Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Βαρουφάκης: Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδηθεί αλλά για να χαθείO πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης Φωτογραφία: Reuters
- See more at: http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1500031227#sthash.757fa4ED.dpuf


«Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδηθεί αλλά για να χαθεί, για να βρεθεί μία δικαιολογία για την επικείμενη υποταγή. Το πιστεύω πραγματικά» δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό «L’Obs» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στη νύχτα της 5ης Ιουλίου, ο πρώην υπουργός είπε ότι το αποτέλεσμα υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα δεν ήταν αυτό που ήλπιζε ο Αλέξης Τσίπρας και ότι του είπε πως «είναι ώρα να παραδοθούμε».

«Τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν το μεγαλειώδες 62% υπέρ του "όχι" έφτασε, ήμουν στον έβδομο ουρανό. Αλλά δεν ήταν το αποτέλεσμα που ευχόταν ο Τσίπρας. Ήταν ξεκάθαρα γραμμένο στο πρόσωπό του. Έτσι, εκείνο το βράδυ μου είπε: Είναι ώρα να παραδοθούμε. Και του απάντησα: Όχι εγώ. Ήταν πολύ φιλικό, πολύ λυπηρό, με μεγάλη τρυφερότητα, ακόμα και αγάπη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν συνεχίζαμε. Δεν συμφώνησα μαζί του. Έφυγα» δήλωσε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους Podemos, o κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι «τους κάναμε μεγάλη ζημιά»:

«Οι Podemos έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας μας. Αλλά τα πάντα είναι συνδεδεμένα: Ένας από τους λόγους για τους οποίους η επίσημη Ευρώπη ήταν απολύτως αποφασισμένη να μας συντρίψει, ήταν η άνοδος των Podemos. Οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, και αλλού, φοβόταν την επιτυχία μας. Αν είχαμε καταφέρει να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία, θα είχαν τελειώσει, όπως το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, στο 4%. Έτσι, έπρεπε να μας καταστρέψουν, και το έκαναν».
Newsroom ΔΟΛ- See more at: http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1500031227#sthash.757fa4ED.dpuf

«Παιδί μου ξέρω πως είναι δύσκολο να είσαι το πρώτο παιδί της οικογένειας…»

27Shane-Matilda-2
Παιδί μου είσαι το πρώτο μου παιδάκι.
Μετά από εσένα και μετά από κάποια χρόνια απέκτησα το αδερφάκι σου.
Σήμερα το πρωί έριξες τα φαγητό κάτω. Δεν το ήθελες και μου ζήτησες αμέσως συγνώμη. Μου ζήτησες συγνώμη τρομαγμένο σαν να έκανες το λάθος της ζωής σου.Τότε άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί αντέδρασες έτσι.Εγώ σε ανάγκασα να συμπεριφερθείς έτσι; Μήπως εγώ περιμένω πολλά από εσένα επειδή είσαι πλέον μεγάλος αδερφός;
Όταν ετοιμάζεσαι για το σχολείο σε πιέζω να κάνεις γρήγορα.
Όταν παίζεις με τα παιχνίδια σου και έρχεται ο μικρός σου αδερφός να παίξετε σε πιέζω να του δώσεις τα παιχνίδια σου.
Μήπως εγώ πιέζω τα πράγματα; Δεν είναι δίκαιο να έχω τόσο υψηλές απαιτήσεις από εσένα.
Από τον μικρό σου αδερφό δεν περιμένω τόσα πολλά.Είναι μικρότερος και τον αφήνω περισσότερο ελεύθερο.Το ίδιο ισχύει και για το τελευταίο σας αδερφάκι.
Αν κάνεις κάτι λάθος απογοητεύομαι ενώ στα άλλα σου αδέρφια δείχνω περισσότερη υπομονή.
Πάντα σε έβλεπα σαν μεγάλο και υπεύθυνο παιδί. Ξεχνάω ότι είσαι παιδί ακόμη. Είσαι υπεύθυνο παιδί που μαζεύει τα πιάτα του μετά το φαγητό και τα παιχνίδια του στο δωμάτιό του. Όμως είσαι ακόμη ένα παιδί που έχει δικαίωμα να παίξει κυνηγητό  με τα αδέρφια του στο σαλόνι.
Δεν πρόκειται να χαμηλώσω τις προσδοκίες μου επειδή μπορείς να καταφέρεις πολλά.
Πρέπει να θυμάμαι ότι είσαι παιδί και είσαι τέλειο όπως είσαι.Πρέπει να θυμάμαι να σε αγκαλιάσω ακόμη πιο πολύ και να σου λέω ότι σ’αγαπώ πολύ. Συγνώμη παιδί μου.
babyradio.gr- Άννα Κ.