Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

...

Είναι δυο άνθρωποι ο ένας με μαχαίρι, ο άλλος άοπλος.
Αυτός με το μαχαίρι λέει στον άλλο: “Θα σε σκοτώσω”!!
“Μα γιατί”, ρωτά ο άοπλος, “τι σου΄χω κάνει;
Πρώτη φορά βλεπόμαστε. Ούτε σε ξέρω, ούτε με ξέρεις”.
“Γι΄αυτό ακριβώς θα σε σκοτώσω. Αν γνωριζόμασταν μπορεί να σ΄αγαπούσα”, λέει αυτός με το μαχαίρι.
“ Ή και να με μισούσες”, λέει ο άοπλος, “να με μισούσες τόσο που με χαρά μεγάλη θα με σκότωνες. Γιατί να στερηθείς μια τέτοια απόλαυση; Έλα να γνωριστούμε”...
“Κι αν σ΄αγαπήσω”, επιμένει ο οπλισμένος, “αν σ΄αγαπήσω, τι θα κάνει ετούτο το μαχαίρι;”
“Ω,μη φοβάσαι”, λέει ο άοπλος, “σκοτώνει ακόμη κι η αγάπη...
Και τότε είναι πιο μεγάλη η απόλαυση”...
Αργύρης Χιόνης

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG  ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ (15/01/2013) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ, ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΠΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΗΛΠΙΖΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ Ο cosmos mou ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο  cosmos mas,ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ,ΦΙΛΟΥΣ, ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ ΞΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΓΑΛΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ, ΤΟΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ.. ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΙΣ 217.909 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ!!!
 :) :) :) <3

Η σκοτεινή πλευρά της μητρότητας

Η σκοτεινή πλευρά της μητρότητας
Μια σειρά από φωτογραφίες που αντικατοπτρίζουν πολλά προβλήματα ανάμεσα στις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών. Οποιαδήποτε  μορφή άσκησης εξουσίας στα παιδιά πληγώνει την ευαίσθητη ψυχή τους.
Η φωτογράφος  Anna Padchenko εξερευνά το θέμα της "αφοσιωμένης" μητέρας, της οποίας η "αγάπη" μπορεί να γίνει μερικές φορές τρομακτική, τραγική και ασαφής ως προς την έννοια της αγάπης.
Οι φωτογραφίες προκαλούν έντονα συναισθήματα και σκέψεις καθώς προβάλλουν την υπερβολική αυστηρότητα, την πειθαρχία, τον απόλυτο έλεγχο, την υπερπροστασία και τις λανθάνουσες επιθυμίες των γονέων. Δυστυχώς αυτά είναι συχνά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών.
Έτσι λοιπόν τίθεται το παρακάτω ερώτημα: αυτό που κάνουμε με τα παιδιά μας είναι το πραγματικά σωστό ή αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό;
Οι δύο έννοιες δεν ταυτίζονται πάντα!
h-allh-pleura-ths-mhtrikhs-agaphs10.jpg
h-allh-pleura-ths-mhtrikhs-agaphs12.jpg
h-allh-pleura-ths-mhtrikhs-agaphs14.jpg
skotini-mhtrothta-3.jpg
skotini-mhtrothta-1.jpg
skotini-mhtrothta-5.jpg
skotini-mhtrothta-6.jpg
skotini-mhtrothta-7.jpg
skotini-mhtrothta-8.jpg
skotini-mhtrothta-9.jpg
skotini-mhtrothta-10.jpg
skotini-mhtrothta-11.jpg
skotini-mhtrothta-12.jpg
skotini-mhtrothta-13.jpg
skotini-mhtrothta-14.jpg

Πηγή: linelife.gr

Οι θυμωμένοι άνθρωποι προέρχονται από θυμωμένες οικογένειες

Οι θυμωμένοι άνθρωποι προέρχονται από θυμωμένες οικογένειες
Η πιο κοινή αιτία του θυμού είναι το θυμωμένο οικογενειακό περιβάλλον. Τα παιδιά μαθαίνουν να εκνευρίζονται από τους γονείς τους. Μαθαίνουν πότε να εκνευρίζονται, πώς και πόσο. Αυτό λέγεται μίμηση προτύπων.
Οι οικογένειες που τα μέλη τους είναι θυμώδη, ενεργούν συνήθως με πολύ διαφορετικό τρόπο από τις κανονικές οικογένειες.
Έχουν τρεις καταστροφικές συνήθειες:
Θεωρούν ότι ο θυμός είναι μία φυσιολογική και αναμενόμενη κατάσταση.
Νομίζουν πως κανείς δεν τους ακούει, παρά μόνο όταν έχουν νεύρα.
Προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματά τους με νεύρα.
Ο θυμός αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά σε ορισμένες οικογένειες ο θυμόςλειτουργεί σαν χαλασμένο φανάρι σε αφύλαχτη σιδηροδρομική διάβαση. Αναβοσβήνει και σφυρίζει συνεχώς, ακόμα κι όταν δεν περνάει τρένο.
Τα άτομα που ανήκουν στις οικογένειες αυτές εκνευρίζονται όλη την ώρα. Μπορεί να έχουν έναν πολύ καλό λόγο που εκνευρίστηκαν. Κι αν δεν έχουν, φροντίζουν κάθε φορά να τον επινοούν.
Σ΄αυτές τις οικογένειες είναι αναμενόμενο κάθε μέλος της να είναι θυμώδες. Όλοι είναι εκνευρισμένοι με όλους και γίνεται τουλάχιστον ένας καβγάς τη μέρα.
Το χειρότερο όμως είναι ότι όλος αυτός ο καβγάς τους φαίνεται απολύτως φυσιολογικός. Καθημερινός τρόπος ζωής. Σκέψου αυτά τα παιδιά. Πού θα τα οδηγήσει όλος αυτός ο θυμός; Τι θα μάθουν; Μα φυσικά να είναι θυμωμένα όλη την ώρα, όταν θα μεγαλώσουν.
Κάποιοι ενήλικες με ρώτησαν γιατί οι άλλοι τους θεωρούν ευέξαπτους. Ιδού η απάντηση... Επειδή φωνάζουν πολύ. Νομίζουν ότι ο μόνος τρόπος να μιλάς είναι να φωνάζεις. Είναι υπερβολικά επιθετικοί. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι πολύ απλά συμπεριφέρονται έτσι όπως έμαθαν στα σπίτια τους.
Ο θυμός χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο από τις οικογένειες αυτές. Τα μέλη τους προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματά τους με νεύρα. Αυτό όμως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Είναι σαν να προσπαθείς να βιδώσεις μία βίδα χρησιμοποιώντας ένα σφυρί. Ο θυμός είναι απλά μία ένδειξη, δεν είναι λύση. Ο θυμός σου απλά σε προειδοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ενδογενές (ξύπνησες με πονοκέφαλο), αλλά μπορεί να είναι και εξωγενές (τα παιδιά έσπασαν ένα τζάμι την ώρα που έπαιζαν μπάλα).
Αν εκνευριστείς όμως, δε θα λυθεί ούτε το ένα ούτε το άλλο πρόβλημα.
Ας τα ξαναπούμε λοιπόν: Οι θυμώδεις άνθρωποι προέρχονται από θυμώδεις οικογένειες.
Μήπως μεγάλωσες μέσα σε μία θυμωμένη οικογένεια; Πόσο συχνά έβλεπες τους γονείς σου να εκνευρίζονται; Πώς διαχειρίζονταν το θυμό τους; Μήπως σου έμαθαν να θυμώνεις πολύ γρήγορα, πολύ έντονα και για πολύ καιρό; Μήπως έχεις δημιουργήσει μία εξίσου θυμώδη οικογένεια; Μήπως περνάς τη συνήθεια της οργής σε μία επόμενη γενιά ανθρώπων;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Δρ. Ρον Πότερ-Έφρον, Nίκησε το θυμό και την υπερένταση τώρα!, εκδ. Εμπειρία Εκδοτική.
Ο Ρον Πότερ-Έφρον είναι κλινικός ψυχοθεραπευτής, με ειδίκευση στη διαχείριση του θυμού. Είναι επίσης εγκεκριμένος σύμβουλος σε θέματα αλκοολισμού και ναρκωτικών. Έχει γράψει τα βιβλία Anger, alcoholism and addiction και Letting go of shame. Εκτός από τη δουλειά του πάνω στην ψυχοθεραπεία και τη συγγραφή, ο Δρ. Πότερ-Έφρον δίνει διαλέξεις και διοργανώνει σεμινάρια αυτοβοήθειας.

Μπέρτολτ Μπρεχτ - Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια

Μπέρτολτ Μπρεχτ - Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια
Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο γραφής, με μερικές χρήσιμες "συμβουλές" προς τους επίδοξους συγγραφείς, καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, άλλους/άλλες από τονΜπέρτολτ Μπρεχτ.
Ο Μπρεχτ έλεγε ότι όποιος σήμερα θέλει να πολεμήσει την ψευτιά και την αμάθεια και να γράφει την αλήθεια, έχει να ξεπεράσει το λιγότερο πέντε δυσκολίες:
1. Το θάρρος να γράψει κανείς την αλήθεια
Την αλήθεια, έλεγε ο Μπρεχτ, παντού την καταπνίγουν. Όσο κι αν θεωρητικά μοιάζει αυτονόητο, πρακτικά φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο το γεγονός ότι ο γράφων πρέπει να λέει την αλήθεια, δίχως να την παραποιεί, δεδομένου ότι μια τέτοια πράξη ισοδυναμεί με το το να μην σκύβεις στους ισχυρούς και να μην αρέσεις στους πλούσιους, δηλαδή συνεπάγεται παραίτηση από τον πλούτο. Όταν όλοι φωνάζουν πως ο άνθρωπος χωρίς γνώσεις και μόρφωση είναι καλύτερος απ' τον μορφωμένο, θέλει θάρρος να ρωτήσεις: καλύτερος για ποιόν;
2. Η εξυπνάδα να αναγνωρίσει κανείς την αλήθεια
Ζήτημα είναι επίσης το να βρεθεί η αλήθεια, καθώς επίσης και το ποια αλήθεια αξίζει να ειπωθεί. Μια αλήθεια είναι για παράδειγμα, ότι οι καρέκλες έχουν πάτο ή ότι η βροχή πέφτει από πάνω προς τα κάτω. Τέτοιου είδους αλήθειες γράφουν πολλοί. Υπάρχουν εκείνοι που δεν φοβούνται τον καταπιεστή, τον τύραννο και τις συνέπειες της αποκάλυψης μιας αλήθειας, όμως αδυνατούν να δουν την αλήθεια, διότι βρίθουν προκαταλήψεων. Για να ανακαλύψεις την αλήθεια χρειάζονται γνώσεις, γνώσεις ιστορίας, οικονομίας, γνώσεις του παρελθόντος, γνώσεις αδιάκοπες, δίχως σταματημό.
3. Η τέχνη να κάνει κανείς την αλήθεια ευκολομεταχείριστη σαν όπλο
Η αλήθεια πρέπει να λέγεται για χάρη των πραχτικών της συνεπειών. Σε κάποιες-δυστυχώς όχι λίγες-χώρες, για παράδειγμα, επικρατούν άσχηµες συνθήκες. Αιτία τους είναι η βαρβαρότητα. Σύµφωνα µ' αυτήν την άποψη ο φασισµός είναι ένα κύµα βαρβαρότητας που ξέσπασε σε µερικές χώρες με τη δύναμη του στοιχείου της Φύσης. Κατά τη θέση αυτήν, "ο φασισµός είναι µια καινούργια, τρίτη δύναµη που στέκεται δίπλα στον καπιταλισµό και το σοσιαλισµό (και πάνω απ' αυτούς)· όχι µονάχα το σοσιαλιστικό κίνηµα, αλλά κι ο καπιταλισµός θα µπορούσε, και µετά τη γένεση του κινήµατος αυτού να συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς το φασισµό. Η παραπάνω άποψη είναι βέβαια φασιστική, αποτελεί υποχώρηση µπροστά στο φασισµό. Ο φασισµός είναι µια ιστορική φάση όπου µπήκε τώρα ο καπιταλισµός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό µαζί. Ο καπιταλισµός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια µονάχα σαν φασισµός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς λοιπόν τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισµού την αλήθεια για το φασισµό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισµό, που τον προκαλεί; Πως να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σηµασία;"
4. Η κρίση να διαλέγει κανείς εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θα αποκτήσει δύναμη
Κάποτε, οι συγγραφείς έγραφαν τα βιβλία τους, και παρότι οι ίδιοι πίστευαν ότι απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, ουσιαστικά απευθύνονταν σε όσους είχαν να πληρώσουν το αντίτιμο. Το "γράφω σε κάποιον" έγινε "γράφω". Η αλήθεια όμως δεν μπορεί "να γραφτεί", πρέπει να γραφτεί σε κάποιον που να ξέρει πως να την χρησιμοποιήσει. Για να γράψει κανείς σωστά πράγµατα πρέπει να ξέρει ν' ακούει και πρέπει ν' ακούει σωστά πράγματα. Περίσκεψη χρειάζεται όταν λες την αλήθεια, περίσκεψη χρειάζεται κι όταν ακούς την αλήθεια. Την αλήθεια για τις άσχημες, σκληρές συνθήκες πρέπει να τη λέμε σ' αυτούς που την αντιμετωπίζουν στην έσχατη μορφή της και από αυτούς πρέπει να την πληροφορούμαστε. Και έτσι οι ακροατές αλλάζουν διαρκώς.
5. Η πονηριά να διαδίδει κανείς σε πολλούς την αλήθεια
Ακόμη κι αν έχουν ξεπεραστεί όλες οι παραπάνω δυσκολίες, ο γράφων οφείλει να χρησιμοποιήσει πονηριά για τη διάδοσή της. Σε όλες σχεδόν τις εποχές, όταν οι ισχυροί έκρυβαν και κατέπνιγαν την αλήθεια, οι υποστηρικτές και διασώστες της χρησιμοποιούσαν πονηριά για να την διαδώσουν. Ο Λένιν, για παράδειγμα, όταν ήθελε κάτω από τον έλεγχο της τσαρικής αστυνομίας να επισημάνει την εκμετάλλευση που υφίστατο το νησί Σαχαλίνη από τη ρωσική μπουρζουαζία, χρησιμοποίησε τις λέξεις "Ιαπωνία" αντί για "Ρωσία" και "Κορέα" αντί για "Σαχαλίνη". Οι μέθοδοι της Ιαπωνίας ενάντια στην Κορέα θύμιζαν στους αναγνώστες του τις αντίστοιχες της Ρωσίας έναντι του νησιού Σαχαλίνη.

Γερμανός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης του 20ου αιώνα ο Μπρεχτ γεννήθηκε το 1898 στο Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας και πέθανε το 1956 από θρόμβωση της στεφανιαίας αρτηρίας της καρδιάς, στο Ανατολικό Βερολίνο. Τα έργα του Μπρεχτ, βαθιά αντιπολεμικά και αντιμιλιταριστικά σημάδεψαν την ανθρωπότητα ενώ εκατοντάδες ποιήματά του αντανακλούν τη μαρξιστική του ιδεολογία. Ως πολιτικός στοχαστής ο Μπρεχτ ταύτιζε την τέχνη με την πολιτική, θεωρώντας πως η τέχνη πρέπει σ' αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων να αποφασίσει. Είναι εκείνη που "μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο μιας μικρής µερίδας ορισµένων που παίζουν τις θεότητες της µοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν µια πίστη που πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι τυφλή, αλλά και εκείνη που µπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη µοίρα τους στα δικά τους χέρια."
Πηγή: frapress.gr

Grand Theft Αuto: Πώς χάρισε στον δημιουργό του $1 δισ. σε τρεις ημέρες

Grand Theft Αuto: Πώς χάρισε στον δημιουργό του $1 δισ. σε τρεις ημέρες
Της Χριστίνας Ρωμηού
Ο πρωταθλητής των video games, ο δημιουργός του και το μακρύ ταξίδι από τη Σκωτία
Δεν είναι ανάγκη να είσαι μανιακός με τα video games, αρκεί να είσαι γονιός αγοριών με... πλούσια φαντασία και δίψα για δράση για να γνωρίσεις κι εσύ τον σκοτεινό, σκληρό, αλλά και τόσο γοητευτικό κόσμο του Grand Theft Auto. Αλλά προσοχή! Το παιχνίδι αυτό δεν συνίσταται για μικρές ηλικίες, ενώ καλό είναι να υπάρχει και μια "Α επίβλεψη".
Περιπλάνηση και περιπέτεια σε φανταστικές πόλεις, όπως η Liberty City στο Grand Theft Auto IV που αντιστοιχεί την αληθινή Νέα Υόρκη ή στο Los Santos που δεν είναι κάτι άλλο από τη σατιρική εκδοχή του σύγχρονου Λος Άντζελες στο GTA V.
dignity
Ο δημιουργός αυτού του εικονικού κόσμου εργάζεται εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια κι έχει χαρίσει στον πλανήτη των video games απόλυτα blockbusters με ασύλληπτη επιτυχία (όσο και έσοδα). Εκτός από τη Liberty City και τη Los Santos, έχει οραματιστεί την άλλη βερσιόν του Μαϊάμι ή Vice City, του Σαν Φρανσίσκο ή San Fierro και του Λας Βέγκας ή Las Venturas, ενώ το 2005 έγινε και το λανσάρισμα του δημοφιλέστατου San Andreas.
aeroplane
Για τo GTA V, η εταιρεία Rockstar Games δαπάνησε πάνω από 250 εκατ. δολάρια για να τη δημιουργία αυτού που ο επικεφαλής σεναριογράφος Dan House έχει αποκαλέσει "κολοφώνα του αμερικανικού ονείρου". Αυτό το νούμερο είναι το 2ο υψηλότερο ποσό που έχει δαπανηθεί στην ιστορία των ψυχαγωγικών προϊόντων εν γένει.
Η απόσβεση πάντως έγινε και με το παραπάνω: Κατά τις τρεις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του το Grand Theft Auto V έφερε έσοδα 1 δισ. δολαρίων(!), πράγμα που ώθησε τη Rockstar Games να σηκώσει μανίκια και να ετοιμάσει το επόμενο "θαύμα", το GTA VI. Μότο της εταιρείας; Όπως στα σπορ έτσι και στα video games, οι νικητές δεν τα παρατούν και αυτοί που τα παρατούν... δεν νικούν.
aeroplane3
Το Grand Τheft Auto περιγράφεται ως το πλέον φιλόδοξο παιχνίδι της Αμερικής. Ωστόσο έχει τις ρίζες του στη Σκωτία. Η ιστορία του ξεκίνησε στην πόλη Νταντί της ανατολικής Σκωτίας, από τη ζωηρή φαντασία ενός νεαρού game developper, του Dave Jones. Όνειρό του ήταν να φτιάξει ένα παιχνίδι για υπολογιστές τύπου arcade. Το αποτέλεσμα ήταν το "Menace" – η ονομασία αποτελούσε ένα "οικογενειακό αστειάκι μεταξύ των κατοίκων του Νταντί, αφού το "Ντένις ο Τρομερός" (Dennis the Menace) ήταν έμπνευση ενός καρτουνίστα από την ίδια πόλη!
Το Menace βγήκε το 1988 και πούλησε 15.000 αντίτυπα – νούμερο εντυπωσιακό για ένα ανεξάρτητο video game. Ο Jones μάζεψε από αυτή τη δουλειά 20.000 στερλίνες τα οποία και έδωσε για την αγορά μιας 16βάλβιδης Βόξολ. Το δεύτερο παιχνίδι του, με τίτλο Blood Money, τον καθιέρωσε στη συνείδηση των κριτικών που τον αποκάλεσαν "ιδιοφυή", αλλά εμμέσως και... τρελό. Όπως έγραψαν, πίσω από αυτά τα "παιχνίδια - πυροτεχνήματα" βρίσκεται μια "διάνοια απειλητική". Κάποιος διέγνωσε μάλιστα πραγματική "κακία".
Σιγά σιγά, ο Dave Jones δημιούργησε την εταιρεία DMA Design κι έγινε πραγματικό μεγιστάνας, ενώ το σκεπτικό του ήταν: σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το κακό, η αδικία και η βία, οι κακοί δεν θα σκοτώνονται, αλλά θα σώζονται από την ίδια τους την καταδίκη.
Ετσι βγήκε ο πρόδρομος του Grand Theft Auto, το Lemmings. Αυτό ήταν το παιχνίδι που έκανε τον Jones πραγματικά πλούσιο. Η ομάδα του δημιούργησε μια σειρά από ολοζώντανες πόλεις, όπου κυριαρχούν τα αυτοκίνητα και οι συμμορίες. Κι αντί ο παίκτης να γίνεται ο αστυνομικός που κυνηγάει τους κακούς, είναι ο κακός που ξεφεύγει από την αστυνομία αρπάζοντας αυτοκίνητα. Όλα τα άλλα είναι ιστορία και την ξέρουν καλά όσοι αγαπούν τον κόσμο των video games.
grand
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι από τη Λαίδη Μάκβεθ και το Νησί του Θησαυρού μέχρι τον Χάρι Πότερ και το Braveheart, οι Σκωτσέζοι έπιασαν πραγματικά την καλή με ένα απροσδόκητο εξαγώγιμο προϊόν που παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το Grand Theft Auto.


τα θαυμαστά οφέλη του πράσινου σαπουνιού

Το πράσινο σαπούνι, για όσους δε γνωρίζουν, είναι πράσινο, λόγω του χρώματος της ελιάς καθώς το ελαιόλαδο, του οποίου οι εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές και αξιοποιήσιμες από τα αρχαία χρόνια, είναι το βασικό και κύριο συστατικό του.
Ωστόσο, πράσινο σαπούνι παράγεται και από άλλα φυτά, πέρα της ελιάς, διατηρώντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των πλεονεκτημάτων ενός φυσικά παρασκευασμένου προϊόντος.
Η ποικιλία των χρήσεων του ελαιόλαδου και οι μαλακτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες, το καθιστούν κάτι πολύ παραπάνω από συστατικό καλής διατροφής, καθώς η χρήση του στη μορφή του σαπουνιού, αν και μοιάζει παλιομοδίτικη, σε πολλούς, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη.
Πέρα λοιπόν από μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών, που δεν θα σας το αποκαλύψουν ποτέ, έχει θεραπευτική δράση ενάντια σε δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψωρίαση και η δερματίτιδα, ενώ το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα παραμένει η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση και την ξηρότητα, χωρίς βέβαια να είναι το μοναδικό.
Ακολουθούν, λοιπόν, οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να γίνετε, τουλάχιστον όσον αφορά στην καθαριότητα…οικολόγοι.

Άκρως ενυδατικό

Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να το στερεί από τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία, που -κατά γενική ομολογία- καταφέρνουν άλλα σαπούνια καταλήγοντας έτσι σε ξηρό και στεγνό δέρμα. Η φυσική του σύσταση αφήνει ελεύθερους τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας την εφίδρωση, προστατεύοντας, όμως ταυτόχρονα και με φυσικό τρόπο τα κύτταρα της επιδερμίδας.
Στο πράσινο σαπούνι ακόμη, παρατηρείται η ουσία γλυκερίνη, η οποία συντηρεί την ενυδάτωση του δέρματος, αντλώντας νερό, ακόμα και από τον αέρα, ενώ σε άλλα σαπούνια του εμπορίου έχει αφαιρεθεί, για να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς.

Λίγες παρενέργειες

Το πράσινο σαπούνι είναι υποαλλεργικό, δεδομένης προφανώς της φυσικής του προέλευσης, με αποτέλεσμα να είναι η ασφαλέστερη επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το ελαιόλαδο δε, σα συστατικό είναι ασφαλές ακόμα και για νεογέννητα βρέφη, λόγω της μαλακτικής του φύσης.
Τα περισσότερα είδη πράσινων σαπουνιών περιέχουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά, φιλικά προς τον άνθρωπο, εν αντιθέσει με τα άλλα σαπούνια που περιέχουν ουσίες συχνά βαριές και ενδεχομένως τοξικές για την επιδερμίδα.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά και διαρκώς ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι βιταμίνες Ε και Α, που περιέχονται στο λάδι, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες με όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσετε ή καταναλώσετε το λάδι, είτε μέσω του φαγητού, είτε μέσω του σαπουνιού γίνονται εκμεταλλεύσιμες από τον οργανισμό και άκρως ωφέλιμες.
Επιπλέον, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το δέρμα από παθήσεις και τον οργανισμό από προβλήματα στην καρδιά και την πεπτική λειτουργία, και όχι μόνο.

Διαρκεί και έχει διακριτικό άρωμα

Το πράσινο σαπούνι έχει ένα απαλό και φρουτώδες άρωμα, εν αντιθέσει με τα έντονα αρώματα που έχουν άλλα σαπούνια και συχνά προκαλούν ενοχλήσεις σε ευαίσθητες, και μη, επιδερμίδες. Η μπάρα του πράσινου σαπουνιού είναι σκληρή και δεν κάνει πολύ σαπουνάδα, με συνέπεια να κρατάει πολύ περισσότερο από αντίστοιχα προϊόντα.
Τέλος, τα περισσότερα σαπούνια του εμπορίου είναι φτιαγμένα από ζωικό λίπος, γι’ αυτό και το πράσινο σαπούνι, που είναι φτιαγμένο, αν όχι από ελαιόλαδο, από άλλα φυτικά προϊόντα είναι καλή επιλογή για όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα.

Λοιπές χρήσεις

Η αξία του πράσινου σαπουνιού δεν τελειώνει στην προσωπική υγιεινή, αλλά συνεχίζει και αφορά και την καθαριότητα ακόμα και του σπιτιού. Το πράσινο σαπούνι, αρχικά, είναι ιδανικό για την καθαριότητα των βρεφικών και παιδικών ρούχων, λόγω της απόλυτα φυσικής του σύστασης, ενώ έχει αποτελεσματική δράση και στην απολύμανση του σπιτιού, καθώς αν το διαλύσετε σε νερό, είναι ιδανικό για σφουγγάρισμα. Έχει ακόμα λευκαντικές ιδιότητες και ο συνδυασμός του με λίγο λευκό ξύδι, το κάνει ιδανικό καθαριστικό για μπάνιο και κουζίνα.
Τέλος, χρησιμοποιείται ακόμα και σαν φυτοφάρμακο, με το διάλυμα του οποίου μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά για να τα προστατεύσετε ήπια από έντομα και ασθένειες, πριν έστω καταφύγετε σε πιο δραστικές λύσεις.


Read more: http://enallaktikidrasi.com/2014/12/ta-thaymasta-ofeli-tou-prasinou-sapouniou/#ixzz3dP8fSY6P

Οι 20 καλύτερες συμβουλές για γονείς που θα ακούσετε ποτέ !

best-tips-to-live-Healthy-for-new-Parents
Ένα από τα μεγαλύτερα site του κόσμου, το ivillage του δικτύου NBC, ζήτησε από τους καλύτερους αμερικανούς παιδοψυχολόγους να επιλέξουν ανάμεσα στις πολλές συμβουλές που δίνουν στους γονείς-πελάτες τους την πιο σημαντική. Κι εκείνοι κατέληξαν στις ακόλουθες:
1. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου λέει το παιδί
«Ο νούμερο 1 κανόνας είναι να θυμόμαστε ότι τα παιδιά εκφράζουν ό,τι σκέφτονται, νιώθουν και χρειάζονται μέσα από τη συμπεριφορά τους», σύμφωνα με τη Δρ. Σάρα Κλάγκσμπουργκ, ψυχοθεραπεύτρια στη Ν. Υόρκη. Ακόμα κι όταν κάνουν το αντίθετο από αυτό που ζητήσαμε, κάτι θέλουν να μας πουν. Δουλειά του γονιού είναι να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από κάθε συμπεριφορά.
2. Κλείσε το κινητό σου όταν μπαίνεις στο σπίτι
«Όταν περνάτε χρόνο με το παιδί, κάντε ό,τι είναι δυνατό για να είστε πραγματικά κοντά του –ακόμα κι αν διαθέτετε μόνο ένα λεπτό», λέει ο Δρ. Ντέιβις. «Το πιο πολύτιμο πράγμα που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας είναι η προσοχή και ο χρόνος σας.
3. Να θυμάσαι το «Φαινόμενο του Σπασμένου Μπισκότου»
Για έναν ενήλικα, το να σπάσει ένα μπισκότο δεν είναι και τίποτα σημαντικό. Για τα παιδιά όμως είναι μια ένδειξη ότι ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα. Δεν το περιμένουν, δεν το επιθυμούν και δεν έχουν τον τρόπο να το διαχειριστούν. Σκεφτείτε το κάθε φορά που σπεύδετε να υποτιμήσετε τα συναισθήματα των παιδιών σας,
4. Βοήθησε το παιδί να εκφράζει με λέξεις αυτό που νιώθει
Αντί να πείτε «γιατί πέταξες κάτω το παιχνίδι;», πείτε «πέταξες κάτω το παιχνίδι σου για να τραβήξεις την προσοχή της μαμάς; Ξέρω ότι θέλεις να παίξουμε μαζί αλλά πρέπει να περιμένεις λίγο μέχρι να αλλάξω πάνα στο αδερφάκι σου». Όταν το παιδί διαπιστώνει ότι αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς του συμβαίνει, νιώθει ότι είστε κοντά του και το στηρίζετε.
5. Ρίξε τους ρυθμούς
«Προσπαθήστε να επικρατούν στο σπίτι σας χαλαροί ρυθμοί», λέει η Δρ. Γιοχάνα Έργουιτζ, σύμβουλος γονέων στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Resources for Infant Educators. Γιατί πρέπει να αλλάξετε πάνα στο μωρό μέσα σε μισό λεπτό; Αφιερώστε χρόνο σε ό,τι κάνετε, εξηγώντας στο παιδί τι συμβαίνει σε κάθε βήμα της διαδικασίας και περιμένοντας τη δική του αντίδραση. Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και μια βαρετή δουλειά του σπιτιού μπορεί να γίνει μια ευκαιρία να δεθείτε με τα παιδιά σας και να τα κάνετε να σας εμπιστεύονται.
6. Μην αγχώνεσαι όταν κλαίει
Το κλάμα δεν είναι κάτι κακό. Είναι ο τρόπος που έχουν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις ορμόνες του στρες. Γι’ αυτό συνήθως νιώθουν πιο ήρεμα μετά από ένα κλάμα. Αντί να το παρακαλάτε να σταματήσει, εξηγήστε του ότι μπορεί να κλάψει, εάν αυτό θέλει, κι ότι θα περιμένετε μέχρι να ηρεμήσει.
7. Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις η «σούπερ μαμά»
«Ο τέλειος γονιός απλά δεν υπάρχει, γι’ αυτό εάν προσπαθείτε να γίνετε τέλεια μαμά θα καταλήξετε να νιώθετε απογοητευμένη, τόσο από τον εαυτό σας όσο και από το παιδί σας», λέει η Σούζαν Λάντον, οικογενειακή θεραπεύτρια στο Λος Άντζελες. Αποδεχτείτε ότι θα κάνετε λάθη και θα μαθαίνετε από αυτά. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μαμάδες. Ούτε εκείνες είναι τέλειες, όπως νομίζετε.
8. Άρχισε να συνηθίζεις να ζεις με ενοχές
Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι άθλημα αντοχής όχι ταχύτητας. Εάν επιλέξετε να πιείτε καφέ με τις φίλες σας αντί να πάτε το παιδί να δει τη νέα ταινία της Disney, αποδεχτείτε το και φροντίστε να αναπληρώσετε την επόμενη μέρα ή έστω… κάποια μέρα! Μην ξεχνάτε ότι η δική σας ευτυχία είναι εξίσου σημαντική.
9. Παραδέξου τα λάθη σου
Εάν πιστεύετε ότι βάλατε τις φωνές χωρίς λόγο, τραβήξατε το παιδί από το χέρι πολύ απότομα ή είπατε κάτι που δεν έπρεπε, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να ηρεμήσει και μετά εξηγήστε στο παιδί τι ακριβώς συνέβη. Εάν θέλετε να λέει «συγνώμη» όταν κάνει λάθη, θα πρέπει πρώτα να το ακούσει από εσάς.
10. Άσε το παιδί να αναπτύξει τη δική του προσωπικότητα
Αντί να επιδιώκετε να «χτίσετε» το χαρακτήρα του παιδιού σας, προσπαθήστε να ανακαλύψετε ποιος είναι. Κι αποδεχτείτε τον, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που είχατε στο νου σας.
11. Δώσε του τον έλεγχο σε κάποια πράγματα
Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να νιώθουν ότι κρατούν το τιμόνι της ζωής τους. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουν στ’ αλήθεια, γι’ αυτό βοηθήστε τα να προετοιμαστούν. Δώστε τη δυνατότητα στο παιδί να διαλέγει –αλλά μέσα από ένα μικρό αριθμό επιλογών (π.χ. «θέλεις αύριο να φάμε αρακά ή
φασολάκια;»). Η ηλικία του παιδιού θα καθορίσει πόση «εξουσία» θα του αφήσετε.
12. Δίδαξέ του πώς να διαχειρίζεται την απογοήτευση
Η ζωή είναι γεμάτη απογοητεύσεις και το παιδί πρέπει να το μάθει αυτό από μικρή ηλικία. Ακόμα κι αν σας είναι δύσκολο να το βλέπετε να πικραίνεται, αφήστε το να το βιώσει. Εάν, για παράδειγμα, ο πύργος που φτιάχνει με τα τουβλάκια του γκρεμιστεί, κατανοήστε πόσο δυσάρεστο είναι για το παιδί (βλ. Νο 3), αφήστε το να κλάψει εάν θέλει (βλ. Νο 6) και δείξτε του με ποιο τρόπο μπορεί να τον ξαναφτιάξει πιο γερό!
13. Ο ύπνος είναι σημαντικός
Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την εξέλιξη του εγκεφάλου, τη συγκέντρωση, την ανάπτυξη και την ξεκούραση του παιδιού. Δείτε εδώ πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται ένα παιδί, ανάλογα με την ηλικία του.
14. Ποτέ μην προσπαθήσεις να εξαπατήσεις ένα παιδί
Μην του πείτε ότι πηγαίνετε στον παιδότοπο ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται να πάτε στον οδοντίατρο. Ακόμα κι όταν η αλήθεια θα το αναστατώσει, είναι πιο σημαντικό να ξέρει ότι μπορεί πάντα να σας εμπιστεύεται, αλλά και να προετοιμάζεται ψυχολογικά για ό,τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.
15. Οι εκρήξεις θυμού δεν σημαίνουν ότι κάτι κάνεις λάθος
Να θυμάστε ότι η συμπεριφορά του παιδιού δεν αντικατοπτρίζει σε κάθε περίπτωση τη δική σας δουλειά ως γονείς. Ακόμα κι αν χτυπιέται στο πάτωμα στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ ή αρνείται πεισματικά να βγει από το αυτοκίνητο μπροστά σε όλο τον κόσμο, κανείς δεν σκέφτεται ότι είστε κακή μαμά. Ίσως απλώς να πεινάει ή να νυστάζει.
16. Κάποια πράγματα πρέπει να είναι σταθερά
Το καθημερινό πρόγραμμα και η ρουτίνα κάνουν τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια γιατί έχουν ανάγκη να ξέρουν ότι κάποια πράγματα είναι απολύτως προβλέψιμα. Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά τα θέματα πειθαρχίας. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ποιοι είναι οι κανόνες και ότι ισχύουν κάθε φορά.
17. Διάλεξε ποιες μάχες θα δώσεις
Πειράζει πραγματικά εάν θέλει να βάλει πάλι το ίδιο μπλουζάκι; Ή εάν πιάσει την πίτα με το χέρι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα πεθερικά; Σκεφτείτε πότε κάτι είναι τόσο σημαντικό που σηκώνει αντιρρήσεις και πότε μπορείτε απλώς να αφήσετε το παιδί να κάνει ό,τι το ευχαριστεί.
18. Μην λες σε ένα παιδί τι πρέπει να νιώθει
Πόσες φορές δεν λέμε «δεν έχεις τίποτα», ενώ έχει μόλις πέσει και χτυπήσει. Συνήθως το κάνουμε με την ελπίδα ότι υποβιβάζοντας τη σημασία ενός γεγονότος θα βοηθήσουμε το παιδί να το χειριστεί πιο εύκολα. Έτσι, όμως, δεν θα μάθουμε ποτέ τι πραγματικά νιώθει το παιδί μας.
19. Μην τα παίρνεις όλα σοβαρά
Οι πιο πολλοί γονείς διαπιστώνουν ότι όλα κυλούν πιο εύκολα με το δεύτερο παιδί τους, επειδή έχουν λιγότερο άγχος και αγωνία για ό,τι γίνεται και περισσότερη διάθεση να απολαύσουν κάθε στιγμή μαζί του. Θυμηθείτε: ποτέ δεν υπάρχει ο σωστός ή ο λάθος τρόπος. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και φροντίστε να περνάτε καλά κάθε μέρα σας ως γονείς.
20. Οι αγκαλιές και τα φιλιά κάνουν μόνο καλό
Εάν θέλετε το παιδί σας όταν θα βγει μόνο του στον κόσμο να νιώθει ασφάλεια, ενθουσιασμό και αυτοεκτίμηση, μην ξεχνάτε ποτέ να κάνετε κάθε μέρα τέσσερα πράγματα: να το κοιτάτε στα μάτια, να το αγκαλιάζετε, να το φιλάτε και να του λέτε «σ’ αγαπώ».

5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ!


Όπως καταλαβαίνεις και οι καλές ιδέες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτές που είναι έξυπνες στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο κοινό και σε αυτές που βοηθούν στην ουσιαστική επίλυση ενός κοινού προβλήματος, που έχουμε οι περισσότεροι. Μάντεψε τώρα ποια από τις δύο θα είναι πιο κερδοφόρα!

Αν θες λοιπόν να δεις αν η επιχειρηματική ιδέα που σκέφτηκες είναι βιώσιμη, θα πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις που ακολουθούν!

Πως θα καταλάβεις αν μια επιχειρηματική ιδέα είναι βιώσιμη

epixirimatiki idea tips
Μπορεί να έχεις ήδη προσπαθήσει και να έχεις υλοποιήσει κάποιες ιδέες σου, οι οποίες ενώ περίμενες ότι θα κερδίσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, τελικά δεν ήταν οικονομικά αποδοτικές. Μπορείς όμως, να αποτρέψεις το να ξανά συμβεί κάτι τέτοιο απαντώντας σε πέντε βασικά ερωτήματα!

1. Βοηθάς στο να λυθεί ένα κοινό πρόβλημα;

Το πρώτο ερώτημα πιστεύω πως είναι αρκετά εύκολο για να απαντηθεί, αλλά απίστευτα σημαντικό! Ο σκοπός δεν είναι να βρεις απλά κάτι πρωτοποριακό, αλλά να μπορεί να βοηθήσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον μέσο άνθρωπο.
Μπορείς να κάνεις πρώτα απ” όλα κάποια έρευνα αγοράς για να δεις τι είναι αυτό που λείπει από την αγορά, ή πως θα μπορούσες να βελτιώσεις κάποιοπροϊόν που υπάρχει ήδη, αλλά έχει κενά.

2. Υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να πληρώσει για το προϊόν σου;

pelatis xrimata
Και εδώ θα σε βοηθούσε πολύ μια έρευνα αγοράς, ώστε να δεις σε τι επίπεδο βρίσκονται οι πωλήσεις από άλλα παρόμοια προϊόντα και υπηρεσίες.
Σκέψου όμως, ότι κάποιος ερχόταν σε σένα με αυτό το προϊόν, τι θα έκανες εσύ θα το αγόραζες; Και αν ναι πόσα χρήματα θα ήσουν διατεθειμένος να δώσεις; Αν δεν καταφέρεις να πείσεις τον εαυτό σου πρώτα, δεν θα μπορέσεις να πείσεις και τους άλλους, οπότε σκέψου το!

3. Έχει η ιδέα σου προδιαγραφές για να επεκταθεί;

Θα μου πεις το βασικό για μένα είναι να καταφέρω να βγάλω χρήματα και μετά βλέπουμε. Εφόσον όμως η ιδέα σου είναι όντως καλή, είτε το πιστεύεις είτε όχι τα χρήματα θα έρθουν σχετικά εύκολα. Μετά όμως τι θα κάνεις;
Για να μπορέσεις να συνεχίσεις να έχεις κέρδος, θα πρέπει η πρόταση σου να έχει περιθώρια ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα ανοίξει κάποιο υποκατάστημα και σε άλλο μέρος, ή ακόμη και ότι θα βγει ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο. Το βασικό όμως είναι να μπορείς να κάνεις κάτι πριν κουραστεί ο κόσμος, ώστε να τους τραβήξεις και πάλι το ενδιαφέρον.

4. Υπάρχει αυτή η πρόταση ήδη στην αγορά;

idea-agora-kainotoma
Αυτό είναι πολύ εύκολο να το τσεκάρεις μέσω του Google. Είπαμε αν έχεις πάρει μια γενική ιδέα και την έχεις πάει ένα βήμα παραπέρα, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο, αν όμως υπάρχει αυτούσια στην αγορά, τότε μπορεί και να μην έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις!

5. Μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο από έναν χρόνο;

Τώρα θα μου πεις, λες να μην το σκέφτηκα αυτό; Κι όμως πολλοί δεν το υπολογίζουν. Κυρίως, όταν η επιχειρησιακή σου πρόταση αφορά για παράδειγμα την μόδα, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι τάσεις της μόδας δεν κρατούν για πολύ. Οπότε θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις να λύσεις ένα πιο μακροπρόθεσμο πρόβλημα.

Γιατί συμβαίνει μια αποβολή; Εσείς τι πιστεύετε;

Για μια αποβολή συνήθως ευθύνεται ένας γενετικός παράγοντας και επηρεάζουν το 15 με 20% των κυήσεων. Το γεγονός πως είναι τόσο συνηθισμένες δεν σημαίνει πως δεν είναι μια επώδυνη και τραυματική εμπειρία για το ζευγάρι.
Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Obstetrics & Gynecology δείχνει πως πολλοί από εμάς έχουμε λανθασμένη εικόνα και άποψη για τη συχνότητα και τις συνηθέστερες αιτίες μιας αποβολής – λανθασμένες απόψεις που μπορεί να συμβάλουν στα συναισθήματα ενοχής και ντροπής σε μια γυναίκα που αποβάλει.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Jonah Bardos από το Κολέγιο Ιατρικής Albert Einstein του Ιατρικού Κέντρου Montefiore εξετάζει τις πολλές πτυχές μιας αποβολής και συγκέντρωσε 1,147 απαντήσεις μέσω του Amazon Mechanical Turk. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη σχετική μελέτη που έχει διενεργηθεί για τις αποβολές» είπε ο συγγραφέας της Dr. Zev Williams, «στην πραγματικότητα όμως αυτή μπορεί να είναι η μόνη μελέτη που έχει γίνει αναφορικά με τις αντιλήψεις και τις γνώσεις γύρω από την αποβολή».
Η έρευνα αποκάλυψε πως υποτιμάμε σε μεγάλο βαθμό τη συχνότητα που συμβαίνουν αποβολές: το 55% των ερωτηθέντων πίστευε πως συμβαίνουν σε λιγότερο από το 6% των κυήσεων. Και το 22% πιστεύει λανθασμένα ως «οι επιλογές του τρόπου ζωής όπως τα φάρμακα, το αλκοόλ ή το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η βασική αιτία μιας αποβολής, πιο συχνή από γενετικούς ή ιατρικούς λόγους».
Τι σημαίνει αυτή η έρευνα; Πως παρότι αποβολές συμβαίνουν περίπου σε μία στις πέντε εγκυμοσύνες, η ενημέρωσή μας γύρω από τους παράγοντες που συμβάλουν σε αυτές είναι ελλιπέστατες. Αυτό σημαίνει πολλή παραπληροφόρηση, πολλές δοξασίες που έχουν επιβιώσει μέσα στο χρόνο και, το σημαντικότερο, πολλές ενοχές και τύψεις για τα ζευγάρια και τις γυναίκες που βίωσαν αυτή την αρνητική εμπειρία.
Η αλήθεια είναι πως σε πολλές περιπτώσεις, μια αποβολή «απλά συμβαίνει», αφού δεν είναι γνωστές οι διεργασίες που οδηγούν τον οργανισμό να τερματίσει από επιλογή μια εξελισσόμενη κύηση. Αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε όλοι να αλλάξει στο μέλλον, αφού η κατανόηση των αιτίων θα μπορούσε να μειώσει τις αποβολές. Μέχρι τότε, ο γιατρός σας είναι η μόνη έγκυρη πηγή ενημέρωσης σε περίπτωση που σας συμβεί ή έχει συμβεί αποβολή.

Δείτε τις 6 τροφές που καίνε το λίπος στην κοιλιά!

6 τροφές μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά και να..αποκτήσετε μια σμιλεμένη σιλουέτα.
Οι παρακάτω τροφές έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στην μείωση του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς.
Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει βοηθά στην μείωση του λίπους σε όλο το σώμα αλλά και ιδιαίτερα από την περιοχή της κοιλιάς.
Νερό: Η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και να διατηρήσετε την σιλουέτα σας.
Φρούτα και λαχανικά: Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν, τα φρούτα και τα λαχανικά όπως τα μήλα, τα μούρα, το μπρόκολο, τα μανιτάρια, ο ανανάς και το σπανάκι είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και ιδανικά για κάθε δίαιτα
Μονοακόρεστα λιπαρά: Οι τροφές που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων της καλής χοληστερόλης και στη μείωση των φλεγμονών. Προτιμήστε τα αμύγδαλα, το αβοκάντο και το ελαιόλαδο για μια υγιεινή διατροφή που βοηθά στην καύση του λίπους.
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Τα καρύδια, τα ψάρια, ο σολομός είναι καλές πηγές ωμέγα -3 λιπαρών οξέων που βοηθούν στη διατήρηση μια ισορροπημένης διατροφής.
Ολικής άλεσης: Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνη Β που βοηθούν στην μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Aυτή είναι η δίαιτα των 2 ημερών που υπόσχεται το θαύμα!

Σας παρουσιάζουμε τη δίαιτα που σαρώνει
Η δίαιτα των δύο ημερών ή αλλιώς δίαιτα 5:2 βασίζεται σε ευρήματα Βρετανών και Αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με τα οποία η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν περισσότερο λίπος, να μειώσουν τη χοληστερίνη και να αυξήσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, όσα δηλαδή αποτρέπουν τους κινδύνους για καρδιακή νόσο και διαβήτη.

Εμπνευστές της δίαιτας που σαρώνει στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και φανατική της οπαδός δηλώνει η Τζένιφερ Λόπεζ, είναι δύο ειδικοί σε θέματα υγείας, ο δόκτωρ Michael Mosley και η Mimi Spencer, το βιβλίο των οποίων έχει γίνει παγκόσμιο best seller.

Όπως προκύπτει και από το όνομα της δίαιτας 5:2, για 5 ημέρες μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε και για 2 ημέρες καταναλώνετε 500 θερμίδες εάν είστε γυναίκα και 600 εάν είστε άνδρας.

Τις πέντε ημέρες κάθε εβδομάδας τρέφεστε κανονικά, αλλά χωρίς ακρότητες, Στη συνέχεια για 2 ημέρες, η διατροφή σας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 500-600 θερμίδες καθημερινά. Το πως θα καταναλώσετε τις θερμίδες αυτές, το αποφασίζετε εσείς.

Η δίαιτα υπόσχεται πως με τον τρόπο αυτό ο μεταβολισμός κάνει reset και θα πάρει το μήνυμα να δουλέψει με τις μηχανές στο φουλ.

Ταυτόχρονα, η χαμηλή θερμιδική κατανάλωση των δύο αυτών ημερών, θα σας κάνει υπό κανονικές συνθήκες να μειώσετε και τις θερμίδες που καταναλώνετε τις υπόλοιπες 5 ημέρες. Οι εμπνευστές της δίαιτας 5:2 υποστηρίζουν πως εξαιτίας της ορμόνης (IGF-1) που εκκρίνεται χάρη στην θερμιδική διαφοροποίηση μέσα στις 5:2 ημέρες, προλαμβάνονται ασθένειες όπως ο καρκίνος, το Alzheimer ή ο διαβήτης.

Η δίαιτα υπόσχεται άμεση απώλεια κιλών αλλά και ενίσχυση της υγεία του οργανισμού. Ο ίδιος ο συγγραφέας εξομολογείται πως στο διάστημα που εφάρμοσε την 5/2 έχασε έξι κιλά, μείωσε το λίπος στον οργανισμό του κατά 25%, ενώ βελτιώθηκαν τα επίπεδα των σακχάρων και της χοληστερόλης στο αίμα του.


Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της δίαιτας 5:2 διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν άτομα που δοκίμασαν τη δίαιτα και έχασαν 3 κιλά σε μια εβδομάδα κι άλλοι που εκμεταλλεύθηκαν την ελευθερία των 5 ημερών και δεν έχασαν ούτε γραμμάριο.

Διαιτολόγιο

Σε μια τυπική ημέρα από τις 2 σκληρής δίαιτας, καταναλώνετε άπαχη πρωτεΐνη για να έχετε ενέργεια (ψάρι, αυγό, βρόμη).
Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας με άφθονο νερό, μαύρο καφέ και τσάι.

Πρωινό: βρόμη με γάλα
Μεσημεριανό: μπάρα δημητριακών
Απόγευμα: σούπα
Βραδινό: ζεστή ή κρύα μαύρη σοκολάτα (ρόφημα).
Πηγή onmed.gr

Keimeno apo to vivlio tou Paulo Coelho : " O nikhths einai monos" ...

ΣΕΒΑΣΜΟΣ!!!!!

Tέσσερις σωτήριες λύσεις για τη δυσοσμία του κόλπου

Tέσσερις σωτήριες λύσεις για τη δυσοσμία του κόλπου
Η δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς οι γυναίκες.

Οι βασικές αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι η μόλυνση από βακτήρια, ορισμένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, η φλεγμονή της πυελικής περιοχής και η κακή υγιεινή.
Εκτός από τη δυσοσμία, πολλές φορές υπάρχουν συμπτώματα ερυθρότητας, κνησμού (φαγούρας), εκκρίσεων και ξηρότητας στον κόλπο.
Αν έχετε κάτι από αυτά είναι σώφρον να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας.
Για να μην φτάσετε, ωστόσο, σε αυτό το σημείο υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εμποδίσετε την ανάπτυξη βακτηρίων και άρα μια πιθανή μόλυνση και τη δυσοσμία που αυτή φέρνει.

Δείτε τέσσερις λύσεις για την περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής που θα σας σώσουν:


Νερό

Πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό κάθε ημέρα, καθώς αυτό βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και άλλων επιβλαβών βακτηρίων από το σώμα. Το νερό βοηθά επίσης να αφαιρέσετε το πλεόνασμα ζάχαρης από τον οργανισμό, το οποίο είναι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από τη δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή.

Γιαούρτι

Αν καταναλώνετε δύο (έστω και μικρά) κεσεδάκια απλό γιαούρτι κάθε μέρα, θα προστατεύσετε τον οργανισμό σας από τη δυσοσμία του κόλπου. Το γιαούρτι περιέχει το βακτήριο γαλακτοβάκιλλο, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου ρΗ του κόλπου.

Σκόρδο

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, δεδομένου ότι το σκόρδο φημίζεται για τη δυσοσμία που φέρνει στην αναπνοή, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα φυσικό αντιβιοτικό που βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει κάθε είδος βακτηρίου. Ως εκ τούτου αποτελεί μια διατροφική "ασπίδα" απέναντι σε πιθανή μόλυνση του κόλπου που συνοδεύεται από δυσοσμία.

Πλύσεις με

-Λευκό ξύδι: Προσθέστε μισή κούπα λευκού ξυδιού σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε και "μουλιάστε" την περιοχή του κόλπου. Το όξινο λευκό ξύδι βοηθά το επίπεδο του pH του κόλπου να επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα εξαλείφει κάθε άλλη οσμή.
-Έλαιο από τεϊόδεντρο: Προσθέστε 4-5 σταγόνες σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. Το έλαιο από τεϊόδεντρο έχει αντι-μυκητισιακές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες.
-Μαγειρική Σόδα: Προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην καταπολέμηση της βακτηριακής λοίμωξης.
Πηγή onmed.gr

Πόσα παιδιά θα κάνετε; – Τα γονίδια δίνουν την απάντηση

many babys
Τα γονίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του… πότε μια γυναίκα θα κάνει το πρώτο της παιδί, αλλά και πόσα παιδιά θα αποκτήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με τους οποίους η ανθρώπινη γονιμότητα εξακολουθεί να εξελίσσεται, παρότι η πλειοψηφία των γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες «υπερνικά» τα γενετήσια ένστικτα καθυστερώντας την έναρξη μιας οικογένειας.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, ότι η μελέτη τους –που βασίστηκε στην ανάλυση του γονιδιώματος χιλιάδων γυναικών- δείχνει ότι περίπου το 15% της διαφοράς στην ηλικία της πρώτης γέννας στις σύγχρονες γυναίκες, και το 10% της διαφοράς στο συνολικό αριθμό των παιδιών που αποκτούν οφείλεται στα γονίδια.
Όμως, ενώ υπάρχει σημαντική γενετική προδιάθεση που επηρεάζει το πότε μια γυναίκα θα αποφασίσει να κάνει μια οικογένεια, οι περισσότερες γυναίκες στη Μ. Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες συνεχίζουν να καθυστερούν το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εγκυμοσύνης τους, αναφέρουν οι ερευνητές.
Η καθυστέρηση αυτή εξηγείται εξ ολοκλήρου από κοινωνικού παράγοντες, όπως η είσοδος στην αγορά εργασίας, η ανώτερη εκπαίδευση, αλλά και η χρήση αντισυλληπτικών.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Independent, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει και κάποια βιολογική εξήγηση που να εξηγεί τουλάχιστον κάποιες από τις διαφοροποιήσεις στο χρόνο που οι γυναίκες αποκτούν το πρώτο τους παιδί και το μέγεθος της οικογένειας που κάνουν.
«Με εξελικτικούς και γενετικούς όρους, αυτό υποδηλώνει ότι οι νεότερες γενιές σήμερα πρέπει να έχουν την τάση να κάνουν παιδιά σε μικρότερη ηλικία, απ’ ό,τι οι γυναίκες στο παρελθόν» εξήγησε η καθηγήτριας Melinda Mills. «Ωστόσο, αυτό που παρατηρούμε είναι το ακριβώς αντίθετο. Κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες κάνουν τις σύγχρονες γυναίκες να καθυστερούν την έναρξη μιας οικογένειας, γνωρίζοντας τους κινδύνους γονιμότητας που υπάρχουν αν αργήσουν πολύ. Η έρευνα αυτή μας λέει ότι υπάρχουν γενετικές διαφορές μεταξύ των σύγχρονων γυναικών, που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές ως προς την απόφαση του πότε κάνει μια γυναίκα το πρώτο της παιδί».
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Plos One.
Πηγή:news.gr