Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια ελληνικά νησιά αξίζει να επισκεφτείτε τον Σεπτέμβριο;

naksos

Κάποιοι λένε ότι τυχεροί είναι όσοι πάνε διακοπές τον Σεπτέμβριο, μακριά από τα πλήθη, τα μελτέμια και την ακρίβεια της κορυφαίας περιόδου της σεζόν και μάλλον δεν έχουν άδικο. Ποια είναι τα νησιά, όμως, που αλλάζουν πρόσωπο τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και κάνουν τις διακοπές δυο φορές πιο απολαυστικές;


Νάξος
Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων είναι από αυτά που για να βρεις εισιτήριο πλοίου με αυτοκίνητο τον Αύγουστο, πρέπει να είσαι από των φρονίμων τα παιδιά και να το «κλείσεις» τουλάχιστον από την αρχή του καλοκαιριού. Τον Σεπτέμβριο, όμως, το σκηνικό αλλάζει: η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, ο Άγιος Προκόπης, γίνεται πιο χαλαρή για να απλώσετε την ψάθα σας, η Παλιά Χώρα μετατρέπεται σε πανέμορφο μέρος για να το περπατήσετε, χωρίς να σκοντάφτετε ο ένας πάνω στον άλλον, οι φωνές από παιδιά και οικογένειες μειώνονται σημαντικά και οι τιμές στα δωμάτια είναι ξεκάθαρα πιο χαμηλές. Αν ο καιρός το επιτρέπει επισκεφτείτε τη Μικρή Βίγλα στη δυτική ακτή του νησιού και μην παραλείψετε μια βόλτα στην Απείρανθο, το πιο όμορφο χωριό –για πολλούς- της Νάξου.

Μύκονος
Δεν είναι λίγοι αυτοί που την αποφεύγουν για να μη ζήσουν την κοσμοσυρροή του Αυγούστου στα Ματογιάννια, τους celebrities με τους παπαράτσι και τις αυξημένες τιμές του Αυγούστου. Αν και η σεζόν στο Νησί των Ανέμων δεν τελειώνει με το τέλος του Αυγούστου, παρ’ όλ’ αυτά τον Σεπτέμβριο τα πράγματα είναι σαφώς πιο ήρεμα με περισσότερους ξένους τουρίστες και οι ομορφιές του νησιού αναδεικνύονται πολύ περισσότερο. Τώρα είναι η ώρα να απολαύσετε βόλτα στην πολύ προσεγμένη και παραδοσιακά κυκλαδίτικη Χώρα του, με πλήθος από ασβεστωμένα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ανεμόμυλους, καμπαναριά, να περάσετε από τη Μικρή Βενετία με τα κομψά και πολύχρωμα σπίτια ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, τα Ματογιάννια, την πλατεία της Μαντώ Μαυρογένους κ.ο.κ. Κατευθυνθείτε στην Άνω Μερά, το χωριό της Μυκόνου, το οποίο κινείται σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς, στα 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και τώρα που (σχεδόν) ο κάθε κατεργάρης έχει γυρίσει στον πάγκο του, να πάτε για μπάνιο στην Ελιά, την Ψαρού, την Αγία Άννα και το Καλό Λιβάδι. Μην περιμένετε να βρείτε έρημες παραλίες, αλλά σίγουρα δεν θα έχουν ούτη τη φασαρία, ούτε τους ανέμους του καλοκαιριού.
Πάρος
Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, το κυκλαδίτικο αυτό νησί γεμίζει σιγά-σιγά με νεαρό κόσμο που καταφτάνει για να διασκεδάσει στα όμορφα νυχτερινά στέκια της Νάουσας και να φλερτάρει στα διάφορα beach bar με μουσική στο μεσημεριανό μπάνιο. Αν δεν ανήκετε σε αυτόν τον κόσμο, η Παρος είναι ιδανική για τον Σεπτέμβριο, όπου θα απολαύσετε τις βουτιές σας στις ξεκούραστες Κολυμπήθρες, στην πιο άδεια Χρυσή Ακτή, θα κάνετε τη βόλτα σας το βράδυ στην κατάλευκη Νάουσα με τα μπαράκια και τα εστιατόρια που πλέον δεν είναι γεμάτα κόσμο, θα βρείτε με άνεση φθηνότερο δωμάτιο στο κέντρο της Νάουσας και θα περιηγηθείτε στα χωριά της, όπως στη Μάρπησσα, στον Πρόδρομο, το Πίσω Λιβάδι, αλλά και στην Παροικιά, το λιμάνι της, με την ησυχία σας, χωρίς καύσωνες και ενοχλητικά μελτέμια.
Κουφονήσια
Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε ποιο νησί είναι κοντά στο να «βουλιάξει» τον Αύγουστο, τότε το δημοφιλές Άνω Κουφονήσι σίγουρα κερδίζει τον τίτλο. Ο λόγος είναι ότι εκτός από δημοφιλές κυρίως στη νεολαία, είναι και μικρό, κάτι που κάνει... στενάχωρα τα πράγματα τις περιόδους αιχμής. Τον Σεπτέμβριο θα βρείτε δωμάτιο με την άνεσή σας, θα περπατήσετε ευχάριστα απ’ άκρη σ’ άκρη του, θα κάνετε το μπάνιο σας στην Ιταλίδα και το Πορί χωρίς να εφάπτεται η ψάθα του διπλανού στη δική σας και η ζωή θα είναι σίγουρα πιο φθηνή, ξεκούραστη και χαλαρή. Οι πιο σκληροπυρηνικοί μπορούν να επισκεφτούν και το Κάτω Κουφονήσι, αν δεν τρομάζουν από την ερημιά του. 

/www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γιατί οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν το διαφορετικό;

  Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν μία έμφυτη τάση να φοβούνται οτιδήποτε διαφορετικό, φοβούνται το άγνωστο, φοβούνται αυτό που δεν ξέρου...