Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Παιδιά αποχαυνωμένα από την τηλεόραση..

Παιδιά αποχαυνωμένα από την τηλεόραση..
Αν ένα ζήτημα «πρωταγωνιστεί» στους κύκλους των σημερινών γονιών, αυτό είναι ο εθισμός των σύγχρονων πιτσιρικιών σε παντός τύπου οθόνες. Τάμπλετ, υπολογιστές και τηλεοράσεις χρησιμοποιούνται ως νταντάδες από σημαντικό αριθμό γονιών παρά τις παραινέσεις ειδικών (και κοινής λογικής) για τις αρνητικές επιπτώσεις της εν λόγω συνήθειας.
Η φωτογράφος Donna Stevens από την Αυστραλία είναι η γυναίκα πίσω από το project “Idiot Box” –ή, σε (πολύ) ελεύθερα Ελληνικά, «Το χαζοκούτι». Το project αποτελείται από μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν με τον πιο ωμό τρόπο τις κενές εκφράσεις και την αποχαύνωση στα πρόσωπα μικρών παιδιών, όσο βλέπουν τηλεόραση.
Το μόνο φως που φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα είναι το φως της τηλεόρασης κι αυτό το στοιχείο –σε συνδυασμό με το μαύρο φόντο και το άδειο βλέμμα τους- υπογραμμίζει τη μοναξιά και την πνευματική αδράνεια που «επιτελούνται» στους μικρούς τηλεθεατές.
Δείτε τις δυνατές φωτογραφίες:
paidia apoxavnomena apo tin tileorasi7
paidia-apoxavnomena-apo-tin-tileorasi6
paidia-apoxavnomena-apo-tin-tileorasi5
paidia-apoxavnomena-apo-tin-tileorasi4
paidia-apoxavnomena-apo-tin-tileorasi3
paidia-apoxavnomena-apo-tin-tileorasi2
paidia-apoxavnomena-apo-tin-tileorasi1
 paidia apoxavnomena apo tin tileorasi8

Πηγές: Art-sheep,  mama365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...