Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Να βάλω την κούνια στο βρεφικό δωμάτιο ή δίπλα μου;

koynia 166
Να βάλω την κούνια στο βρεφικό δωμάτιο ή δίπλα μου;
Κάποιοι θα σου πουν να το κάνεις «έτσι» και άλλοι «αλλιώς». Εμείς σου προτείνουμε απλά να ακολουθήσεις το αντίθετο της αρχής του «πίστευε και μη ερεύνα». Με λίγα λόγια πριν αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για το μωρό σου ψαξ’ το!
Τα δεδομένα στο χώρο της παιδιατρικής με το πέρασμα του χρόνου αλλάζουν. Και αυτό γιατί νέες έρευνες και μελέτες συχνά ανατρέπουν παλαιότερες συστάσεις. Έτσι κάτι που ίσχυε στην εποχή της μαμάς σου, μπορεί πλέον να θεωρείται όχι μόνο ξεπερασμένο αλλά και ακατάλληλο για την ανατροφή του παιδιού σου. Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος σύμβουλος είναι ο παιδίατρος. Αυτόν πρέπει πάντα να ρωτάς για κάθε σου απορία, καθώς η σωστή ενημέρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να μεγαλώσεις σωστά το παιδί σου.
Γιατί είσαι σε δίλημμα…
Γιατί κάποιοι θα επιμείνουν ότι το μωρό θα πρέπει να συνηθίσει από νωρίς να κοιμάται μόνο του.
Ποια είναι η αλήθεια;
Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα μωρά που κοιμούνται τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους ξυπνούν λιγότερο συχνά και κινδυνεύουν λιγότερο από το σύνδρομο βρεφικού θανάτου. Επιπλέον, οι γονείς ταλαιπωρούνται λιγότερο αφού δεν χρειάζεται να σηκωθούν και να μετακινηθούν σε άλλο δωμάτιο κάθε φορά που το μωρό τους ξυπνάει. Θα πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι το πιο ασφαλές μέρος για να κοιμηθεί ένα μωρό είναι στην κούνια του και όχι στο κρεβάτι των γονιών του.
Της Φλώρας Κασσαβέτη, με τη συνεργασία της Λωρέττας Θωμαϊδου, Επίκ. Καθηγήτριας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής – Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδ/κής Β” Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.-happymom.gr

Αυτή είναι η Νο1 συνήθεια που καταστρέφει τις ερωτικές σχέσεις και οδηγεί στο χωρισμό!

diazygio
Τι κάνεις εσύ όταν μαλώνεις με τον καλό σου;
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πολλές φορές απομακρύνονται και γίνονται ψυχροί όταν προκύπτουν σημαντικές ή ασήμαντες διαφωνίες. Σύμφωνα με νέα μελέτη το λεγόμενο «παιχνίδι της σιωπής» ακολουθεί συχνά ένα μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης, δηλαδή ο ένας εκ των δύο συντρόφων απαιτεί, κριτικάρει ή παραπονιέται ενώ ο άλλος αποσύρεται παθητικά και αμυντικά.
Αναλύοντας 74 παλαιότερες μελέτες σχετικά με το φαινόμενο αυτό, οι ερευνητές κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τι συμβαίνει στη σχέση όταν αυτή η συνήθεια μπαίνει για τα καλά στη ζωή των ζευγαριών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μοτίβο απαίτησης/απόσυρσης είναι εξαιρετικά συχνό και επηρεάζει το άτομο τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.
Η τακτική αυτή φάνηκε να συνδέεται με το αυξημένο στρες, την κατάθλιψη, τις αυξημένες πιθανότητες χωρισμού και διαζυγίου αλλά και με τη σωματική βία. Η αρνητική επίδραση είναι αισθητή ασχέτως ποιο από τα δύο φύλα επιτίθεται και ποιο παραμένει παθητικό.
Η επίλυση οποιασδήποτε διαφωνίας απαιτεί σαφώς ωριμότητα, ψυχραιμία και εποικοδομητική συζήτηση, ώστε να εκθέσει καθεμιά από τις δύο πλευρές τις ενστάσεις της και να βρεθεί εν τέλει μια μέση λύση.

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη πόλη που ένωνε την αρχαία Ελλάδα με την Αίγυπτο!


 
Εκπληκτικά ευρήματα πολιτισμού από μία πόλη μύθο, την οποία κατάπιε η Μεσόγειος Θάλασσα και θάφτηκε κάτω από τόνους άμμου και λάσπης, φέρνουν στο φως συνέχεια οι αρχαιολόγοι στην περιοχή της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
Το λιμάνι Θώνις – Ηράκλειο φέρεται να λειτουργούσε σαν μια «Αλεξάνδρεια πριν την Αλεξάνδρεια», μια υποχρεωτική πύλη εισόδου στην Αίγυπτο του 1.000 π.Χ. ενώ οι έρευνες αποκαλύπτουν απίστευτα διατηρημένα ναυάγια, άγκυρες, αγάλματα, χρήματα, και τεράστιες επιγραφές.
Η χαμένη πόλη που ήταν γνωστή ως Θώνις στους Αιγύπτιους και Ηράκλειο στους Ελληνες ανακαλύφθηκε το 2000 από τον Γάλλο αρχαιολόγο Φρανκ Γκοντιό και έπειτα από 13 χρόνια επίπονων ανασκαφών χιλιάδες ευρήματα έρχονται στο φως.
Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 64 ναυάγια, 700 άγκυρες, χρυσά νομίσματα, «βάρη» από την Αθήνα (είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε Αιγυπτιακό έδαφος) και τεράστιες επιγραφές γραμμένες στα αρχαία ελληνικά και αιγυπτιακά αναδεικνύοντας τη σπουδαία εμπορική σημασία της πόλης.

travelstyle.gr