Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι καλοί βαθμοί ξεκινάνε από το…οικογενειακό τραπέζι!

Οι καλοί βαθμοί ξεκινάνε από το…οικογενειακό τραπέζι!

Χρόνια πριν το να καθόμαστε μαζί να τρώμε σαν οικογένεια ήταν μια από τις καθιερωμένες συνήθειες. 
Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με αυτή την συνήθεια.Με τις τόσο πολυάσχολες ζωές που έχουμε να κάνουμε δυσκολευόμαστε να συγχρονίσουμε τα προγράμματά μας και σιγά σιγά ξεχνάμε αυτή την υπέροχη συνήθεια.
Όμως είναι πολύ σημαντικό να τρώμε σαν οικογένεια όχι μόνο για εμάς αλλά και για την… ακαδημαϊκή επιτυχία των παιδιών μας.
Το οικογενειακό τραπέζι είναι μια στιγμή για να δεθείτε μεταξύ σας.
Το να ετοιμάζουμε μαζί το τραπέζι και να τρώμε παρέα δημιουργεί μια αίσθηση οικογενειακής ενότητας. Είναι σημαντικό να κάθεστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι.Οι μαθητές που τρώνε φαγητό με τις οικογένειές τους τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο, έχουν λιγότερο άγχος και δημιουργούν καλύτερες σχέσεις με τους συνομήλικους τους.
Ακόμη τρώνε πιο υγιεινά, απέχουν από το κάπνισμα, το ποτό και φυσικά θεωρούν πως οι γονείς τους είναι περήφανοι για αυτά.
Τα οικογενειακά δείπνα ωφελούν τα παιδιά συναισθηματικά και ακαδημαϊκά.
Συγκεκριμένα  τα παιδιά που τρώνε πιο συχνά με την οικογένειά τους τα πηγαίνουν καλύτερα στα τεστ και στα διαγωνίσματα.
Οι συζητήσεις κατά την διάρκεια του φαγητού βοηθάνε τα παιδιά να τα πηγαίνουν καλύτερα στο λεξιλόγιο και στην ανάγνωση.
Τα οικογενειακά δείπνα δημιουργούν μια δυνατότερη σχέση  μεταξύ των γονιών και των παιδιών και βοηθάνε τα παιδιά να αποδώσουν καλύτερα στο σχολείο.
Τα παιδιά που τρώνε λιγότερο συχνά με την οικογένειά τους έχουν την τάση να τα πηγαίνουν χειρότερα στο σχολείο.
Θυμηθείτε λοιπόν πως τα οικογενειακά τραπέζια δεν έχουν να κάνουν με το φαγητό που σερβίρουμε αλλά με τον χρόνο που περνάμε μαζί σαν οικογένεια.Χρησιμοποιήστε τον χρόνο αυτό να μιλήσετε και να δεθείτε ακόμη πιο πολύ με τα παιδιά σας.Κάντε τους ερωτήσεις με πραγματικό ενδιαφέρον και ακούστε πραγματικά τα παιδιά σας. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να προσκαλούν τους φίλους τους σε οικογενειακά δείπνα. Είναι τόσο ωραίο να είστε μαζί  καθώς δίνετε μια αίσθηση  ασφάλειας στα παιδιά σας .
Ώρα για οικογενειακό τραπέζι λοιπόν!
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νονοι και δωρα (ιδεες)

  Ένα από τα πιο σημαντικά  δώρα  που πρέπει να κάνετε στα βαφτιστήρια σας είναι η πασχαλινή λαμπάδα. Συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου, τη...