Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Πατάτες με μανιτάρια ογκρατέν




Πατάτες με μανιτάρια ογκρατέν

Πατάτες με μανιτάρια ογκρατέν
4.2/5 κατάταξη (10 ψήφοι)

  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε 30 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2’-3’ ακόμη προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους.
  2. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με το υπόλοιπο βούτυρο και απλώνετε το σοταρισμένο μείγμα. Σκορπίζετε την κεφαλογραβιέρα και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα και περιχύνετε το φαγητό. Πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά τριμμένη. Ψήνετε στο φούρνο στους 200° C 50’.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...