Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να κάνεις καθημερινά αν θέλεις το παιδί σου να είναι επιτυχημένο

Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να κάνεις καθημερινά αν θέλεις το παιδί σου να είναι επιτυχημένο

Το να καθίσεις πλάι στο παιδάκι σου και να του διαβάσεις ένα παραμύθι δεν σας φέρνει απλά πιο κοντά.
Σύμφωνα με νέες έρευνες που συγκεντρώθηκαν στο Business Insider, το διάβασμα προσφέρει και άλλα οφέλη πέρα από το να βοηθά τα παιδιά να μάθουν και εκείνα να διαβάζουν.
Όταν διαβάζεις στο παιδί σου σε τακτική βάση:

1. Βοηθάς να ενεργοποιηθούν περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την οπτική επεξεργασία

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στους New York Times ανακάλυψε αυξημένη δραστηριότητα σε περιοχές του παιδικού εγκεφάλου που σχετίζονται με την επεξεργασία των εικόνων. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και όταν τα παιδιά δεν διαβάζουν μόνα τους ένα βιβλίο, φαντάζονται τα όσα εκείνο περιγράφει.

2. Διαφέρει από την απλή κουβέντα

Μία άλλη έρευνα υποστηρίζει πως το να διαβάζεις στο παιδί σου φωναχτά από την περίοδο που αυτό είναι ακόμη νεογέννητο, βοηθά στο να έρθει το παιδί σου σε επαφή με περισσότερες λέξεις από όσες θα άκουγε αν απλά του μιλούσες. Το διάβασμα επίσης τους μαθαίνει πως υπάρχει μία πληθώρα δομών στις προτάσεις και χαρίζει ένα πλούσιο λεξιλόγιο.

3. Μπορείς να βελτιώσεις την ικανότητά του να επεξεργάζεται πληροφορίες

Μία έρευνα σε παιδιά 4 και 5 ετών στην Αυστραλία ανακάλυψε πως τα παιδιά των οποίων οι γονείς τους διάβαζαν τουλάχιστον έξι φορές την εβδομάδα είχαν καλύτερες επιδόσεις σε εθνικά διαγωνίσματα που σχεδιάστηκαν για να αξιολογούν την κατανόηση σε σχέση με εκείνα των οποίων οι γονείς τους διάβαζαν μόλις μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα προέκυψε έχοντας ήδη αποκλείσει παράγοντες όπως το εισόδημα και το επίπεδο της εκπαίδευσης των γονέων. Η διαφορά αυτή μεταξύ τους διατηρούνταν μέχρι και την ηλικία των 10 ετών.

4. Βοηθάς στη διαδικασία της επίλυσης προβλημάτων

Σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μωρά 9 μηνών στην Ιρλανδία, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα παιδιά των οποίων οι μαμάδες τους διάβαζαν και τους μιλούσαν «συχνά» ή και «συνέχεια» είχαν καλύτερες επιδόσεις σε ένα ειδικό ερωτηματολόγιο που σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, σε σύγκριση με εκείνα των οποίων οι μαμάδες τους διάβαζαν «σπάνια» ή και «ποτέ».
Εμπρός λοιπόν, πάρτε το αγαπημένο σας παραμύθι και αρχίστε το διάβασμα!
Πηγή: eimaimama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...