Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

«Οι πετσέτες μου μυρίζουν μούχλα. Τι μπορώ να κάνω για να ξεφορτωθώ τη μυρωδιά της;»

Μάθετε πώς θα αποχαιρετίσετε τις άσχημες οσμές και τη μυρωδιά της μούχλας από τις πετσέτες του μπάνιου σας και, κυρίως, πώς θα τις διατηρείτε πάντα φρέσκες.
Η φίλη μας Μαρία Βενέτη από το Ναύπλιο θέλει οι πετσέτες του μπάνιου της να είναι πάντα φρέσκες και μυρωδάτες και να μη μυρίζουν μούχλα και υγρασία. Συγκεκριμένα, μας ρώτησε: «Υπάρχει κάποιος τρόπος να φρεσκάρω τις πετσέτες του μπάνιου μου ώστε να μη μυρίζουν μούχλα;»
Θέλετε τα ρούχα σας να μυρίζουν άνοιξη; Δείτε πώς θα το καταφέρετε.
Σε κανέναν δεν αρέσει όταν βγαίνει από ένα ζεστό κι απολαυστικό μπάνιο να τυλίγεται με μια πετσέτα που μυρίζει, αλλά δυστυχώς την έχουμε πατήσει όλοι μας. Γιατί συμβαίνει αυτό ακόμα και στις φρεσκοπλυμένες πετσέτες μπάνιου; Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: είτε πλένετε τις πετσέτες σας σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά, είτε τις απλώνετε σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία.  Πατήστε εδώ για να πάρετε 10 ιδέες και συμβουλές για καλύτερο πλύσιμο ρούχων.
Μυρίζουν οι πετσέτες; Τη λύση (για άλλη μια φορά) δίνει το ξίδι.
Μυρίζουν οι πετσέτες; Τη λύση (για άλλη μια φορά) δίνει το ξίδι.
Όπως κι αν έφτασαν στο σημείο να μυρίζουν, τα νέα είναι καλά μιας και το φρεσκάρισμα τους είναι μια πραγματικά εύκολη υπόθεση: για να ξεφορτωθείτε, λοιπόν, την επίμονη και δυσάρεστη οσμή της μούχλας, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια λεκάνη με ζεστό νερό και σε αυτή να διαλύσετε 1-2 φλ. ξίδι. Στη συνέχεια, βάλτε τις πετσέτες στο πλυντήριο και πλύντε τις ξανά χρησιμοποιώντας, ωστόσο, και απορρυπαντικό αυτή τη φορά. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο χρυσός κανόνας για να μην παίρνουν... υγρασία και -προπάντων- μυρωδιά οι πετσέτες σας είναι να τις απλώνετε μετά από κάθε χρήση ώστε να στεγνώνουν καλά.

7 Πράγματα που Κάνουν Κάθε Μέρα οι Λάτρεις της Καθαριότητας

Η καθαριότητα (και η συνεπακόλουθη αρχοντιά) θέλει θυσίες. Για να σας βοηθήσουμε, σας παρουσιάζουμε ποια πράγματα φροντίζουν καθημερινά οι λάτρεις της καθαριότητας.
Αναβάλλετε συνέχεια το σκούπισμα του καθιστικού σας; Πιάνετε τον εαυτό σας να σκαρφίζεται τις πιο απίθανες δικαιολογίες για να μην χρησιμοποιήσουν οι φίλοι σας το μπάνιο σας κάθε φορά που έρχονται να σας πάρουν από το σπίτι σας για να πάτε βόλτα; Μήπως τα μάγουλά σας γίνονται κατακόκκινα από ντροπή κάθε φορά που κάποιος φίλος χτυπάει –αναπάντεχα– το κουδούνι του σπιτιού σας; Αν η απάντηση σας στις παραπάνω ερωτήσεις είναι «Ναι», τότε μάλλον το σπίτι χρήζει γενικής καθαριότητας.
H αλήθεια είναι ότι η ζωή (στο σπίτι) είναι πολύ πιο ευχάριστη όταν αυτό είναι τακτοποιημένο και καθαρό. Για να σας βοηθήσουμε να βάλετε το σπίτι σας σε τάξη, παρακάτω σας παρουσιάζουμε 7 πράγματα που κάνουν σχεδόν καθημερινά εκείνοι που οι εξπέρ και λάτρεις της καθαριότητας.
1. Στρώνουν το κρεβάτι τους Αμέσως μόλις σηκωθούν από αυτό ή προτού φύγουν από το σπίτι τους, οι φανατικοί της τάξης και της καθαριότητας, φροντίζουν να στρώσουν το κρεβάτι τους. Αν δεν θέλετε να κάνετε...αιώνες για να το στρώσετε στην εντέλεια, δεν έχετε παρά να αφαιρέσετε απλά τα μαξιλάρια από αυτό και να τραβήξετε το σεντόνι προς τις άκρες του έτσι ώστε να «εξαφανιστούν» τυχόν ζάρες από την επιφάνειά του. Ακόμα και με αυτόν τον απλό κι εύκολο τρόπο, θα καταφέρετε να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται πιο όμορφο και περιποιημένο. Όλοι κάνουμε λάθη στο στρώσιμο του κρεβατιού: δείτε εδώ ποια είναι τα πιο συχνά ατοπήματα.
2. Αδειάζουν το πλυντήριο πιάτων κάθε πρωί Κι όμως αυτή η κίνηση θα κάνετε εύκολο το πλύσιμο των πιάτων το βράδυ και δεν θα ξαναντικρίσετε στοίβες από άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη σας ποτέ ξανά.
Πριν φύγετε από το σπίτι, αφιερώστε 5 λεπτά από το χρόνο σας στο στρώσιμο του κρεβατιού σας.
Πριν φύγετε από το σπίτι, αφιερώστε 5 λεπτά από το χρόνο σας στο στρώσιμο του κρεβατιού σας.
3. Βάζουν πλυντήριο κάθε μέρα Αν βάλετε πρόγραμμα στο πλύσιμο των ρούχων, θα κάνετε το στέγνωμα και το σιδέρωμά τους πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Κι αυτό γιατί με τα μικρά και συχνά πλυντήρια θα αποφύγετε την θέα μιας γιγάντιας στοίβας από ρούχα, σεντόνια, κ.ά. Ακόμα κι αν το καθημερινό πλύσιμο σας φαίνεται υπερβολή, δεν έχετε παρά να βάζετε πλυντήριο 2-3 φορές την εβδομάδα. Δεν έχετε θέμα με το πλυντήριο, δείτε εδώ ένα πανεύκολο τρικ που θα σας βοηθήσει να πείτε «αντίο» στο σίδερο!
4. Τακτοποιούν τα (μικρο)πράγματά τους ...τοποθετώντας τα σε καλάθια και κουτιά αποθήκευσης Μπορεί να σας φαίνονται μπελάς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτός είναι πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να βάλετε σε τάξη τα πράγματά σας αλλά και να μην τα χάνετε ποτέ.
Τα καλάθια και τα κουτιά αποθήκευσης είναι ο σύμμαχός σας στην τάξη, την καθαριότητα και τη διακόσμηση!
Τα καλάθια και τα κουτιά αποθήκευσης είναι ο σύμμαχός σας στην τάξη, την καθαριότητα και τη διακόσμηση!
5. Δεν είναι αναβλητικοί Τα ρούχα που παραγγείλατε από το αγαπημένο σας site μόλις κατέφτασαν; Μην χάνετε χρόνο: βγάλτε από το κουτί τους, βάλτε τα στην ντουλάπα σας και πετάξτε το πακέτο στο οποίο ήρθαν στα σκουπίδια. Όσο αναβάλλετε τέτοιες απλές διαδικασίες, τόσο πιο πολλά άχρηστα πράγματα μαζεύονται στις γωνίες του σπιτιού σας.
Κάντε κλικ εδώ πώς θα καθαρίσετε το καθιστικό σας σε λιγότερο από 15 λεπτά!
6. Βάζουν τα ρούχα στην ντουλάπα Οι λάτρεις της καθαριότητας δεν αφήνουν ποτέ... κενά στη ντουλάπα τους. Τι εννούμε με αυτό; Ότι όταν επιστρέφουν στο σπίτι από τη δουλειά, βγάζουν τα ρούχα τους αλλά δεν τα αφήνουν στο πάτωμα, το κρεβάτι, τις πολυθρόνες ή τον καναπέ. Αντίθετα, τα βάζουν ξανά στη θέση τους με αποτέλεσμα το σπίτι τους να μη φαίνεται ποτέ ακατάστατο!
Μετά την επιστροφή σας από την έξοδο, βάλτε στη θέση τους τα ρούχα που φορέσατε.
Μετά την επιστροφή σας από την έξοδο, βάλτε στη θέση τους τα ρούχα που φορέσατε.
7. Καθαρίζουν λίγο κάθε μέρα Κι όμως αυτή η τακτική μπορεί να σας φαίνεται κουραστική αλλά δεν είναι καθόλου, ενώ είναι σούπερ αποτελεσματική αν θέλετε να δείτε το σπίτι σας να αστράφτει στο λεπτό! Καθαρίστε τις κατσαρόλες, τα μαχαιροπίρουνα και τα πιάτα σας αμέσως μετά τη χρήση τους ή σκουπίστε το υπνοδωμάτιό και την κουζίνα σας όσο περιμένετε να ξεκινήσει η αγαπημένη σας σειρά.

Η κτητικότητα καταλήγει πάντα να καταστρέφει ό,τι προσπαθεί να προστατεύσει

Ο απόλυτος έλεγχος πάνω σε ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα δεν είναι ούτε εφικτός ούτε επιθυμητός. Και είναι πάντα καταστροφικός.
    possessiveness
Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που αφορούν την αγάπη θέλει δύο ανθρώπους που αγαπιούνται αληθινά να είναι συνέχεια μαζί, να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι, να έχουν τους ίδιους στόχους και τα ίδια ενδιαφέροντα, οι ζωές τους είναι αιώνια συνυφασμένες και η κάθε στιγμή του ενός μακριά από τον άλλο να μοιάζει με αιωνιότητα. Ακόμα κι αν αυτό ήταν δυνατό, εμένα μου φαίνεται τρομερά ανιαρό.
Είναι πολύ φυσικό να θέλουμε να μοιραζόμαστε πράγματα ή τη ζωή μας με το/τη σύντροφό μας, να θέλουμε να νιώθουμε δεμένοι και προστατευμένοι. Αυτό γίνεται πρόβλημα μόνο όταν η αγάπη μετατρέπεται σε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Όσοι επικεντρώνουν την αγάπη τους σε ένα μόνο πρόσωπο έχουν πρόβλημα σχέσεων γενικά.
Θα έπρεπε να είναι ανακούφιση μάλλον παρά απειλή το να ανακαλύπτουμε πως εκείνοι που αγαπάμε έχουν την ικανότητα να αγαπούν κι άλλους ανθρώπους και να αγαπιούνται. Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες που έχουν ενδιαφέροντα πέρα από εμάς, που είναι αυτάρκεις και αυτοδύναμοι.
Είμαστε πραγματικά ικανοί να αγαπάμε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μειώνεται εκείνο που έχουμε να δώσουμε. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερες εμπειρίες αγάπης έχουμε, είτε στο παρελθόν είτε στο παρόν, τόσο περισσότερα κομίζουμε στην προσωπική μας σχέση. Η αγάπη δεν ξεθωριάζει όταν μοιράζεται. Μάλλον γίνεται πιο φωτεινή, και σίγουρα βελτιώνεται με την πείρα.
Http://Sxeseis-kai-sunaisthimata.com
Πηγή: Από το βιβλίο «ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ να ΑΓΑΠΑΜΕ» του LEO BUSCAGLIA – εκδ. ΛΙΒΑΝΗ

Σπιτκό club sandwich

Σπιτκό club sandwich

Σπιτκό club sandwich
3.8/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

 • Μερίδες: 2
 • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

 • 6 φέτες ψωμί του τοστ
 • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
 • 1 ώριμη, σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες
 • 4 φύλλα μαρουλιού
 • 4 φέτες ζαμπόν
 • 4 φέτες μπέικον
 • 4 φέτες τυρί του τοστ ή τυρί τσένταρ

Εκτέλεση

 1. Ψήνετε το ψωμί στην τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα και τηγανίζετε το μπέικον.
 2. Παίρνετε μία φέτα ψωμί το τοστ και απλώνετε μαγιονέζα. Προσθέτετε μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον. Παίρνετε άλλη φέτα ψωμί του τόστ, την αλείφετε και από τις δύο πλευρές με μαγιονέζα και βάζετε από πάνω μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, μαρούλι, ντομάτα, μπέικον. Αλείφετε και την τρίτη φέτα ψωμιού με μαγιονέζα και καλύπτετε το σάντουιτς.
 3. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες ψωμιού και τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε το σάντουιτς στα 4 και σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες.

...

http://www.loukini.gr/%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%82/