάμψη στο δέρμα σας στο InVitroMagazine.gr

Πόσο συχνή είναι η δυσπαρεύνια μετά τον τοκετό;


316056-ce
Σχεδόν 9 στις 10 γυναίκες αισθάνονται πόνο κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή μετά τη γέννηση του παιδιού τους.
Σύμφωνα μάλιστα με μια νέα αυστραλιανή μελέτη το ¼ εξ αυτών αναφέρει πόνο κατά τη σεξουαλική πράξη ακόμα και 18 μήνες μετά τον τοκετό.
Η μελέτη επίσης αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που γέννησαν με καισαρική τομή ή εμβρυουλκία είχαν διπλάσια πιθανότητα να βιώσουν πόνο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα 18 μήνες μετά από τη γέννηση του παιδιού τους, σε σύγκριση με αυτές που γέννησαν φυσιολογικά.
Δύο ήταν τα ευρήματα που προκάλεσαν έκπληξη στους ερευνητές. Το πρώτο σχετιζόταν με το γεγονός ότι οι σχεδόν όλες οι γυναίκες βίωσαν πόνο κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή, είτε αυτή έλαβε χώρα στις 6 εβδομάδες, ή ακόμα και στους 6 μήνες μετά τον τοκετό. Το δεύτερο είναι η αναίρεση της πεποίθησης που υπήρχε μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που γεννούσαν με καισαρική τομή είχαν λιγότερες δυσκολίες στην ανάκαμψη της σεξουαλικής τους , σε σύγκριση με τις γυναίκες που γεννούσαν κολπικά.
Ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, γνωστός ως δυσπαρεύνια, βιώνεται σύμφωνα με τους ειδικούς από το 75% των γυναικών σε κάποια στιγμή της ζωής τους.
Οι ερευνητές επίσης έμαθαν ότι μία στις 6 γυναίκες που έλαβαν μέρος στη μελέτη είχε πέσει θύμα κακοποίησης από το σύντροφο της μέσα στο διάστημα των 12 μηνών μετά τη γέννηση του παιδιού. Οι γυναίκες αυτές είχαν αυξημένο κίνδυνο δυσπαρευνίας σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν είχαν κακοποιηθεί.
Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερες από 1200 γυναίκες που γέννησαν το πρώτο τους παιδί και οι οποίες απάντησαν στις ερωτήσεις των ερευνητών μια φορά κατά τη διάρκεια της κύησης καθώς και στους 3, στους 6 στους 12 και στους 18 μήνες μετά τον τοκετό.
Το 28% των γυναικών δήλωσε ότι είχε βιώσει δυσπαρεύνια μέσα στο χρονικό διάστημα ενός έτους πριν από την εγκυμοσύνη. Σχεδόν οι μισές γυναίκες της μελέτης γέννησαν φυσιολογικά, το 30% υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη ή επείγουσα καισαρική τομή και το 22% γέννησε κολπικά, αλλά με τη βοήθεια εμβρυουλκού ή αναρρόφησης.
Από τις γυναίκες που ανέφεραν επώδυνες σεξουαλικές επαφές στους 6 μήνες μετά τον τοκετό, το 1/3 ανέφερε πως ο πόνος επέμενε και στους 18 μήνες.
Άλλοι παράγοντες πέρα από την κακοποίηση που αυξάνουν τον κίνδυνο της δυσπαρευνίας ήταν η παρουσία της δυσπαρευνίας πριν από τη κύηση, η μικρή ηλικία της μητέρας, , τα καταθλιπτικά συμπτώματα και τα υψηλά επίπεδα κόπωσης.
Οι ερευνητές τονίζουν πως παρόλο που η ασφάλεια της μητέρας και του παιδιού κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι ο βασικός σκοπός των επαγγελματιών υγείας, χρειάζεται επίσης να ληφθεί υπόψη το πώς οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται μπορεί να έχουν επιπλοκές στη ζωή της γυναικάς μετά, όπως είναι για παράδειγμα η επώδυνη συνουσία. Επίσης, σημειώνουν πως η δυσπαρεύνια μπορεί να είναι απάντηση της γυναίκας σε ψυχοσυναισθηματική ή σωματική κακοποίηση από το σύντροφό της και οι κλινικοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διερευνήσουν αυτό το ενδεχόμενο. Η εμπειρία τους μάλιστα με τις γυναίκες της μελέτης δείχνει πως είναι πολύ μικρή η πιθανότητα μια γυναίκα που κακοποιείται να το αναφέρει αυθόρμητα εάν δεν ερωτηθεί ευθέως από τον επαγγελματία υγείας.
Αν και τα media προβάλλουν όλο και περισσότερο τη σεξουαλικότητα μέσα από την εικόνα, η συζήτηση για αυτή παραμένει ταμπού ιδιαίτερα μέσα το πλαίσιο της μητρότητας. Είναι πολύ σημαντικό οι γυναικολόγοι να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη σεξουαλική πράξη.
Η μελέτη επίσης είναι πολύ σημαντική γιατί μπορεί σύμφωνα με τους ειδικούς να καθησυχάσει τις γυναίκες που θα γίνουν για πρώτη φορά μητέρες και ανησυχούν μήπως ο φυσιολογικός τοκετός επηρεάσει την ικανότητα τους να απολαμβάνουν τη σεξουαλική τους ζωή περισσότερο από μια καισαρική τομή.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως είναι αρκετές οι γυναίκες που φοβούνται την επίπτωση που θα έχει ο φυσιολογικός τοκετός στον κόλπο τους και κατ επέκταση στη σεξουαλική τους ζωή. Αυτές μάλιστα που είναι κάτω των 35 αισθάνονται πιο άνετα να μιλήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, ενώ αυτές που έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 50 φαίνεται να δυσκολεύονται περισσότερο να μιλήσουν. Η διαφορά ανάμεσα στις γενιές είναι προφανής και ο ειδικός οφείλει να βρει τον κατάλληλο τρόπο σε κάθε περίπτωση ώστε να ρωτήσει σχετικά με τη σεξουαλική ζωή των γυναικών χωρίς να τις φέρει σε αμηχανία.
Πηγή : nlm.nih.gov
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, andrologia.gr

Πω πω! Δείτε τι έπαθε μια κοπέλα που χρησιμοποίησε βαζελίνη στο απόκρυφο σημείο της...

Πω πω! Δείτε τι έπαθε μια κοπέλα που χρησιμοποίησε βαζελίνη στο απόκρυφο σημείο της...

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν βαζελίνη ή άλλες λιπαντικές ουσίες που έχουν βάση τη βαζελίνη διατρέχουν αυξημένο...

κίνδυνο να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας στην περιοχή του κόλπου, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Προηγούμενες έρευνες είχαν διαπιστώσει τη σχέση του ντους στην κολπική περιοχή με σειρά προβλημάτων όπως η βακτηριδιακή κολπίτιδα, η αυξημένη πιθανότητα μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και η φλεγμονή.

Δεν είχαν γίνει όμως ειδικές έρευνες για τις πιθανές επιπτώσεις άλλων προϊόντων που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στην περιοχή του κόλπου.

Η επικεφαλής της νέας έρευνας Joelle Brown μαζί με τους συναδέλφους της εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 141 γυναικών. Οι μισές παραδέχτηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει στην κολπική περιοχή κάποιου είδους προϊόν τον τελευταίο ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένων λιπαντικών για το σeξ, βαζελίνη και baby oil.

Επίσης το 45% παραδέχτηκε ότι έκανε ντους με πιέση νερού στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όταν οι ερευνητές έλεγξαν τις γυναίκες για πιθανές μολύνσεις, διαπίστωσαν ότι εκείνες που είχαν χρησιμοποιήσει βαζελίνη είχαν 220% περισσότερες πιθανότητες να έχουν βακτηριδιακή κολπίτιδα.

Συγκεκριμένα το 21% των γυναικών είχαν βακτηριδιακή κολπίτιδα και το 6% είχε άλλη μόλυνση.

Πρόκειται για μία ασθένεια που προκαλείται όταν διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στα «καλά» και τα «κακά» βακτήρια της περιοχής του κόλπου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι πιθανό η βαζελίνη να ευνοεί την ανάπτυξη «κακών» βακτηρίων εξαιτίας των αλκαλικών της ιδιοτήτων. Ένα όξινο περιβάλλον στον κόλπο από την άλλη προστατεύει τις γυναίκες από τέτοιου είδους μολύνσεις.

Ο κόλπος περιέχει κατά βάση «καλά βακτήρια» που παράγουν περοξίδιο του υδρογόνου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το φυσικό περιβάλλον «καθαρίζει» τον κόλπο και οι γυναίκα δεν χρειάζεται την βοήθεια άλλων προϊόντων για να παραμείνει υγιείς.
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr/ |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://newsone.gr/paraxena/127236-po-po-deite-ti-epathe-mia-kopela-poy-chresimopoiese-bazeline-sto-apokrypho-semeio-tes#sthash.J5y6yfM3.dpuf

H Eρωτική ζωή ενός άvτρα μέσα από εικόνες

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Με τις πιτζάμες και δωρεάν. Συμφέρει!


Φανταστείτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα μπορούσατε να κάνετε φορώντας... τις πιτζάμες σας. Χωρίς να χάνετε χρόνο πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, ούτε να ξοδεύετε υπέρογκα ποσά σε μαθήματα γυμναστικής. Και όλα αυτά με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα: Σώμα σμιλεμένο σαν να ακολουθούσατε επαγγελματικό πρόγραμμα γράμμωσης και ενδυνάμωσης. Αν έχετε, λοιπόν, μια γεμάτη καθημερινότητα, που δεν σας αφήνει περιθώρια να τρέχετε σε κολυμβητήρια, γυμναστήρια ή μαθήματα πιλάτες, ανακαλύψτε τρόπους να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μίνι γυμναστήριο! Για να είναι, όμως, ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, πρέπει να περιλαμβάνει και αεροβική άσκηση. Αντί να επιλέξετε το διάδρομο του γυμναστηρίου, φορέστε το σορτσάκι σας και βγείτε στο κοντινότερο παρκάκι. Ετοιμάσαμε για εσάς εντατικά αγχολυτικά «μαθήματα» δυναμικού περπατήματος. Πάρτε θέση, λοιπόν, και απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά σε 6 μόλις εβδομάδες!

Κωπηλασία Η άσκηση αυτή είναι αντίστοιχη της άσκησης που γίνεται στο κωπηλατικό μηχάνημα του γυμναστηρίου. Σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας καθώς κωπηλατείτε, θα καταφέρετε να κρατήσετε σταθερό τον κορμό, γυμνάζοντας ταυτόχρονα τα χέρια και την ωμοπλάτη σας.
Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα και την πλάτη σας ίσια. Κρατήστε αντίσταση, περνώντας γύρω από τα πέλματά σας ένα λάστιχο γυμναστικής ή μια μακριά λωρίδα υφάσματος. Τα χέρια σας πρέπει να βρίσκονται σχεδόν σε ευθεία γραμμή με τα γόνατά σας και να έχουν άνοιγμα όσο το φάρδος των ώμων. Κρατήστε τους ώμους σας κάτω και κοιτάτε ευθεία μπροστά.
Εισπνεύστε και εκπνεύστε, τραβώντας το λάστιχο ή το ύφασμα προς το μέρος σας (όπως φαίνεται στην εικόνα), δουλεύοντας ταυτόχρονα τις ωμοπλάτες σας. Κρατήστε σφιγμένους τους κοιλιακούς μυς, ώστε να μη χάσετε τη σωστή στάση σώματος. Η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι ίσια, με κλίση 90 μοιρών σε σχέση με τους μηρούς. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Αυτή είναι μία επανάληψη.

Πλευρική ανύψωση Αυτή η πολύ μικρή αλλά έντονη κίνηση γυμνάζει τους ώμους.
Πατήστε πάνω στο λάστιχο ή τη λωρίδα υφάσματος με τα γόνατα χαλαρά και τα χέρια δίπλα στα πλευρά σας. Κρατώντας τις 2 άκρες, γυρίστε τα χέρια σας έτσι ώστε οι παλάμες σας να «κοιτάνε» την μπροστινή πλευρά των μηρών σας. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας μυς.
Εισπνεύστε και, καθώς εκπνέετε, ανεβάστε αργά τα χέρια σας οριζόντια μέχρι το ύψος των ώμων, κρατώντας με τις γροθιές σας κλειστές τις άκρες του λάστιχου ή του υφάσματος (όπως φαίνεται στο σκίτσο). Σφίξτε τους κοιλιακούς σας.
Κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια κατεβάστε αργά τα χέρια σας μέχρι την αρχική θέση. Αυτή είναι μία επανάληψη.

Καθιστό στρίψιμο κορμού Η άσκηση αυτή ενισχύει την καλή στάση του σώματος, «σμιλεύει» τη μέση και δυναμώνει τους κοιλιακούς μυς. Επίσης, τονώνει τους μυς που στηρίζουν το κάτω μέρος της πλάτης.
Καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατα ελαφρά λυγισμένα και τα χέρια τεντωμένα μπροστά σας, με τη μια παλάμη να κρατάει τον αντίθετο καρπό. Σπρώξτε την κοιλιά σας προς τα μέσα. Κοιτάτε πάνω από τα δάχτυλά σας.
Γείρετε ελαφρά προς τα πίσω και καθώς κάνετε αυτή την κίνηση, στρέψτε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα δεξιά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 5΄΄ και στη συνέχεια γυρίστε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε, αυτή τη φορά όμως στρίβοντας το σώμα σας προς τα αριστερά.

Φτάνοντας τις μύτες των ποδιών Με αυτή την κίνηση θα δυναμώσετε τους άνω κοιλιακούς σας.
Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια τεντωμένα στον αέρα, κρατώντας ένα μπουκαλάκι νερό. Ανεβάστε τα πόδια σας τεντωμένα προς το ταβάνι, έτσι ώστε να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με το πάτωμα. Εισπνέετε και εκπνέετε σταδιακά καθώς πιέζετε την κοιλιά σας προς τη σπονδυλική στήλη. Ανεβάστε αργά τον κορμό σας, πλησιάζοντας τις μύτες των ποδιών σας. Σηκώστε το κεφάλι και τους ώμους από το πάτωμα, «δουλεύοντας» τους κοιλιακούς σας (όπως φαίνεται στο σκίτσο).
Φτάστε όσο ψηλότερα μπορείτε, με στόχο να ακουμπήσετε τις μύτες των ποδιών σας, κρατώντας τα χέρια σας τεντωμένα. Το μπουκάλι πρέπει να παραμένει σταθερό κατά τη διάρκεια της κίνησης. Χαλαρώστε. Αυτή είναι μία επανάληψη.

Η άσκηση των κοιλιακών Η άσκηση αυτή «δουλεύει» κάθε σημείο των κοιλιακών μυών, με την προϋπόθεση ότι την εκτελείτε σωστά. Το «κλειδί» είναι η χρήση της αναπνοής.
Ξαπλώστε στο πάτωμα, με τα πόδια σας ψηλά, τα γόνατα να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με το πάτωμα και τις πατούσες δίπλα-δίπλα. Κρατήστε το άνοιγμα των γονάτων στο φάρδος των γοφών. Τοποθετήστε ένα μπουκαλάκι νερό ανάμεσα στα γόνατα. Εισπνεύστε.
Με τα δάχτυλα των χεριών σας να ακουμπάνε τα αυτιά σας και τους αγκώνες προς τα έξω, εκπνεύστε καθώς σηκώνετε το κεφάλι και την πλάτη προς τα γόνατα (δείτε την εικόνα). Βεβαιωθείτε ότι οι κοιλιακοί μύες είναι σφιγμένοι. Κάντε την κίνηση αργά - ανεβείτε και κατεβείτε μετρώντας μέχρι το τέσσερα. Αυτή είναι μία επανάληψη.

Η γέφυρα Η κίνηση αυτή δυναμώνει τους πυελικούς και τους κοιλιακούς μυς, αλλά και το κάτω μέρος της πλάτης, ενώ βοηθά να αποκτήσετε σφιχτούς γλουτούς.
Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τις πατούσες να πατάνε στο πάτωμα. Τα χέρια σας πρέπει να βρίσκονται στο πλάι, με τις παλάμες στραμμένες προς το ταβάνι. Εισπνεύστε.
Εκπνεύστε, ενώ σφίγγετε τους μυς των γλουτών, μεταφέρετε το βάρος σας προς τις φτέρνες και σηκώνετε αργά τους γοφούς από το πάτωμα, με ίσια την πλάτη.
Κρατήστε σηκωμένους τους γοφούς, ώστε να ευθυγραμμίσετε το σώμα σας από τα γόνατα μέχρι το πάνω μέρος του κορμού. Στη συνέχεια, σηκώστε το ένα πόδι από το πάτωμα -με τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν προς το ταβάνι- και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 2-3΄΄ (όπως φαίνεται στην εικόνα). Βεβαιωθείτε ότι σφίγγετε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σας.
Επιστρέψτε στην αρχική θέση, επαναλάβετε με το άλλο πόδι και στη συνέχεια κατεβάστε αργά τους γοφούς σας στο πάτωμα. Αυτή είναι μία επανάληψη.

Καθίσματα
Η άσκηση αυτή «δουλεύει» τους απαγωγούς και τους τετρακέφαλους των ποδιών, ενώ δυναμώνει τους γλουτούς. Δέστε ένα λάστιχο ή ύφασμα γύρω από τα πόδια σας, λίγο κάτω από τις γάμπες, και σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο φάρδος των γοφών. Τεντώστε τα χέρια μπροστά σας. Νιώστε το βάρος στις φτέρνες. Εισπνεύστε και μετά εκπνεύστε λυγίζοντας τα γόνατα, σαν να πρόκειται να καθίσετε σε καρέκλα (όπως δείχνει η εικόνα), και στη συνέχεια τεντώστε και πάλι τα πόδια. Κρατήστε την πλάτη σας σε ευθεία γραμμή. Σηκώστε το ένα πόδι στα πλάγια - όχι πολύ ψηλά και έχοντας τον έλεγχο της κίνησής σας. Χαμηλώστε το πόδι σας και επαναλάβετε το κάθισμα, τεντώνοντας και σηκώνοντας το αντίθετο πόδι. Αυτή είναι μια επανάληψη.

Η κλοτσιά «Δουλεύοντας» τις 2 μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του σώματος, τους τετρακέφαλους και τους γλουτιαίους, αυτή η κίνηση δυναμώνει τους γλουτούς και τους μηρούς, ενώ ενισχύει την ισορροπία. Σταθείτε όρθιοι με το δεξιό σας πόδι 50 εκ. περίπου πιο μπροστά από το αριστερό. Μπορείτε να κρατιέστε από μια καρέκλα για ισορροπία. Μένοντας σε αυτή τη θέση, λυγίστε τα γόνατά σας μέχρι ο μηρός του δεξιού σας ποδιού να είναι παράλληλος προς το πάτωμα και το αριστερό σας καλάμι να βρίσκεται περίπου
5 εκ. από το πάτωμα, χρησιμοποιώντας την καρέκλα για βοήθεια όσο κατεβαίνετε προς τα κάτω (δείτε τη φωτογραφία). Μείνετε σε αυτή τη θέση
για 2΄΄. Σηκωθείτε και κλοτσήστε με το αριστερό σας πόδι προς τα μπροστά (όχι ψηλότερα από το ύψος των γοφών σας) και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Τα δάχτυλα του ποδιού θα πρέπει να είναι τεντωμένα και να αισθάνεστε την ένταση της κλοτσιάς στους μυς του μηρού καθώς σηκώνεστε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή θέση σώματος, κρατώντας τους ώμους σας πίσω και σφίγγοντας τους γλουτούς. Αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, γυμνάστρια.

Εικόνες ΣΟΚ! Γέμισε ΑΙΜΑ το ποτάμι!! «Έσφαξαν 1.000 παρθένες!»

Ανατριχιαστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι ενός χωριού στη Σλοβακία.
"Πάγωσα", λέει ένας από τους κατοίκους που είδε πρώτος το ποτάμι κατακόκκινο γεμάτο αίμα...
Ο 65χρονος Ρομάν, σύμφωνα με τη Daily Mail είχε πάει για μια βόλτα στο ποτάμι πλάι στο χωριό. Αυτό που είδε τον έκανε μνα παγώσει. Το ποτάμι είχε βαφτεί κόκκινο.
"Είναι σαν κάποιος να έσφαξε 1.000 παρθένες", λέει ένας άλλος κάτοικος του χωριού.
Είναι αίμα, αυτό είναι σίγουρο, δεν είναι χρώμα. Αυτό είναι που πάγωσε τους κατοίκους που θυμήθηκαν παλιές δεισιδαιμονίες και μιλούν για έργο του Διαβόλου ή παλιά κατάρα...
.jpg
Η αστυνομία πάντως που ενημερώθηκε διέταξε έρευνα και ανακάλυψε ότι μάλλον οι παρθένες της περιοχής είναι καλά... απλά χάλασε το σύστημα φιλτραρίσματος ενός κοντινού σφαγείου με αποτέλεσμα λύματα, κυρίως αίμα να πέσουν στα νερά του ποταμού. Η εικόνα που αντίκρισαν είναι τουλάχιστον απόκοσμη..
tromaktiko