Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Τι είναι η Τέχνη;


Τι είναι η Τέχνη;


Από τα παλιά χρόνια, οι άνθρωποι έβρισκαν τρόπους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να δίνουν εικόνα στον κόσμο γύρω τους. Αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε καλλιτεχνική έκφραση, μπορεί να έχει πολλές μορφές:
απεικόνιση μορφών – εικαστικές τέχνες
σύνθεση ήχων – μουσικές τέχνες
έκφραση με το σώμα, τη φωνή, την αναπαράσταση πράξεων – θέατρο, χορός

Η ιστορία τέχνης των πολιτισμών, φωτίζει το παρελθόν των ανθρώπων.
Ξεκίνησε πριν από περίπου 100.000 χρόνια, από τότε που άρχισαν να οργανώνονται οι πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες.
Ο πρωτόγονος άνθρωπος, απεικόνισε τον κόσμο με απλές γραμμές και χρώματα σε σπήλαια και βράχους, σκαλίζοντας το ξύλο, το κόκαλο και την πέτρα δίνοντάς τους μορφή, μιμούμενος κινήσεις και ήχους φυτών και ζώων δημιουργώντας ύμνους για να εξευμενίζει τους Θεούς του.
toixografia.jpg
Τα καλλιτεχνικά ρεύματα, μας βοηθούν να γνωρίσουμε τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αισθητικές αντιλήψεις των ανθρώπων της κάθε εποχής. Έτσι τα έργα τέχνης είναι πολύτιμες ιστορικές όπως και πολιτιστικές πηγές για την ανθρώπινη ιστορία.

Ο ανθρώπινος παράγοντας
Τα έργα τέχνης μαρτυρούν τις πανανθρώπινες αξίες και την αντίληψη των ανθρώπων για τη ζωή.
Τα έργα όμως, μαρτυρούν και την έμπνευση, τις αντιλήψεις, τα βιώματα, τη φαντασία και τις σκέψης του ίδιου του καλλιτέχνη.
Μέσα από την τέχνη του ο κάθε καλλιτέχνης, είτε είναι γνωστός είτε όχι, προσπαθεί να εκφράσει την αντίληψη και την εικόνα του για τη ζωή, τις αξίες, τα πιστεύω τα δικά του αλλά και της κοινωνίας στην οποία ζει, και βέβαια τα συναισθήματά του. Τους φόβους, τις ανησυχίες, τις συγκινήσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δε σχολιάζουν τους άλλους!!!

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ποτέ δε σχολιάζουν τους άλλους. Αντί να ασχολείστε με την κριτική των άλλων ή τον σχολιασμό των άλλων, αφιερώστε τ...