Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Σπιτικό αναψυκτικό για το καλοκαίρι με μόνο 12 θερμίδες

lemonada

Ο Κλινικός Διαιτολόγος, Γιώργος Μίλεσης, μας δίνει 3 διαφορετικές γεύσεις–εκδοχές της πιο δροσερής, σπιτικής λεμονάδας, ώστε να τις φτιάξουμε μόνοι μας, με απλά υλικά, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, χωρίς θερμίδες, που θα τις απολαύσουν και τα παιδιά.


Τώρα το καλοκαίρι, λίγη βοήθεια για να καταναλώσουμε παραπάνω υγρά, είναι πάντα χρήσιμη. Άλλωστε, όπως φαίνεται, το (σκέτο) νεράκι δεν ενθουσιάζει τους περισσότερους…

Γι’ αυτό, δείτε παρακάτω 3 διαφορετικές εκδοχές της σπιτικής λεμονάδας χωρίς ζάχαρη, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα γούστα, χωρίς να επιβαρύνετε το σώμα και τη… σιλουέτα. Σημειώστε ότι ανά ποτήρι 240 ml δίνει μόνο 12 θερμίδες και 3 gr υδατανθράκων!

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τις παραλλαγές του απόλυτου καλοκαιρινού σπιτικού αναψυκτικού, για να κάνετε οικονομία (θα χρειαστείτε 0.15 ευρώ ανά μερίδα), να το δώσετε στα παιδιά (παρακάτω θα βρείτε και μια εναλλακτική χωρίς γλυκαντικά) ή να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας!

Καλή σας απόλαυση!

Σπιτική λεμονάδα, χωρίς ζάχαρη [Μερίδες 8]
  • 6 φρέσκα λεμόνια, για χυμό
  • 1 λεμόνι σε φέτες, για την κανάτα
  • 1 κ.γ. υγρή στέβια σε σταγόνες
  • 1,8 lt νερό
  • 1 κούπα παγάκια

Οδηγίες

Στύψτε τα λεμόνια και τοποθετήστε το χυμό τους σε μια μεγάλη κανάτα.

Προσθέστε το (παγωμένο) νερό στην κανάτα. Εναλλακτικά μπορείτε να το αντικαταστήσετε –κατά το ήμισυ ή εξολοκλήρου– με φυσικό ανθρακούχο νερό.

Ανακατέψτε στο μείγμα 1 κ.γ. υγρή στέβια, δοκιμάστε και δείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ακόμη για να γίνει η λεμονάδα πιο γλυκιά.

Κόψτε ένα ακόμα λεμόνι σε φέτες και ρίξτε το στην κανάτα.

Προσθέστε τον πάγο και σερβίρετε παγωμένη τη λεμονάδα.

Tips
  • Δοκιμάστε να βάλετε εξαρχής φύλλα μέντας στην κανάτα. Θα της δώσει μια ξεχωριστή σπιρτάδα.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη στέβια με χυμό λευκών σταφυλιών (σε αναλογία σε 4/1 με το χυμό λεμονιού) και να προσθέσετε (προαιρετικά) κουρκουμά στο μείγμα.

Γιώργος Μίλεσης, MSc Κλινικός Διαιτολόγος
george@milessis.gr
www.milessis.gr 
FB page: milessisgeorge
www.clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...